لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۰۵

افغانستان

وزارت خارجۀ قزاقستان از تأیید شارژدافیر طالبان برای سفارت افغانستان خبر داد

آیبک اسمادیاروف، سخنگوی وزارت امور خارجه؛ دفتر سخنگو با نشر اعلامیه‌ای خبر داد که وزارت خارجۀ قزاقستان سارژدافیر طالبان را تدئید کرده است.
آیبک اسمادیاروف، سخنگوی وزارت امور خارجه؛ دفتر سخنگو با نشر اعلامیه‌ای خبر داد که وزارت خارجۀ قزاقستان سارژدافیر طالبان را تدئید کرده است.

وزارت خارجۀ قزاقستان از تأیید شارژدافیر طالبان برای سفارت افغانستان در این کشور خبر داده است.

این وزارت روز گذشته در اعلامیه‌ای اعلام کرد که علی‌بیک بّکایف، معاون وزارت خارجۀ قزاقستان، از محمدالرحمان رحمانی به عنوان شارژدافیر سفارت افغانستان در آستانه استقبال کرده است.

در اعلامیه افزوده شده است که هدف اصلی دو کشور گسترش همکاری‌های تجاری، اقتصادی و بشردوستانه بین قزاقستان و افغانستان است.

مقام‌های طالبان تاکنون در این باره چیزی نگفته‌اند، اما حکومت آنها از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است. با این وجود، سفارت‌های افغانستان در برخی کشورهای همسایه و منطقه به دیپلمات‌های آنها واگذار شده است.

شاهراه سالنگ به دلیل آغاز روند قیرریزی به روی موترهای باربری بسته شده است.

تنها موترهای مسافری کوچک اجازه عبور و مرور از شاهراه سالنگ را خواهند داشت.
تنها موترهای مسافری کوچک اجازه عبور و مرور از شاهراه سالنگ را خواهند داشت.

شاهراه سالنگ سر از امروز به روی موترهای باربری بسته خواهد شد.

اشرف حق‌شناس، سخنگوی وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان، امروز در صفحۀ ایکس خود نوشته است که روند قیرریزی شاهراه سالنگ آغاز شده و به منظور تسریع کار ساخت آن، سر از امروز عبور و مرور موترهای باربری و کلان در این شاهراه ممنوع است و تنها موترهای مسافری کوچک اجازۀ عبور و مرور خواهند داشت.

این وزارت در ماه اسد اعلام کرده بود که پس از اول سنبله، شاهراه سالنگ به علت آغاز بازسازی به روی موترهای باربری و مسافربری بسته خواهد شد.

به گفتۀ این وزارت، این شاهراه تا تکمیل شدن روند بازسازی بسته خواهد ماند.

شاهراه سالنگ یکی از راه‌های مهم تجارتی و اقتصادی افغانستان است که ۹ ولایت شمالی افغانستان را به کابل وصل می‌کند.

روند بازسازی این شاهراه سال گذشته از سوی حکومت طالبان آغاز شده بود و انتظار می‌رود که امسال به پایان برسد.

در پی تیراندازی به موتر حامل شاگردان مکتب در پنجاب پاکستان دو کودک کشته شدند

پولیس پنجاب اعلام کرد که راننده موتر هدف احتمالی حمله مسلحانه بوده است.
پولیس پنجاب اعلام کرد که راننده موتر هدف احتمالی حمله مسلحانه بوده است.

پولیس و مقامات پاکستانی می‌گویند که افراد مسلح ناشناس امروز به یک موتر حامل شاگردان مکتب در ایالت پنجاب این کشور تیراندازی کردند که در نتیجه آن دو طفل کشته و شش طفل دیگر زخمی شدند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از مقامات گزارش داده که گفته‌اند به نظر می‌رسد راننده این موتر که در میان زخمی‌ها شامل است، هدف این حمله بوده است.

محمد شکیل، یک مقام پولیس محلی، به خبرگزاری گفته که تحقیقات ابتدایی نشان می‌دهد که راننده این موتر با حمله‌کننده‌ها دشمنی شخصی داشته، اما او جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.

هنوز کسی یا گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور، و محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان، وقوع این رویداد را شدیداً محکوم کرده و خواهان تحقیقات شده‌اند.

امیرخان متقی با وزیر خارجه ترکمنستان در منطقه سرحدی تورغندی هرات، دیدار کردد

 امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان می گوید که روابط افغانستان با ترکمنستان در بخشهای مختلف در حال توسعه است .

وزیر خارجه طالبان به روز چهارشنبه در تورغندی در خط سرحدی با ترکمستان در ملاقات با هيئت ترکمنستان تحت رهبری رشید مردوف وزیر خارجه آن کشور در این مورد سخن گفت:

«الحمدلله روابط ما با آنها بسیار خوب است در بخش اقتصادی، در بخش سیاسی و تمام بخشهای دیگر همچنان بخش امنتیی همکاری خوب وجود دارد. ما امیدوار هستیم که به زودی هموطنان ما مژده پروژه های بسیار بزرگ را بشنوند و ان شا الله بسیار سهولتها با آن به وجود خواهد آمد.»

عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان به روز چهارشنبه در صفحه ایکس (تویترسابق) در برابر نشر یک بخش از سخنان آقای متقی نوشت که هیئت های دو کشور که یک تعداد وزیران هم شامل آن بودند در تورغندی از ستیشن خط آهن، از تاسیسات دو طرف سرحد ، پایپلاین تاپی و همچنان پروژه بزرگ برق دیدن کرده و آماده گی خودرا برای ارزیابی کار عملی تاپی اعلان نمودند.

به اساس اعلامیه آقای مردوف گفت کشورش متعهد است که به بسیار زودی در برابر آغاز کار عملی پروژه تاپی در خاک افغانستان کار ساختمان خط آهن و ستیش آن هم آغاز خواهد شد.

امارات متحده عربی اعتماد نامهٔ سفیر حکومت طالبان را پذیرفت

بیرق امارات متحده عربی
بیرق امارات متحده عربی

امارا متحد عربی به روز چهارشنبه اعتمادنامه سفیر تعین شده حکومت طالبان را به این کشور قبول کرد.

بعد از چین که سفیر طالبان را در دسمبر سال گذشته رسما قبول کرده بود، امارات دومین کشوری میباشد که اعتمادنامه یک دیپلومات بلند رتبه طالبان را می پذیرد.

عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان به روز چهارشنبه در صفحه ایکس (تویترسابق) نوشت که مولوی بدرالدین حقانی اعتمادنامه خود را بحیث سفیر افغانستان در امارات متحد عرب به معاون ریاست تشریفات وزارت خارجه امارات متحد عرب سیف عبدالله الشامسی طی مراسم شاندار تقدیم کرد.

همزمان با این شعبه قزاقستان خبرگزاری انترفاکس خبر داد که وزارت خارجه قزاقستان نیز به روز چهارشنبه در یک اعلامیه گفته که اعتماد نامه محمد الرحمان رحمانی شارژدافیر تعین شده از سوی طالبان را برای سفارت افغانستان در آستانه قبول کرده است.

هرچند هیچ کشور جهان تا حال حکومت طالبان را برسمیت نشناخته اما امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان چند روز قبل اظهار داشت که حکومت آنها تا حال با حدود ۴۰ کشور جهان روابط دپلوماتیک برقرار کرده است.

امارات متحده از جمله کشورهای است که با عربستان سعودی و پاکستان حکومت قبلی طالبان را هم برسمیت شناخته بود.

ریچارد بنیت: ممنوع ساختن من از سفر به افغانستان، پیام ناراحت کننده در زمینه تعامل طالبان با جهان دارد

 ریچارد بنیت گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان می گوید که ممنوع شدن ورودش به افغانستان از سوی طالبان، گامی به عقب است که پیام ناراحت کننده ای در مورد تعامل شان با ملل متحد و جهان در بارۀ حقوق بشر می فرستد.

آقای بنیت شام امروز در بیانیه ای گفت که به گونۀ مستمر تلاش کرده است که با مقامات طالبان به طور شفاف تعامل داشته باشد.

او از طالبان خواسته است که از این تصمیم شان منصرف شوند و بگذارند به افغانستان سفر کند.

برخی رسانه ها شامگاه روز گذشته به نقل از ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، گزارش دادند که سفر آقای بنیت به افغانستان به دلیل به گفته مجاهد «ارائه اطلاعات نادرست از اوضاع این کشور به جهان»، ممنوع شده است.

آقای بنیت از آغاز مأموریتش در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، چندین بار به این کشور سفر کرده و حکومت طالبان را به نقض گسترده حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و دختران متهم کرده است.

هیدر بار، معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر در واکنش به منع سفر ریچارد بنیت به افغانستان گفته است که زنان افغان در طول تاریخ افغانستان چالش‌های بزرگی را تجربه کرده‌اند، اما به گفته او، ظلم و ستمی که طالبان بر زنان و دختران اعمال کرده‌اند، بی‌سابقه است.

ریچارد بنِت: طالبان دلایل خاصی برای ممنوعیت سفرم به افغانستان ارائه نکرده‌اند

ریچارد بنیت می‌گوید طالبان دلایل مشخصی برای ممنوعیت سفر او به افغانستان ارائه نکرده‌اند.
ریچارد بنیت می‌گوید طالبان دلایل مشخصی برای ممنوعیت سفر او به افغانستان ارائه نکرده‌اند.

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، می‌گوید که طالبان دلایل خاصی را برای ممنوعیت سفر او به افغانستان ارائه نکرده‌اند.

آقای بنیت این اظهارات را امروز چهارشنبه، ۳۱ اسد، در گفتگو با تلویزیون خصوصی آمو بیان کرد. او تأکید کرده که گزارش‌ها و اظهاراتش که در انتقاد از سیاست‌ها و اقدامات طالبان در برابر حقوق بشر بوده‌اند، دلیل تصمیم طالبان برای ممنوعیت سفرش به افغانستان است.

برخی رسانه‌ها شامگاه روز گذشته به نقل از ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، گزارش دادند که سفر آقای بنیت به افغانستان به دلیل به گفته مجاهد «ارائه اطلاعات نادرست از اوضاع این کشور به جهان»، ممنوع شده است.

آقای بنیت می‌گوید که از ماه می امسال به افغانستان سفر نکرده و حکومت طالبان به تیمش گفته‌اند که دیگر از او میزبانی نخواهد کرد. او ابراز امیدواری کرده که بتواند به زودی به افغانستان سفر کند.

ممنوعیت سفر آقای بنیت از سوی طالبان با واکنش هیدر بار، معاون بخش زنان سازمان دیدبان حقوق بشر، همراه شده است. او امروز در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت که این اقدام طالبان آزمونی کلیدی برای اراده جامعه بین‌المللی در دفاع از حقوق زنان و دختران ایجاد کرده است؛ آزمونی که به گفته او، جامعه بین‌المللی در سه سال گذشته در بسیاری از موارد در آن ناکام بوده است.

آقای بنیت از آغاز مأموریتش در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، چندین بار به این کشور سفر کرده و هر بار حکومت طالبان را به نقض گسترده حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و دختران متهم کرده است.

وزارت عدلیۀ طالبان قانون امر به معروف و نهی از منکر را پس از توشیح رهبر طالبان منتشر کرد

وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان، کابل - افغانستان.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان، کابل - افغانستان.

وزارت عدلیه حکومت طالبان قانون امر به معروف و نهی از منکر این حکومت را روز چهارشنبه، ۳۱ اسد، پس از توشیح از سوی رهبر طالبان در جریده رسمی منتشر کرد.

در بخشی از این قانون در مورد حجاب زنان آمده است که پوشاندن تمام بدن زن، از جمله چهره، الزامی است.

همچنین در این قانون، مکلف‌کردن مردم و کارمندان ادارات حکومتی به احترام به شئونات اسلامی، موظف‌کردن مسئولان رسانه‌ها به نشر مطالب مطابق با شریعت، و الزام تاجران، کسبه‌کاران و دهقانان به ادای نماز جماعت، به عنوان وظایف امر به معروف و نهی از منکر طالبان عنوان شده است.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان روز گذشته نیز با ارائه گزارشی از دستاوردهای خود اعلام کرد که در یک سال گذشته سیزده هزار نفر را به اتهام فساد اخلاقی بازداشت کرده‌اند.

این وزارت به دلیل بدرفتاری با زنان، دختران و جوانان در افغانستان، همواره مورد انتقاد شدید نهادهای داخلی و خارجی حقوق بشری قرار گرفته‌است.

هیدر بار: ستم طالبان بر زنان افغان بی‌سابقه است

هیدر بار از سازمان دیدبان حقوق بشر گفته که ستم طالبان بر زنان افغان در تاریخ این کشور بی‌سابقه است.
هیدر بار از سازمان دیدبان حقوق بشر گفته که ستم طالبان بر زنان افغان در تاریخ این کشور بی‌سابقه است.

هیدر بار، معاون بخش زنان سازمان دیدبان حقوق بشر، گفته که زنان افغان در طول تاریخ افغانستان چالش‌های بزرگی را تجربه کرده‌اند، اما به گفته او، ظلم و ستمی که طالبان بر زنان و دختران اعمال کرده‌اند، بی‌سابقه است.

خانم بار این اظهارات را امروز چهارشنبه ۳۱ اسد، در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) و در واکنش به منع سفر ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، از سوی طالبان بیان کرد.

به گفته خانم بار، این اقدام طالبان آزمونی کلیدی برای اراده جامعه بین‌المللی در دفاع از حقوق زنان و دختران ایجاد کرده است؛ آزمونی که به گفته او، جامعه بین‌المللی در سه سال گذشته در بسیاری از موارد در آن ناکام بوده است.

تلویزیون خصوصی طلوع نیوز شامگاه روز گذشته به نقل از ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، گزارش داد که سفر آقای بنیت به افغانستان به دلیل به گفته مجاهد «ارائه اطلاعات نادرست از اوضاع این کشور به جهان»، ممنوع شده است.

آقای بنیت از آغاز مأموریتش در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، چندین بار به این کشور سفر کرده و هر بار حکومت طالبان را به نقض گسترده حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و دختران متهم کرده است.

پنتاگون: در صورت مشاهده تهدید قریب‌الوقوع، به شاخۀ خراسان داعش حمله می‌کنیم

جنرال پاتریک رایدر اعلام کرد که امریکا در صورت تهدید قریب‌الوقوع، علیه شاخه خراسان داعش اقدام نظامی خواهد کرد.
جنرال پاتریک رایدر اعلام کرد که امریکا در صورت تهدید قریب‌الوقوع، علیه شاخه خراسان داعش اقدام نظامی خواهد کرد.

جنرال پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده، گفته است که در صورت مشاهده تهدیدهای قریب‌الوقوع از سوی شاخه ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش)، کشورش به این گروه حمله خواهد کرد.

آقای رایدر این اظهارات را روز سه‌شنبه، ۳۰ اسد، در یک نشست خبری و در پاسخ به پرسشی در مورد تهدید احتمالی شاخه ولایت خراسان گروه داعش بیان کرد.

او افزود که اگر تهدیدی قریب‌الوقوع علیه امریکا یا منافع آن مشاهده شود، این کشور حق انجام اقدامات مناسب از جمله حملات نظامی را برای خود محفوظ می‌داند.

جنرال رایدر همچنین به ادامه حضور نیروهای امریکایی در عراق اشاره کرد و هشدار داد که در صورت عدم فشار بر داعش، این گروه می‌تواند مانند افغانستان دوباره رشد کند.

این در حالی است که عراق از امریکا خواسته تا نیروهای خود را از خاک این کشور خارج کند، اما واشنگتن معتقد است که تهدید داعش هنوز در عراق و سوریه وجود دارد و بنابراین ادامه حضور نیروهای امریکایی در این کشورها ضروری است.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در آگست ۲۰۲۱، گروه داعش علاوه بر انجام حملات مرگبار در افغانستان، مسئولیت یک حمله مرگبار در روسیه و یک حمله دیگر در ایران را نیز بر عهده گرفته است که نگرانی‌هایی درباره حملات احتمالی در خارج از افغانستان ایجاد کرده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG