Născută la 18 iunie 1967 în satul Radenii Vechi, raionul Ungheni. În 1984 a fost admisă la Facultatea de Litere a USM unde a învățat trei ani. În 1987, avînd îndreptare din partea Uniunii Scriitorilor din RSSM a plecat la Moscova. În 1993 a absolvit Institutul de Literatură „Maxim Gorkii" al Uniunii Scriitorilor din URSS. După absolvire a revenit în Moldova. A lucrat redactor corector traducător la Ministerul Apărării. 1997 - 2000 prima perioada că emigrant în Grecia, 2000-2005 șefa departamentului cultură „Moldova Suverană". A activat că funcționar la Primăria Ungheni. Din 2005 pînă în prezent muncește în Grecia, pe insula Rodos.
Luni
Totdeauna mă trezesc dimineață optimistă și plină de viață. Mai cu seama că săptămână trecută a fost săptămână în care ne-am închiriat inimile pline de dragoste creștinească unei acțiuni nobile pusă la cale deja al treilea an de un împătimit al satului natal, domnul Vitalie Moisei. Vineri seară am mers la Stauceni și am pregătit împreună cu alți rădeneni, mai mult de o sută de cadouri pentru copii din sat, iar a doua zi aceste o sută au fost completate încă cu o sută.
Totdeauna mă trezesc dimineață optimistă și plină de viață...
Nu a fost neglijat niciun copilaș! A fost o aghapie în care mi-am recunoscut mie însumi că rădenenii sunt un popor aparte - iuți și îndîrjiți, uniți la treabă și măsurați la vorbe. Sâmbătă dis-de-dimineață am luat drumul spre sat, unde la ora 17 avea să aibă loc un minunat concert de sărbători cu participarea lui Gabriel Nebunu, doamnei Ofelia Florica Harangus din România și a actorului Valentin Munteanu, alias Moș Crăciun. Odată cu noi, la Radenii Vechi s-a așternut prima zăpadă. A fost un semn că lucrurile bune sunt văzute de sus?
Marți
Intensitatea pregătirilor de Revelion este la maximum. Îmi amintește de copilăria de la Radenii Vechi, satul care se mărginește cu Dumnezeu. De dragă dimineață mama cocea trei feluri de colaci, fiecare după vîrstă urătorilor.. Mai mici, pentru cetele de prichidei de la ora 16.
Mai măricei, pentru cei de la ora 20. Colaci mari, împletiți,pentru flăcăii scăpați de armată care veneau după ora 12 noaptea cu Capra. Tată avea grijă să pună din timp pe pervaz copeici pentru cei mici și ruble pentru urătorii mai mari. Acum la Chișinău nu mai coacem colaci, dar totuși, avem parte de urători. De dată asta flăcăii au încurcat Urătură Cu Semănatul, de aceia le-am zis că azi se zice AHO, AHO,COPII ȘI FRAȚI, nicidecum SĂ TRĂIȚI, SĂ ÎNFLORIȚI!. Au venit și alții, iar unul dintre ei m-a impresionat cu urătură lui despre Badea Ion cu tractorul la arăt și semănat. Iaca așa! Azi mai avem urmași ai folclorului sovieto-moldovenesc, în vârstă de 11 ani!
Miercuri
Să ne fie de bine cu Anul Nou, oriunde nu ne vom află pe lumea asta! Musafirii au dormit la noi, balconul căruia mama îi zice - beciul tău - e plin de vinuri de la moșii mei și carne de la verișoarele mele! Am sunat la Radenii Vechi și tată a zis că au fost doi copilași cu uratul. Mda, Moldova s-a mutat la Chișinău! Noi am avut parte de tot folclorul tradițional de iarnă!
Să ne fie de bine cu Anul Nou, oriunde nu ne vom află pe lumea asta!
La sărbători suntem o inimă, avem un singur drum - cel care ne duce spre oamenii care au nevoie de milostenii! Cel mai mult mă bucur că sunt oameni gata să ajute pe cel mai nevoiaș! Dacă pe noi în țări de departe ne ajută străinii, noi, pe pământul nostru de ce să nu ne ajutăm unii pe alții. Asta a făcut bine Europa, UE, moldovenilor! La mulți le-a schimbat mentalitatea!
Joi
O zi plină de oaspeți. Foști colegi de facultate sau de serviciu. Unii care serbează Crăciunul pe stil nou și alții care serbează pe stil vechi. Eu, în mijlocul polemosului. Drept gazdă, nu trebuie să supăr pe nimeni, căci dacă pleacă musafirul mâhnit din casă, nu ai belșug în gospodărie în anul care vine! Hristos nu împarte lumea, el o strînge, o unește grămăjoară. Nu văd nici o eresie anatemica să sărbătorim de două ori Crăciunul. Să stăm la Sfînta Liturghie în Biserica, dar să nu ne îmbuibăm de cărnuri, vinuri și fursecuri. Interdicțiile omului nu ajung la Dumnezeu, căci el nu este nici gregorian și nici iulian, Iisus este unic și bătăliile calendaristice nu-l ating pe Mesia, oricât nu ne vom strădui.
Nici dată de 25 decembrie, nici dată de 7 ianuarie nu influențează asupra salvării sufletelor noastre. Iubirea de aproapele tău, toleranță, milostenia, care din limba greacă înseamnă - Milă- vorbește, dar în același timp și ascultă, iar Astenia se traduce drept bolnav, deci tălmăcirea integrală ar fi Ascultă-l pe Bolnav, bunăvoința- influențează radical viață noastră de creștin. În ceruri Domnul nu împarte creștinii după calendare, ci după fapte. Nu poți să rostești o rugăciune de miluite și cu aceiași gură să injuri pe Hristos. Dacă e să serbăm de două ori, de două ori să facem filantropie. Grecii, de la care am luat credință ortodoxă, iată că prăznuiesc pe 25 decembrie și merg înainte.
Vineri
Azi din nou merg la Radenii Vechi cu bunii mei prieteni care au venit tocmai de la Paris la aceste sărbători. Vorba ceea: dacă Lilia nu merge la Paris, vine Parisul a Lilia. Vom mai trece pe la câțiva moși și mătuse rămase singure, vom mai împărți puțină dragoste și afecțiune celor care nu ne sunt rude de sînge, dar rude de neam și țară. Vom mai îngădui pe la doamna Vera Golan, primarul satului, care a reușit să pună pe roate apeductul. Vom trece și pe la unii dintre foștii noștri profesori, căci pe toți ne unește un singur partid - cel al iubirii de satul natal, sat, care se hotărnicește cu Dumnezeu.