Buletinul de vot la alegerile din 28 noiembrie ar putea să conţină 40 de concurenţi electorali – 20 de partide şi 20 de candidaţi independenţi, iar lungimea acestuia ar putea agunge la un metru. Cum se va descurca alegatorul, va cauta simbolul, va cauta numele concurentului electoral, se va orienta dupa ordinea numerica? - il intreb pe Vasile Botnaru, care e in legatura telefonica directa cu studioul Europei Libere de la Praga.
Chiar de sînteţi orăşeni adevăraţi ori navetişti din suburbii, chit că ştiţi cum se scot ţistarii din găurile lor. Făceam asta în copilărie. Tehnologia e simplă: cari apă de la cel mai apropiat heleşteu cu ce apuci, chiar şi cu un harbuz cu miezul scobit sau cu o cizma şi tot bagi, apa, în gaură în speranţa că se va umple galeria şi anumalul rozător va ieşi la suprafaţă, năucit de potop. Numai că ţistarul nu are o singură ieşire din galerie, că de aia e dotat cu instincte. Şi poţi să muţi tot heleşteul în gaura de ţistar că tot degeaba.
Cred că la fel încearcă şi mulţimea de concurenţi electorali de pe listă - să pună mîna pe indecişi. Că asta este prada jinduită (cei fideli îşi văd de partidele lor pe lîngă care au stat mereu grămăjoară). Acum, dacă nu au obosit să stea de pîndă (să care apă) ce au de făcut!?