افغانستان
حکومت طالبان: در حملهی هوایی پاکستان بر پکتیکا دستکم ۴۶ تن بشمول کودکان و زنان کشته شدند
خبرگزاری فرانسپرس به نقل از ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان خبر داده که در حمله هوایی پاکستان بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا، ۴۶ تن کشته شدند.
مجاهد گفته است که بیشتر قربانیان این رویداد زنان و کودکان هستند.
او همچنان افزوده که در این حمله ۶ تن دیگر زخمی شدند که بیشترشان کودکاناند.
یک منبع حکومت طالبان که خواست نامش افشا نشود، نیز در صحبت با رادیو آزادی این آمار را تأیید کرد.
پیش از این، وزارت دفاع حکومت طالبان بدون ارائه جزئیات در مورد تلفات، در اعلامیهای گفت که اردوی پاکستان شب گذشته حمله هوایی را بر مناطق مربوط به ولسوالی برمل ولایت پکتیکا انجام داده و افراد ملکی را که بیشترشان مهاجرین وزیرستانی هستند، هدف قرار داده است.
مجاهد هم میگوید که قربانیان افراد ملکی و شماری از خانوادههای مهاجرین وزیرستانی هستند.
حکومت پاکستان رسماً در این مورد تبصره نکرده است، اما خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارشی به نقل از چهار مقام امنیتی پاکستان نوشته است که اردوی این کشور در جریان حملات هوایی در خاک افغانستان، در مناطق کوهستانی ولایت پکتیکا مراکز آموزشی تحریک طالبان پاکستان را تخریب کرده است.
این مقامات که نخواستند هویتشان افشا شود، گفتهاند که در این حملات تعدادی از جنگجویان نیز کشته شدهاند.
کمپاین واکسین بیماری پولیو پنجشنبه هم در یازده ولایت افغانستان ادامه دارد
کمپاین واکسیناسیون بیماری پولیو (فلج اطفال) که روز دوشنبه در برخی مناطق افغانستان آغاز شد، چهارشنبه (۲۵دسمبر) هم ادامه دارد.
بنیاد موسوم به "افغانستان عاری از بیماری پولیو"روز سه شنبه (۲۴ دسمبر) در شبکۀ اکس (توییتر سابق) نوشته که در جریان این کمپاین، حدود ۴.۸ میلیون کودک در برابر این مریضی، واکسین خواهند شد.
این بنیاد از مردم افغانستان خواسته که همه کودکان به شمول نوزادان و اطفال بیمار را در برابر پولیو واکسین کنند.
پولیو یا فلج اطفال یک بیماری ویروسی قابل پیشگیری است که باعث فلج در بین کودکان شده و اگر عضلات تنفسی را فلج کند، باعث مرگ میشود.
پولیو در اوایل قرن بیستم، یک بیماری وحشتناک در بسیاری از مناطق جهان بود و سالانه صدها هزار کودک به آن مبتلا میشدند، اما اکنون این بیماری در همۀ جهان به غیر از افغانستان و پاکستان از بین رفته و در سالجاری در ثبت موارد مثبت آن در این دو کشور همسایه، افزایش چشمگیر دیده میشود.
مسابقات جام قهرمانی کریکت از سوی "ICC" اعلام شد
شورای بین المللی کریکت "ICC" روز سه شنبه (۲۴ دسمبر) برنامۀ کامل "جام قهرمانان کریکت" را اعلام کرد.
شهر های کراچی، لاهور و راولپندی پاکستان میزبان این جام شدند و تیم ملی کریکت افغانستان در شهرهای کراچی و لاهور با حریفان خود به میدان خواهد رفت، اما تیم هند در دوبی، با رقب هایش مسابقه میدهد.
تیم ها در دو گروپ با هم رقابت میکنند، در گروپ "A" تیم های پاکستان، هند، بنگلادیش و نیوزیلند هم گروپ شده اند.
در گروپ "B" تیم های افغانستان، آسترالیا، انگلستان و افریقای جنوبی با هم مسابقه میدهند که از هر گروپ دو تیم به دور نیمه نهایی صعود خواهد کرد.
تیم ملی کریکت افغانستان که برای اولین بار توانسته به این جام راه یابد، در نخستین مسابقه، در سوم حوت در برابر تیم ملی کریکت افریقای جنوبی به میدان میرود، استدیوم ملی کریکت شهر کراچی در پاکستان میزبان این مسابقه است.
"جام قهرمانان کریکت" از اول حوت با اشتراک هشت تیم برتر کریکت جهان به میزبانی پاکستان آغاز میشود و تا نوزدهم حوت ادامه خواهد داشت.
هفتۀ هفتم لیگ قهرمانان فوتبال افغانستان به میزبانی هرات ادامه دارد
در هفتۀ هفتم لیگ قهرمانان فوتبال افغانستان به میزبانی هرات، چهارشنبه (۲۵ دسمبر) دو مسابقه برگزار می شود.
در مسابقۀ نخست تیم فوتبال "سرسبز یاشلر" فاریاب در برابر تیم "استقلال" کابل رقابت می کند و در مسابقه دوم تیم های "ابومسلم" فراه و"عدالت" به میدان می روند.
دیروز(سه شنبه ۲۴ دسمبر) نیز دو مسابقه دایر شد، در مسابقه اول تیم "موج ساحل" دو در برابر صفر در مقابل تیم "خراسان" پیروز شد و در مسابقه دوم تیم "اتک انرژی" چهار بر صفر تیم "جوانان پیروزی" را شکست داد.
چهارمین دورۀ لیگ قهرمانان فوتبال افغانستان از شانزدهم قوس با اشتراک ۱۲ تیم از زونهای مختلف افغانستان در هرات آغاز شده و برای یک ماه ادامه خواهد داشت.
طالبان در هرات آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را در سایر مراکز آموزشی منع کردند
براساس یک مکتوب منتسب به ریاست معارف طالبان در ولایت هرات که در شبکۀ های اجتماعی دست به دست میشود، این ریاست به استناد فرمان ملا هیبت الله اخند زاده رهبر طالبان، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را در مکاتب خصوصی و سایر مراکز آموزشی، ممنوع اعلام کرده است.
رادیو آزادی نمی تواند صحت این مکتوب را تائید و یا رد کند.
از اگست ۲۰۲۱ میلادی که طالبان دوباره بر افغانستان تسلط یافتند، محدودیت های شدیدی را بر زنان و دختران افغان وضع کردهاند.
نخست دختران افغان از آموزش بالاتر از صنف ششم منع شدند، سپس دروازه های پوهنتون ها نیز به روی زنان و دختران افغان بسته شد.
علاقمندی شرکت های روسی و افغان به سرمایهگذاری در افغانستان
وزارت انرژی و آب حکومت طالبان میگوید که مسئولین شرکت های روسی و افغان به سرمایهگذاری در پروژههای آب و انرژی در افغانستان، ابراز علاقهمندی کردهاند.
این وزارت روز سه شنبه (۲۴ دسمبر) در اعلامیهای شبکۀ اکس (توییتر سابق) نوشته که ملا عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، پیوتر الکساندرویچ رئیس شرکت "میتاخیم" روسی و نجیب الله صادق رئیس شرکت "صلح"، پیرامون سرمایهگذاری در برخی پروژههای آب و انرژی، گفتگو کردهاند.
براساس اعلامیه، سرپرست وزارت آب و انرژی طالبان به روسای شرکتهای مذکور پیشنهاد کرده که در پروژههای بند "شاه توت" در للندر و انتقال آب دریای پنجشیر به کابل سرمایه گذاری کنند.
از چند دهۀ به اینسو در مورد انتقال آب دریای پنجشیر به کابل بحث می شود و بیش از یک دهۀ قبل در سال ۱۳۹۱ شمسی شورای وزیران جمهوری مخلوع افغانستان یک هیئت بلند رتبه را توظیف کرد تا یک پلان جامع را جهت انتقال آب از دریای پنجشیر و گلبهار به شهر کابل آماده بسازد، ولی نتایج کار این هیئت هرگز معلوم نشد و مشکل آب باشندگان شهر کابل همچنان ادامه دارد.
بیش از ۵۰ شهروند افغانستان از زندان های پاکستان آزاد و به کشورشان برگشتند
پنجاه و سه افغان که از زندان های پاکستان آزاد شده بودند، به افغانستان عودت کردند.
وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان حکومت طالبان روز سه شنبه ۲۴ دسمبر در شبکۀ اکس (توییتر سابق) از قول قوماندانی سرحدی این گروه در سپین بولدک نوشته که ۵۳ تن به شمول ۸ تنی که همۀ اعضای یک خانواده بودند و اخیراً از زندان های پاکستان رها شده اند، روز دوشنبه از طریق این گذرگاه سرحدی به افغانستان برگشتند.
پس از آغاز روند اخراج مهاجرین افغان فاقد اسناد از پاکستان در نوامبر سال گذشته، از دستگیری و توقیف مهاجرین از سوی پولیس پاکستان گزارش داده می شود.
براساس گزارش مشترک سازمان بینالملی مهاجرت (آی او ام) و کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندهگان (یو ان اچ سی آر)، دستگیری و توقیف مهاجران افغان در پاکستان ، اخیراً به شدت افزایش یافته است.
موتر حامل کارمندان محلی قونسلگری هند در جلال آباد هدف قرار گرفت
یک موتر حامل کارمندان محلی قونسلگری هند در شهر جلال آباد امروز مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفته است.
تلویزیون ایندیا تودی به نقل از منابع در محل گزارش داده است که یک کارمند محلی در این حمله جان باخته است.
جزییات بیشتر این حمله منتشر نشده و طالبان نیز در این مورد تا به حال چیزی نگفته اند.
تا اکنون فرد و یا گروهی مسولیت این حمله را برعهده نگرفته است.
فعالیت قونسلگری هند در جلا آباد از سال 2020 به اینسو محدود بوده است.
کرن دیکر: ممنوعیت کار زنان افغان در سازمانهای غیردولتی «بحران جاری» را عمیقتر میکند
کرن دیکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان، همزمان با دوسالگی ممنوعیت کار زنان افغان میگوید که این ممنوعیت زندگیهای بیشمار را متأثر کرده است.
خانم دیکر روز سهشنبه ۴ جدی در صفحهٔ ایکس یا توییتر سابق خود حضور زنان را در فعالیتهای بشردوستانه ضروری خوانده و افزوده که حذف آنها بحران جاری افغانستان را عمیقتر میسازد.
او با تأکید بر حمایت ایالات متحده از زنان افغان افزوده که بدون اشتراک زنان، آیندهٔ باثبات و مرفه برای افغانستان ناممکن است.
دوسال پیش در ۲۴ دسمبر، حکومت طالبان کار زنان در مؤسسات غیردولتی و بینالمللی را در افغانستان منع کرد.
هرچند با درخواستهای جهانی، هنوز این ممنوعیت برداشته نشده است.
کمبود بودجهی کمک رسانی در افغانستان؛ برنامه جهانی غذا: تنها به ۶ میلیون تن کمکرسانی خواهیم کرد
برنامه جهانی غذا (دبلیو اف پی) میگوید که در زمستان امسال به دلیل کمبود بودجه تنها میتواند به ۶ میلیون تن در افغانستان کمکرسانی کند.
این اداره امروز در شبکه ایکس یا تویتر سابق خود نوشته است که میلیونها تن از کمکهای حیاتی باز میمانند.
برنامه جهانی غذا گفته است که «زمستان بیرحم است.»
این درحالی است که این اداره ملل متحد در گزارش اخیر خود گفته بود که در زمستان سخت پیشرو، نزدیک به ۱۵ میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
پیش از این، اداره هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد (اوچا) گفته بود که در سال ۲۰۲۵، شمار نیازمندان به کمکهای بشردوستانه به ۲۲ اعشاریه ۹ میلیون تن خواهد رسید.