Vineri, 22 februarie, la București, procurorii și judecătorii au ieșit la proteste în fața instanțelor unde, îndeobște, oamenii își caută dreptatea. În România, magistrații și-au cerut, vineri, independența în fața deciziilor politice ale Guvernului, mai cu seamă în urma adoptării Ordonanței de Urgență care modifică Legile Justiției.În multe orașe s-a anunțat că, de luni, parchete și instanțe își suspendă activitatea.
Magistrații din România se ridică împotriva Ordonanței Justiției

5
Șeful interimar al DNA, Călin Nistor, a prezentat, în ziua protestelor magistraților, bilanțul pe anul trecut, din care reiese că activitatea DNA a fost afectată de revocarea Laurei Codruța Kovesi, în vara anului trecut, și de modificările succesive ale legilor penale și ale sistemului judiciar. Un bilanț mai slab decât în anii trecuți.

6
Procurorii și judecătorii cer să fie independenți. Dacă noi nu suntem liberi, nimeni nu este liber, a declarat o tânără judecătoare pentru Europa Liberă. Mulți dintre magistrați au cerut anchetarea pentru conflict de interese a ministrului Justiției, Tudorel Toader, care a devenit și notar în timpul mandatului de ministru.

7
Magistrații anunță că vor convoca Adunări Generale ale procurorilor și magistraților pentru a-și enunța revendicările - printre ele, demiterea membrilor CSM, despre care afirmă că nu le reprezintă interesele profesionale

8
Și în Piața Victoriei, locul consacrat pentru proteste în ultimii ani, s-au adunat câteva persoane care reclamau modificările recente asupra Legilor Justiției. Ca și în alte rânduri, deși mult mai puțini, au cerut Justiție, nu corupție.