لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۲۸

جهان

تظاهرات گسترده در اسرائیل هم‌زمان با ۵۰۰مین روز جنگ در غزه

تصویر از اعتراضات مردم در اسرائیل
تصویر از اعتراضات مردم در اسرائیل

هم‌زمان با ۵۰۰مین روز جنگ در غزه و حمله گروه افراطی حماس به خاک اسرائیل، روز دوشنبه در سراسر این کشور تظاهرات گسترده‌ای در حمایت از تمدید آتش‌بس و آزادی شمار بیشتری از زندانیان برگزار شد.

حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می شود.

معترضان در شهر تل‌ ابیب یکی از چهارراه‌های مهم را مسدود کردند و شماری از آن‌ها برای اعلام همبستگی با اسراییلی‌هایی که همچنان در اسارت حماس قرار دارند، به مدت ۵۰۰ دقیقه دست به اعتصاب غذا زدند.

اوهاد بن آمی، یکی از گروگان‌های آزادشده، در دیدار با رئیس‌جمهور اسرائیل، اسحاق هرتزوگ، گفت که تنها خواسته‌اش آزادی و بازگشت دوستانش است.

او که ده روز پیش آزاد شده، همچنین اظهار داشت که در فضایی شش متری، همراه با شش نفر دیگر، در شرایط بسیار بدی زندانی بوده است.

وی تأکید کرد که اگرچه آزاد شده، اما دیگران همچنان در اسارت به سر می‌برند.

اوهاد بن آمی افزود که گروگان‌ها، روزهای اسارت را نه به روز بلکه به ثانیه‌ها و دقیقه‌ها محاسبه می‌کنند.

وزارت خارجه‌ی پاکستان: مسایل مربوط به سیاست خارجی در صلاحیت دولت فدرال است

شفقت علی خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان-تصویر از آرشیف
شفقت علی خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان-تصویر از آرشیف

وزارت امور خارجه پاکستان در واکنش به اعلام دولت ایالتی خیبرپختونخوا مبنی بر اعزام دو هیئت به افغانستان، اعلام کرد که مسائل مربوط به روابط خارجی در صلاحیت دولت فدرال است.

به گزارش رسانه‌های پاکستانی، شفقت علی خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، روز دوشنبه گفت که طبق قانون اساسی، روابط خارجی در حوزه صلاحیت دولت فدرال قرار دارد.

بارستر محمد علی سیف، مشاور وزیر اعلی خیبرپختونخوا، روز یکشنبه اعلام کرده بود که دولت این ایالت قصد دارد دو هیئت به افغانستان اعزام کند تا با مقامات کابل گفت‌وگو کنند.

به گفته محمد علی سیف، هدف از این سفر ایجاد فضای مناسب برای مذاکرات و تنظیم روابط دیپلماتیک با کابل است.

قبل از این، به تاریخ ۶ جنوری، علی امین گنداپور، وزیر اعلی خیبرپختونخوا، اعلام کرده بود که برای مقابله با افزایش حملات تروریستی در این ایالت، پس از مشورت با دولت فدرال، هیئتی را به افغانستان اعزام خواهد کرد که نمایندگانی از اقوام مختلف نیز در آن حضور خواهند داشت.

دو نیروی امنیتی پاکستان در انفجاری در دیره اسماعیل خان کشته شدند

نیروهای امنیتی پاکستان-تصویر از آرشیف
نیروهای امنیتی پاکستان-تصویر از آرشیف

براثر وقوع یک انفجار در منطقه «کلاچی» دیره اسماعیل خان ایالت خیبرپختونخواه پاکستان، دو نیروی امنیتی این کشور کشته و چندین نفر دیگر زخمی شدند.

منابع امنیتی پاکستان امروز به رسانه‌ها گفته‌اند که این انفجار ناشی از یک بمب کارگذاری‌شده در کنار جاده بوده و دو وسیله نقلیه نیروهای امنیتی را هدف قرار داده است.

تحریک طالبان پاکستان (TTP) مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.

دو روز پیش نیز در یک درگیری میان نیروهای پاکستانی و افراد مسلح در وزیرستان شمالی ایالت خیبرپختونخوا، چهار سرباز پاکستانی کشته شده بودند.

اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۲۰ هزار پناهجو را اخراج کرده است

پناهجویان در مسیر عبور از آب‌های ترکیه به اروپا-تصویر از آرشیف
پناهجویان در مسیر عبور از آب‌های ترکیه به اروپا-تصویر از آرشیف

گزارش جدید نهادهای حقوق‌‌بشری نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ میلادی ۱۲۰ هزار مهاجر از اتحادیه‌ی اروپا اخراج شده‌اند.

نُه سازمان حقوق بشری در گزارشی که روز گذشته منتشر شد، اعلام کردند که روند اخراج پناهجویان و بازگرداندن آنها از مرزهای اروپا در سال‌های اخیر «به‌سرعت» افزایش یافته و اکنون به یک سیستم منظم تبدیل شده است.

بر اساس این گزارش، نیروهای مرزی اتحادیه اروپا این اقدامات را برای جلوگیری از ورود پناهجویان و ممانعت از دسترسی آنها به روند پناهندگی انجام داده‌اند.

این در حالی است که بر اساس قوانین اتحادیه اروپا و قوانین بین‌المللی، حق پناهندگی برای این افراد تضمین شده است.

همچنین گزارش تأکید کرده که بسیاری از پناهجویان با خشونت اخراج شده‌اند و در برخی موارد، آنها در دریا غرق شده یا به دلیل سرمای شدید در جنگل‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

حمله بر موتر‌های اموال تجارتی در کُرم پاکستان ۱۵ زخمی به جا گذاشت

موترهای که کُرم می‌روند در منطقه هنگو توقف کرده اند-تصویر از آرشیف
موترهای که کُرم می‌روند در منطقه هنگو توقف کرده اند-تصویر از آرشیف

کاروان موتر های اموال تجارتی بار دیگر در منطقه کُرم در پاکستان مورد حمله قرار گرفت.

یک مقام پولیس کُرم که نخواست نامش گرفته شود امروز به بخش مشال رادیو آزادی گفت که کاروانی از موتر هایی که کالا را از تل به پاره چنار انتقال می دادند مورد حمله شبه نظامیان در مناطق اوچت و مندوریو قرار گرفت.

به گفته این مقام، در این حمله ۱۵ نفر زخمی و یک نیروی امنیتی کشته شده است.

این مقام افزوده که پس از تیراندازی به کاروان، اموال موتر ها نیز از سوی آنها غارت شده است.

از سوی دیگر ارشاد حسین بنکش، رهبر محلی پاره چینار، حمله به این کاروان را تایید کرد و گفت که ۱۵ موتر بزرگ مورد حمله قرار گرفته است.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.

در ماه جنوری هم کاروانی از موتر های اموال که به سوی پاراچنار در حرکت بودند مورد حمله قرار گرفته بود.

ایران اظهارات نخست‌وزیر اسرائیل را نقض منشور سازمان ملل دانست

تصویر از آرشیف
تصویر از آرشیف

خبرگزاری فرانس پرس گزارش داده است که ایران روز دوشنبه درخواست بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل برای "پایان دادن به کار" جمهوری اسلامی را نقض منشور سازمان ملل دانسته است.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران به خبرنگاران گفت که تهدید دیگران نقض قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل است. وی افزود که اسرائیل «هیچ کاری نمی تواند» علیه ایران انجام دهد.

روز یکشنبه، نتانیاهو با مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، در یک نشست خبری در اورشلیم گفت که اسرائیل با حمایت متحد ارشد خود، ایالات متحده، «کار خود را» علیه ایران به پایان خواهد رساند.

نتانیاهو همچنین گفت که اسرائیل در ‍۱۶ ماه گذشته "یک ضربه بزرگ به محور تروریزم ایران وارد کرده است.

در این مدت، اسرائیل درگیر جنگ با گروه های مورد حمایت ایران از جمله گروه حماس در غزه که امریکا و اتحادیه اروپا آنرا یک سازمان تروریستی می دانند و شورشیان حوثی در یمن بود.

همچنان اسرائیل با گروه حزب الله لبنان هم در گیر بود که امریکا آنرا یک سازمان تروریستی می داند اما اتحادیه اروپا شاخه نظامی آنرا در لست سیاه قرا رداده است نه شاخه سیاسی اش را. حزب الله یک گروه سیاسی نظامی است که در پارلمان لبنان کرسی های نیز دارد.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، سیاست "فشار حداکثری" خود علیه ایران را از سر گرفته است که ادامه پالیسی دوره اول اوست.

بر اساس این سیاست، امریکا به طور یکجانبه از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت های جهانی خارج شد و تهران را به داشتن دنبال سلاح هسته ای متهم کرد.

ایران بارها این اتهامات را رد کرده است.

ولادیمیر زلینسکی برای دیدار با رجب طیب اردوغان به ترکیه میرود

ولادیمیر زلینسکی، رئیس‌جمهور اوکراین
ولادیمیر زلینسکی، رئیس‌جمهور اوکراین

انتظار می‌رود ولادیمیر زلینسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، فردا سه‌شنبه ۳۰ دلو به دعوت رسمی ترکیه به این کشور سفر کند.

فخرالدین التون، رئیس بخش ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه روز دوشنبه در صفحه ایکس در بیانیه ای اعلام کرد که رئیس جمهور رجب طیب اردوغان با ولادیمیر زلینسکی همتای اوکراینی خود در مورد توسعه روابط بین دو کشور گفتگو خواهد کرد.

وی افزوده که در این دیدار همچنان روی تغییرات و تحولات اخیر در اوکراین و منطقه نیز بحث خواهد شد.

سفر زلینسکی به ترکیه در حالی صورت می گیرد که قرار است عربستان سعودی میزبان مذاکرات امریکا و روسیه برای پایان دادن به جنگ در اوکراین در روز های آینده باشد.

روسیه سرنگونی ده‌ها طیاره بی سرنشین اوکراین را ادعا می‌کند

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، روسیه روز دوشنبه ۲۹ دلو اعلام کرد که نیروهایش در کنار این طیاره های بی سرنشین چندین راکت کروز ضد کشتی نپتون را در دریای ازوف سرنگون کرده‌اند.

این حمله در حالی صورت می‌گیرد که دونالد ترمپ و ولادیمیر پوتین، رهبران ایالات متحده و روسیه گفته‌اند که می‌خواهند مذاکراتی فوری را برای پایان دادن به درگیری‌هایی داشته باشند که با تهاجم روسیه به اوکراین نزدیک به سه سال پیش آغاز شد.

وزارت دفاع روسیه در پیامی در تلگرام گفته است که این حملات هیچ تلفاتی در پی نداشته است.

در خبر گفته شده است که این طیاره های بی سرنشین در هشت منطقه رهگیری شده اند.

ترامپ گفته است که معتقد است که پوتین واقعاً خواهان پایان دادن به جنگ در اوکراین است، در حالی که اداره او به متحدان خود در ناتو هشدار داده است که اروپا دیگر اولویت اصلی امنیتی آنها نخواهد بود.

مارکو روبیو، وزیر خارجۀ امریکا امروز (دوشنبه) وارد عربستان سعودی شد

مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا
مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا

او قرار است در آنجا با مقامات روسیه برای پایان دادن به جنگ تقریباً سه ساله اوکراین گفت‌وگو کند.

این سفر پس از آن انجام شد که دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا هفتۀ گذشته با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود گفت‌وگو کرد و بعداً گفت که پوتین می‌خواهد به جنگ پایان دهد.

رئیس جمهور ترمپ در طول مبارزات انتخاباتی خود بارها گفته بود که به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.

بر اساس گزارش رویترز، روبیو را در این سفر به عربستان، مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و استیو ویتکاف، نمایندۀ رئیس جمهور امریکا برای شرق میانه همراهی می‌کنند.

وزیر خارجۀ امریکا روز یک‌شنبه در آغاز سفرش به شرق میانه به اسرائیل سفر کرد و در آنجا با صدر اعظم و دیگر مقامات ارشد اسرائیل دیدار کرد.

رئیس جمهور فنلند خواستار ارسال تسلیحات به اوکراین و فشار حداکثری بر روسیه شد

الکساندر استاب، رئیس جمهور فنلند
الکساندر استاب، رئیس جمهور فنلند

الکساندر استاب، رئیس جمهور فنلند امروز خواستار تسلیح مجدد اوکراین و اعمال «فشار حداکثری بر روسیه» از طریق تحریم ها و مسدود کردن دارایی‌های آن کشور شد.

این اظهارات در آستانه مذاکرات احتمالی میان امریکا و روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین بیان شده است.

رئیس جمهور فنلند و دیگر رهبران اروپایی در آخرین روز کنفرانس امنیتی مونیخ در تلاش بودند که نشان دهند که اروپا در مورد جنگ اوکراین می‌تواند از حرف به سمت عمل حرکت کند.

او برای پایان دادن به جنگ اوکراین سه مرحله را مطرح کرد؛ پیش از مذاکره، آتش‌بس و مذاکره و گفت‌وگو در مورد صلح بلند مدت.

در عین حال، قرار است فرانسه میزبان نشستی برای کمک به تثبیت پاسخ اروپا به دیپلماسی قاطعانه امریکا باشد.

ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه یکشنبه تایید کرد که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، کشورهای اروپایی را برای یک «جلسه کاری اضطراری» در روز دوشنبه در پاریس دعوت کرده تا در مورد اقدامات بعدی اوکراین پس از اعلامیه های هفته گذشته ایالات متحده بحث کند.

گزارش های خبری حاکی از آن است که نخست وزیران کایر استارمر از بریتانیا، مت فردریکسن از دانمارک و دونالد تاسک از پولند از جمله افرادی هستند که قرار است در این نشست شرکت کنند.

تلاش دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده برای خروج سریع از جنگ اوکراین، نگرانی و عدم اطمینان را در اروپا برانگیخته است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG