Linkuri accesibilitate

Pe agendă | 300 de cuvinte pentru o R. Moldova europeană: marea dictare națională de Ziua limbii române


„Marea dictare națională” organizată la Chișinău cu ocazia Zilei limbii române, 31 august 2023
„Marea dictare națională” organizată la Chișinău cu ocazia Zilei limbii române, 31 august 2023

Sute de oameni și-au testat cunoștințele de limbă română la „marea dictare națională”, o premieră, organizată la Chișinău cu ocazia Zilei limbii române. Pe lângă încărcătura simbolică, dictarea este văzută de Ministerul Educației și ca un indicator sau îndrumător pentru accentele care ar trebui puse în predarea limbii române, relatează Liuba Maxim.

300 de cuvinte pentru o R. Moldova europeană: marea dictare națională de Ziua limbii române
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 30 iulie:

  • Un interviu cu generalul american Philip Breedlove, fostul comandant suprem NATO (2013 - 2016), despre „războaiele lui Putin” – unul fiind în Moldova- și situația din Marea Neagră, care pare să fi fost „abandonată” sub controlul Rusiei.
  • Guvernul Germaniei a declarat săptămâna aceasta „țări sigure” Georgia și Moldova, facilitând expulzarea solicitanților de azil georgieni și moldoveni ale căror cereri sunt respinse.
  • SUA avertizează Coreea de Nord: nu furnizați Rusiei arme pentru războiul din Ucraina.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG