افغانستان
بریتانیا روند ثبت نام دانش آموزان افغان برای بورسیه های تحصیلی را بار دیگر آغاز کرد
برنامۀ اعطای بورسیه های تحصیلی «چیونینگ» بریتانیا برای محصلان افغان از سر گرفته شد.
در بیانیۀ که در وبسایت «Chevening» روز پنجشنبه ۲۴ عقرب منتشر شد از آغاز دوبارۀ این برنامه برای سال های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ خبر داده شده است.
در بیانیه گفته شده که معیارهای پذیرش درخواست های بورسیۀ «چیونینگ» نسبت به سال گذشته تغییر کرده است.
در ادامه آمده که متقاضیان بورسیه باید شهروند و ساکن افغانستان باشند و معیارهای «چیونینگ» را بر آورده کنند.
بر اساس بیانیه ، متقاضیان افغان برای دریافت این بورسیه ها در مقطع ماستری می توانند که از ۱۴ نوامبر امسال تا ۲ جنوری سال ۲۰۲۵ ثبت نام کنند.
بریتانیا بنابر دلایل نامعلوم در ماه سنبله پذیرش درخواست محصلان از افغانستان را برای بورسیۀ تحصیلی چیونینگ به حال تعلیق در آورده بود.
«چیونینگ» برنامۀ تحصیلی بین المللی حکومت بریتانیا است که از سوی وزارت خارجۀ این کشور و سازمانهای همکارش تمویل میشود.
برنامۀ بورسیه تحصیلی «چیونینگ» به شهروندان افغانستان در حالی از سر گرفته می شود که پوهنتون ها به روی دختران در این کشور هنوز بسته اند.
طالبان مکتب ها را نیز به روی دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم بسته کرده اند.
در ۲۳ ولایت افغانستان بارندگی های شدید و سرازیر شدن سیلاب های آنی پیش بینی شده است
ریاست هواشناسی حکومت طالبان می گوید که به روز جمعه (۲۵ عقرب) ، احتمال باران و سیلاب در ۲۳ ولایت افغانستان وجود دارد.
این ریاست در اطلاعیه ای روز پنجشنبه گفت که ولایتهای بدخشان، نورستان، کنر، ننگرهار، لغمان، کاپیسا، پروان، کابل، لوگر، پکتیا، خوست، پنجشیر، تخار، بغلان، بامیان، سرپل، دایکندی، غور، غزنی، ارزگان، هلمند، قندهار و زابل گواه باران شدید ، رعد و برق و سیلاب های آنی خواهند بود.
مقدار بارندگی در مناطق مختلف بین ۱۵ تا ۳۰ ملی متر پیشبینی شده است.
در اطلاعیه آمده که احتمال برفباری در نقاط مرتفع و مناطق سردسیر وجود دارد.
در پی واکنشهای بینالمللی دفتر سازمان ملل متحد اعدام علنی دیروز طالبان در پکتیا را نقض آشکار حقوق بشر خواند
به سلسلۀ واکنشهای بینالمللی در مورد اعدام علنی یک تن توسط طالبان در پکتیا، دفتر سازمان ملل متحد در ژینو این اعدام را محکوم کرده، آن را نقض آشکار حقوق بشر خوانده است.
این دفتر در اعلامیهای که در وبسایت خود منتشر کرده، از حکومت سرپرست طالبان خواسته تا فورا جلو همچو مجازات را بگیرد. سازمان ملل متحد از وخامت وضعیت حقوق بشری در افغانستان نیز عمیقاً ابراز نگرانی کرده است.
طالبان روز چهارشنبه(۱۳ نوامبر) اعلام کردند که یک تن به نام محمد ایاس اسد را در استدیوم ورزشی گردیز مرکز ولایت پکتیا، در محضر عام اعدام کردند. ستره محکمۀ طالبان در اعلامیهای گفته که این حکم به گفتۀ آن محکمه"قصاص"برای ارتکاب قتل، تطبیق شده است.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز دیروز در برابر این اعدام واکنش نشان داده، گفت که اعدام در محضر عام در تخطی با تعهدات بینالمللی افغانستان در زمینه حقوق بشر است و خواستار توقف همچو اعدامها شد.
ریچارد بینت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان نیز این اعدام را "دلخراش" توصیف کرده و از طالبان خواسته که فورا جلو همچو مجازات را بگیرند.
بارندگی های شدید و سرازیر شدن سیلابها در ۱۸ ولایت افغانستان پیش بینی شده است
اداره هواشناسی حکومت طالبان در ۱۸ ولایت افغانستان بارندگیهای شدید و جاری شدن سیلابها را پیش بینی کرده است.
این اداره تخمین زده است که در ولایات شرقی، شمالشرقی، مرکزی و برخی ولایات غربی افغانستان بارندگیهایی بین ۱۵ تا ۳۵ میلیمتر صورت خواهد گرفت.
در افغانستان امسال به دلیل بارندگیها و سیلابهای ناشی از آن، بیش از ۳۰۰ تن جان خود را از دست دادهاند و این سیلابها خسارات مالی فراوانی نیز به بار آوردهاند.
طالبان به رسانهها در ولایت ننگرهار دستور داده اند که عکس و تصاویر ویدیویی نشر نکنند
مرکز خبرنگاران افغانستان به روز چهارشنبه گزارش داد که طالبان در ننگرهار به ادارات دولتی دستور دادهاند که عکس و تصاویر ویدیویی منتشر نکنند.
برخی رسانهها در ننگرهار به مرکز خبرنگاران افغانستان گفتند که ریاست اطلاعات و فرهنگ ننگرهار به آنها اطلاع داده که عکسها و ویدیوها نباید گرفته یا منتشر شوند.
معاون والی طالبان در ننگرهار، مولوی عزیزالله مصطفی، به ادارات دولتی و ولسوالی ها اعلام کرده است که بر اساس فرمان هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان گرفتن عکس و انتشار تصاویر موجودات زنده ممنوع است.
تا کنون این فرمان ملا هبتالله آخندزاده که در تاریخ ۳۱ اسد صادر شده است، در ولایات کندهار، تخار، بادغیس و هلمند نیز اجرا شده و در این ولایات شبکههای تلویزیونی دولتی و خصوصی تعطیل شدهاند.
فرانسه سه میلیون یورو به برنامهٔ جهانی غذا در افغانستان کمک کرد
فرانسه سه میلیون یورو به برنامه جهانی غذا( دبلیو اف پی) در افغانستان کمک کرد.
برنامه جهانی غذا به روز چهارشنبه در صفحه ایکس (توئیتر سابق) خبر این کمک را اعلام کرد.
در بیانیه دبلیو اف پی آمده است، این کمک باعث خواهد شد که در مکاتب ابتدایی افغانستان، بیش از پانزده هزار پسر و دختر به طور روزانه غذای سالم دریافت کنند و بیش از ۳۵ هزار نفر از طریق دریافت روغن نباتی به بهبود تغذیه خانواده های خود کمک کنند.
برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که امسال به دلیل بحران مالی نتوانسته است برای دو میلیون زن و کودک، غذا جهت جلوگیری از سوء تغذیه فراهم کند.
پرواز طیاره های «شرکت هوایی کام ایر» از خوست به عربستان سعودی آغاز شد
وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از آغاز پروازها طیاره های شرکت هوایی کام ایر از خوست به عربستان سعودی خبر داده است.
این وزارت به روز چهارشنبه در صفحه ایکس (توئتر سابق) خبر داد که پروازهای شرکت هوایی کامایر از این پس هفتهای یکبار از میدان هوایی بینالمللی خوست به شهر جده در عربستان سعودی انجام خواهد شد.
رادیو آزادی حدود دو ماه پیش خبر داده بود که از میدان هوایی خوست، علاوه بر جده، پروازهایی به ریاض پایتخت عربستان، نیز آغاز خواهد شد.
میدان هوایی بینالمللی خوست در ماه جولای سال ۲۰۲۱ توسط رئیس جمهور وقت اشرف غنی، افتتاح شده بود.
کاهش هزینههای تماس و انترنت در افغانستان؛ وزارت مخابرات طالبان نرخنامۀ جدید اعلام کرد
وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی حکومت طالبان نرخنامۀ جدیدی برای خدمات انترنتی و مکالماتی اعلام کرده است.
بر اساس این نرخنامه، هزینۀ یک دقیقه تماس میان سیمکارتهای یک شبکه ۱ افغانی و ۳۰ پول و از یک شبکه به دیگر شبکه ۱ افغانی و ۴۰ پول تعیین شده است. با توجه به این نرخنامه، هزینههای تماس نسبت به گذشته ۳۰ تا ۳۶ درصد کاهش یافته است.
نجیبالله حیات حقانی، سرپرستوزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی طالبان، امروز (چهارشنبه) به رسانهها گفته است که بهای یک گیگابایت انترنت ۹۵ افغانی تعیین شده که نسبت به گذشته ۱۴ درصد کاهش را نشان میدهد. همچنین، هزینۀ فرستادن پیام نوشتاری از سیمکارت یک شبکه به دیگر شبکه ۱.۵ افغانی تعیین شده که نسبت به بهای قبلی ۶۸ درصد کاهش را نشان میدهد.
گفته شده که این نرخنامه در آغاز سال جدید میلادی عملی خواهد شد.
پیش از این، شمار زیادی از افغانها از کیفیت ضعیف شبکههای مخابراتی و بلند بودن نرخ خدمات انترنتی و مکالماتی این شبکهها شکایت کرده بودند.
دونالد ترمپ پیت هگست، کهنهسرباز و مجری فاکس نیوز، را به عنوان نامزد وزارت دفاع معرفی کرد
دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، پیت هگسِت، مجری فاکس نیوز را به عنوان وزیر دفاع کابینهاش معرفی کرد.
هگست همچنین یک کهنهسرباز گارد ملی امریکا است که در افغانستان، عراق و خلیج گوانتانامو در کیوبا نیز وظیفه اجرا کرده است.
بر اساس گزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، گزینش او که در بخش پیشبرد مأموریتهای کلان نظامی تجربهای ندارد، باعث حیرت و نگرانی در میان بسیاری از مقامات واشنگتن شده است.
انتخاب او، که مجری یک برنامه تلویزیونی در فاکس نیوز است، میتواند تغییرات گستردهای را در اردوی امریکا به میان آورد. هگست برای رسیدن به کرسی وزارت دفاع ایالات متحده به رأی تأیید سنای امریکا نیاز دارد.
او همچنین نقش زنان در جنگ را زیر سوال برده و از عفو پرسنل نظامیای که به جنایات جنگی متهماند، حمایت کرده است.
حکم اعدام یک نفر پس از تأیید رهبر طالبان در میدان ورزشی گردیز اجرا شد
حکومت طالبان امروز چهارشنبه ۲۳عقرب مردی را در ورزشگاه شهر گردیز، مرکز پکتیا اعدام کرد.
ستره محکمه طالبان با نشر خبرنامهای در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) گفته که فرد محکوم به نام محمد ایاز اسد "قصاص" شد.
خبرگزاری فرانس پرس گزارش داده که محمد ایاز اسد با شلیک ۳ گلوله به سینهاش از سوی خانوادۀ مقتول اعدام شده است.
بر اساس خبرنامه، فرد محکوم شده به اعدام باشندۀ اصلی ولسوالی میرزکی است و به گفتۀ ستره محکمۀ طالبان با استفاده از سلاح کلاشنیکوف یک نفر را به نام حبیبالله به قتل رسانده بود.
در خبرنامۀ ستره محکمۀ حکومت طالبان آمده است که حکم اعدام این نفر پس از تأییدی سه محکمۀ نظامی طالبان از سوی ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان نیز تأیید شده است.
برخی اعضای کابینۀ طالبان از جمله سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخلۀ آنان نیز در محل اعدام در پکتیا حضور یافته بودند.
بر اساس گزارشها، پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان در بیش از 3 سال گذشته این ششمین حکم اعدام منسوب به قصاص است که از سوی آنان عملی میشود.
به گزارش فرانس پرس اعدام افراد متهم در محضر عام در دور نخست حکومت طالبان رایج بود، اما در دور دوم حاکمیت آنان شمار اعدامها انگشتشمار بوده است.
این گونه مجازات از سوی طالبان همواره با واکنشها و نکوهشهای گستردۀ داخلی و بینالمللی روبهرو بوده است.