Schița de proiect atașată la invitație, realizată de SRL RO2R Design, arată că în parcul preajma monumentului domnitorului Ștefan cel Mare urmează să fie schimbat pavajul, să fie plantați sute de copaci, arbuști, tufișuri și flori, să fie amenajat un rozariu (grădină de trandafiri) și să fie instalate peste 200 de bănci și coșuri de gunoi.
De asemenea, potrivit proiectului, ar urma să fie construit un teatru de vară cu trepte din granit și o scenă numită „Hora” și să fie ridicat un monument al grădinarului Franz Kuhn. În 1866, la invitația primarului Carol Schimdt, Kuhn a amenajat aleile și terenurile de joacă, a restabilit serele și a sădit noi soiuri de arbori de pădure, pomi fructiferi și arbuști decorativi în cel mai vechi parc din Chișinău (se consideră că a fost plantat în 1818).
Havuzul „Ștefan cel Mare” ar urma să fie reparat, havuzul „Floare de piatră” – modernizat, iar havuzul „Delfin” – demolat. Cafeneaua și toaleta publică vor fi repoziționate.
Costul lucrărilor planificate ajunge la 40 de milioane de lei, a anunțat pretorul sectorului Buiucani, Vasile Moroi, în decembrie 2024, atunci când se discuta bugetul municipal pentru anul 2025.
📰 Europa Liberă Moldova este și pe Google News. Abonează-te