لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۵۵

افغانستان

رد گزارش‌ها مبنی بر مسدود بودن دروازۀ سرحدی تورخم توسط مقامات پاکستان

پاکستان ورود افرادی با ویزه‌های جعلی به تورخم را متوقف کرده است.
پاکستان ورود افرادی با ویزه‌های جعلی به تورخم را متوقف کرده است.

سخنگوی قوماندانی امنیۀ طالبان در ننگرهار امروز (۲۵ جولای) گفت که نیروهای امنیتی پاکستان در تورخم به بیمارانی که با ویزۀ تداوی به پاکستان می‌روند، اجازه عبور نمی‌دهند. آژانس خبری باختر تحت طالبان نیز در مورد مسدود شدن این مسیر خبر داده بود.

اما یاسرخان، معاون ادارۀ تحقیقات مرکزی پاکستان (FIA)، امروز به رادیو مشال بخش پاکستان رادیو آزادی گفت، فقط از ورود افرادی به پاکستان جلوگیری می‌شود که ویزه‌های جعلی تداوی و تحصیلی دارند.

به گفته یاسرخان، در سه روز گذشته، مقامات پاکستان صدها تن را که ویزه‌های جعلی تداوی و تحصیلی داشتند، به افغانستان برگردانده‌اند. او اطمینان داده که دروازۀ سرحدی تورخم به روی همه کسانی باز است که اسناد اصلی دارند.

یاسرخان همچنین گفته، بیماران به محض رسیدن به تورخم ویزۀ پاکستان می‌گیرند و رانندگان موترهای باربری با اسناد خاص سفر می‌کنند و هیچ محدودیت برای آنان وجود ندارد.

ردیابی و برهم زدن روند پرواز طیاره‌های نظامی روسی و چینی توسط امریکا و کانادا

«منطقۀ شناسایی» طیارات روسی و چینی یک قسمتی از فضای هوایی بین‌المللی است که به حیث منطقۀ حایل عمل می‌کند و همۀ هواپیماهایی که به این منطقه وارد می‌شوند به دلایل امنیت ملی به شناسایی نیاز دارند.
«منطقۀ شناسایی» طیارات روسی و چینی یک قسمتی از فضای هوایی بین‌المللی است که به حیث منطقۀ حایل عمل می‌کند و همۀ هواپیماهایی که به این منطقه وارد می‌شوند به دلایل امنیت ملی به شناسایی نیاز دارند.

فرماندهی دفاع هوایی امریکای شمالی (NORAD) می‌گوید که ایالات متحدۀ امریکا و کانادا بعد از ردیابی و شناسایی دو طیارۀ نظامی روسی و دو طیارۀ نظامی چینی در حریم فضای بین‌المللی نزدیک به منطقۀ آلاسکا، پرواز این طیاره‌ها را بر هم زدند.

این فرماندهی امروز (۲۴ جولای) در اعلامیه‌ای گفت که «منطقه شناسایی» طیارات روسی و چینی قسمتی از فضای هوایی بین‌المللی است که به عنوان منطقۀ حائل عمل می‌کند، این منطقه جایی است که حریم هوایی ملی ایالات متحده و کانادا به پایان می‌رسد.

به گفتۀ فرماندهی دفاع هوایی آمریکای شمالی (NORAD) همۀ هواپیماهایی که به فضای «منطقۀ حایل» داخل می‌شوند به دلایل امنیت ملی، به شناسایی نیاز دارند.

تولیدات افغانستان در یک نمایشگاه در چین به نمایش گذاشته شده است

نمونهٔ برخی از صنایع دستی افغانستان که در نمایشگاه چین به نمایش گذاشته شده است.
نمونهٔ برخی از صنایع دستی افغانستان که در نمایشگاه چین به نمایش گذاشته شده است.

یک نمایشگاه بزرگ تولیدات چین و کشورهای جنوب آسیا در شهر کونمینگ ولایت یون نان چین آغاز شده که برای افغانستان ۴۱ غرفه در آن اختصاص داده شده است.

در این نمایشگاه ۸۲ کشور، سازمان های منطقوی و جهانی و بیش از دو هزار شرکت اشتراک دارند.

به گفته وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان، از افغانستان قالین، صنایع دستی، احجار گرانبها و نیمه گرانبها ، زعفران، میوه خشک و تولیدات مختلف در ۴۱ غرفه به نمایش گذاشته شده اند.

این نمایشگاه که به روز سه شنبه ۲۳ جولای افتتاح شد ، تا روز شنبه هفته آینده دوام خواهد داشت.

گزارش تازهٔ ملل متحد: در بخش‌های مهم اقتصادی و اجتماعی، وضعیت زنان در افغانستان بد تر شده است

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

در یک گزارش ملل متحد آمده که ۸۰ درصد زنان در افغانستان از تعامل با مقامات محلی در مورد موضوعات مهم، بی بهره می باشند.

این گزارش که توسط بخش زنان سازمان ملل متحد، دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یوناما و سازمان جهانی مهاجرت ترتیب شده، روز چهارشنبه به نشر رسید.

این سه اداره به اساس مصاحبه های مستقیم با ۸۸۸ خانم و یک تعداد مردان در ۳۳ ولایت افغانستان این گزارش را تهیه کرده اند.

در این گزارش گفته میشود که در بخش های مختلف زنده گی از جمله مسايل اقتصادی و اجتماعی در وضعیت زنان افغانستان نسبت به یک سال گذشته نا امیدی بیشتر شده است.

روند صادرات بوره یا شکر از پاکستان به افغانستان از سر گرفته شد

تصویر آرشیف: تخلیه بوره یا شکر از لاری ها
تصویر آرشیف: تخلیه بوره یا شکر از لاری ها

پاکستان بعد از چهار سال وقفه، صادرات بوره یا شکر را به افغانستان از سر گرفت.

نظر به گزارشها، در چهار روز گذشته بیش از ۴۰۰ لاری حامل بوره از طریق تورخم به افغانستان داخل شده اند.

روزنامه دان پاکستان روز چهارشنبه گزارش داد که پاکستان تا اواسط ماه اگست ،۱۵۰ هزار تُن بوره به افغانستان صادر خواهد کرد.

در داخل پاکستان قیمت بوره بلند رفته و مقامات امنیتی پاکستان در شاهراه پشاور – تورخم گزمه را آغاز کرده اند تا کسی نتواند این بوره را بطور قاچاق دوباره به پاکستان داخل نماید.

اما در گزارش ها آمده است که با وصف این همه تدابیر یک مقدار این بوره به طور قاچاقی دوباره به پاکستان انتقال داده میشود.

شهباز شریف ادامهٔ حملات تحریک طالبان پاکستان را که « از کشور همسایه» صورت می‌گیرد، نا پذیرفتنی خواند

 شهباز شریف صدراعظم پاکستان
شهباز شریف صدراعظم پاکستان

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، حملات گروه تحریک طالبان پاکستان را که به گفته او «از خاک کشور همسایه» صورت میگیرد، ناپذیرفتنی خوانده است.

اما بر اساس گزارش روزنامه انگلیسی‌زبان "دان" چاپ پاکستان، آقای شریف در سخنرانی امروز چهارشنبه ۳ اسد در نشست هیئت وزیران در اسلام‌آباد، از هیچ کشوری نام نبرد.

او با اشاره به افزایش حملات مرگبار در ایالت‌های خیبرپختونخوا و بلوچستان گفت که پاکستان برای محافظت از شهروندان خود آماده است و در عین حال می‌خواهد که این مسئله را به صورت مسالمت‌آمیز از طریق گفت‌وگو حل کند.

اخیراً حملات علیه نیروهای پاکستانی در ایالت‌های خیبرپختونخوا و بلوچستان افزایش یافته که مسئولیت بیشتر آن‌ها را گروه تحریک طالبان پاکستان بر عهده گرفته است. اسلام‌آباد ادعا می‌کند که این گروه حملات خود را از خاک افغانستان طرح‌ریزی می‌کند.

حکومت پاکستان بارها از طالبان افغان خواسته است که جلو این حملات را بگیرند؛ اما حکومت طالبان این اتهامات را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهند از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده شود.

«مرکز اسلامی ایران» در شهر هامبورگ توسط آلمان بسته شد

مرکز اسلامی ایران در هامبورگ و چندین نهاد وابسته به آن به دلیل پیروی از اهداف اسلام‌گرایانه تندرو و حمایت از حزب‌الله لبنان تعطیل شدند.
مرکز اسلامی ایران در هامبورگ و چندین نهاد وابسته به آن به دلیل پیروی از اهداف اسلام‌گرایانه تندرو و حمایت از حزب‌الله لبنان تعطیل شدند.

آلمان مرکز اسلامی ایران در شهر هامبورگ را تعطیل کرد. رادیو فردا بخش ایران رادیو آزادی به نقل از اعلامیۀ وزارت داخلۀ آلمان که امروز چهارشنبه (۳ اسد) منتشر شده، گزارش داد که این مرکز و چندین نهاد وابسته به آن به دلیل پیروی از اهداف اسلام‌گرایانه تندرو و حمایت از گروه تندرو حزب‌الله لبنان تعطیل شدند.

در گزارش آمده که علاوه بر مرکز اسلامی ایران در هامبورگ که شامل یکی از قدیمی‌ترین مساجد آلمان می‌باشد، بیش از پنجاه محل مرتبط با این مرکز صبح چهارشنبه مورد بازرسی ده‌ها مأمور امنیتی این کشور قرار گرفتند. همچنین بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی مجله اشپیگل آلمان، نانسی فایزر وزیر داخله این کشور چهارشنبه هفته گذشته تصمیم بر ممنوعیت ادامه فعالیت مرکز اسلامی ایران در هامبورگ را گرفته بود.

در گزارش اشپیگل آمده است که این مرکز متهم است که تفکر اسلام‌گرایانه، یهودستیزی و خصومت با اسرائیل را ترویج می‌کند و از حزب‌الله لبنان تحت حمایت ایران که فعالیتش در آلمان ممنوع است، حمایت می‌کند.

از سرگیری رفت و آمد بدون ویزا و پاسپورت در مرز اسپین بولدک-چمن

اعتراضات مردمی در منطقه چمن پس از ۹ ماه به پایان رسید و حکومت پاکستان پذیرفت که رفت و آمد از دروازه مرزی اسپین بولدک-چمن با تذکره و شناخت‌نامه ممکن است.
اعتراضات مردمی در منطقه چمن پس از ۹ ماه به پایان رسید و حکومت پاکستان پذیرفت که رفت و آمد از دروازه مرزی اسپین بولدک-چمن با تذکره و شناخت‌نامه ممکن است.

رفت و آمد بدون ویزا و پاسپورت در دروازه مرزی اسپین بولدک-چمن از سر گرفته شد. رادیو مشال بخش پاکستان رادیو آزادی امروز چهارشنبه (۳ اسد) به نقل از خبرنگارش در محل گزارش داد که مردم می‌توانند با تذکره و شناخت‌نامه‌های خود در دروازه مرزی اسپین بولدک-چمن تردد کنند.

این اقدام پس از آن روی دست گرفته شد که اعتراضات مردمی در منطقه چمن پس از ۹ ماه در ۲۱ جولای به پایان رسید. این اعتراضات بخاطری راه‌اندازی شده بود که حکومت پاکستان از همه کسانی که طریق این دروازه رفت و آمد می‌کردند خواست که باید پاسپورت و ویزا داشته باشند.

برگزارکننده‌های این اعتراضات گفتند که حکومت پاکستان حالا پذیرفته که رفت و آمد از این دروازه با تذکره و شناخت‌نامه بدون داشتن ویزا و پاسپورت ممکن است. اما حکومت پاکستان رسماً هنوز در این مورد چیزی نگفته است.

حمایت طالبان از حماس و تأکید بر «وحدت در مبارزات جهادی»

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در گفتگوی تلیفونی با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در مورد مذاکرات اخیر صلح میان این گروه و اسرائیل معلومات داده است.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در گفتگوی تلیفونی با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در مورد مذاکرات اخیر صلح میان این گروه و اسرائیل معلومات داده است.

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی گروه تندرو حماس در گفت‌وگوی تلیفونی با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در مورد مذاکرات اخیر صلح میان این گروه و اسرائیل معلومات داده است. حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

حافظ ضیا احمد معاون سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان در پیام‌هایی که امروز چهارشنبه (۳ اسد) در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نشر کرد، گفت که آقای متقی در صحبت با آقای هنیه حمایتش را از جنبش جهادی حماس اعلام و بر وحدت و استقامت در مبارزات جهادی تأکید کرده است.

متقی همچنان از توافق گروه‌های فلسطینی در شهر بیجینگ استقبال کرده است. حماس روز گذشته اعلام کرد که این گروه پس از نشستی در پایتخت چین توافقی را با دیگر جناح‌های فلسطینی امضا کرده است.

حکومت طالبان در ماه‌های گذشته مکرراً از گروه حماس اعلام حمایت کرده است. درگیری‌های شدید از ۹ ماه بین حماس و اسرائیل در نوار غزه جریان دارد. حملات اسرائیل بر غزه زمانی شدت گرفت که جنگجویان حماس در اکتوبر ۲۰۲۳ بر برخی از شهرهای این کشور حمله کرده و حدود ۱۲۰۰ تن را کشتند و ۲۵۰ تن دیگر را گروگان گرفتند.

وزارت صحت فلسطین تحت کنترول حماس در غزه هم می‌گوید که از آغاز حملات اسرائیل بر نوار غزه بیش از ۳۹ هزار نفر کشته شده‌اند. این ارقام از سوی منابع مستقل تأیید یا رد نشده است.

نمایندهٔ پاکستان برای افغانستان از سازمان ملل متحد خواست راهکار برای بازگشت مهاجرین افغان ایجاد کند

آصف درانی، نماینده خاص پاکستان برای افغانستان
آصف درانی، نماینده خاص پاکستان برای افغانستان

آصف درانی، نمایندۀ خاص پاکستان برای افغانستان می‌گوید که اسلام آباد خواهان شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مساعد در افغانستان است تا زمینۀ برگشت سه میلیون مهاجر افغان از پاکستان به کشورشان مهیا شود.

به اساس گزارش‌های رسانه‌های پاکستانی، آقای درانی روز سه‌شنبه درجریان یک میزگرد درمورد روابط افغانستان و پاکستان دراسلام‌آباد از ملل متحد به‌خصوص UNHCR ُ کمیشنری عالی این سازمان در امور پناهجویان خواست تا برای برگشت آبرومندانه مهاجران افغان یک راه‌کار ایجاد کند.

پاکستان درنومبر سال گذشته اخراج مهاجران افغان را که به گفتۀ مقامات این کشو،ر اسناد اقامت ندارد آغاز کرد.

بر اساس برخی از گزارش‌ها، تاکنون نزدیک به هفت‌صد هزار مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان برگشت داده شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG