„Citiți în ediția print de mâine a Ziarului Național o investigație semnată de Raisa Lozinschi despre cine sunt așa-zișii oficiali transnistreni cu dosare penale la Chișinău. În timp ce așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, Nina Ștanski, se plânge oficialilor OSCE pe faptul că autoritățile din dreapta Nistrului ar fi pornit mai multe dosare factorilor de decizie separatiști, potrivit datelor pe care le-a obținut Ziarul NAȚIONAL, în prezent circa 180 de persoane din stânga Nistrului sunt cercetate penal de autoritățile de la Chișinău, majoritatea cazurilor vizează infracțiuni de drept comun. În acest an, cu dosare s-au ales 37 de persoane, dintre acestea doar doi sunt așa-ziși oficiali transnistreni. Aflați din articolul „Vânătoarea” de pe Nistru cine sunt aceștia.
Tot în paginile ediției de mâine a Ziarului Național, citiți un articol despre bătălia lansată de băncile din republică pentru a-i atrage pe pensionarii. Deși mizere, pensiile bătrânilor din R. Moldova au devenit aur curat pentru bănci, care încearcă să îi ademenească cu tot felul de oferte, după anunțul despre lichidarea BEM, BS și Unibank. Ziarul Național publică și un ghid pentru pensionari pentru a-i ajuta să facă o alegere avantajoasă.
Editorialistul Petru Bogatu scrie despre idioții utili ai lui Putin, care se regăsesc peste tot în lume. „Marele pericol pentru cursul european al Chișinăului îl reprezintă nu doar inamicii lui declarați de teapa lui Igor Dodon sau RenatoUsatîi. O imensă amenințare sunt sabotorii deghizați, sforarii din umbră care la scenă deschisă vorbesc una, iar în culise fumează altceva”, atenționează Bogatu.
Victor Ciobanu, un alt editorialist al Ziarului Național, se întreabă cât va mai fi păstrat în funcție guvernatorul Băncii Naționale Dorin Drăguțanu. Ciobanu enumeră mai multe motive pentru care guvernatorul ar trebui demis, dar prognozează că oficialul va mai rămâne în post pentru că „Mai are omul de lucru. Lichidarea e un proces interesa(n)t. Și trebuie gestionat corect. Cine va prelua activele băncilor falimentate cu acceptul și concursul BNM? Cine va câștiga în urma acestor tranzacții etc.?”.
Tot în ediția de mâine a Ziarului NAȚIONAL citiți un reportaj, semnat de Stela Mihailovici, despre medicii din R. Moldova care au migrat peste Prut. Datele oficiale arată că Jumătate dintre specialiștii din afară care au fost acreditați să lucreze în sistemul medical românesc au venit din R. Moldova. De multe ori, medicii de la noi sunt numiți „salvatori” în România, pentru că sunt singurii care acceptă să ocupe locurile vacante din spitalele sau cabinetele medicale din provincie.
Pentru cei curioși să afle cine sunt moldovenii care ne promovează statul în lume, vă propunem să citiți un articol despre economista noastră de la renumita companie americană de rating economic „Moodys”.
Iar colega noastră Victoria Bortă vă propune un reportaj colorat despre preotul care slujește cu pensula în mână.
Vă amintim că Ziarul Național poate fi găsit în fiecare vineri în chioșcurile de presă din republică.”