جهان
بنیاد خیریه ملک سلمان با بانک توسعۀ اسلامی تفاهمنامۀ همکاری را در زمینۀ محو پولیو در افغانستان امضا کرد
بنیاد خیریۀ ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی میگوید که با بانک توسعۀ اسلامی تفاهمنامۀ همکاری را در زمینۀ محو پولیو در افغانستان امضا کرده است.
این بنیاد در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) شب گذشته ۱۱ قوس از امضای این تفاهمنامه خبر داد.
ازسوی دیگر، بانک توسعۀ اسلامی در پستی در ایکس گفته که به عنوان بخشی از تلاشهای مشترک برای تقویت سیستم صحی افغانستان تفاهمنامۀ را با بنیاد خیریۀ ملک سلمان به ارزش سه میلیون دالر امضا شده است.
در ادامه گفته شده که این کمک برای حمایت از برنامۀ محو بیماری پولیو یا فلج کودکان و بهبود خدمات صحی اساسی در افغانستان اختصاص یافته است.
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز موفق به ریشه کن کردن پولیو نشده اند.
ارقام سازمان جهانی صحت نشان میدهد که ۲۳ مورد مثبت پولیو در سال جاری میلادی در افغانستان ثبت شده است.
در پاکستان امسال ۵۶ واقعۀ مثبت این بیماری به ثبت رسیده است.
پولیو بیماری ویروسی و ساری است که تداوی ندارد و فقط واکسین می تواند کودکان را از آن در امان نگهدارد.
وزیر خارجۀ جرمنی از حمایت چین از جنگ روسیه علیه اوکراین انتقاد کرد
انالینا بایربک، وزیر خارجۀ جرمنی پیش از سفرش به پکن، از حمایت چین از جنگ روسیه علیه اوکراین انتقاد کرد.
وزیر خارجۀ جرمنی دیروز (یکشنبه) گفت که به جای اینکه چین به عنوان عضو دائمی شورای امنیت ملل متحد مسئولیت حفظ صلح و امنیت در جهان را بپذیرد، با ارائه کمکهای اقتصادی و نظامی به روسیه، بر خلاف منافع اساسی اتحادیۀ اروپا عمل میکند.
قرار است که وزیر خارجۀ جرمنی در سفر امروز (دوشنبه) خود به چین با همتای چینی خود وانگ یی دیدار کند.
جو بایدن پسرش را عفو کرد، هنتر محکوم به جرایم مالیاتی و تسلیحات فدرال بود
جو بایدن، رئیس جمهور امریکا روز یکشنبه (اول دسامبر) پسرش هنتر را عفو کرد و به این ترتیب وعده خود را مبنی بر عدم استفاده از اختیارات فوقالعادۀ ریاست جمهوری به نفع یکی از اعضای خانوادهاش زیر پا گذاشت.
هنتر بایدن به دلیل جرایم مالیاتی و تسلیحات فدرال با محکومیت احتمالی زندان روبهرو بود.
رئیس جمهور بایدن پیش از این و پس از محکومیت پسرش در دو پرونده در ایالتهای دلاور و کالیفورنیا گفته بود که پسرش را عفو نخواهد کرد و مجازات او را کاهش نخواهد داد.
این اقدام در حالی صورت میگیرد که قرار بود محکمه تا چند هفته دیگر در بارۀ پروندۀ اسلحۀ هنتر بایدن حکم صادر کند.
رئیس جمهور بایدن در حالی اقدام به این کار کرده که تا کمتر از دو ماه دیگر کاخ سفید را به دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب واگذار خواهد کرد.
ایالات متحده، فرانسه، جرمنی و بریتانیا بر راه حل سیاسی برای پایان دادن به درگیریها در سوریه تأکید کردند
ایالات متحده، فرانسه، جرمنی و بریتانیا بر راه حل سیاسی برای پایان دادن به درگیریها در سوریه تأکید کردند.
این چهار کشور صبح امروز (دوشنبه) در یک بیانیۀ مشترک اعلام کردند که تحولات سوریه را به دقت زیر نظر دارند.
این کشورها همچنان خواستار کاهش تنش و حفاظت از غیرنظامیان و زیرساختها از سوی همه طرفها شدند.
در بیانیه آمده است که تشدید تنش کنونی فقط تأکیدی بر نیاز فوری به راه حلسیاسی به رهبری سوریه و مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت ملل متحد است.
قطعنامه ۲۲۵۴ که شورای امنیت ملل متحد آن را در سال ۲۰۱۵ برای پایان دادن به جنگ سوریه تصویب کرده، خواستار حل و فصل سیاسی بحران و تشکیل یک دولت فراگیر و غیرفرقهای شده بود.
گروه موسوم به "هیئت تحریر الشام" که امریکا و بیشتر کشورها آن را تروریستی میدانند و متحدانش از روز چهارشنبه حملهای غافلگیرانه را در شمال غرب سوریه آغاز کرده و بخشهایی از این منطقه، از جمله شهر حلب، را به تصرف درآوردهاند.
تصویب قانون جدید « حجاب و عفاف» در ایران با واکنشهای گسترده به همراه شد
تصویب قانون جدید حجاب و عفاف در ایران واکنشهای گستردهای را برانگیخته است.
این قانون که انتظار میرود توسط مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران توشیح شود، برای عدم رعایت حجاب، جریمه های بین ۱۵ میلیون تا ۱۶۵ میلیون تومان برای زنان تعیین کرده است.
طبق گزارشها، زنانی که جریمه میشوند، در صورت عدم پرداخت جریمه از خدمات مالی، اداری و اجتماعی محروم خواهند شد.
یکی از مواد این قانون که واکنشهای فراوانی را برانگیخته، این است که اتباع خارجی نیز میتوانند در زمینه حجاب به زنان توصیه کنند.
اگرچه در ایران ماموران امر به معروف باید تابعیت ایرانی داشته باشند، اما در تفسیر این قانون اشاره شده است که اتباع خارجی با اقامت قانونی از این محدودیت مستثنی هستند.
بیش از ۹۰ درصد مهاجران خارجی در ایران افغان هستند.
طبق گزارش کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، بیش از چهار میلیون افغان در ایران زندگی میکنند که حداقل ۳۵۰ هزار نفر از آنها دارای اقامت قانونی هستند.
یک خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی توسط نیروهای امنیتی گرجستان بازداشت شد
یک خبرنگار رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی به نام بکا برادزه هنگام قدم زدن در نزدیکی پارلمان گرجستان در تفلیس، توسط نیروهای امنیتی این کشور مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بازداشت شده است.
جانو چکادوا وکیل وی به رادیو اروپای آزادی/ رادیو آزادی گفت که او هنگام قدم زدن درنزدیکی یک تجمع ضد دولتی در اوایل صبح اول دسمبر توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده است.
وکیل برادزه ادعا کرده که او مورد لت و کوب نیز قرار گرفته است.
هنوز این ادعا تایید نشده است.
به گفته چکادوا، پس از معاینه، برادزه به یک مرکز بازداشت موقت منتقل شده است.
این درحالی است که گرجستان درکنار ناامنی ها پس از انتخابات پارلمانی ماه اکتوبر؛ شاهد اعتراضات در واکنش به توقف مذاکرات در مورد عضویت عضویت در اتحادیه اروپا است.
دولت این کشور اعلام کرده است که که مذاکرات برای عضویت به اتحادیه اروپا را برای چهار سال آینده، به دلیل آنچه گرجستان «باجخواهی» این اتحادیه میخواند، متوقف میکند.
دونالد ترمپ کش پاتل مقام سابق امنیت ملی امریکا را به عنوان رئیس فدرال معرفی خواهد کرد
دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحدۀ امریکا اعلام کرد که کش پاتل، مقام سابق امنیت ملی امریکا را به عنوان رئیس ادارۀ تحقیقات فدرال (اف بی آی) معرفی خواهد کرد.
پاتل که قبلاً به عنوان وکیل مدافع و لوی سارنوال فدرال خدمت کرده، پیش از این خواستار سلب نقش FBI در جمعآوری اطلاعات و پاکسازی این اداره از کارمندانی شده که از برنامههای ترمپ حمایت نمیکنند.
کش پاتل که اصالتاً هندی است، در دور اول ریاست جمهوری ترمپ در چندین سمت کلیدی از جمله مشاور امنیت ملی و وزیر دفاع خدمت کرده است.
بر اثر حملات اردوی اسرائیل در غزه دست کم ۱۵ فلسطینی کشته شدند
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع صحی غزه گزارش داده که بمباران نیروهای اسرائیلی در سراسر غزه به ویژه در مناطق شمالی غزه بر خانهها ادامه داشته است.
رویترز به نقل از داکتران گفته که در حملۀ هوایی اسرائیل بر یک خانه در کمپ نصرت در مرکز غزه ۶ نفر و در یک حملۀ دیگر بر یک خانه در شهر غزه ۳ نفر کشته شدند.
داکتران به رویترز گفتند که بر اثر اصابت موشک به یک خیمه در خان یونس در جنوب نوار غزه، دو کودک کشته شدند و چهار نفر دیگر در یک حمله هوایی در رفح، نزدیک مرز با مصر کشته شدند.
فلسطینیها میگویند که عملیات اسرائیل در بخش شمالی غزه که در نتیجۀ آن تعدادی از خانهها منفجر شدند، بخشی از طرحی است برای پاکسازی مردم از طریق تخلیه اجباری و بمباران برای ایجاد یک منطقه حائل - ادعایی که اردوی اسرائیل آن را رد میکند.
اردوی اسرائیل میگوید که از آغاز جنگ در غزه صدها شبه نظامی گروه حماس را در آنجا کشته است.
ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا حماس را یک گروه تروریستی میدانند.
گروه حماس میگوید که از زمان آغاز عملیات جدید، بسیاری از نیروهای اسرائیلی را در حملات موشکی و خمپارهای ضد تانک و همچنان با استفاده از بمبهای انفجاری کشته است.
هشدار ترمپ به کشورهای گروه بریکس؛ اگر اقدام به جایگزین دالر کنید تعرفه ۱۰۰ درصدی بر کالاهای تا اعمال خواهد شد
دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب امریکا هشدار داد که اگر کشورهای گروه بریکس به جایگزین کردن ارز دیگری به جای دالر امریکا اقدام کنند، تعرفه تجاری ۱۰۰ درصدی بر کالاهای آنها اعمال خواهد کرد.
او روز شنبه دهم قوس در شبکۀ اجتماعی خود "تروث" خطاب به این گروه نوشت که این کشورها باید متعهد شوند که نه ارز جدیدی برای بریکس ایجاد کنند و نه از ارز دیگری برای جایگزینی دالر قدرتمند امریکا حمایت کنند.
رئیس جمهور منتخب امریکا افزوده، در غیر این صورت، این کشورها با تعرفههای ۱۰۰ درصدی روبهرو خواهند شد و باید با بازار فوقالعادۀ امریکا خداحافظی کنند.
برازیل، روسیه، هند، چین، افریقای جنوبی و چند کشور دیگر اعضای گروه بریکس هستند.
در اجلاس بریکس که ماه گذشته در کازان روسیه برگزار شد، مسکو با صدور بیانیهای از تقویت شبکههای بانکی کارگزاری درون بریکس و تسهیل پرداختهای محلی مطابق با ابتکار پرداختهای فرامرزی بریکس حمایت کرد.
اما در پایان این اجلاس ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به خبرنگاران گفت که پیشرفت قابلتوجهی در راهاندازی یک سیستم پیامرسانی مالی جایگزین سوئیفت حاصل نشده است.
او افزود که در حال حاضر، موضوع ایجاد یک ارز واحد برای بریکس شامل آجندای آنها نیست.
نیروهای هوایی روسیه برخی مواضع شورشیان را در سوریه بمباران کردند
روسیه روز شنبه ۱۰ قوس اعلام کرد که طیاره های جنگی اش فرماندهی شورشیان در سوریه و مکان های را که از آنجا راکت شلیک می کردند هدف قرار دادند.
روسیه ادعا کرده که در این حملات هوایی ۳۰۰ جنگجوی مخالف حکومت سوریه کشته شده اند.
خبرگزاری تاس روسیه به نقل از تورن اولیگ ایگناسیوک فرمانده ماموریت این کشور در سوریه گزارش داده است که عملیات نظامی روسیه علیه به گفته او «مهاجمان افراطی»ادامه دارد.
این اطلاعات از سوی منابع مستقل تایید نشده است.
این اظهارات در حالی صورت می گیرد که گروه های مخالف رژیم سوریه به رهبری گروه افراطی هیئت تحریر شام بخش های زیادی از شمالغرب این کشور از جمله ساحاتی در شهر حلب را تصرف کرده اند.
روسیه از متحدان عمدۀ حکومت سوریه از سال ۲۰۱۵ به اینطرف از رژیم بشاراسد حمایت می کند و نیروهای خود را در سوریه مستقر کرده است.