لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۲ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۲

افغانستان

متقی: تلاش برای حل مسائل باقی‌مانده پروژه تاپی دوام دارد

امیرخان متقی: تلاش برای حل مسائل باقی‌مانده پروژه تاپی در خاک افغانستان ادامه دارد.
امیرخان متقی: تلاش برای حل مسائل باقی‌مانده پروژه تاپی در خاک افغانستان ادامه دارد.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان، در دیدار با خواجه عوضوف، سفیر ترکمنستان در کابل، در مورد پروژه پایپ لاین تاپی گفت‌وگو کرد.

حافظ ضیاء احمد، معاون سخنگوی این وزارت، در شبکۀ ایکس (توئیتر سابق) دیروز (۱۰ جولای) گفت که متقی ابراز امیدواری کرده که جانب افغانستان تلاش می‌کند تا مسائل باقی‌مانده مربوط به پروژه تاپی در خاک افغانستان حل شود و کار واقعی آغاز شود.

به گفتۀ متقی، اداره‌های مسئول در تلاش هستند تا مسائل قانونی را تمام کنند و زمینه برای آغاز پروژه فراهم شود. پایپ لاین پروژه تاپی که بیش از ۱۸۰۰ کیلومتر امتداد می‌یابد، گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند منتقل می‌دهد.

کار ساخت این پروژه در اواخر سال ۲۰۱۵ در ترکمنستان آغاز شد، اما کار آن در افغانستان در سال ۲۰۱۸ متوقف شد و هنوز آغاز نشده است. ۷۷۴ کیلومتر پروژه تاپی در خاک افغانستان ساخته خواهد شد.

اوچا: برنامه‌های حیاتی در افغانستان با خطر جدی روبرو هستند

اوچا: اگر بودجه کافی را در فرصت زود به دست نیاوریم، بحران بشری در افغانستان گسترش خواهد یافت.
اوچا: اگر بودجه کافی را در فرصت زود به دست نیاوریم، بحران بشری در افغانستان گسترش خواهد یافت.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) می‌گوید که بسیاری از برنامه‌های حیاتی در افغانستان، از جمله مراقبت‌های صحی، ساختن سرپناه، کمک‌های غذایی و آموزش به دلیل کسر بودجۀ زیاد، با خطر جدی روبرو شده است.

این اداره دیروز (۱۰ جولای) در شبکه ایکس (تویتر سابق) گفت که اگر بودجه کافی را در فرصت زود به دست نیاورند، بحران بشری در افغانستان گسترش خواهد یافت.

از کمک درخواستی ۳.۱ میلیارد دالری برای سال ۲۰۲۴ در افغانستان، تنها حدود ۶۱۳ میلیون دریافت شده است. به گفتۀ اوچا، در حال حاضر ۲۳.۷ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و ۹.۲ درصد افراد نیازمند به کمک‌های بشردوستانه را کودکان تشکیل می‌دهند.

محکومیت حملات اسرائیل به مکاتب در غزه توسط فرانسه

فرانسه حملات اخیر اسرائیل به مکاتب در غزه را محکوم کرده و خواستار بررسی جدی این حملات شده است.
فرانسه حملات اخیر اسرائیل به مکاتب در غزه را محکوم کرده و خواستار بررسی جدی این حملات شده است.

فرانسه حملات اخیر اسرائیل به چند مکتب در غزه را محکوم کرده و آن را غیرقابل قبول خوانده است. به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، وزارت خارجۀ فرانسه امروز چهارشنبه ۲۰ سرطان در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد که حملات اسرائیل بر مکاتب در نوار غزه باید مورد بررسی جدی قرار گیرد.

در تازه‌ترین مورد، حمله هوایی اسرائیل روز گذشته یک مکتب را در شهر «خان یونس» هدف قرار داد که براساس گزارش‌ها حداقل سی کشته برجای گذاشت.

گفته شده که در این مکتب غیرنظامیان پناه برده بودند. این چهارمین مکتب در چند روز گذشته است که مورد حملات هوایی اسرائیل قرار گرفته و واکنش‌های بین‌المللی را به همراه داشته است.

اسرائیل پس از حملۀ گروه تندرو حماس در هفتم اکتوبر سال گذشته میلادی که منجر به کشته شدن ۱۲۰۰ و گروگان‌گیری حدود ۲۵۰ تن دیگر شد، حملاتش به نوار غزه را شدت بخشیده است.

حماس از سوی امریکا و اتحادیۀ اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

حکومت پاکستان اسناد اقامت نزدیک به یک‌ونیم میلیون مهاجر افغان را برای یک سال دیگر تمدید کرد

تصمیم تمدید اقامت یک‌ونیم میلیون مهاجر افغان در پاکستان امروز و در نشست کابینۀ مرکزی این کشور اتخاذ شد
تصمیم تمدید اقامت یک‌ونیم میلیون مهاجر افغان در پاکستان امروز و در نشست کابینۀ مرکزی این کشور اتخاذ شد

حکومت پاکستان اسناد اقامت نزدیک به یک‌ونیم میلیون مهاجر افغان را برای یک سال دیگر تمدید کرد. این تصمیم در نشست امروز چهارشنبه ۲۰ سرطان کابینۀ مرکزی پاکستان اتخاذ شد که به رهبری شهباز شریف، نخست وزیر این کشور، دایر شده بود.

در اعلامیه‌ای که از سوی دفتر نخست وزیر پاکستان منتشر شد، آمده است که میعاد اعتبار کارت نزدیک به یک‌ونیم میلیون مهاجر افغان که در ۳۰ جون به پایان رسیده بود، تا ۳۰ جون ۲۰۲۵ تمدید شده و مدار اعتبار است.

همزمان، فلیپو گراندی، کمیشنر ملل متحد در امور پناهنده‌گان، در پایان سفرش به پاکستان، در یک اعلامیۀ مطبوعاتی که روز سه‌شنبه ۱۹ سرطان نشر کرد، اقدام پاکستان به‌خاطر تعلیق روند اخراج اجباری پناهجویان افغان از آن کشور را ستود و ابراز امیدواری کرد که این وضعیت ادامه یابد.

حکومت موقت پاکستان سال گذشته میلادی تصمیم گرفت که یک میلیون و هفتصد هزار پناهجوی افغان بدون مدرک قانونی را از آن کشور اخراج کند و به افغانستان بفرستد.

براساس این طرح، از نوامبر سال گذشته میلادی تا کنون حدود پنجصد هزار پناهجوی افغان به افغانستان برگشت داده شده‌اند.

گشایش نمایشگاه دو‌روزهٔ زمرد در ولایت پنجشیر

افغانستان- نمایشگاه زمرد در ولایت پنجشیر گشایش یافت
افغانستان- نمایشگاه زمرد در ولایت پنجشیر گشایش یافت

نمایشگاه دو‌روزهٔ زمرد به روز چهارشنبه، ۲۰ ماه سرطان، در ولایت پنجشیر گشایش یافت.

در این نمایشگاه که از سوی وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان افتتاح شد، افزون بر زمرد، صنایع دستی و برخی از اقلام دیگر به نمایش گذاشته شده است.

در خبرنامه‌ای که از سوی دفتر والی طالبان در پنجشیر در پیوند به این نمایشگاه به رسانه‌ها ارسال شده، آمده است که شماری از سرمایه‌گذاران از چین، ترکیه، ایالات متحده و فرانسه در پنجشیر حضور دارند و علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در معادن زمرد و آهن هستند.

براساس خبرنامه، در حال حاضر ۱۲۰۰ معدن ثبت‌شده در پنجشیر وجود دارد و نزدیک به ۶۰۰ جواز استخراج زمرد از این معادن به افراد توزیع شده است.

برخی از آگاهان به این باورند که معادن زمرد پنجشیر به‌گونهٔ غیرحرفه‌ای استخراج و به خارج از افغانستان قاچاق می‌شود.

ملل متحد در گزارش سال ۲۰۲۲ خود گفت که استخراج غیرقانونی معادن زیر حاکمیت طالبان افزایش یافته است.

در این گزارش گفته شده که سنگ‌های قیمتی و فلزات نیمه‌قیمتی از افغانستان به آسیای مرکزی، اروپا و خلیج فارس قاچاق می‌شود.

ادامه کمپاین واکسیناسیون ضد بیماری پولیو در افغانستان

کمپاین واکسیناسیون ضد بیماری پولیو برای سومین روز در ۲۳ ولایت افغانستان ادامه دارد و قرار است حدود هشت میلیون کودک زیر پنج سال واکسن دریافت کنند.
کمپاین واکسیناسیون ضد بیماری پولیو برای سومین روز در ۲۳ ولایت افغانستان ادامه دارد و قرار است حدود هشت میلیون کودک زیر پنج سال واکسن دریافت کنند.

کمپاین واکسیناسیون ضد بیماری پولیو یا فلج کودکان برای سومین روز در ۲۳ ولایت افغانستان ادامه دارد. این کمپاین قرار است فردا پنجشنبه ۲۱ سرطان به پایان برسد. به گفتۀ وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان، در جریان این کمپاین، حدود هشت میلیون کودک زیر پنج سال واکسن پولیو را دریافت می‌کنند.

این کمپاین چهارروزه در حالی آغاز شده است که نگرانی‌ها در مورد افزایش موارد مثبت بیماری پولیو در افغانستان افزایش یافته است. مرکز عملیات اضطراری محو پولیو در جنوب غرب افغانستان می‌گوید که از آغاز سال جاری میلادی تاکنون هفت مورد مثبت بیماری پولیو یا فلج کودکان در این زون به ثبت رسیده است. صدیق‌الله پتیال، نمایندۀ این مرکز، در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشته که تنها چهار مورد مثبت پولیو در ولایت قندهار ثبت شده است.

وزارت صحت عامۀ طالبان هنوز در رابطه به ثبت موارد مثبت پولیو رسماً چیزی نگفته است. افغانستان و پاکستان تنها دو کشوری در جهان‌اند که ویروس پولیو هنوز هم در آن‌ها ریشه‌کن نشده است.

تعلیق روند اخراج اجباری پناهجویان افغان از پاکستان

پاکستان روند اخراج اجباری پناه‌جویان افغان را به حالت تعلیق درآورده است
پاکستان روند اخراج اجباری پناه‌جویان افغان را به حالت تعلیق درآورده است

پاکستان روند اخراج اجباری پناهجویان افغان از این کشور را به حالت تعلیق درآورده است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که فیلیپو گراندی، کمیشنر ملل متحد در امور پناهنده‌گان، به پاکستان سفر کرد و با مقامات آن کشور در مورد یک راه حل دائمی برای مشکلات مهاجرین افغان گفت‌وگو کرد.

در یک اعلامیۀ مطبوعاتی که از سوی آقای گراندی روز سه‌شنبه ۱۹ سرطان نشر شد، از اقدام پاکستان به دلیل به تأخیر انداختن روند اخراج اجباری افغان‌ها از این کشور قدردانی شده است. گراندی در این اعلامیه ابراز امیدواری کرده که این وضعیت ادامه یابد.

حکومت موقت پاکستان سال گذشته میلادی تصمیم گرفت که یک میلیون و هفتصد هزار پناهجوی افغان بدون مدرک قانونی را از آن کشور اخراج کند و به افغانستان بفرستد. براساس این طرح، از نومبر سال گذشته میلادی تا کنون حدود پنجصد هزار پناهجوی افغان به افغانستان برگشت داده شده‌اند.

وزیر خارجۀ امریکا: فشارها بر طالبان برای رفع محدودیت‌های زنان و دختران افغان ادامه خواهد یافت

آنتونی بلینکن در نشست وزارت خارجۀ آمریکا تأکید کرد که زنان و دختران افغان برای حقوق‌شان مبارزه می‌کنند و خاموش ننشسته‌اند.
آنتونی بلینکن در نشست وزارت خارجۀ آمریکا تأکید کرد که زنان و دختران افغان برای حقوق‌شان مبارزه می‌کنند و خاموش ننشسته‌اند.

وزیر خارجۀ آمریکا می‌گوید که به فشارها بر طالبان ادامه می‌دهند تا آن‌ها محدودیت‌های کاری و آموزشی بر زنان و دختران را بردارند.

آنتونی بلینکن دیروز (۹ جولای) در یک نشست در مقر وزارت خارجۀ آمریکا گفت که زنان و دختران در افغانستان خاموش ننشسته‌اند و برای حقوق‌شان مبارزه می‌کنند.

"ما همه روزه مشغول کار با حکومت‌ها، موسسه‌های غیر دولتی، سکتور خصوصی و افراد اکادمیک هستیم تا از تلاش‌های زنان و دختران افغان حمایت کنیم. زنان و دختران در افغانستان به آموزش ادامه دهند، مهارت‌های‌شان را بیشتر سازند، روابط عمومی‌شان را افزایش دهند تا بتوانند از راه دور مشغول کار شوند."

ایالات متحده در حالی از حمایت از بانوان در افغانستان خبر داده که در بیش از یک هزار روز گذشته، دروازۀ مکاتب بالاتر از صنف ششم به روی دختران بسته مانده است. هیچ‌گونه پیشرفتی هم در این راستا از سوی طالبان صورت نگرفته است.

همچنین در بیش از یک‌ونیم سال گذشته، طالبان مانع رفتن زنان و دختران به دانشگاه‌ها و موسسه‌های غیر دولتی شده‌اند.

ریچارد بینت: دختران افغان حق شرکت در مسابقات ورزشی را دارند

ریچارد بنت تأکید کرد که زنان و دختران افغان حق شرکت در ورزش را دارند و مشتاقانه منتظر دیدن رقابت‌های آن‌ها در المپیک و پارالمپیک پاریس است.
ریچارد بنت تأکید کرد که زنان و دختران افغان حق شرکت در ورزش را دارند و مشتاقانه منتظر دیدن رقابت‌های آن‌ها در المپیک و پارالمپیک پاریس است.

ریچارد بینت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، می‌گوید که زنان و دختران افغان حق شرکت در ورزش را دارند. او امروز سه‌شنبه ۱۹ سرطان در شبکه ایکس (توئیتر سابق) خود از نهادهای ورزشی خواست که از ورزشکاران زن افغان را در داخل و خارج از افغانستان حمایت کنند.

پیش از این، خبرگزاری فرانس‌پرس روز گذشته به نقل از اتل مشوانی، سخنگوی کمیتۀ ملی المپیک افغانستان تحت کنترول طالبان، خبر داد که گفته است سه زن افغان که قرار است به نماینده‌گی از افغانستان در بازی‌های المپیک پاریس شرکت کنند را به رسمیت نمی‌شناسند. مشوانی یک‌بار دیگر بر ممنوعیت زنان افغان از ورزش تأکید کرده است.

اما ریچارد بینت می‌گوید که مشتاقانه منتظر رقابت زنان و مردان با استعداد و الهام‌بخش افغان در بازی‌های المپیک و پارالمپیک پاریس است. کمیتۀ بین‌المللی المپیک پیش از این گفته بود که سه زن و سه مرد ورزشکار افغان را بر اساس توصیۀ آن‌عده از ورزشکاران افغان که در خارج از افغانستان به سر می‌برند، در بازی‌های المپیک پاریس دعوت کرده است. این بازی‌ها قرار است ۲۶ جولای امسال آغاز شوند.

تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و مراکش برای دو بازی دوستانه آماده می‌شوند

اعضای تیم ملی فوتسال افغانستان
اعضای تیم ملی فوتسال افغانستان

تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و مراکش به روز چهارشنبه به میدان می‌روند.

تیم ملی فوتسال افغانستان به مراکش رسیده و قرار است که دو بازی دوستانه با این تیم برگزار کند.

فدراسیون فوتبال افغانستان به روز سه‌شنبه نوزدهم سرطان در این مورد خبر داد. هدف از برگزاری این دو مسابقه، آمادگی افغانستان و مراکش برای جام جهانی فوتسال گفته شده است.

مسابقهٔ نخست دو کشور به روز چهارشنبه، ۲۰ ماه سرطان، در شهر رباط برگزار می‌شود. مسابقهٔ دوم به روز شنبه، ۲۳ ماه سرطان، برگزار خواهد شد.

مجید مرتضایی، سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان، گفته است که تیم ملی فوتسال مراکش در بازی‌های دوستانه تیم‌های بزرگ جهان را در خانه‌اش شکست داده است، از جمله ارجنتین که به این تیم باخته است.

او افزود که مسابقه با مراکش برای آمادگی تیم افغانستان مقابل ارجنتین کمک می‌کند، زیرا ارجنتین یکی از حریفان افغانستان در جام جهانی فوتسال است.

نصیر صداقت، سرپرست و مدیر تیم‌های ملی فوتسال افغانستان، گفته است که این مسابقه بنابر درخواست مسئولان تیم ملی فوتسال مراکش، بدون نشرات زندهٔ تلویزیونی برگزار می‌شود.

دهمین دور جام جهانی فوتسال با اشتراک ۲۴ تیم برتر جهان از تاریخ ۱۴ سپتامبر به میزبانی ازبکستان آغاز می‌شود و تا ۶ اکتوبر ادامه خواهد داشت.

افغانستان برای اولین بار به جام جهانی فوتسال صعود کرده است و در گروپ "C" با تیم‌های ارجنتین، اوکراین و آنگولا هم‌گروه شده است.

در دور گذشتهٔ این جام که در سال ۲۰۲۱ به میزبانی لیتوانیا برگزار شده بود، تیم ملی فوتسال پرتگال قهرمان جهان و ارجنتین نائب‌قهرمان شدند. برازیل و قزاقستان در جایگاه سوم و چهارم قرار گرفتند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG