Într-un articol întitulat „Cazacii de la Comrat aşteaptă decizia lui Efrim”, Jurnal de Chişinău anunţă că „Mişcarea cazacilor de la Comrat ar putea prezenta Găgăuzia ca teritoriu cu aspiraţii separatiste”. Veteranii războiului de pe Nistru alertează instituţiile de resort să întreprindă măsuri pentru a nu permite legiferarea mişcării cazacilor din Găgăuzia.
În acelaşi ziar găsim două editoriale semnate de Nicolae Negru şi Petru Bogatu. Primul este o reacţie la articolul „demascator” al deputatului liberal Valeriu Saharneanu la adresa lui Vlad Filat, iar Petru Bogatu face o legătură dintre luptele politice din Republica Moldova şi criza din Cipru. O „legătură directă şi temeinic documentată”, după cum afirmă editorialistul.
În Timpul, Pavel Păduraru scrie despre modificările la Codul Penal care prevăd amenzi de 10-40 mii lei pentru persecutarea şi intimidarea jurnaliştilor. „O lege bună, de care vor profita haimanalele”, declară autorul.
În acelaşi ziar citim un interviu cu Nicolae Latunov, cel mai cunoscut autor de măşti veneţiene din Republica Moldova. Acesta afirmă: „Trebuie să fii masochist ca să faci artă în Moldova”. De ce, aflaţi din Timpul.
Adevărul studiază impactul negativ al scandalului legat de Banca de Economii asupra rezultatelor din luna februarie ale instituţiei. „BEM, minus un miliard”. Cu cât s-au redus activele şi depozitele băncii, aflaţi din articolul lui Ion Preaşcă.
„Bogătaşii care râvnesc la jilţul de procuror” – titlul unei investigaţii realizate de către Irina Surdu, care află ce maşini şi proprietăţi văzute şi nevăzute au aspiranţii la postul de Procuror General. Tot din Adevărul, putem afla „Cât riscă Ciprul fără banii de la UE şi FMI?”, dar şi ce posibile scenarii există pentru criza cipriotă.