لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۱

افغانستان

ادعای جبهه مقاومت ملی افغانستان: سه تن از طالبان در نتیجه یک عملیات در کابل کشته شدند

تعدادی از اعضای جبهه مقاومت ملی افغانستان
تعدادی از اعضای جبهه مقاومت ملی افغانستان

جبهه‌ای موسوم به مقاومت ملی افغانستان مدعی شده که در نتیجۀ حملۀ افراد این جبهه در شهر کابل ۳ نیروی طالبان کشته و ۲ تن دیگرشان زخمی شده اند.

جبهۀ مقاومت ملی که جریان مسلح مخالف طالبان است، در صفحۀ ایکس ( تویتر سابق ) خود نوشته است که افراد این جبهه ساعت ۸ و ۳۰ دقیقۀ شب گذشته یک پاسگاه افراد طالبان را در منطقۀ قلعۀ بختیاران سرک چهاردهی در مربوطات حوزۀ ششم امنیتی شهر کابل هدف قرار دادند.

حکومت طالبان تا به حال در این باره چیزی نگفته است، اما ساعاتی پیش از این ادعای جبهۀ مقاومت ملی، برخی باشندگان دارالامان شهر کابل به رادیو آزادی گفتند که یک صدای انفجار را شنیدند.

به گفتۀ آنان، پس از این انفجار برق منطقه قطع شده است.

دلبر نظری وزیر اسبق امور زنان افغانستان در کانادا درگذشت

 دلبر نظری، وزیر اسبق امور زنان در نظام جمهوری پیشین افغانستان
دلبر نظری، وزیر اسبق امور زنان در نظام جمهوری پیشین افغانستان

دلبر نظری، وزیر اسبق امور زنان در نظام جمهوری پیشین درگذشت.

صفحۀ رسمی فسبوک مربوط به دلبر نظری با نشر اعلان فوتی او، خبر درگذشت‌اش را تأیید کرده و نوشته که او در شهر کالگری کانادا درگذشته است.

این صفحه اما جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.

برخی چهره‌های سیاسی از جمله فوزیه کوفی و ضیا آریانژاد، دو تن از اعضای پیشین ولسی جرگه در نظام جمهوری پیشین نیز خبر درگذشت او را در صفحات فسبوک خود تأیید کردند.

بر اساس گزارش برخی رسانه‌های محلی، دلبر نظری در نتیجۀ سکتهٔ قلبی درگذشته است.

دلبر نظری از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹ خورشیدی به عنوان وزیر امور زنان نظام جمهوری پیشین ایفای وظیفه کرد.

او پیش از آن برای یک دور نمایندۀ مردم سمنگان در ولسی جرگه بود.

نظری در سال ۱۹۶۰ در ولایت سمنگان در شمال افغانستان زاده شده بود.

ایالات متحده و بریتانیا ۳۳۰ میلیون دالر برای برنامه های بشری در افغانستان، کمک فراهم کردند

جریان توزیع کمک های بشری برای نیازمندان در افغانستان
جریان توزیع کمک های بشری برای نیازمندان در افغانستان

برنامۀ جهانی غذا (دبلیو اف پی) سازمان ملل متحد می‌گوید که امریکا و بریتانیا بیش از ۳۳۰ میلیون دالر برای ارائۀ کمک به افغانستان در اختیار این سازمان قرار داده اند.

این ادارۀ ملل متحد که پیش از این از کمبود شدید بودجه برای کمک‌رسانی در افغانستان ابراز نگرانی کرده بود، به روز چهارشنبه در دو اعلامیۀ جداگانه گفته که ایالات متحدۀ امریکا ۲۸۰ میلیون دالر برای ارائۀ کمک‌های نجات بخش و فعالیت در بخش سوء تغذیه به بخش افغانستان این سازمان کمک کرده است.

برنامۀ جهانی غذا افزوده که بریتانیا هم بیش از ۵۰ میلیون دالر به برنامه‌های اضطراری و تاب‌آوری این اداره کمک کرده است.

بر اساس اطلاعات دبلیو اف پی، با استفاده از این کمک‌ها به بیش از ۴.۲ میلیون نفر کمک غذایی و به ۶۵۰ هزار کودک و بیش از نیم میلیون مادر مبتلا به سوء تغذیه خدمات درمانی و مواد غذایی توزیع می‌کند.

این درحالیست که بر اساس ارقام اوچا که روز سه شنبه(۱۳ اگست) در شبکۀ اکس (توییتر سابق) نشر شده، ۴۸ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند و از این میان ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن آنها، مصونیت غذایی ندارند.

آتش‌سوزی مدهش در گمرک هرات مهار شده است

آتش سوزی در هرات
آتش سوزی در هرات

مسئولان محلی طالبان در هرات گفتند که آتش‌سوزی گمرک این ولایت را مهار کرده اند.

خبرگزاری دولتی باختر در کنترل حکومت طالبان، به نقل از مسئولان گمرک هرات گزارش داده که آتش‌سوزی در نتیجۀ مشکلات تخنیکی رخ داده و آنان این آتش‌سوزی را مهار کردند.

بر اساس گزارش‌ها، این آتش‌سوزی قوی روز گذشته با دود و شعله‌های بلند برای چند ساعت ادامه داشت.

عصمت‌الله یاسر، معاون گمرک هرات به رسانه‌ها گفته که این آتش‌سوزی تلفات جانی نداشته، اما خسارات مالی را در پی داشته است.

به گفتۀ تاجران، در آتش‌سوزی روز گذشته ۹ هنگر که ده‌ها موتر باربری در آن متوقف بودند آتش گرفتند و ده‌ها میلیون دالر به آنان زیان رسیده است.

ساختمان‌های غیرمعیاری، ازدحام بیش از حد و بی‌توجهی به نکات ایمنی از علت‌های اصلی به میان آمدن این گونه خسارات هنگفت در این گونه آتش‌سوزی‌ها دانسته می‌شود.

ریچارد بنیت: جامعه جهانی نباید روابط خود را با مقامات طالبان عادی سازد

 ریچارد بنیت گزارشگر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت گزارشگر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت گزارشگر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان می گوید که پس از سه سال بازگشت طالبان به قدرت، جامعه جهانی نباید روابط خود با مقام های حکومت طالبان را عادی سازد.

او افزود که همچنان نباید نقض وحشتناک حقوق بشر از سوی طالبان عادی سازی شود.

آقای بنیت این را امروز چهارشنبه ۲۴ اسد به مناسبت سه سالگی برگشت طالبان به قدرت در شبکه ایکس، تویتر سابق نوشت.

او همچنان با نشر اعلامیه ای به این مناسبت گفت که در سه سال گذشته مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران، از سوی رژیمی که فاقد مشرعیت و شمولیت است سرکوب شده اند.

در اعلامیه آمده است که در این مدت جامعه مدنی و رسانه ها هم در افغانستان سرکوب شدند و همچنان حکومت طالبان به اصول عدالت، عدم تبعیض، برابری و حاکمیت قانون بی توجهی آشکار نشان داده است.

آقای بنیت در این اعلامیه گفته که وضعیت در افغانستان همچنان رو به وخامت است و به اقدامات بین المللی قوی تر و موثرتر نیاز است.

طالبان در ۲۴ اسد ۱۴۰۰ خورشیدی پس از سقوط حکومت جمهوری در افغانستان به قدرت برگشتند و در مدت سه سال گذشته یک سلسله محدودیت های سختگیرانۀ را بر زنان و دختران در افغانستان وضع کرده اند.

نمونه‌های از محدودیت بر زنان در حاکمیت سه ساله طالبان

رئیس پروژه تاپی: کار عملی این پروژه در خاک افغانستان به‌زودی آغاز خواهد شد

کار این پروژه در خاک افغانستان از سال ۲۰۱۸ متوقف شده بود و هنوز دوباره آغاز نشده است.
کار این پروژه در خاک افغانستان از سال ۲۰۱۸ متوقف شده بود و هنوز دوباره آغاز نشده است.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان، در ملاقات روز سه‌شنبه در کابل با محمد مراد امانوف، رئیس پروژه تاپی، ابراز امیدواری کرد که کارهای عملی این پروژه در افغانستان به‌زودی آغاز شود.

حافظ ضیاء احمد تکل، معاون سخنگوی این وزارت، در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) نوشت که آقای متقی به جانب ترکمنستانی گفت که امتداد پایپ‌لاین تاپی در خاک افغانستان در اولویت‌های آن‌ها قرار دارد و نهادهای مختلف افغانستان امور مربوطه آن را تکمیل کرده‌اند.

خبرنامه می‌افزاید که آقای امانوف، رئیس پروژه تاپی، که کار آن در ترکمنستان تکمیل شده، گفته است که کار عملی این پروژه در خاک افغانستان نیز به‌زودی آغاز خواهد شد. پایپ‌لاین تاپی با طول ۱۸۰۰ کیلومتر قرار است گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند برساند. کار احداث این پروژه در خاک ترکمنستان در اواخر سال ۲۰۱۵ آغاز شد، اما کارهای آن در افغانستان در فبروری سال ۲۰۱۸ متوقف شد و هنوز دوباره آغاز نشده است.

۷۷۴ کیلومتر از این پایپ‌لاین قرار است در خاک افغانستان امتداد یابد.

طالبان سه‌سالگی برگشت خود به قدرت را تحت تدابیر شدید امنیتی تجلیل می‌کنند

در پایگاه نظامی بگرام، که زمانی بزرگ‌ترین مرکز نظامی خارجی‌ها بود، رژه نظامی طالبان برگزار شد.
در پایگاه نظامی بگرام، که زمانی بزرگ‌ترین مرکز نظامی خارجی‌ها بود، رژه نظامی طالبان برگزار شد.

حکومت سرپرست طالبان، سه‌سالگی برگشت خود به قدرت را تحت تدابیر شدید امنیتی امروز چهارشنبه ۲۴ اسد تجلیل می‌کند.

به مناسبت همین روز، یک رژه نظامی از سوی نیروهای طالبان در پایگاه نظامی بگرام هم برگزار شد. پایگاه نظامی بگرام زمانی بزرگ‌ترین مرکز نظامی سربازان خارجی در افغانستان بود.

طالبان امروز را رخصتی عمومی در سراسر افغانستان نیز اعلام کرده‌اند.

حکومت طالبان ۲۴ اسد را روز پیروزی و ختم آنچه اشغال امریکا در افغانستان خوانده، عنوان کرده است.

در تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی نشر شده، تجمع‌هایی از مردم در نقاط مختلف افغانستان با بیرق حکومت طالبان دیده می‌شود، اما برخی از شهروندان این کشور می‌گویند که طالبان آنها را مجبور به تجلیل از این روز می‌کنند و در پوسته‌های تلاشی بیرق خود را به مردم توزیع کرده و از آنها می‌خواهند که در جشن سهم بگیرند.

طالبان سه سال پیش از امروز در ۲۴ اسد ۱۴۰۰ خورشیدی، با سقوط جمهوری مخلوع افغانستان به قدرت برگشتند.

برگشت طالبان به قدرت پس از حضور حدود بیست سال نیروهای خارجی در افغانستان و بعد از امضای توافق‌نامۀ دوحه با ایالات متحده امریکا امکان‌پذیر شد.

جنبش زنان عدالت‌خواه: حمایت جهانی می‌تواند وضعیت زنان افغانستان را تغییر دهد

جنبش زنان عدالت‌خواه اعلام کرد که حمایت قوی جامعه جهانی می‌تواند به تغییر وضعیت زنان تحت حاکمیت طالبان کمک کند.
جنبش زنان عدالت‌خواه اعلام کرد که حمایت قوی جامعه جهانی می‌تواند به تغییر وضعیت زنان تحت حاکمیت طالبان کمک کند.

جنبش زنان عدالت‌خواه و بنیاد گوهرشاد می‌گویند که حمایت مؤثر و قوی جامعه جهانی می‌تواند به تغییر وضعیت جاری زنان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان کمک کند.

این جنبش امروز چهارشنبه ۲۴ اسد با نشر اعلامیه‌ای به مناسبت سه‌سالگی برگشت طالبان به قدرت، وضعیت زنان در افغانستان را شدیداً وخیم خواند و گفت که با در نظر داشت نقض مکرر حقوق اساسی مردم، به ویژه زنان و دختران از سوی طالبان، جامعه جهانی نباید با طالبان تعامل کند و حکومت آن را به رسمیت بشناسد.

پیش از این، جنبش صدای زنان افغانستان هم با نشر اعلامیه‌ای به مناسبت سه‌سالگی برگشت طالبان از نحوۀ تعامل جامعه جهانی با طالبان انتقاد شدید کرد.

هیچ کشوری هنوز حکومت سرپرست طالبان را به رسمیت نشناخته است، اما برخی کشورها از جمله، روسیه، پاکستان، ایران و چین تعامل نزدیک با طالبان دارند.

طالبان در ۲۴ اسد ۱۴۰۰ خورشیدی با سقوط جمهوری مخلوع افغانستان به قدرت برگشتند و در این سه سال محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای را بر دختران و زنان در آن کشور وضع کرده‌اند، از جمله بسته شدن مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم، بسته شدن دروازه‌های پوهنتون‌ها به روی دانش‌آموزان دختر و زن، منع کار زنان در ادارات غیردولتی داخلی و خارجی، منع ورزش زنان، منع سفرهای دور زنان بدون محرم، منع رفتن زنان به پارک‌های تفریحی و حمام‌ها.

حکومت طالبان بارها ادعا کرده که حقوق زنان و دختران را براساس آنچه شریعت اسلامی می‌خواند، تأمین کرده است، ادعایی که جامعه جهانی، نهادهای حقوق بشری و زنان افغان آن را نپذیرفته‌اند.

اوچا اعلان کرد که میزان اتکای افغان‌ها به کمک های بشری افزایش یافته است

تصویر آرشیف: روند توزیع کمک های بشری سازمان ملل متحد در ولایت ارزگان
تصویر آرشیف: روند توزیع کمک های بشری سازمان ملل متحد در ولایت ارزگان

دفتر هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد(اوچا) می گوید که ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار افغان به کمک‌های بشردوستانه متکی هستند.

براساس ارقام اوچا که روز سه شنبه(۱۳ اگست) که در شبکۀ اکس(تویتر سابق) منتشر شد، ۴۸ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند و از جمله، ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن آنها، مصونیت غذایی ندارند.

اوچا همچنان گفته که فقر اقتصادی در افغانستان در مقایسه با سال های گذشته، به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

اوچا که در سال جاری ۲۰۲۴ میلادی، درخواست ۳ میلیارد دالر بودجه را برای افغانستان کرده، می گوید که تاکنون تنها ۲۵ درصد آن تمویل شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG