Ion Taboră: Născut la 13 noiembrie 1978, în satul Rusca, raionul Hîncești. A studiat la Colegiul Agroindustrial din Rîșcani, Universitatea de Stat din Moldova (facultatea de drept) și Academia de Studii Economice (facultatea contabilitate și audit). În 2011, fiind condamnat (pe o cauză penală fabricată, a se vedea AICI) la 8 ani și 6 luni privațiune de libertate cu executare, în urma căreia, la sfîrșitul lunii februarie 2019, a fost eliberat condiționat de ispășirea pedepsei penale. Pe parcursul executării pedepsei penale, dar și în prezent, se adresează atât organelor procuraturii, cît și în instanțele de judecată pentru a i se face dreptate.
Luni
Săptămîna începe ca de obicei după un weekend petrecut în sînul familiei (am în vedere, cu trei copii) sau la țară cu părinții.
Cam greu, ca și în orice dimineață, trezesc copiii și îi îndemn să se pregătească și să plece la școală.
Plec la serviciu, unde activez în calitate de contabil. Ziua, ca de obicei, se începe cu un șir de probleme ce țin de activitatea întreprinderii.
Concomitent, ținîndu-se cont de faptul că am mai multe procese judiciare, unde fac parte atît în calitate de reclamant, cît și de intervenient accesoriu și reclamant mă pregătesc de procese cu cereri și contestări.
Pe la mijlocul zilei merg la judecata care ulterior s-a amînat din motivul neprezenței părților la proces, sau intervin alte circumstanțe.
Seara ajung acasă și mă apuc de capul copiilor, lecțiile pentru acasă pregătite și nepregătite.
Marți
Ionuț (fiul) se plînge că prima lecție va fi la matematică și pentru că nu a pregătit tema de acasă la geometrie nu se va duce la lecție.
Cunosc faptul că întîmpină dificultăți la matematică și, în limita posibilităților, încerc să-l ajut.
I-am promis că voi veni la școală ca să discut cu dna Lidia (profesoara de matematică) și să încerc să-l ajut, într-un mod oarecare, ca să progreseze și să depășească această situație.
La serviciu, probleme care necesită a fi rezolvate în regim de urgență.
Între timp, merg la Curtea de Apel Chișinău să depun cereri.
La prînz, așa cum i-am promis fiului, plec la școală să discut cu profesorul de matematică. Ajungînd la școală, băiatul mă conduce la profesor, dar totodată îl simt că a făcut o gafă. Nu dorea să fie prezent la discuție. Insistînd și ținînd cont de faptul că dascălul a apreciat acest gest ca unul normal, insist ca discuția să aibă loc în prezența elevului, s-a constatat că băiatul nu a fost astăzi la lecția de matematică. Motiva prin faptul că l-a durut burta.
S-a ținut nătărăul de cuvîntul dat de dimineață.
Îl compar cu mine. Nu eram mai de treabă la vîrsta lui, dar nu-mi permiteam să nu mă duc la lecții cu tema nepregătită.
După timpul petrecut la școală, revin la oficiu și concomitent mă pregătesc de procesele judiciare.
Seara, ca de obicei, o petrec în sînul familiei.
Miercuri
Dimineața începe cam cu ceartă. Mirela (fiica cea mai mică) refuză categoric să meargă la medicul programat de dimineață (pînă la lecții). Face panică și plînge.
Ce rămîne să fac? E copil, îl înțeleg și sunt nevoit să amîn pe altă zi vizita programată la doctor.
La oficiu încerc să rezolv întrebările arzătoare și plec de urgență la Judecătoria Hîncești, la un proces remis spre examinare în baza încheierii Curții Supreme de Justiție de la Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana).
E un caz prost camuflat, de data aceasta de Procuratura Anticorupție. M-am plîns procurorului ierarhic superior privind acțiunile (inacțiunile procurorului privitor la investigațiile efectuate a se vedea). Procurorul ierarhic superior, în loc să examineze această plîngere, o remite spre examinare judecătorului de instrucție.
De ce spun că e prost camuflat, anterior m-am mai plîns lui Ivan Diacov și lui Viorel Morari, care la fel le-au remis spre examinare judecătorului de instrucție. Le-am explicat judecătorilor Mihail Diaconu și Anatolie Galben că examinarea cazurilor nu ține de competența lor, însă ei într-un mod ilegal și cu depășirea atribuțiilor funcționale au emis încheieri irevocabile în favoarea procuraturii. Așa activează sistemul, mînă pe mînă se spală.
Sunt mai mult ca sigur că nu sunt unicele cazuri și bănuiesc că nu toți avocații au înțeles această schemă, prost gîndită de procuratură.
Astăzi, de mirare, la Judecătoria Hîncești, magistratul a intrat în esență și a înțeles că nu e de competența sa examinarea acestui dosar și remite materialul de unde a venit, adică la Procuratura Anticorupție.
Joi
Sfadă între copii, nu știu care primul să intre în baie.
Astăzi la Curtea de Apel Chișinău trebuie să se examineze cererea de revizuire a aprobării procesului-verbal de petrecere a licitației a apartamentului din care am fost evacuat abuziv de Executorul judecătoresc Nicolaie Pașa.
Apartamentul respectiv a fost vîndut la a treia licitație, la un preț subevaluat de Executorul judecătoresc George Boțan.
Indivizi suspecți. Nu e primul caz. Scheme prost gîndite de ei. Am depus o sesizare în grup (de mai multe persoane care au avut de suferit în urma acestor scheme) și la Centru Național Anticorupție, în urma căreia am dat și explicații desfășurate și probe privind ilegalitățile din partea acestor executori judecătorești. Tăcere, pînă cînd. Nu cred că vor fi întreprinse ceva măsuri concrete din cauza prezenței traficului de influență.
În pofida faptului că ședința petrecută astăzi la Curtea de Apel Chișinău s-a desfășurat în lipsa părților, din motive neclare ședința dată a fost radiată de pe portalul ședințelor și nu se cunoaște ce s-a hotărît.
Ca temei de revizuire a licitației petrecute am invocat faptul că la licitație au fost înregistrați doi concurenți și anume Harea Olga și Stati Stela. Stela a cîștigat licitația.
În dovada faptului că licitația a fost camuflată servește faptul că la evacuarea organizată de Nicolaie Pașa, în calitate de martor participă Harea Olga. Așa e, la licitație s-a înregistrat ca cumpărător, iar la evacuare a participat ca martor.
Suspect e și faptul, că nici nu au fost informate părțile despre petrecerea ședinței de azi, pentru a depune cel puțin referințele și susținerile verbale respective.
După masă plec pînă la Penitenciarul nr.15 din Cricova pentru a-i duce un colet, plicuri cu timbre și acte lui Cojocaru Tudor. Coletul l-am primit ieri de la rudele acestuia.
Îl ajut în măsura posibilităților, fiindcă și el în perioada detenției m-a ajutat mult. Am scris mult și peste tot. El mi-a dat multe cunoștințe în domeniu. Mulțumesc lui.
Seara, după serviciu, în sînul familiei.
Delia (fiica mai mare) insistă să plecăm la magazin să-i cumpărăm încălțăminte. Au venit și Moș Ene pe la noi. Trebui să o facem și pe asta. Am decis că o facem mîne. Neapărat.
Vineri
Ca la sfîrșit de săptămînă. Copiii - cam plictisiți și fără mare dispoziție de a pleacă la școală.
Mirela insistă să merg cu ea. Vrea să discut cu dna Aliona ca să o transfere la un alt profesor de engleză. Nu reușește la profesorul care îi predă engleza.
Mergem cu Mirela la școală să încercăm să soluționăm dorința solicitată.
Toată ziua am petrecut-o la oficiu, rezolvînd întrebările actuale și cozile rămase.
La sfîrșit de zi, după cum i-am și promis Deliei, plecăm să-i procurăm încălțămintea promisă. Prețuri usturătoare. Dar o hotărîm cu mare greu. Gusturile fetei nu sunt rele.
Acasă, după cină, întocmesc un recurs pentru Curtea Supremă de Justiție la o încheiere emisă de Curtea de Apel Chișinău din 17.10.2019, prin care s-a refuzat inițierea procedurii de revizuire a cauzei ce ține de evacuarea petrecută de Executorul judecătoresc Nicolaie Pașa (mai detaliat a se vedea comentariile scrise la articolele publicate de Ziarul de Gardă).
E un abuz în serviciu din partea judecătorilor pomeniți în comentariile respective.
Procuratura dă din umeri și nu întreprinde nimic. Așa e sistemul.
Alte link-uri:
https://justicemoldova.md/justitie-destramata/
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1177472928984677&id=100001659441843
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1606156012771950&id=260500267337538