لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۹ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۱۸

افغانستان

سازمان ملل: در سال جاری میلادی بیش از ۷۱۰۰ پناهجوی افغان در پاکستان بازداشت شده‌اند

از ۱۵ سپتامبر تاکنون بیش از ۷۶۱ هزار افغان به افغانستان برگشته اند.
 
از ۱۵ سپتامبر تاکنون بیش از ۷۶۱ هزار افغان به افغانستان برگشته اند.  

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) می‌گوید که در سال جاری میلادی بیش از ۷۱۰۰ پناهجوی افغان در پاکستان بازداشت و یا زندانی شده‌اند.

UNHCR گفته است که فقط در ماه اکتوبر، حدود ۸۰۰ افغان در آن کشور باز داشت شده اند.

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در یک گزارش تازه‌اش گفته است که از ۱۵ سپتامبر تاکنون بیش از ۷۶۱ هزار افغان به افغانستان برگشته اند.

براساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، در دو ماه گذشته به طور متوسط ماهانه ۲۳ هزار افغان به کشورشان بازگشته اند.

براساس این گزارش، بیش از ۶۸۰۰ نفر در سال ۲۰۲۴ به زور از پاکستان اخراج شده اند و این روند از ماه جولای به اینسو کاهش یافته است.

پاکستان در ماه اکتوبر سال ۲۰۲۳ اعلان نمود که یک ملیون پناهجویان بدون اسناد را که بیشتر شان افغان‌ها هستند، از این کشور خارج میکند.

به این پناهجویان تا اول نوامبر سال گذشته وقت داده شده بود تا داوطلبانه پاکستان را ترک کنند در غیر آن به زور اخراج خواهند شد.

وزیر اقتصاد طالبان از اتحادیه اروپا خواست در بخش های مختلف انکشافی با افغانستان همکاری کند

تصویر آرشیف: بیرق اتحادیه اروپا
تصویر آرشیف: بیرق اتحادیه اروپا

قاری دین محمد حنیف ، سرپرست وزارت اقتصاد طالبان خواستار ادامۀ کمک های بشری و انکشافی اتحادیه اروپا در سکتور های مختلف در افغانستان شده است.

وزارت اقتصاد طالبان در خبرنامه ای روز پنجشنبه گفت که آقای حنیف این خواست را در دیدار با ویرونیکا باسکوویک پوهر ، نمایندۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان مطرح کرده است.

در بخشی از خبرنامه آمده است که خانم پوهر در زمینۀ اختصاص کمک ۱۰۰ میلیون دالری اتحادیۀ اروپا در بخش حمایت از پروژه های مساعدت بشری و انکشافی در سکتور زراعت در افغانستان وعدۀ همکاری کرد.

نمایندگی اتحادیۀ اروپا در افغانستان در این مورد هنوز چیزی نگفته است.

ادارۀ هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا) در گزارشی روز یکشنبه ۱۳ عقرب گفت که از آگست سال ۲۰۲۱ که طالبان در افغانستان دوباره حاکم شدند ، ۶.۷ میلیارد دالر کمک مالی بشردوستانه با این کشور صورت گرفته است.

با وجود میلیارد ها دالر کمک های مالی به افغانستان ، میزان نیازمندی به کمک های بشری در این کشور افزایش یافته و بر اساس ارقام سازمان ملل متحد شمار مجموعی نیازمندان به بیش از ۲۹ میلیون نفر می رسد.

ده‌ها کودک از کابل برای درمان بیماری های التهاب استخوان و سوختگی به جرمنی فرستاده شدند

تعدادی از اطفالی که برای تداوی به جرمنی فرستاده شده اند.
تعدادی از اطفالی که برای تداوی به جرمنی فرستاده شده اند.

جمعیت افغانی سره میاشت می گوید که ۸۹ کودک برای درمان بیماری التهاب استخوان و سوختگی شدید روز پنجشنبه ۱۷ عقرب به جرمنی فرستاده شدند.

این ادارۀ زیر کنترل طالبان در شبکۀ ایکس (تویتر سابق ) از انتقال این کودکان به جرمنی خبر داده است.

در ادامه گفته شده است که ۴۵ کودک دیگر پس از درمان از جرمنی به افغانستان بازگشتند.

بیش از سه دهه است که کودکان افغان به همکاری بنیاد خیریۀ «دهکده صلح آلمان» برای درمان به جرمنی فرستاده می شوند.

جبههٔ مقاومت ملی افغانستان از حمله در کابل و کشته شدن ۵ تن از طالبان خبر داد

تعدادی از افراد و فرماندهان جبهه مقاومت ملی افغانستان
تعدادی از افراد و فرماندهان جبهه مقاومت ملی افغانستان

یک گروه مخالف طالبان موسوم به «جبهه مقاومت ملی افغانستان» ادعا می کند که در حملۀ نیروهایش، ۵ عضونیروی طالبان شام پنجشنبه ۱۷ عقرب در کابل کشته و ۴ تن دیگر آنان زخمی شدند.

این جبهه در خبرنامه ای شب گذشته گفت که در این حمله در ساحۀ کوتۀ سنگی کاروان موترهای قطعات خاص طالبان هدف قرار گرفت.

در ادامه آمده است که در این رویداد دو موتر نظامی طالبان تخریب شده و ۵ میل اسلحۀ این گروه به دست نیروهای جبهه افتاده است.

براساس خبرنامه ، به غیرنظامیان و نیروهای جبهه مقاومت ملی افغانستان آسیبی نرسیده است.

طالبان در مورد این ادعا هنوز چیزی نگفته اند و رادیو آزادی نمی تواند که این ادعا را به طور مستقل تایید کند.

پیش از این برخی از رسانه های داخلی افغانستان شام پنجشنبه به نقل از منابع از انفجاری در ساحۀ کوته سنگی شهر کابل خبرداده بودند.

زلمی خلیلزاد: با آمدن ترمپ به قدرت، زمینهٔ تطبیق کامل توافقنامهٔ دوحه در افغانستان وجود دارد

توافقنامه دوحه به تاریخ ۲۹ فبروری سال ۲۰۲۰ میلادی در دوحه پایتخت قطر امضا شد.
توافقنامه دوحه به تاریخ ۲۹ فبروری سال ۲۰۲۰ میلادی در دوحه پایتخت قطر امضا شد.

زلمی خلیلزاد نمایندۀ سابق ایالات متحده در امور صلح افغانستان می گوید که با بازگشت دونالد ترمپ به ریاست جمهوری امریکا ، فرصتی برای تطبیق کامل تمام عناصر موافقتنامۀ دوحه در افغانستان وجود دارد.

خلیلزاد این را در شبکۀ ایکس (تویتر سابق) روز پنجشنبه ۱۷ عقرب نوشت.

موافقتنامۀ دوحه در ماه فبروری سال ۲۰۲۰ میلادی در دَورۀ اول ریاست جمهوری دونالد ترمپ بین امریکا و طالبان امضا شد.

خلیلزاد بعد از هجده ماه مذاکره با طالبان توافقنامۀ دوحه را به نمایندگی از امریکا با عبدالغنی برادر رئیس آن وقت دفتر سیاسی طالبان در دوحه امضا کرد.

عبدالغنی برادر در حال حاضر معاون اقتصادی ریاست الوزرای حکومت طالبان است.

بر اساس توافق دوحه ، نیروهای امریکایی از افغانستان بیرون شدند. قرار بود که این توافق زمینه ساز مذاکرات بین الافغانی و تعیین آیندهٔ افغانستان از سوی خود افغانها هم باشد.

دو هفته پیش از پایان روند خروج نیروهای امریکایی ، حکومت به رهبری محمد اشرف غنی سقوط کرد و طالبان در افغانستان به قدرت بازگشتند.

دونالد ترمپ نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ۵ نوامبر در امریکا ، کمالا هریس رقیبش از حزب دموکرات را شکست داد و به عنوان چهل وهفتمین رئیس جمهور ایالات متحده انتخاب شد.

ترمپ در مناظرۀ انتخاباتی گفته بود ، به دلیل اینکه آنها توافق دوحه را عملی نکردند ، این توافق فسخ شده است.

ایالات متحده و طالبان یک دیگر را به نقض این توافق متهم کرده اند.

برخی از افغانها زلمی خلیلزاد را متهم میکنند که با این توافق زمینهٔ بازگشت طالبان را فراهم کرد، اتهامی که خلیلزاد رد کرده است.

خبرنگاران بدون مرز بسته شدن رادیو ژمن را از سوی طالبان محکوم کرد

خبرنگاران افغان در حکومت طالبان.
خبرنگاران افغان در حکومت طالبان.

سازمان خبرنگاران بدون سرحد بسته شدن رادیو محلی"ژمن" در ولایت خوست از سوی طالبان را محکوم کرده، آن را حمله بر آزادی مطبوعات خوانده است.

این سازمان روز چهارشنبه(۶ نوامبر) در شبکۀ اکس (تویتر سابق) نوشته که رادیو "ژمن" به اتهام پخش موسیقی از سوی مقامات طالبان بسته شد و از مقامات طالبان خواسته تا فوراً این رادیو را بازگشایی کنند.

مرکز خبرنگاران افغانستان دیروز گفت که رادیو"ژمن" دیروز از سوی ادارۀ امر به معروف و نهی از منکر طالبان به دلیل پخش موسیقی مسدود و دروازه‌های آن مهر و لاک شده است.

براساس خبرنامه این مرکز، اخیراً ادارات امر به معروف ونهی از منکر، اطلاعات و فرهنگ، قوماندانی امنیه و استخبارات طالبان در ولایت خوست، پخش موسیقی و اعلانات را ممنوع اعلام کرده اند.

طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ میلادی، محدودیت‌های زیادی را بر رسانه‌های آزاد وضع کرده اند که ممنوعیت پخش موسیقی یکی از این محدودیت هاست.

خود کشی یک دختر افغان در ایران پس از تهدید اخراج از مکتب

ادارۀ عمومی معارف شهرستان‌های تهران مرگ این دانش آموز افغان را تأیید کرد.
ادارۀ عمومی معارف شهرستان‌های تهران مرگ این دانش آموز افغان را تأیید کرد.

براساس گزارش رسانه‌های ایران، یک دختر ۱۶ ساله افغان به نام "آرزو خاوری" در شهر ری در ایران، پس از تهدید اخراج از مکتب، خودکشی کرده است.

خبرگزاری تسنیم ایران روز چهارشنبه (۶ نوامبر) گزارش داد که این دانش‌آموز دختر بعد از ظهر روز یک‌شنبه (۳ نوامبر) به دلیل تهدید اخراج از سوی مدیر مکتب، فشار شدید روانی را تجربه کرد که باعث آن شد تا خودکشی کند."

ادارۀ عمومی معارف شهرستان‌های تهران مرگ این دانش آموز افغان را تأیید کرده، اما هیچ توضیحی در مورد علت مرگ او ارائه نکرده است.

با تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی، دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش منع شدند، سپس تحصیل زنان و دختران افغان در پوهنتون‌ها ممنوع شد.

ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان در کنار سایر علل، باعث آن شده تا شماری زیادی از خانواده‌های افغان به خاطر ادامۀ تحصیل دختران شان از افغانستان عمدتاً به کشورهای همسایۀ ایران و پاکستان مهاجر شوند.

سازمان ملل: ۲۵ در صد پناهجویانی که از طریق بحر به یونان رسیده اند افغان هستند

پناهجویان در آب‌های یونان
پناهجویان در آب‌های یونان

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) می گوید که در سال ۲۰۲۴ میلادی بعد از سوریای‌ها، افغان‌ها اکثریت پناهجویانی را تشکیل می‌دهند که از طریق بحر به یونان رسیده اند.

این کمیشنری در گزارش تازۀ که روز چهارشنبه (۶ نوامبر) منتشر شد گفته که در سال ۲۰۲۴ میلادی در مجموع ۲۸,۳۵۲ پناهجو از طریق بحر به یونان رسیده اند که ۲۵ در صد آنها از افغانستان هستند.

بر اساس گزارش کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، اکثریت افرادی که از افغانستان می‌آیند، به شکل خانواده‌ها هستند.

این کمیشنری همچنین گفته که در سال جاری یک چهارم پناهجویان اطفال اند، در حالیکه در سال ۲۰۲۳ میلادی این رقم یک پنجم بود و از این تعداد، حدود ۶ از ۱۰ در صد آنها زیر سن ۱۲ سال عمر دارند.

در گزارش همچنین گفته شده که علاوه بر این افراد، ۲۲ درصد همۀ اطفال هنگام ورود به حیث پناهجوی بدون همراه یا جدا از فامیل، عمدتاً از کشورهای مصر، سوریه، سومالیا و افغانستان ثبت شده اند؛ حدود ۵۰ درصد این پناهجویان مردان بین سنین ۱۸ تا ۳۹ هستند؛ در حالیکه فقط ۴ درصد آنها ۵۰ سال و یا بیشتر عمر دارند.

دیدار نماینده وزارت خارجه هند با وزیر خارجه حکومت طالبان در کابل

جی پی سینگ نماینده وزارت خارجه هند با امیرخان متقی وزیرخارجه حکومت طالبان در مورد روابط سیاسی و اقتصادی گفتگو کرده است.
جی پی سینگ نماینده وزارت خارجه هند با امیرخان متقی وزیرخارجه حکومت طالبان در مورد روابط سیاسی و اقتصادی گفتگو کرده است.

جی پی سینگ نماینده وزارت خارجه هند برای افغانستان در سفری به کابل با امیرخان متقی وزیرخارجه حکومت طالبان در مورد روابط سیاسی و اقتصادی گفتگو کرده است.

عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه طالبان امروز پنجشنبه با نشر تصاویری از این دیدار در ایکس، توییتر سابق خبر داد.

او نوشته که متقی در این دیدار از سینگ خواست که در خصوص صدور ویزه هند به شهروندان به ویژه تاجران افغان تسهیلات را ایجاد کند.

بلخی همچنان گفته که آقای سینگ روابط کشورش با افغانستان را مهم خوانده و بر گسترش آن تاکید کرده است.

پیش از این، آقای سینگ با محمد یعقوب مجاهد وزیر دفاع طالبان هم دیدار کرده است.

وزارت دفاع طالبان گفته که دو طرف تمایل مشترک شان را برای گسترش روابط دوجانبه ابراز کرده اند.

پس از آنکه طالبان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ کابل را تصرف کردند، هند سفارت خود را تعطیل کرد، اما در بیش از سه سال گذشته در زمینه‌های بشردوستانه به افغانستان کمک کرده است.

ادارهٔ امر به معروف طالبان در خوست نشرات رادیوی محلی « ژمن» را متوقف کرد

تصویر آٰرشیف
تصویر آٰرشیف

مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرده است که اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان یک رادیوی محلی به نام "ژمن" را در ولایت خوست مسدود کرده است.

این مرکز روز چهارشنبه با انتشار خبرنامهٔ گفته است که دلیل بسته شدن این رادیو، پخش موسیقی در پس زمینه یکی از برنامه های آن بوده و به نقل از یک خبرنگار در خوست نوشته که این رادیو ساعت یک و نیم پس از چاشت چهارشنبه بسته شده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان با ابراز نگرانی از این اقدام، آن را نقض قانون رسانه های همگانی دانسته و از اداره محلی خوست درخواست کرده که اجازه ازسرگیری فعالیت را به این رادیو بدهند.

پیش از این نیز اداره امر به معروف طالبان، رادیوی "غرغشت" را در خوست به دلیل مشابهی بسته بود، اما این رادیو پس از چند روز و با تعهد به رعایت قوانین اداره امر به معروف، فعالیت خود را از سر گرفت.

براساس خبرنامه این مرکز، به تاریخ ۵ عقرب، اداره های امر به معروف، اطلاعات و فرهنگ، فرماندهی امنیه و استخبارات ولایت خوست پخش موسیقی در پس زمینه برنامهها و اعلانات را نیز ممنوع اعلام کرده بودند.

این در حالی است که حکومت طالبان محدودیتهای زیادی بر رسانه های داخلی افغانستان اعمال کرده است که ممنوعیت پخش موسیقی یکی از این محدودیت هاست.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG