جهان
امریکا قطعنامه سازمان ملل در مورد درخواست آتش بس در غزه را ویتو کرد
ایالات متحده امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد درخواست آتش بس در نوار غزه را ویتو کرد.
خبرگزاری اسوشیتدپرس نوشته است که ایالات متحده این قطعنامه را به خاطری رد کرده که در آن به رهایی فوری گورگانهای اسرائیلی اشاره نشده است.
در میان پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، تنها امریکا این قطعنامه را ویتو کرد در حالی که بریتانیا و فرانسه دو متحد عمده امریکا به این قطعنامه رای مثبت دادند.
گروه حماس که از سوی امریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود، در اکتوبر ۲۰۲۳ با حمله بر بخشهای از اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.
دهها تن از این گروگانها طی یک آتش بس موقت با زندانیهای فلسطینی مبادله شدند و شماری دیگری در نتیجه عملیات نظامی آزاد شدند اما بیش از صدتن این گروگانها هنوز هم در نزد حماس اند.
نمایندگی های قونسلی ایران در شهر های هامبورگ، مونشن و فرانکفورت جرمنی مسدود شدند
وزارت خارجه جرمنی به روز چهارشنبه خبر داد که قونسلگری های ایران در هامبورگ، مونشن و فرانکفورت رسما بروی مراجعین بسته شده اند.
جرمنی در اعتراض به اعدام سه هفته قبل جمشید شارمهد توسط حکومت ایران که تابعیت دوگانه جرمنی و ایران را داشت، دستور بستن تمام قونسلگری های این کشور را صادر کرد.
سفارت ایران در برلین باز خواهد بود تا خدمات قونسلی را به تقریبا ۳۰۰ هزار ایرانی که در جرمنی بسر میبرند، انجام دهد.
مقامات قضائی ایران روز ۲۸ اکتوبر در مورد اعدام شارمهد خبر داده بودند.
شارمهد در سال ۱۹۵۵ در ایران به دنیا آمده و به سن هفت سالگی به آلمان غرب رفت. او در بهار سال ۲۰۲۳ بعد از یک محاکمه سوال برانگیز در رابطه با تروریزم به اعدام محکوم شد.
حکومت جرمنی، اعضای خانواده شارمهد و فعالان حقوق بشر اتهامات علیه وی را رد کردند.
یک شهروند جرمنی به اتهام دست داشتن در اعمال تخریبی، در روسیه بازداشت شد
ادارۀ خدمات امنیت فدرال روسیه (FSB) می گوید که یک شهروند جرمنی را به اتهام دست داشتن در انفجار ماه مارچ در پایپلاین گاز در مرکز توزیع کالینینگراد، دستگیر کرده است.
ادارۀ خدمات امنیت فدرال روسیه، امروز(۲۰ نوامبر) در اعلامیه ای گفت که نیکولای گایدوک در حالی که از پولند وارد کالینینگراد می شد و ۰.۵ لیتر "مواد انفجاری" نامشخص در موتر وی پیدا شد، دستگیر شده است.
براساس اعلامیه، گایدوک قصد اجرای "عملکرد خرابکارانه" در تاسیسات انرژی در منطقه را داشت و این حرکت توسط یک شهروند اوکراینی مقیم جرمنی"طراحی" شده است.
گایدوک به تروریزم و قاچاق مواد منفجره متهم شده است.
چینل تلگرام اگنتسوا(Agentstvo) گفته که گایدوک ۵۷ ساله شهروند اوکراین است. مقامات جرمنی تا هنوز در این مورد اظهار نظر نکرده اند.
گروه حافظ گل بهادر مسئولیت حملۀ انتحاری بر یک پوستهٔ نیروهای امنیتی پاکستان را برعهده گرفت
گروه حافظ گل بهادر، جناح انشعابی تحریک طالبان پاکستان، مسئولیت حملۀ انتحاری و تیراندازی شب گذشته بر یک پوستهٔ تلاشی نیروهای امنیتی این کشور را برعهده گرفت.
این گروه ادعا کرده که در این رویداد ۲۳ نیروی پاکستانی کشته شدهاند؛ ارقامی که بهصورت مستقل هنوز تأیید نشدهاند.
پیش از این، اردوی پاکستان با نشر اعلامیهای اعلام کرده بود که در نتیجهٔ انفجار موتر بمبگذاریشده و تیراندازی مهاجمان، ۱۲ تن از اعضای نیروهای امنیتی این کشور کشته شدهاند.
در اعلامیهٔ اردوی پاکستان آمده است که این رویداد در منطقهٔ مالیخیل بنو، ولسوالی نارام ایالت خیبرپختونخوا رخ داده است.
باشندگان محل به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی، گفتهاند که صدای تیراندازی تا ناوقتهای شب ادامه داشته است.
این حمله در حالی رخ داده است که مقامات سیاسی و نظامی پاکستان برای گفتوگو در مورد راههای مقابله با افزایش ناامنیها در این کشور، نشستی را در اسلامآباد برگزار کردهاند.
نمایندۀ ویژۀ امریکا: پایان جنگ میان اسرائیل و حزبالله ممکن شده است
نمایندۀ ویژۀ ایالات متحدۀ امریکا برای صلح شرق میانه میگوید که پایان دادن به جنگ میان اسرائیل و حزبالله اکنون ممکن شده است.
اموس هوکشتاین، که دیروز به بیروت رسید، دربارۀ طرح آتشبس که لبنان تا حد زیادی آن را تأیید کرده، با مقامات لبنانی گفتوگو کرد.
هوکشتاین همچنین با نبیه بیری، رئیس پارلمان لبنان، که از جانب حزبالله در مذاکرات شرکت کرده بود، دیدار کرد.
پس از این دیدار، هوکشتاین اظهار داشت که "فرصتی واقعی" برای پایان دادن به جنگ به وجود آمده است.
ایالات متحده و فرانسه تلاشهایی را برای برقراری آتشبس میان اسرائیل و حزبالله آغاز کردهاند.
حزبالله که ادارۀ مناطق جنوبی لبنان را بر عهده دارد، علاوه بر یک حزب سیاسی، دارای شاخۀ نظامی نیز هست.
ایالات متحده حزبالله را یک سازمان تروریستی میداند، اما اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی این گروه را در فهرست سیاه خود قرار داده است.
یک سال پیش، جنگ میان حزبالله و اسرائیل پس از آن آغاز شد که گروه حماس به اسرائیل حمله کرد.
در واکنش، اردوی اسرائیل عملیات نظامی در نوار غزه را آغاز کرد و حزبالله نیز در حمایت از حماس به شلیک راکت به سمت اسرائیل اقدام کرد.
اسرائیل برای آزادی هر گروگان اسرائیلی ۵ میلیون دالر جایزه تعیین کرده است
صدراعظم اسرائیل برای آزادی گروگان های اسرائیلی که توسط گروه حماس اسیر شدند، برای هر نفر ۵ میلیون دالر جایزه تعیین کرده است.
بنیامین نتانیاهو همچنین وعده داده که هر فردی که در نجات این اسیران کمک کند، به همراه خانوادش توسط حکومت اسرائیل از قلمرو محاصره شده غزه خارج خواهد شد.
این خبر روز گذشته توسط دفتر نتانیاهو اعلام شد.
حماس، گروهی که ایالات متحده و اتحادیه اروپا آن را یک سازمان تروریستی میدانند، پیشتر پیشنهادهای مشابه اسرائیل را رد کرده بود.
این گروه که از حمایت ایران برخوردار است، اعلام کرده تنها در صورتی اسیران باقی مانده را اسرائیلی را آزاد میکند که توافقی برای پایان جنگ، رفع محاصره غزه و بازسازی این منطقه جنگ زده حاصل شود.
انفجار انتحاری در یک پوسته امنیتی در شمالغرب پاکستان منجر به کشته شدن ۱۱ عسکر شد
در نتیجۀ انفجار انتحاری در یک پوسته تلاشی در شمال غرب پاکستان، ۱۱ عسکر کشته شدند.
یک مقام استخباراتی پاکستان که از افشای نامش خودداری کرده، روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی گفت که یک مظنون انتحاری، در ایالت خیبر پختونخوا در نزدیک سرحد با أفغانستان، موتر مملو از مواد منفجره خود را با پوستۀ جانی خیل در بنو تصادم داد، در نتیجه ۱۱ عسکر کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند.
به گفتۀ این مقام استخباراتی، این رویداد حوالی ساعت هفت شام دیروز به وقت محلی صورت گرفته است.
تا هنوز کسی یا گروهی مسولیت این رویداد را بر عهده نگرفته، اما تحریک طالبان پاکستان در آن منطقه فعال است.
قطع کیبل طویل مخابراتی در بحیرهٔ بالتیک منجر شده است که مقامات اروپایی تحقیقات جدی را آغاز کنند
دو کیبل مخابراتی که اخیراً در بحیره بالتیک قطع شده، مقامات اروپایی را روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) وادار ساخت تا بگویند که آنها به "خرابکاری" و "جنگ ترکیبی" مرتبط به حمله روسیه بر اوکراین مشکوک هستند.
پولیس فنلند و سویدن گفته اند که تحقیقات را در مورد قطع این کیبل ها آغاز کرده اند، در حالیکه سارنوالان لیتوانیایی گفته اند که در حال جمع آوری معلومات هستند.
براساس گزارش شرکت مخابرات فنلند"سینیا" کیبل سی لاین یک(C-Lion1) که شهر هلسنکی و بندر روستوک جرمنی را با هم وصل می کند، در جنوب جزیره اولند در آب های سویدن، در حدود ۷۰۰ کیلومتری شهر هلسنکی، قطع شده است.
یک سخنگوی سینیا گفته"همچو قطع کیبل در این آب ها، بدون عامل بیرونی اتفاق نمی افتد."
وزرای خارجه جرمنی و فنلند، گفته اند که قطع این کیبل مخابراتی به یک"بازی نادرست" اشاره می کند.
صدراعظم جرمنی تحت فشار های فزاینده قرار گرفته است تا در انتخابات بعدی نامزد نشود
اولاف شولتز، صدراعظم جرمنی روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) تحت فشار فزاینده ای قرار گرفت تا از نامزدی در انتخابات زودهنگام ماه فبروری کناره گیری کند، زیرا گفته میشود که حزب او به سمت یک شکست تاریخی پیش می رود.
اعضای ارشد حزب سوسیال دموکرات جرمنی، روز گذشته به صداهایی پیوستند که از او می خواستند راه را برای نامزدی بوریس پیستوریوس وزیر دفاع محبوب آن کشور باز کند.
یک نظرسنجی نشان می دهد که محبوبیت شولتز در بین مردم جرمنی به شدت کاهش یافته و پس از فروپاشی ائتلاف سه حزبی او در اوایل ماه جاری، قرار است که انتخابات در جرمنی هفت ماه زودتر از موعد آن دایر شود.
اولاف شولتز، که در حال حاضر در نشست سران گروه جی ۲۰ در ریو دو ژانیرو شرکت دارد، علایمی را نشان داده که می خواهد، برای دومین بار به حیث صدراعظم جرمنی نامزد شود.
مسکو تائید کرد که شش راکت فراهم شدهٔ امریکا به نیروهای اوکراینی به قلمرو روسیه شلیک شده است
وزارت دفاع روسیه امروز ( ۱۹ نومبر ) گفته است که اوکراین از شش راکت نوع ATACMS فراهم شده از سوی امریکا، در حمله دیشب خود به منطقه بریانسک استفاده کرده است.
براساس این ادعا، نیرو های روسی توانسته اند که پنج راکت پرتاب شده از سوی اوکراین را خنثی و به یکی دیگر آن آسیب برسانند.
وزارت دفاع روسیه تایید کرده که پارچه های راکت آسیب دیده بر یک هدف نظامی این کشور برخورد کرد که باعث آتش سوزی شد اما تلفاتی در پی نداشته است.
ساعاتی پیش از این، خبرگزاری ( آر بی کی ) روسیه به نقل از یک منبع اردوی اوکراین خبر داد که کی یف برای اولین بار راکت های نوع ATACMS را در حمله بر خاک روسیه استفاده کرد که مواضع را در شهر کراچف در منطقه جنوب غربی بریانسک هدف قرار داد و موفقانه به آن آسیب رسانید.
این در حالیست که امروز از آغاز حمله کامل روسیه به اوکراین هزار روز می گذرد و این حملات هنوز هم ادامه دارند.
ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین امروز گفت که کشورش با حملات فزاینده روسیه رو به رو است.