لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۳ جوزا ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۲

افغانستان

پیشنهاد سه مرحله‌ای بایدن برای آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه

جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، در حال شرح برنامۀ سه‌مرحله‌ای برای آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه.
جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، در حال شرح برنامۀ سه‌مرحله‌ای برای آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه.

جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، برای ایجاد آتش‌بس در برابر آزادی گروگان‌ها در غزه یک برنامۀ سه‌مرحله‌ای را به گروه تندرو حماس پیشنهاد کرده که طبق آن به جنگ تقریباً هشت‌ماهه در غزه خاتمه داده می‌شود.

همزمان با این، گروه افراطی حماس گفته که در مورد این پیشنهاد آقای بایدن نظر مثبت دارد. امریکا و اتحادیۀ اروپا گروه حماس را یک سازمان تروریستی می‌خوانند.

رئیس‌جمهور امریکا در یک سخنرانی در قصر سفید دیروز جمعه این برنامه را شرح داده و گفت که این برنامه در مرحلۀ اول شش هفته دوام خواهد کرد که آتش‌بس کامل، بیرون شدن قوای اسرائیل از مناطق پرنفوس مسکونی غزه و در برابر رهایی محبوسین فلسطینی، آزادی گروگان‌های زن، سالخورده و زخمیان را در بر می‌گیرد.

آقای بایدن افزود که در این مرحله اجساد گروگان‌های کشته‌شده هم به خانواده‌های‌شان تسلیم داده خواهد شد و روزانه به ۶۰۰ لاری اجازه داده می‌شود که کمک‌های بشری را به غزه انتقال بدهند.

او اعلان کرد که در مرحلۀ دوم آزادی تمام گروگان‌ها و بیرون شدن کامل قوای اسرائیل از غزه شامل می‌باشد.

روسیه زیرساخت‌های انرژی اوکراین را هدف حملات قرار داده است

حملات اخیر روسیه بر زیرساخت‌های انرژی اوکراین خسارات گسترده‌ای به تأسیسات این کشور وارد کرده است.
حملات اخیر روسیه بر زیرساخت‌های انرژی اوکراین خسارات گسترده‌ای به تأسیسات این کشور وارد کرده است.

مقامات اوکراین امروز شنبه گفتند که در حملات راکتی و طیاره‌های بی‌پیلوت روسیه روز جمعه زیرساخت‌های انرژی در پنج منطقه اوکراین آسیب دیدند.

به گفتۀ آن‌ها، تأسیسات انرژی در شرق دونتسک، جنوب شرق زاپوریژیا و منطقۀ دینه‌پوروپتروفسک و همچنان کییروهراد و غرب منطقۀ ایوانو فرانکیفسک خساره‌مند شدند.

حادثۀ ترافیکی در شاهراه کندهار-هرات؛ «۳ کشته و ۲۱ زخمی» بر جای گذاشت

این حادثه در نتیجه تصادم یک موتر تیلر و موترسیکل زرنج رخ داده است.
این حادثه در نتیجه تصادم یک موتر تیلر و موترسیکل زرنج رخ داده است.

در حادثۀ ترافیکی امروز صبح در شاهراه کندهار – هرات سه نفر به شمول یک طفل کشته شده و ۲۱ نفر دیگری مجروح شدند.

این حادثه در نتیجه تصادم یک موتر تیلر و موترسیکل زرنج رخ داده است. دفتر مطبوعاتی قوماندانی امنیۀ حکومت طالبان در کندهار در یک اعلامیۀ نشر شده گفته است که زخمیان این حادثه به شفاخانۀ میرویس کندهار انتقال داده شدند.

طالبان در مورد دلیل حادثه چیزی نگفته‌اند اما در جنوب افغانستان سرک‌های خراب، سرعت زیاد و بی‌احتیاطی راننده‌گان دلایل حوادث ترافیکی می‌باشند.

جام جهانی ۲۰ آورۀ کریکت، امروز به میزبانی امریکا و ویست اندیز آغاز می‌شود

بازی ۲۰ آوره جام جهانی امروز آغاز می‌شود.
بازی ۲۰ آوره جام جهانی امروز آغاز می‌شود.

شورای جهانی کریکت از آغاز جام جهانی کریکت ۲۰ آوره خبر داده است، این تورنمنت معتبر کریکت جهان از تاریخ ۱ جون «۱۲ جوزا» با اشتراک ۲۰ تیم کریکت قدرتمند جهان به میزبانی آمریکا و ویست اندیز آغاز می‌شود.
در نخستین روز این رقابت‌ها تیم ملی کریکت ایالات متحدۀ آمریکا مقابل کانادا رقابت می کند و ویست‌اندیز دیگر میزبا این جام در برابر تیم گینۀ جدید رقابت خواهد کرد.
در این دورۀ جام جهانی تیم‌ها در ۴ گروه پنج تیمی مقابل هم قرار می‌گیرند که در گروه "A" تیم‌های ملی کریکت هندوستان، پاکستان، آیرلند، کانادا و آمریکا همگروه هستند.

جدول گروه C رقابت‌ها که افغانستان هم در آن حضور دارد

گروه "C"
تیم ملی کریکت افغانستان
تیم ملی کریکت زیلاند نو
تیم ملی کریکت ویست اندیز
تیم ملی کریکت اوگاندا
تیم ملی کریکت گینۀ نو


در گروه "B" تیم‌های ملی کریکت انگلستان، آسترالیا، نامیبیا، سکاتلند و عمان با هم همگروه شده‌اند و اما در گروه سوم یا گروه "C" تیم ملی کریکت افغانستان با تیم‌های ملی کریکت زیلند جدید، ویست اندیز، اوگاندا و گینۀ جدید همگروه شده است که نخستین مسابقۀ افغانستان به تاریخ چهارم جون مصادف به پانزدهم جوزا ساعت پنج صبح به وقت کابل، در برابر تیم ملی کریکت اوگاندا برگزار می‌شود.
اما در گروه "D" تیم های ملی کریکت آفریقای جنوبی، سریلانکا، بنگله دیش، هالند و نیپال باهم هم‌گروه شده‌اند.
قابل یاد آوریست که جام جهانی کریکت از سال ۲۰۰۷ میلادی بدین سو هر دو سال یک بار برگزار می‌شود که انگلستان با دو قهرمانی در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۲۲ پر افتخار ترین تیم به شمار می‌رود، ویست اندیز نیز دو بار در جام جهانی ۲۰ آورۀ کریکت قهرمان شده است و اما تیم های ملی کریکت هندوستان، آسترالیا، سریلانکا و پاکستان تنها یک بار جام قهرمانی این رقابت‌ها را بدست آورده اند.

برنامه جام جهانی ۲۰ آوره ۲۰۲۴ برای افغانستان
۴ جونبازی پنجم مسابقات: افغانستان در برابر اوگاندا، گویانا؛ ساعت ۵:۰۰ صبح به وقت کابل
۸ جونبازی چهاردهم: زیلاند نو در برابر افغانستان، گویانا؛ ساعت ۴:۰۰ صبح به وقت کابل
۱۴ جونبازی بیست و نهم: افغانستان در برابر پاپوآ گینۀ نو، ترینیداد؛ ساعت ۵:۰۰ صبح به وقت کابل
۱۸ جونبازی چهلم: ویست اندیز در برابر افغانستان، سنت لوسیا؛ ساعت ۵:۰۰ صبح به وقت کابل


تیم ملی کریکت افغانستان از سال ۲۰۱۰ بدین‌سو در جام جهانی ۲۰ آورۀ کریکت حضور دارد که بهترین نتیجه آن به سال ۲۰۱۶ برمی‌گردد که موفق شد به جمع ده تیم برتر این رقابت‌ها راه یابد.
اما ملی پوشان کریکت افغانستان در مجموع شش‌بار حضورشان در جام جهانی ۲۰ آورۀ کریکت تا به حال موفق به بدست آوردن هفت پیروزی شده‌اند، ولی پانزده بار از حریفان خود مغلوب گردیده‌اند.
تیم ملی کریکت افغانستان که در سال ۲۰۲۳ در جام جهانی ۵۰ آورۀ کریکت پیروزی های تاریخی در مقابل تیم‌های بزرگ کریکت جهان داشت، انتظار می‌رود که این تیم در این دورۀ جام جهانی نیز عملکرد قابل قبول داشته باشد.

تیم‌های گروه‌ها در جام جهانی ۲۰ آورۀ کریکت
گروه "A"
هندوستانپاکستانآیرلندکاناداآمریکا
گروه "B"
انگلستانآسترالیانامیبیاسکاتلندعمان
گروه "C"
افغانستانزیلند جدیدویست اندیزاوگانداگینۀ نو
گروه "D"
آفریقای جنوبیسریلانکابنگله‌دیشهالندنیپال

زنان معترض افغان مخالفت خود را با حضور طالبان در نشست دوحه اعلام کردند

عکس نمادین؛ زنان معترض افغان از سازمان ملل خواستند تا مانع حضور طالبان در نشست دوحه شوند، زیرا به گفتۀ آنان، این گروه همچنان به نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان ادامه می‌دهد.
عکس نمادین؛ زنان معترض افغان از سازمان ملل خواستند تا مانع حضور طالبان در نشست دوحه شوند، زیرا به گفتۀ آنان، این گروه همچنان به نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان ادامه می‌دهد.

شماری از گروه‌های زنان معترض افغان مخالفت خود را با اشتراک نمایندگان طالبان در نشست دوحه به میزبانی سازمان ملل متحد اعلام کرده‌اند.

در اعلامیه‌های جداگانه‌ای از این گروه‌های معترض آمده که طالبان همچنان به نقض سیستماتیک حقوق زنان و دختران در افغانستان ادامه می‌دهند، بنابراین باید جلو اشتراک‌شان در نشست‌های بین‌المللی گرفته شود.

جنبش شنبه‌های ارغوانی، جنبش زنان دریچهٔ امید و شماری دیگر از فعالان زن با اشتراک طالبان در سومین نشست دوحه مخالفت کرده‌اند.

سازمان ملل متحد گفته است که نشست دو روزه در دوحهٔ قطر به رهبری آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، در مورد افغانستان، به تاریخ ۳۰ جون برگزار خواهد شد.

ملل متحد از طالبان برای اشتراک در این نشست دعوت کرده است. طالبان گفته‌اند که ممکن است در بحث‌های اصلی این نشست شرکت کنند.

جان باختن ۲۰ زن و کودک درپی واژگون شدن یک قایق در ننگرهار

افغانستان - بر اثر غرق شدن قایق ولسوالی مهمندره ولایت ننگرهار ۲۰ تن جان باختند. ۰۱.۰۶.۲۰۲۴
افغانستان - بر اثر غرق شدن قایق ولسوالی مهمندره ولایت ننگرهار ۲۰ تن جان باختند. ۰۱.۰۶.۲۰۲۴

در پی واژگون شدن یک قایق حامل زنان و کودکان در منطقه باسول ولسوالی مهمنددرهٔ ولایت ننگرهار، ۲۰ تن جان باختند. خبرگزاری باختر تحت کنترل طالبان در شبکهٔ ایکس (توئیتر سابق) گزارش داده که این رویداد ساعت ۷:۳۰ صبح امروز اتفاق افتاده است.

همچنان قریشی بدلون رئیس ادارۀ اطلاعات و فرهنگ ولایت ننگرهار در صفحۀ ایکس (توئیتر سابق) نوشته که این قایق به شمول زنان و کودکان ۲۵ سرنشین داشت که از بین آن‌ها پنج نفر نجات داده شده‌اند. او نیز گفته است که این حادثه در قریۀ بساول ولسوالی مومند دره رخ داده است.

ولسوال مومند دره امروز صبح گفت که اجساد ۹ تن را تا حال پیدا کرده‌اند و تلاش برای پیدا کردن دیگران دوام دارد.

اکثر باشنده‌گان منطقه به خاطر نبود پل‌ها با کشتی‌های کوچک بین قریه‌های خورد رفت‌وآمد می‌کنند.

جبهۀ آزادی ادعا کرد که دو سربازان طالبان را در کابل کشته است

کابل، افغانستان
کابل، افغانستان

گروه مخالف حکومت طالبان به نام «جبهه آزادی» ادعا کرده است که شب گذشته در کابل بر یک موتر طالبان حمله کرده دو سرباز طالبان را کشته و سه تن دیگر را مجروح کرده است.

این گروه در صفحه ایکس (توئیتر سابق) نوشته که این حمله در منطقۀ خیرخانه صورت گرفته ولی در اعلامیه توضیحات بیشتری داده نشده است.

رادیو آزادی این ادعا را به طور مستقل تائید کرده نمی‌تواند. در جنگ افغانستان طرف‌های درگیر در مورد کشتن و زخمی کردن افراد طرف مقابل زیاد ادعا می کنند ولی تائید این خبرها به‌خاطر مشکل دسترسی به حقایق کار دشواری است.

اعمار یک کلنیک صحی در ننگرهار با کمک اتحادیۀ اروپا

عکس نمادین، یک کلنیک ارائه خدمات صحی در افغانستان
عکس نمادین، یک کلنیک ارائه خدمات صحی در افغانستان

سازمان جهانی مهاجرت IOM در مورد اعمار یک کلنیک صحی در ننگرهار خبر داد. IOM دیروز در یک اعلامیه در صفحه ایکس (توئیتر سابق) نوشت که این کلنیک به کمک مالی اتحادیۀ اروپا ساخته شده که ۶۰ هزار خانواده قریۀ غازی به شمول پناه‌جویان برگشته از پاکستان از این کلنیک استفاده می کنند.

در اعلامیه همچنان آمده که در بنای سابق کلنیک روزانه ۴۰ تا ۵۰ بیمار درمان می‌شدند و با اعمار بنای نو روزانه در حدود ۱۵۰ بیمار می‌توانند به کلنیک مراجعه کنند.

سازمان صحی جهان WHO گفته است که سال جاری برای سیستم صحی افغانستان یک سال پر چالش خواهد بود.

به گفته این سازمان مشکلات اقتصادی و کم شدن سرمایه گذاری در بخش صحی در افغانستان جدیترین تهدید به سیستم صحی افغانستان خواهد بود.

قیرغیزستان و تاجکستان در سال ۲۰۲۵ میلادی صادرات برق را از طریق افغانستان به پاکستان آغاز می‌کنند

قیرغیزستان - نیروگاه های ملی، پروژه CASA 1000
قیرغیزستان - نیروگاه های ملی، پروژه CASA 1000

به اساس گزارش‌ها، وزارت انرژی قیرغیزستان برنامه‌ای را آماده ساخته که بر اساس آن، این کشور و تاجکستان در سال ۲۰۲۵ میلادی صادرات برق را از طریق افغانستان به پاکستان آغاز می کنند.

نظر به گزارش ویبسایت تایمز آسیای مرکزی این برنامه، بخشی از برنامه ملی انرژی قیرغیزستان تا سال ۲۰۳۵ است. قیرغیزستان تخمین می‌زند که تا خزان سال جاری از طریق پروژۀ کاسا یک هزار یک عشاریه ۲۵ میلیارد کیلوات برق به پاکستان صادر می‌کند.

کاسا یک هزار پروژه ارسال برق از آسیای مرکزی به آسیای جنوبی از طریق افغانستان می‌باشد.

در آغاز سال جاری قیرغیزستان با پاکستان و تاجکستان در مورد احیای این پروژه یک اعلامیه مشترک را امضا نمود.

وزیر دفاع روسیه: وضعیت افغانستان همچنان منبع بی‌ثباتی در منطقه است

اندری بلوسوف وزیر دفاع جدید روسیه
اندری بلوسوف وزیر دفاع جدید روسیه

اندری بلوسوف وزیر دفاع روسیه گفته است که وضعیت افغانستان همچنان منبع اصلی بی ثباتی در آسیای مرکزی است.

به گزارش خبرگزاری انترفاکس روسیه، بلوسوف در نشست شورای وزیران دفاع سازمان پیمان امنیت جمعی امروز همچنان گفت که تعدادی از گروه‌های افراطی در افغانستان جای پا باز کرده‌اند و می‌خواهند اندیشه‌های خود را به کشورهای همسایه گسترش دهند.

اندری بلوسوف در همین حال خواستار تقویت امنیت در مرز بین افغانستان و تاجیکستان شد.

هرچند، حکومت طالبان تعهد کرده است که به گروه‌های تندرو اجازه فعالیت را نمی‌دهد و از خاک افغانستان برعلیه هیچ کشوری استفاده نخواهد شد، اما در گذشته نیز کشورهای متعدد از موجودیت این گروه‌ها و تهدید احتمالی آن‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG