لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۸

جهان

کریستیان وبر، شهروند اتریشی از زندانی در ایران آزاد شد

ایران می‌گوید که شهروند اتریشی را در پرتو اصل عفو عمومی اسلام آزاد کرده است.
ایران می‌گوید که شهروند اتریشی را در پرتو اصل عفو عمومی اسلام آزاد کرده است.

مقامات ایران امروز (۱۷ سپتمبر) کریستیان وبر، اتریشی را که در یک دوسیۀ جنایی در ولایت آذربایجان غربی آن کشور دستگیر شده بود، آزاد کردند.

حکومت اتریش در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که یکی از شهروندان آن کشور در قضیه‌ای که با تظاهرات گسترده در ایران پس از مرگ مهسا امینی ارتباط ندارد، دستگیر شده است.

به اساس خبرگزاری "میزان" قوای قضایی ایران، کریستیان وبر در پرتو اصل عفو عمومی اسلام آزاد و به سفیر اتریش در تهران سپرده شده تا امکان خروج او از این کشور فراهم شود.

خبرگزاری "میزان" جزئیات جرمی را که وبر به‌خاطر آن دستگیر شده بود، ارائه نکرده است.

ارسال بسته‌های مشکوک به دفاتر انتخابات در پنج ایالت امریکا

اف‌بی‌آی و ادارۀ پست امریکا در حال بررسی بسته‌های مشکوک انتخاباتی هستند.
اف‌بی‌آی و ادارۀ پست امریکا در حال بررسی بسته‌های مشکوک انتخاباتی هستند.

بسته‌های مشکوک برای مأموران انتخابات حداقل پنج ایالت در ایالات متحده دیروز دوشنبه ارسال شد، اما از موجودیت مواد خطرناک در این بسته‌ها گزارش نشده است.

مقامات ایالت‌های آیووا، نبراسکا، تینیسی، وایومینگ و اوکلاهاما تأیید کردند که ماده‌ای شبیه پودر در بسته‌ها به دفاتر وزارت خارجه و منشی‌های دفاتر انتخابات ایالتی ارسال شده است.

ادارۀ تحقیقات فدرال یا اف‌بی‌آی و ادارۀ خدمات پستی ایالات متحده در حال بررسی این موضوع هستند.

در یک سال گذشته، این دومین بار است که بسته‌های مشکوک از راه پست به دفاتر انتخابات ایالتی ارسال می‌شود.

وزیر دفاع اسرائیل: حزب‌الله به حماس نزدیک‌تر شده است

یواف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل
یواف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل

حکومت اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که ممکن است جنگ بالقوه گسترده بین اسرائیل و گروه شیعه حزب‌الله لبنان قریب‌الوقوع باشد.

یواف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در دیدار با آموس هوخشتاین، فرستادۀ ویژۀ ایالات متحده، گفت زمان توافق احتمالی به‌خاطر اینکه به‌گفتۀ او حزب‌الله لبنان به گروه افراطی فلسطینی حماس نزدیک‌تر شده و از توقف خشونت خودداری کرده است، رو به اتمام است.

ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا حماس را سازمان تروریستی می‌دانند.

از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در غزه در ۱۱ ماه پیش، تقریباً هر روز درگیری‌ها در امتداد مرز میان اسرائیل و حزب‌الله رخ می‌دهد.

وزیر خارجۀ امریکا امروز برای مذاکرات دربارۀ آتش‌بس در غزه به مصر سفر می‌کند

آنتونی بلینکن
آنتونی بلینکن

قرار است که انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ ایالات متحده، امروز به مصر برود.

وزارت خارجۀ ایالات متحده به روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که بلینکن با مقامات مصر دربارۀ تلاش‌ها برای دست‌یابی به یک توافق در مورد برقراری آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌ها گفت‌وگو خواهد کرد.

این سفر در حالی انجام می‌شود که مقامات فلسطین گفته‌اند که در حملات اسرائیل به نوار غزه، دیروز شانزده تن به‌شمول پنج زن و چهار کودک کشته شدند.

در کنار ایالات متحده و مصر، قطر نیز از ماه‌ها به این‌سو در تلاش‌ها برای دست‌یابی به توافق آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌ها میانجیگری می‌کند.

مسعود پزشکیان: ایران بعد از ماه جولای هیچ اسلحه‌ای به روسیه نداده است

زشکیان بر ادامۀ برنامۀ راکت‌های بالستیک ایران با وجود تحریم‌های غرب تأکید کرده است
زشکیان بر ادامۀ برنامۀ راکت‌های بالستیک ایران با وجود تحریم‌های غرب تأکید کرده است

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، می‌گوید بعد از آنکه در اواخر ماه جولای وظیفۀ خود را به عنوان رئیس‌جمهور این کشور آغاز کرد، هیچ نوع اسلحه‌ای به روسیه نداده‌اند.

این سخنان آقای پزشکیان در حالی بیان شده که بحث‌هایی از احتمال از سرگیری مذاکرات مستقیم در مورد برنامه‌های اتمی کشورش با ایالات متحدۀ امریکا مطرح شده است.

اما پزشکیان ۶۹ ساله که بعضی تحلیل‌گران او را یک فرد نسبتاً معتدل حساب می‌کنند، بر ادامه برنامۀ راکت‌های بالستیک کشورش مانند گذشته پافشاری کرده و گفته است ایران با وصف فشارها و تحریم‌های غرب به هدف محدود ساختن این برنامه، هرگز از موقف خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.

پزشکیان در حالی در این مورد در تلویزیون ملی ایران سخن گفت که تحریم‌های اقتصادی فشارهای اقتصادی مضاعفی در ایران وارد ساخته و نیز جنگ های منطقه و اتهام غرب بر نقش ایران در این نبردها، اوضاع منطقه را نیز حساس ساخته است.

تعداد درخواست‌های پناهندگی در اتحادیۀ اروپا، ناروی و سویس در نیمۀ اول سال جاری میلادی کاهش یافته است

سازمان اتحادیۀ اروپا برای پناهندگی اعلام کرده که تعداد درخواست‌های پناهندگی نسبت به سال گذشته ۶ هزار مورد کمتر شده است.
سازمان اتحادیۀ اروپا برای پناهندگی اعلام کرده که تعداد درخواست‌های پناهندگی نسبت به سال گذشته ۶ هزار مورد کمتر شده است.

بر اساس یک گزارش، میزان پناهندگی در اتحادیۀ اروپا، ناروی و سویس در نیمۀ اول سال جاری میلادی نسبت به زمان مشابه در سال گذشته کاهش یافته است.

بر بنیاد آمار این گزارش که امروز، ۱۶ سپتامبر منتشر شده، شمار پناهجویان در این مدت به ۵۱۳ هزار نفر رسیده است. سازمان اتحادیۀ اروپا برای پناهندگی که در مالتا مستقر است، اعلام کرده که در نیمۀ اول سال جاری، تعداد درخواست‌های پناهندگی در اتحادیۀ اروپا، ناروی و سویس (که عضو این اتحادیه نیستند)، ۶ هزار مورد کمتر شده است.

بیشترین درخواست‌های پناهجویی در جرمنی ثبت شده و پناهجویان از ۲۹ کشور، از جمله افغانستان، در صدر لیست پناهجویان قرار دارند.

نتایج تحقیقات ده ماهه اسرائیل: سه گروگان اسرائیلی در حملۀ هوایی «خودی» به غزه کشته شدند

حمله هوایی به غزه برای هدف قرار دادن یکی از رهبران حماس انجام شده بود.
حمله هوایی به غزه برای هدف قرار دادن یکی از رهبران حماس انجام شده بود.

ارتش اسرائیل تأیید کرده است که سه گروگان اسرائیلی به احتمال زیاد در حملۀ هوایی به غزه در دسامبر سال گذشته کشته شده‌اند.

استخبارات ارتش اسرائیل به تازگی نتایج تحقیقات ده ماهۀ خود را در مورد سه گروگان کشته شده منتشر کرده است. نیک بایرز، ران شرمن و الیا تولدانو، سه اسرائیلی‌ای بودند که در این حمله هوایی جان خود را از دست دادند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که این حمله هوایی با هدف کشته شدن احمد غندور، یکی از رهبران گروه نظامی حماس در غزه، انجام شده بود. ایالات متحده و اتحادیه اروپا حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی به رسمیت می‌شناسند.

اردوی اسرائیل اعلام کرد که یک راکت زمین به زمین از یمن به سمت مرکز اسرائیل شلیک شد

اردوی اسرائیل گفته است که این حمله خساراتی نداشته است.
اردوی اسرائیل گفته است که این حمله خساراتی نداشته است.

اردوی اسرائیل اعلام کرد که یک راکت زمین به زمین از یمن به سمت مرکز اسرائیل شلیک شد و به یک منطقه بدون سکنه اصابت کرد.

اردو امروز یکشنبه (۲۵ سنبله) گفت که این حمله آسیبی در پی نداشت.

لحظاتی قبل از فرود راکت، در حدود ساعت ۶:۳۵ صبح به وقت محلی در تل‌ابیب و سراسر مرکز اسرائیل، آژیرهای حمله هوایی به صدا درآمد.

پیش از آن، شورشیان حوثی یمن که از حمایت ایران برخوردار اند، در ماه جولای امسال طیاره بی‌سرنشین را به سمت تل‌ابیب شلیک کردند که در نتیجه آن یک نفر کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.

این حمله، اسرائیل را واداشت تا یک حملۀ هوایی بزرگ به اهداف شورشیان حوثی در نزدیکی بندر حدیده یمن انجام دهد که منجر به کشته شدن حداقل سه نفر و زخمی شدن ۸۷ نفر شد.

اردوی اسرائیل همچنین گفت که امروز ۴۰ راکت از لبنان به سمت اسرائیل پرتاب شده که توسط سیستم دافع هوا دفع گردید و یا به مناطق بدون سکنه اصابت کرد.

وزرای خارجۀ هفت کشور بزرگ صنعتی: ایران نباید تسلیحات به روسیه ارسال کند

وزرای خارجۀ G7
وزرای خارجۀ G7

وزرای خارجۀ هفت کشور بزرگ صنعتی جهان، ارسال راکت‌های بالستیک ایران به روسیه را محکوم کردند

وزرای خارجۀ کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان، بریتانیا، امریکا و نمایندۀ اتحادیۀ اروپا روز شنبه (۲۴ سنبله) در اعلامیه‌ای مشترک مخالفت خود را با انتقال راکت‌های بالستیک ایران به روسیه اعلام کردند.

شواهد نشان می‌دهد که ایران علی‌رغم درخواست‌های مکرر بین‌المللی، انتقال تسلیحات به روسیه را متوقف نکرده است.

وزرای خارجۀ گروه هفت یا هفت کشور بزرگ صنعتی افزودند که روسیه از سلاح‌های ایرانی، از جمله طیاره‌های بی‌سرنشین، برای کشتن غیرنظامیان اوکراینی و حمله به زیرساخت‌های مهم این کشور استفاده کرده است.

آنها در اعلامیۀ مشترک خود از ایران خواستند تا فوراً از حمایت جنگ ناعادلانه و غیرقانونی روسیه علیه اوکراین دست بردارد و راکت‌های بالستیک و طیاره‌های بدون سرنشین به روسیه ارسال نکند.

دیدبان حقوق بشر از صدراعظم آلمان خواست تا حقوق بشر را در آسیای مرکزی تقویت کند

دومین نشست فارمت آسیای مرکزی و آلمان در قزاقستان برگزار می‌شود.
دومین نشست فارمت آسیای مرکزی و آلمان در قزاقستان برگزار می‌شود.

دیدبان حقوق بشر (HRW) از اولاف شولتز، صدراعظم آلمان خواست تا در نشست با روسای جمهور پنج کشور آسیای مرکزی، از آنها ترویج و تقویت حقوق بشر را در کشورهای‌شان بخواهد

بر اساس گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، شولتز در این هفته با اشتراک در نشست با روسای جمهور پنج کشور آسیای مرکزی تاریخ می‌سازد.

اولاف شولتز در سفر سه روزۀ خود امروز یک‌شنبه (۱۵ سپتمبر) راهی ازبکستان می‌شود.

او فردا دوشنبه و پس‌فردا سه‌شنبه در دومین نشست فارمت آسیای مرکزی جمع آلمان در قزاقستان اشتراک خواهد کرد. اولین نشست این فارمت سال پیش در برلین برگزار شده بود.

دیدبان حقوق بشر گفت که حکومت آلمان نمی‌تواند وانمود کند که روابط نزدیک‌تر با کشورهای آسیای مرکزی بدون بهبود قابل توجه حقوق بشر در این کشورها باشد.

شولتز قرار است در اولین توقف خود در تاشکند در دیدار با شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور ازبکستان، قرارداد مهاجرتی را هم امضا کند که بر اساس آن، کارگران ماهر ازبک می‌توانند به آلمان سفر کنند و شرایط برگشت دوبارۀ آنها به ازبکستان فراهم می‌گردد.

او در این هفته در اجلاس با سران کشورهای قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان بر انرژی و گفت‌وگوهای اقتصادی و توسعه‌ای نیز تمرکز خواهد کرد.

انتظار می‌رود که روسای جمهور پنج کشور آسیای مرکزی در این نشست همچنین دربارۀ تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه، گفت‌وگو کنند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG