لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۴۷

افغانستان

وزارت صحت عامۀ طالبان از بررسی تدابیر برای جلوگیری از شیوع آبله میمون در افغانستان خبر داد

تاکنون هیچ موردی از آبله میمون در افغانستان گزارش نشده است.
تاکنون هیچ موردی از آبله میمون در افغانستان گزارش نشده است.

وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان از تدابیر برای جلوگیری از سرایت بیماری آبله میمون خبر می‌دهد.

خبرگزاری دولتی باختر زیر کنترول طالبان گزارش می‌دهد که مولوی نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت عامه، با برگزاری نشستی با مسئولان، راه‌های جلوگیری از سرایت این بیماری در افغانستان را بررسی کرده است.

گزارش می‌افزاید که تاکنون هیچ مورد ابتلا به این بیماری در افغانستان گزارش نشده است.

سازمان صحی جهان (WHO) پنج روز پیش به دلیل شیوع آبله میمون (Monkeypox) در بخش‌هایی از افریقا، وضعیت اضطراری صحی توأم با نگرانی بین‌المللی اعلام کرد.

سرایت این بیماری به اروپا و آسیا نیز گزارش شده است. بیماری آبله میمون (mpox) از طریق تماس نزدیک، مانند رابطه جنسی، تماس پوست با پوست، صحبت و یا تنفس نزدیک از فرد مصاب به دیگران منتقل می‌شود.

این بیماری که علایمی شبیه انفولانزا و آبلۀ جلدی دارد، می‌تواند کشنده باشد و از هر ۱۰۰ مورد، چهار مورد آن منجر به مرگ می‌شود.

این بیماری را می‌توان با واکسین کنترول کرد.

اداره‌های امنیتی ایالات متحده از نقش ایران در حملۀ سایبری به کمپاین انتخاباتی ترمپ خبر دادند

ماموریت ایران در ملل متحد نقش این کشور در حملۀ سایبری را رد کرده و خواستار شواهد از واشنگتن شده است.
ماموریت ایران در ملل متحد نقش این کشور در حملۀ سایبری را رد کرده و خواستار شواهد از واشنگتن شده است.

اداره‌های امنیتی ایالات متحده به روز دوشنبه گفتند که ایران در عقب حملۀ اخیر سایبری بر کمپاین انتخاباتی دونالد ترمپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه ایالات متحده در انتخابات پیش رو بوده است.

به گزارش خبرگزاری فرانس‌پرس، این اداره‌ها تهران را به تلاش برای نفوذ در انتخابات پنجم ماه نوامبر متهم کرده‌اند.

دفتر مدیر اطلاعات ملی، او دی ان آی، ادارۀ تحقیقات فدرال یا اف‌بی‌آی و ادارۀ امنیت سایبری و امنیت زیربنا، سی آی اس ای، به روز دوشنبه اعلام کردند که تهران در نفوذ سایبری به کمپاین دونالد ترمپ دست داشته است.

این اداره‌ها افزوده‌اند که ایران برای هک کردن ستاد انتخاباتی کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده نیز تلاش کرده است.

در پاسخ، ماموریت ایران در ملل متحد نقش آن کشور در این حملۀ سایبری را رد کرده و از واشنگتن خواسته است که برای اثبات ادعایش شواهد منتشر کند.

قرار است که انتخابات ریاست‌جمهوری در پنجم ماه نوامبر برگزار شود. کمپاین‌های کامالا هریس و دونالد ترمپ، هر دو گفته‌اند که در هفته‌های اخیر هدف حملات سایبری قرار گرفته‌اند.

اردوی پاکستان اعلام کرد که ۵ شورشی در باجور کشته شده‌اند

شبه‌نظامیان سعی داشتند به طور مخفیانه از افغانستان وارد پاکستان شوند.
شبه‌نظامیان سعی داشتند به طور مخفیانه از افغانستان وارد پاکستان شوند.

اردوی پاکستان از کشته شدن ۵ شورشی در باجور ایالت خیبر پختونخواه خبر داده است. در اعلامیه‌ای که از سوی اردوی پاکستان منتشر شده، این شبه‌نظامیان «خوارج» نامیده شده‌اند، اصطلاحی که از سوی اردوی پاکستان به جنگجویان تحریک طالبان پاکستان اطلاق می‌شود.

اردوی پاکستان اعلام کرده است که این شبه‌نظامیان سعی داشتند اوایل روز دوشنبه به طور مخفیانه از افغانستان وارد پاکستان شوند. در این درگیری، سه سرباز نیز کشته شده‌اند.

طالبان پاکستانی تا لحظه تهیه این خبر در مورد این حادثه اظهار نظری نکرده‌اند. مقامات پاکستانی بارها از حکومت طالبان در افغانستان خواسته‌اند تا مدیریت مؤثر سرحدات را تضمین کند و کابل را متهم می‌کنند که از شبه‌نظامیانی که در امتداد سرحدات فعالیت می‌کنند، چشم‌پوشی می‌کند. در عوض، حکومت طالبان این اتهامات را رد کرده و گفته است که پاکستان نباید کوتاهی امنیتی خود را به دوش دیگران بیاندازد.

پاکستان در سال‌های اخیر شاهد افزایش اعمال خشونت بوده که بیشتر به تحریک طالبان پاکستان نسبت داده شده است و فعالیت این گروه در پاکستان ممنوع است.

تمجید یک فرمانده اردوی ایران از طرح حصارکشی در امتداد مرز با افغانستان

ایران در امتداد ۲۹۵ کیلومتر مرز با افغانستان دیواری به ارتفاع ۴ متر و سیم‌خاردار احداث می‌کند.
ایران در امتداد ۲۹۵ کیلومتر مرز با افغانستان دیواری به ارتفاع ۴ متر و سیم‌خاردار احداث می‌کند.

یک قوماندان محلی اردوی ایران با تمجید از طرح حصارکشی در امتداد سرحدات مشترک با افغانستان بر نقش این طرح در تأمین درازمدت امنیت در سرحدات شرقی این کشور تأکید کرده است.

به اساس گزارش روزنامه ایران تایمز، دگرجنرال سیروس امان‌اللهی که روز یکشنبه از طرح استحکامات سرحدی بازدید کرد، گفت: "در حال حاضر چهار تیم مهندسان در این اقدام مهم ملی مشغول هستند."

جنرال امان‌اللهی با تمرکز روی پیشرفت‌های قابل ملاحظه ابراز امیدواری کرد که این پروژه به موقع تکمیل شود.

طبق این طرح، ایران در امتداد ۲۹۵ کیلومتر سرحدات خود با افغانستان دیواری به ارتفاع چهار متر احداث می‌کند که بالای آن سیم‌خاردار نصب خواهد شد و برج‌های مراقبت نیز خواهد داشت. قرار است این پروژه در سه سال تکمیل شود.

افغانستان و ایران در مجموع بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند.

۱۱۶ اثر باستانی مس عینک به موزیم ملی افغانستان منتقل شد

۱۱۶ اثر باستانی مس عینک بعد از پاک‌کاری و عکاسی به موزیم ملی افغانستان منتقل شد.
۱۱۶ اثر باستانی مس عینک بعد از پاک‌کاری و عکاسی به موزیم ملی افغانستان منتقل شد.

ده‌ها قلم از آثار باستانی مس عینک لوگر به موزیم ملی افغانستان منتقل شده است خبرگزاری دولتی باختر که زیر کنترل طالبان است از قول ذبیح‌الله سادات، رئیس باستان‌شناسی وزارت اطلاعات و فرهنگ، روز دوشنبه گزارش کرد که ۱۱۶ اثر مس عینک بعد از پاک‌کاری ابتدایی، عکاسی و ثبت مقدماتی به موزیم ملی سپرده شد.

گزارش می‌افزاید که این آثار از نوع سفالی شناسایی شده و شامل انواع مختلف چراغ‌های تیل‌سوز و دوک نخ‌ریسی است.

کار مقدماتی استخراج معدن مس عینک در اوایل ماه جاری اسد از سوی شرکت چینی ام‌سی‌سی آغاز شد. استخراج این معدن در زمان ریاست‌جمهوری حامد کرزی در سال ۲۰۰۸ با این شرکت قرار داده شده بود، اما تطبیق آن به دلیل وجود یک شهرک باستانی در ساحۀ معدن با تأخیر مواجه شد.

یونیسیف: ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز دارند

یونیسیف: در نیمۀ اول سال جاری ۵۲۸ هزار نفر را با پیام‌های محافظت صحی آگاه کرده‌ایم.
یونیسیف: در نیمۀ اول سال جاری ۵۲۸ هزار نفر را با پیام‌های محافظت صحی آگاه کرده‌ایم.

ادارۀ یونیسیف یا صندوق اطفال ملل متحد در گزارش تازه خود می‌گوید که در سال جاری ۲۰۲۴ در افغانستان ۲۳.۷ میلیون نفر به شمول ۱۲.۳ میلیون طفل خواستار کمک‌های بشری در این کشور شده‌اند.

گزارش می‌افزاید که یونیسیف در شش ماه اول سال جاری به ۲.۸ میلیون طفل و سرپرست آن‌ها به شمول ۲۶ درصد زنان برای سلامت روانی و خدمات حمایت روانی اجتماعی رسیدگی کرده است.

گزارش می‌افزاید که باران‌های شدید و سیلاب‌های آنی ماه می ۲۱ ولسوالی را در ولایت‌های بدخشان، بغلان و تخار متاثر ساخت و بزرگ‌ترین حوادث سیلاب‌ها در سال جاری در افغانستان بود که در نتیجۀ آن ۱۸۰ تن جان باختند و ۲۸۰ تن دیگر مجروح شدند.

یونیسیف می‌گوید که در نیمۀ اول سال جاری خدمات آب آشامیدنی را به ۴۴۲ هزار نفر، خدمات حفظ‌الصحه را به ۲۶۹ هزار نفر و پیام‌های محافظت صحی را به ۵۲۸ هزار نفر ارائه کرده است.

رئیس اتحادیۀ تاجران خیبرپختونخواه: طالبان پاکستان برای دریافت پول به اکثر تاجران تماس گرفته‌اند

در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۷۹ مورد باج‌گیری توسط شورشیان در خیبرپختونخواه ثبت شده است.
در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۷۹ مورد باج‌گیری توسط شورشیان در خیبرپختونخواه ثبت شده است.

تاجران پاکستانی می‌گویند شبه‌نظامیان شورشی ماهانه ده‌ها میلیون روپیه به‌عنوان اعانه یا چنده از آنان باج می‌گیرند.

مجیب الرحمن، رئیس اتحادیه تاجران ایالت خیبرپختونخواه، به رادیو مشال / بخش پاکستان رادیو آزادی گفته که احتمالاً هیچ تاجری باقی نمانده است که طالبان پاکستانی برای پول به او تلیفن نکرده باشند. او می‌گوید هزاران کارخانه به دلیل باج‌گیری و ناامنی در خیبرپختونخواه یا مسدود شده یا به ایالت پنجاب منتقل شده‌اند.

نامبرده می‌افزاید که بسیاری از تاجران در مورد این باج‌گیری چیزی نمی‌گویند چون خود را محفوظ نمی‌پندارند و هرکسی تلاش می‌کند از طریق جورآمد و پرداخت پول خود را نجات دهد.

عمران جهانگیر اعوان، از تاجران سرشناس و عضو پارلمان ایالت خیبرپختونخواه، گفته که طالبان پاکستانی از او به‌عنوان اعانه یا چنده، صد میلیون روپیه خواسته‌اند و او قضیه را به پولیس گزارش کرده است.

معلومات پولیس ضد تروریزم در ایالت خیبرپختونخواه که به دسترس رادیو مشال قرار گرفته، نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳، ۲۷۹ قضیه‌ای کمک مالی به شورشیان یا باج‌گیری از سوی آن‌ها ثبت شده است.

واژگون شدن یک موتر در غور، چهار کشته و ۱۴ زخمی برجای گذاشت

رویدادهای ترافیکی در افغانستان هر از گایه قربانی می‌گیرد.
رویدادهای ترافیکی در افغانستان هر از گایه قربانی می‌گیرد.

در نتیجه واژگون شدن یک موتر در غور، چهار تن جان باختند و ۱۴ تن دیگر زخمی شدند.

عبدالرحمن بدری، سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در ولایت غور می‌گوید که این رویداد صبح امروز دوشنبه در روستای قاشق سفیدچشمه مربوط به ولسوالی لعل و سرجنگل ولایت غور رخ داده است. این حادثه زمانی اتفاق افتاده که اعضای یک خانواده قصد داشتند برای شرکت در یک مراسم عروسی به ولسوالی سنگ‌تخت ولایت دایکندی بروند.

سخنگوی قوماندانی امنیه غور می‌افزاید که این حادثه به دلیل مشکلات تخنیکی موتر رخ داده است.

به گفته بدری، زخمیان این رویداد ترافیکی از سوی نیروهای امنیتی به شفاخانه ولسوالی لعل و سرجنگل منتقل شده‌اند که از این میان وضعیت هفت تن وخیم بوده و به شفاخانه ولایتی غور انتقال یافتند.

ولایت غور در غرب افغانستان دارای راه‌های صعب‌العبور و کوهستانی است که همواره حادثات ترافیکی زیادی از آن گزارش می‌شود.

نظامیان حکومت پیشین افغانستان در پاکستان: زندگی ما دیگر مصون نیست

پس از قتل‌های مرموز در پاکستان، نظامیان پیشین افغان در ترس به سر می‌برند
پس از قتل‌های مرموز در پاکستان، نظامیان پیشین افغان در ترس به سر می‌برند

پس از کشته شدن برخی نظامیان پیشین افغان در پاکستان، اکنون شماری از نظامیان پیشین که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در پاکستان زندگی می‌کنند، می‌گویند دیگر زندگی‌شان در پاکستان نیز مصون نیست.

آن‌ها می‌گویند، هرچند پیش از آن نیز نگران زندگی در این کشور بودند، اما اخیراً قتل‌های مرموز نظامیان پیشین افغان آن‌ها را ترسانده و نمی‌دانند چه کنند.

یکی از رؤسای امنیت در یکی از ولایت‌ها در نظام جمهوری مخلوع که در حال حاضر در پاکستان زندگی می‌کند و به علت حساسیت موضوع نمی‌خواهد نامش در گزارش نشر شود، به رادیو آزادی گفت: "ما از مجبوری زیاد به پاکستان آمدیم، اگر نه می‌دانیم که این‌جا نیز چقدر تهدید متوجه ما بوده می‌تواند، اگر راست بگویم ما راه خود را گم کردیم که چه کنم، آن‌جا طالبان ما را آرام نمی‌مانند و این‌جا این وضعیت است."

این درحالی‌ست که به تازگی در منطقۀ لورلای ایالت بلوچستان پاکستان از کشته شدن برات خان باختر، یک نظامی پیشین که در ولسوالی متاخان پکتیکا فرمانده امنیه بود، خبر داده شده‌است.

جنرال سمیع سادات، یک مقام بلندپایۀ اردوی پیشین افغانستان، ادعا می‌کند که قوماندان برات خان از سوی طالبان کشته شده‌است.

سادات روز یک‌شنبه ۱۸م اگست در صفحۀ اکس (توئیتر سابق) خود که یک عکس مشترک‌اش با برات را منتشر کرده نوشته که برات خان در کویته پاکستان پس از یک حمله کشته شده‌است.

او از حکومت پاکستان خواسته که به امنیت نظامیان پیشین مقیم در این کشور توجه جدی کند.

سمیع سادات نظامی پیشین، طالبان را مسوول قتل یک نظامی افغان در پاکستان می‌داند.
سمیع سادات نظامی پیشین، طالبان را مسوول قتل یک نظامی افغان در پاکستان می‌داند.

بر اساس گزارش‌ها، قوماندان برات پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، با خانوادۀ خود یک‌جا به پاکستان مهاجرت کرده بود و در آن‌جا در منطقۀ لورلای بلوچستان در مارکیت سبزی مصروف دکانداری بود.

چند روز پیش از این رویداد، در منطقۀ چاغی بلوچستان نزدیک مرز افغانستان و ایران از کشته شدن پنج نظامی افغان خبر داده شده بود.

افراد یادشده پس از شلیک مرمی بر آن‌ها، بر لین‌های برق آویزان شده بودند.

پولیس پاکستان روز یک‌شنبه ۱۸م اگست به روزنامه دان این کشور تأیید کرده‌اند که این افراد باشنده‌گان ولایت هلمند افغانستان هستند و بررسی در این مورد ادامه دارد.

پس از قتل‌های مرموز در پاکستان، نظامیان پیشین افغان در ترس به سر می‌برند
پس از قتل‌های مرموز در پاکستان، نظامیان پیشین افغان در ترس به سر می‌برند

محمد نعیم غیور، یکی از اعضای نیروهای مسلح پیشین افغانستان و آگاه امنیتی، می‌گوید که پس از فروپاشی نظام جمهوری پیشین، نظامیان پیشین زندگی دشواری را سپری می‌کنند:

"پس از سقوط دورۀ جمهوریت، بدبختانه که اعضای نیروهای نظامی افغانستان با مشکلات مختلف روبه‌رو شدند، صدها تن‌شان زندانی هستند و هزاران تن دیگرشان مجبور به مهاجرت به کشورهای همسایه شدند، اما بدبختانه آن‌جا هم نیز وضعیت از هر طرف نگران‌کننده است."

در همین حال، اجمل عمر شینواری، سخنگوی عمومی نهادهای امنیتی در نظام جمهوری مخلوع، می‌گوید گروه‌های تروریستی از سربازان مسلح هراس دارند و از همین‌رو آن‌ها را هدف قرار می‌دهند:

"حاکمان کنونی و همه گروه‌های تروریستی یگانه هراس از سربازان مسلح دارند، زیرا آن‌ها برای حفظ منافع ملی قسم خورده‌اند، اکنون به کشور خود متعهد هستند. در سه سال گذشته که در مناطق مختلف افغانستان و ایران افشا شدند به شکل مرموز کشته شدند و هنوز هم این روند ادامه دارد."

پیش از این، کمیته محافظت از نظامیان پیشین افغانستان نیز گفته بود که نظامیان نظام جمهوری مخلوع در این سه سال با خطر کشتارهای فراقانونی، شکنجه و بازداشت روبه‌رو هستند.

دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارش سه ماههٔ خود مبنی بر وضعیت حقوق بشری در این کشور که در اواسط سال روان خورشیدی منتشر شد، گفته است که مقام‌ها و سربازان پیشین و نیروهای امنیتی و دفاعی پیشین برخلاف عفو عمومی از سوی طالبان با تهدیدهای شدید از جمله بازداشت خودسرانه، بدرفتاری و کشتار صحرایی روبه‌رو هستند.

ایران ۸ نفر از جمله دو افغان را اعدام کرد

وولکر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر ملل متحد، خواستار توقف روند اعدام‌ها در ایران شد.
وولکر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر ملل متحد، خواستار توقف روند اعدام‌ها در ایران شد.

بر اساس گزارش‌ها، ایران امروز ۸ نفر از جمله دو افغان را اعدام کرده است.

ویب‌سایت حال‌وش، مربوط به سازمان حقوق بشری ایران، در اعلامیه‌ای گفته که صبح امروز ۵ تن در ایران از جمله دو افغان که به اتهام قاچاق مواد مخدر و قتل در زندان یزد زندانی بودند، اعدام شدند.

۳ تن دیگر هم در زندان عادل‌آباد در شیراز اعدام شدند.

رژیم ایران از آغاز سال جاری تا به حال حدود ۳۰۰ نفر را اعدام کرده که از این میان دست‌کم ۳۰ نفرشان شهروندان افغانستان بوده‌اند.

وولکر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر ملل متحد، از رژیم ایران خواسته که روند اعدام‌ها را متوقف کند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG