În ultima vreme, datorită dezvoltării surpinzătoare a tehnologiilor informaţionale pe piaţa telefoniei mobile, apar produse din ce în ce mai ispititoare, care datorită reţelei de internet, le oferă tinerilor o multitudine de funcţionalităţi şi posibilităţi de comunicare. Această explozie de tehnologii reuşeşte să-i sustragă pe tineri de la activităţile lor de bază, întrucît ei au reaua obişnuinţă de a tot intra pe chat sau de a se juca online cu prietenii.
Desigur că producătorii acestor „micro-calculatoare” nu se îngrijesc decît cum să fie mai inventivi şi cum să-şi vîndă marfă, şi le pasă mai puţin de profilul potenţialului cumpărător.
Părerea mea este că toate aceste „smart-phones” sunt destinate celor care coordonează anumite proiecte, care fac business sau celor din top-managementul marilor companii: într-un cuvînt persoanelor care iau decizii şi care au nevoie de o comunicare cît mai rapidă şi eficientă cu partenerii de afaceri.
Folosirea lor în alte scopuri, cum sunt chaturile sau jocurile online, este nefolositoare: m-am convins de acest lucru observîndu-i pe colegii mei, care îşi verifică conturile de pe odnoklassniki sau facebook de două ori pe minut, reuşind în acelaşi timp să deranjeze şi pe cei din jur cu gingle-urile zgomotoase.
Cred că cei care au poziţie de manager, prin folosirea acestor telefoane dotate, vor reuşi să-şi cimenteze poziţiile de lider, iar pe cei care sunt lucrători de rînd sau chiar şomeri - smart-phoanele îi pot aduce la „performanţa” de a-şi diminua foarte mult şansele de a creşte profesional, fiind ancoraţi de chaturi şi reţele de socializare.