لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۶ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۸

افغانستان

اتحادیهٔ اروپا کمک بشری ۱۴۶ میلیون یورو را به افغانستان اعلان کرد

بیرق اتحادیه اروپا
بیرق اتحادیه اروپا

یوتا اورپیلاینن، کمیشنر اتحادیۀ اروپا برای مشارکتهای بین المللی ،کمک تازۀ این اتحادیه به ارزش ۱۴۶ میلیون یورو را به افغانستان اعلام کرد.

خانم اورپیلاینن در بیانیه ای روز چهارشنبه گفت که این کمک مالی برای زنان، کودکان ، بیجا شده گان داخلی و افغان های عودت کننده اختصاص یافته است.

کمیسیون اروپایی گفته که با این کمک به نیازهای فزایندۀ مردم افغانستان تاحدی رسیدگی خواهد شد به خصوص در شرایطی که حقوق زنان و دختران در این کشور نقض می شود.

این مقام اتحادیۀ اروپا گفته است که این اتحادیه قاطعانه از مردم افغانستان حمایت می کند.

به گفتۀ او ، به هر قدر که حکومت طالبان آزادی های زنان و دختران را بیشتر محدود کند، نیاز به حضور اتحادیۀ اروپا و جامعۀ بین المللی بیشتر میشود.

خانم اورپیلاینن تاکید کرده که زنان نقش قبل ملاحظه در برنامهریزی و اجرای این کمک خواهند داشت.

اتحادیۀ اروپا از سال ۲۰۲۱ میلادی به اینطرف ۹۰۳ میلیون یورو به مردم افغانستان کمک کرده که از این مقدار پول ۷۴۳ میلیون یورو، کمکهای بشری بوده است.

حکومت طالبان خواهان پیوستن به سازمان اقتصادی بریکس شد

بیرق طالبان
بیرق طالبان

حکومت طالبان خواستار شمولیت در سازمان اقتصادی بریکس شده است.

خبرگزاری فرانسه به نقل از حمدالله فطرت معاون سخنگوی حکومت طالبان به روز چهارشنبه گزارش داد که کشور های بزرگ اقتصادی از جمله روسیه ، هند و چین با مجمع بریکس مرتبط هستند و به گفتۀ او طالبان اکنون با این کشور ها روابط اقتصادی و تجاری خوبی دارد.

فطرت گفته است که حکومت طالبان علاقه مند است که روابط خود را با آنان گسترش بدهد.

از سوی دیگر خبرگزاری باختر در کنترل طالبان نیز گزارش داده که حکومت این گروه می خواهد که عضویت سازمان بریکس را به دست آورد.

اجلاس دو روزۀ سران این سازمان در ماه اکتوبر در کازان روسیه برگزار می شود.

یک سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان به فرانس پرس گفته است که هنوز از طالبان برای اشتراک در این نشست دعوت نشده است.

سازمان همکاری اقتصادی بریکس در سال ۲۰۰۹ توسط روسیه ، هند ، چین و برازیل ایجاد شد و یک پس از تاسیس آن افریقای جنوبی نیز عضویتش را کسب کرد.

شماری از کشور ها مانند عربستان سعودی ، مصر ، امارات متحدۀ عربی و ایران نیز می خواهند که عضویت بریکس به دست آورند.

ملل متحد: شمار مادران و کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان دو برابر شده است

تعدادی از کودکان مبتلا به سوء تغذیه در یکی از کلینک های کابل .
تعدادی از کودکان مبتلا به سوء تغذیه در یکی از کلینک های کابل .

برنامۀ جهانی غذا می گوید که شمار مادران و کودکان دچار سوء تغذیه در برخی از کلینیک ها در سراسر افغانستان دو برابر شده است.

این ادارۀ سازمان ملل متحد در شبکۀ اکس (تویتر سابق ) روز چهارشنبه (۴میزان) نوشت که کاهش کمک های غذایی WFP باعث افزایش سوء تغذیه می شود.

برنامۀ جهانی غذا همچنان گفته است که به دلیل کمبود بودجه، دستکم ده میلیون تن در افغانستان طی یک سال گذشته کمکهای غذایی دریافت نکرده اند و بیشتر از همه زنان و کودکان متاثر شده اند.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونسیف) روز یکشنبه گفته بود که بیش از ۳۴۳ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان برای درمان بستری شده اند.

مقام‌های طالبان در مرز اسلام‌قلعه: بیشتر پناهجویان اخراج‌شده افغان از ایران شکنجه شده‌اند

مرز اسلام قلعه
مرز اسلام قلعه

مقام‌های مرزی طالبان در بندر اسلام‌قلعه هرات مدعی شده‌اند که بیشتر پناهجویان اخراج‌شده افغان از ایران مورد شکنجه جسمی و روحی قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری فرانس‌پرس امروز ۴ میزان به نقل از عبدالغنی قاضی‌زاده، مسئول ثبت‌نام عودت‌کنندگان در این بندر، گزارش داده که روزانه حدود ۳۰۰۰ پناهجوی افغان از ایران اخراج می‌شوند.

قاضی‌زاده گفته که نود درصد این پناهجویان به‌گونه‌ی جبری و ده درصد دیگرشان به‌گونه‌ی داوطلبانه از ایران به افغانستان برمی‌گردند.

معلومات زیاد در مورد ادعای شکنجه پناهجویان افغان در ایران منتشر شده است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت با هر عودت‌کننده ۲۰۰۰ افغانی کمک نقدی می‌کند؛ اما این کمک نقدی فقط به کسانی داده می‌شود که با خانواده عودت می‌کنند.

مقام‌های ایرانی اخیراً خبر دادند که تا شش ماه آینده حدود ۲ میلیون پناهجوی افغان بدون مدرک را از این کشور اخراج خواهند کرد.

جمهوری‌خواهان امریکا خواستار پاسخگویی بلینکن به دلیل «اهانت» به کانگرس شدند

۲. بلینکن در نامه‌ای از ناامیدی خود نسبت به درخواست مایکل مک‌کال سخن گفت.
۲. بلینکن در نامه‌ای از ناامیدی خود نسبت به درخواست مایکل مک‌کال سخن گفت.

جمهوری‌خواهان در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس امریکا روز سه‌شنبه خواستار شدند که وزیر خارجه، انتونی بلینکن، به دلیل "اهانت" به کانگرس، پاسخگو قرار گیرد.

این اعضای جمهوری‌خواه کانگرس از بلینکن خواسته بودند که با حضور در کمیتهٔ روابط خارجی در مورد خروج فاجعه‌بار قوای امریکا از افغانستان توضیحات دهد.

بلینکن با ارسال نامه‌ای به مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، گفته است که از این تصمیم وی به شدت "ناامید" شده و از آقای مک‌کال خواسته تا با "حسن نیت" در جستجوی راه حل این مسأله باشد.

اتهام اهانت به کانگرس، تازه‌ترین اقدام مک‌کال و سایر جمهوری‌خواهان در ۱۸ ماه گذشته است که تلاش می‌کنند حکومت جو بایدن را به دلیل آنچه "شکست حیرت‌انگیز رهبری" در خروج از افغانستان در آگست ۲۰۲۱ خوانده می‌شود، پاسخگو قرار دهند.

در حمله انتحاری گروه داعش که در جریان خروج قوای امریکا در میدان هوایی کابل آن‌زمان صورت گرفت، ۱۳ سرباز امریکایی و ۱۷۰ تن از شهروندان افغانستان کشته شدند.

خروج پرهرج‌ومرج امریکا از افغانستان، تعدادی از شهروندان امریکا، متحدان میدان جنگ در افغانستان، فعالان زن و دیگران را در معرض خطر طالبان عقب گذاشت.

کشته شدن یک فرمانده ارشد حزب الله در حملات اسرائیل به لبنان

هزاران باشنده مناطق جنوبی لبنان مجبور به ترک منازل خود شده‌اند.
هزاران باشنده مناطق جنوبی لبنان مجبور به ترک منازل خود شده‌اند.

این در حالی است که بیم آن می‌رود که اسرائیل و حزب‌الله لبنان درگیر یک جنگ تمام‌عیار شوند.

حزب‌الله، که از سوی امریکا به‌عنوان یک سازمان دهشت‌افگن شناخته می‌شود، دیروز به‌سوی اسرائیل ده‌ها راکت شلیک کرد.

در این حملات راکتی، یک فابریکه ساخت مواد منفجره هدف قرار گرفت و ده‌ها خانواده مجبور شدند که به پناه‌گاه‌ها بروند.

اسرائیل گفت که طیاره‌های این کشور شب گذشته حملات وسیع بر ذخیره‌گاه‌های اسلحه و راکت‌های حزب‌الله در جنوب لبنان و دره بقاع در شمال انجام داده است.

در اثر حملات دو روز گذشته اسرائیل بر لبنان، بیش از ۵۶۰ نفر کشته شده‌اند و هزاران باشنده مناطق جنوب لبنان مجبور شدند که منازل خود را ترک گویند.

مقامات استخباراتی امریکا: تهدیدهای ایران علیه ترمپ افزایش یافته است

ستاد انتخاباتی ترمپ از افزایش تهدیدهای ایران علیه رئیس‌جمهور سابق امریکا خبر داد.
ستاد انتخاباتی ترمپ از افزایش تهدیدهای ایران علیه رئیس‌جمهور سابق امریکا خبر داد.

ستاد انتخاباتی رئیس‌جمهور سابق، دونالد ترمپ، در اعلامیه‌ای اعلام کرد که ترمپ، نامزد جمهوری‌خواه ریاست جمهوری امریکا، روز سه‌شنبه از سوی مقامات استخباراتی ایالات متحده در مورد تهدیدهای احتمالی از سوی ایران برای ترور او مطلع شده است.

ستاد انتخاباتی ترمپ افزود که مقامات استخباراتی امریکا دریافته‌اند که تهدیدهای ایران "در چند ماه گذشته افزایش یافته" و مقامات حکومت امریکا در تلاش‌اند تا از ترمپ محافظت کنند و اطمینان حاصل نمایند که این تهدیدها بر انتخابات تأثیر نگذارند.

نمایندگی دائمی ایران در سازمان ملل متحد در نیویارک اواخر دیروز به درخواست برای اظهارنظر در این خصوص پاسخ نداد.

با این‌حال، ایران پیش‌تر ادعاهای امریکا مبنی بر دخالت در امور داخلی این کشور را تکذیب کرده است.

یک نهاد تُرکی در ولایت بلخ زمینه دسترسی ده‌ها خانواده را به آب آشامیدنی فراهم کرده است

در تعدادی از مناطق افغانستان مردم با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه اند و مجبور اند برای تهیه آب فاصله های طولانی را بپیمایند.
در تعدادی از مناطق افغانستان مردم با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه اند و مجبور اند برای تهیه آب فاصله های طولانی را بپیمایند.

یک نهاد کمک رسان ترکی، آب پاک آشامیدنی را برای ده ها خانواده در ولایت بلخ فراهم کرده است.

براساس خبرگزاری انادولیا ترکیه، این پروژه آب آشامیدنی ، به روز سه شنبه ( ۳ میزان) از سوی سازمان همکاری و هماهنگی ترکیه TIKA در والسوالی بلخ به بهره برداری سپرده شد که براساس آن بیش از سه صد خانواده از آب پاک بهرمند می شوند.

برای فراهم کردن آب پاک آشامیدنی به این خانواده ها، یک چاه به عمق ۱۲۰ متر حفرشده و مخزن ۹۰۰۰ لیتری برای ذخیره آب در آن نصب شده است که توسط پنل های سولر کار می کنند.

این در حالیست که اداره ملی حفاظت از محیط زیست حکومت طالبان در اواسط سنبله گفت که حدود ۲۱ میلیون نفر در افغانستان بخاطر تغییرات اقلیمی دسترسی به آب پاک آشامیدنی ندارند.

کمیته حفاظت از خبرنگاران از طالبان خواست ممنوعیت پخش برنامه‌های سیاسی از رسانه ها را پس بگیرد

کمیته حمایت از خبرنگاران که مقر آن در نیویارک است.
کمیته حمایت از خبرنگاران که مقر آن در نیویارک است.

کمیته حفاظت از خبرنگارانCPJ می گوید که حکومت طالبان باید تصمیمش در مورد ممنوعیت پخش زنده برنامه های سیاسی در رسانه های افغانستان را پس بگیرد.

این کمیته روزگذشته سه شنبه (۳ میزان) این را با نشر اعلامیه ای در صفحه انترنتی خود گفت.

در این اعلامیه به نقل از بیه لی یی، هماهنگ کننده برنامه آسیایی کمیته حفاظت از خبرنگاران آمده که گفته است، محدودیت های جدید از سوی طالبان نشان دهنده پایان آزادی های اساسی رسانه ها در افغانستان است.

به گفته خانم بیه لی یی، این اقدام تلاش برای مبدل کردن رسانه ها به ابزار تبلیغاتی طالبان می باشد که باید به یکبارگی و برای همیشه متوقف شود.

کمیته حفاظت از خبرنگاران به نقل از دو خبرنگار که نام هایشان را ذکر نکرده می گوید که وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان روز یکشنبه مدیران رسانه ها را در شهر کابل احضار نموده و فهرست از محدودیت های تازه آزادی رسانه ها را صادر کرد.

براساس این محدودیت ها، خبرنگاران که برنامه های سیاسی زنده را همه روزه تولید می کنند باید هر صبح در مورد موضوعات و شرکت کننده های پیشنهادی آن از طالبان تاییدی بگیرد و سپس برنامه ها را ضبط کنند و این برنامه ها باید پیش از نشر از سوی طالبان تایید شوند.

پیش از این سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان روزدوشنبه مدعی شد که حکومت طالبان، فهرست تحلیلگران و مهمانان مورد اعتماد خود را به بحث های سیاسی رسانه ها معرفی کرده است.

جوبایدن: خروج نیروهای امریکایی از افغانستان یک تصمیم دشوار، اما درست بود

رئیس جمهور بایدن هنگام سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک.
رئیس جمهور بایدن هنگام سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک.

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده از تصمیمش برای خروج نیروهایی امریکایی از افغانستان بار دیگر دفاع کرد و گفت که این یک تصمیم دشوار ، اما درست بود.

آقای بایدن در بخشی از سخنرانی خود امروز سه شنبه (سوم میزان) در هفتادونهمین نشست مجمع عمومی ملل متحد در نیویارک افزود که خروج نظامیان امریکایی از افغانستان توام با تراژیدی بود.

رئیس جمهور ایالات متحده به حملۀ انتحاری در نزدیک دروازۀ موسوم به ابی گیت میدان هوایی کابل اشاره کرد که در آن در ۲۶ ماه آگست سال ۲۰۲۱ در جریان روند خروج نیروهایی امریکایی و ماموریت تخلیه، ۱۳ نظامی امریکایی و بیش از ۱۷۰ افغان کشته شدند.

مسئولیت این حملۀ مرگبار را شاخۀ ولایت خراسان داعش پذیرفت.

آخرین دستۀ سربازان امریکایی دو هفته پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در سی و یک آگست سال ۲۰۲۱ از این کشور خارج شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG