افغانستان
سالنگ به دلیل بارش برف سنگین به روی ترافیک بسته شد
وزارت فواید عامه حکومت طالبان می گوید که شاهراه سالنگ به دلیل بارش برف سنگین به روی ترافیک بسته شده است.
محمداشرف حق شناس سخنگوی این وزارت گفته است که این شاهراه از ساعت ۱۲ و پنجاه دقیقه چاشت امروز جمعه ۹ قوس به روی همه موترها بسته شده است.
وی افزود که کارمندان ریاست حفاظت و نظارت از سالنگها به محض بهبود وضعیت هوا این شاهراه را پاک کاری و به روی ترافیک باز خواهند کرد.
به گفته وی، شاهراه سالنگ تا اطلاع بعدی به روی ترافیک مسدود میباشد.
شاهراه سالنگ یکی از عمده ترین شاهراههای افغانستان است که ولایتهای شمالی و شمالشرقی را به مرکز وصل میکند.
ملل متحد: گزارشهای رسانهها در مورد ممنوعیت احتمالی حکومت پاکستان علیه مهاجران افغان در را دنبال میکنیم
کمشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان (UNHCR) میگوید که گزارشهای رسانهها در مورد ممنوعیت احتمالی حکومت پاکستان علیه مهاجران افغان در اسلامآباد را دنبال میکند و برای جزئیات بیشتر آن با حکومت پاکستان در تماس است.
این کمشنری افزوده است که از سال ۱۹۸۰ میلادی به اینسو از کمکهای حکومت پاکستان در پشتبانی و نگهداری از افغانها و دیگر پناهندگان حمایت کرده است.
این اداره ملل متحد در خبرنامه ای که دیروز پنجشنبه ۸ قوس منتشر کرده از حکومت و مردم پاکستان به خاطر مهمان نوازی از افغانها در ۴۵ سال گذشته سپاسگزاری نموده و گفته که مشکلاتی را که حکومت پاکستان به ویژه در بخش امنیتی با آن مواجه است درک میکند.
در خبرنامه همچنان گفته شده که پناهجویان نیز مانند سایر مردم متعهد به رعایت قوانین پاکستان هستند و اکثر پناهندگان افغان در پاکستان از قانون این کشور پیروی می کنند.
به گفته این اداره، به وضعیت پناهجویان باید به گونه انسانی دیده شود.
ریچارد بنیت از جامعه جهانی خواست با نقض حقوق بشر از سوی طالبان مقابله کند
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان دیروز پنجشنبه ۸ قوس از جامعه جهانی خواست تا با نقض حقوق بشر از سوی طالبان مقابله کند.
وی وضعیت جاری در افغانستان را بحرانی توصیف کرد و گفت که این وضعیت باید وجدانها را تکان دهد.
آقای بنیت که در کنفرانس پاسخگویی جنسیتی و عدالت در ژنیو صحبت میکرد، بر ضرورت وجود میکانیزم های جامع و فراگیر برای تضمین پاسخگویی و عدالت در افغانستان تاکید کرد.
وی در پایان سخنرانی اش یکبار دیگر گفت که یک سیستم جامع و فراگیر پاسخگویی و عدالت برای ساختن یک افغانستان باثبات، همه شمول و احترام به حقوق همه افغانها مهم است.
وی همچنان گفت که از مردم دلیر افغانستان که همچنان با شهامت و شکیبایی فراوان با مشکلات روبرو هستند، تشکر و قدردانی عمیق می کند.
کنفرانس پاسخگویی جنسیتی و عدالت که با حضور سیاستمداران و نمایندگان بین المللی برگزار شده بود، عدم وجود چارچوب پاسخگویی در مورد نقض حقوق بشر توسط طالبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
شرکت کنندگان این کنفرانس گفتند که نیاز است تا به گونه قانونی سیاستهای طالبان را به عنوان آپارتاید جنسیتی به رسمیت شناخت زیرا این سیاستها نشان دهنده سرکوب سیستماتیک زنان و دختران افغان است
انگلا مرکل صدراعظم پیشین جرمنی به پارلمان فرا خوانده شده تا به سوالات در مورد افغانستان پاسخ بدهد
قرار است انگلامرکل صدراعظم سابق جرمنی هفتۀ آینده در یک کمیسیون پارلمان کشورش به پرسش ها در بارۀ افغانستان پاسخ دهد.
برخی از رسانه های آلمانی روز پنجشنبه ۸ قوس گزارش دادند که خانم مرکل با دو وزیر کابینۀ حکومت پیشین جرمنی به رهبری او در ۱۵ قوس در مورد ماموریت نظامی جرمنی در افغانستان و عملیات تخلیه به سوالات پاسخ ارائه خواهند کرد.
انگلا مرکل ۱۶ سال صدراعظم جرمنی بود و در سال ۲۰۲۱ در پایان دورۀ صدراعظمی اش از سیاست کناره گیری کرد.
انتظار می رود که اعضای پارلمان از خانم مرکل در این باره که حکومت به رهبری او چرا از بازگشت سریع طالبان به قدرت در افغانستان در آگست سال ۲۰۲۱ بی خبر بود ، خواستار وضاحت شوند.
از اوهمچنان سوال خواهد شد که شهروندان جرمنی و همکاران افغان شان چرا در جریان عملیات تخلیه با هرج و مرج رو به رو شدند.
جبههٔ مقاومت ملی افغانستان ادعا کرد که در کابل به نیروهای طالبان حمله کرده است
یک گروه مخالف طالبان موسوم به «جبهه مقاومت ملی افغانستان» ادعا می کند که در دو حملۀ جداگانه در کابل به طالبان شب گذشته تلفات وارد کرده است.
این جبهه در خبرنامه ای می گوید که در حملۀ اول حوالی ساعت ۰۶:۲۵ شب ۸ قوس به قراول نیروهای طالبان در نزدیک هوتل انترکانتیننتال سه عضو نیروی طالبان کشته و دو تن دیگر آنان زخمی شدند.
این گروه مخالف طالبان ادعا کرده که در یک حملۀ دیگر ساعت هفت شب گذشته به یک محل بازرسی نیروهای طالبان در منطقۀ سرکوتل خیرخانه دو عضونیروی طالبان کشته و دو تن دیگر زخمی شدند.
طالبان در بارۀ این ادعا های جبهۀ مقاومت ملی افغانستان هنوز چیزی نگفته اند.
رادیو آزادی نمی تواند که این ادعا ها را به طور مستقل تایید کند.
بارندگی های شدید و احتمال سرازیر شدن سیلاب در ۲۴ ولایت افغانستان پیش بینی شده است
ادارۀ هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از احتمال بارش برف ، باران و جاری شدن سیلاب در ۲۴ ولایت افغانستان هشدار داده است.
این اداره در اطلاعیه ای روز پنجشنبه ۸ قوس گفت که در ولایت های هرات ، فراه ، بادغیس ، فاریاب ، غور ، سرپل ، بلخ ، سمنگان ، بغلان ، بامیان ، دایکندی ، هلمند ، ارزگان ، قندهار ، زابل ، غزنی ، میدان وردک ، پروان ، کابل ، لوگر ، پکتیا ، پکتیکا و خوست به شمول سالنگ ها امروز جمعه احتمال برفباری ، باران شدید و سیلاب های آنی وجود دارد.
مقدار باران در مناطق مختلف بین ۱۵ تا ۳۵ ملی متر و مقدار برف بین ۱۰ الی ۲۵ سانتی متر پیشبینی شده است.
وزارت عدلیهٔ طالبان: زمینهای دولتی ساحهٔ شیرپور شهر کابل به صورت غیر قانونی غصب شده
سخنگوی وزارت عدلیۀ طالبان می گوید که بیش از ۱۵۵ جریب زمین در ساحۀ مسکونی شیرپور شهر کابل به عنوان زمین های دولتی غصب شده، تثبیت شده است.
حافظ برکت الله رسولی ، در یک نوار صوتی در شبکۀ ایکس (تویتر سابق ) روز پنجشنبه ۸ قوس در این باره بیشتر گفت:
«این زمین شیرپور توسط هیئت تخنیکی جلوگیری از غصب زمین و شاروالی کابل مورد بررسی قرار گرفته بود ، طی این بررسی هیچ گونه اسنادی که ثابت بسازد زمین مذکور شخصی است، از طرف متصرفین به هیئت تخنیکی و کمیسیون ارائه نشد.»
او افزود که بر اساس بررسیهای هیئت تخنیکی و معلومات شاروالی کابل، زمین مذکور پلانی است و به گونۀ خودسرانه و برخلاف پلان، در آن تاسيسات ساخته شده است.
شماری از مقام های حکومت سابق ، اعضای پارلمان پیشین و چهره های سیاسی و جهادی در دو دهۀ گذشته خانه های مجللی در منطقۀ شیرپور ساخته اند.
قضیهٔ مربوط به تخطی های طالبان از حقوق زنان افغانستان، به محکمهٔ جزایی بین المللی ارائه میشود
اسپانیا ، فرانسه ، لوکزامبورگ ، چیلی ، کاستاریکا و مکسیکو قضیۀ تخطی های حقوق زنان افغانستان را به محکمۀ جزایی بین المللی محول کردند.
وزارت خارجۀ چیلی روز پنجشنبه ۸ قوس در بیانیه ای گفت که این اقدام با درنظرداشت بدتر شدن شرایط و وضعیت بحرانی زنان و دختران افغان روی دست گرفته شده است.
امضا کننده های این بیانیه از محکمۀ جزایی بین المللی خواسته اند که به وضعیت افغانستان به ویژه وضعیت زنان و دختران در این کشور که حقوق شان به طور دوامدار و سیستماتیک نقض می شود توجه کند.
این شش کشور از سارنوال محکمه خواسته اند که در جریان تحقیقات خود جرایمی صورت گرفته علیه زنان و دختران بعد از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در سال ۲۰۲۱ را نیز بررسی کند.
طالبان در بیش از سه سال گذشته محدودیت های زیادی را به شمول محدودیت کار و تحصیل بر دختران و زنان وضع کرده اند.
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان وضعیت افغانهای مهاجر در اسلام آباد را بررسی میکند
کمشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان می گوید گزارش رسانه ها دربارۀ وضع احتمالی محدودیت بر سکونت افغان ها دراسلام آباد را دنبال میکند وبرای بدست آوردن جزئیات بیشتر با حکومت پاکستان درتماس است.
این نهاد سازمان ملل متحد می گوید که از سال ۱۹۸۰ به این سو از حکومت پاکستان بدلیل کمک با افغان ها وپناهجویان دیگر و حفاظت از آنها حمایت کرده است.
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان ( UNHCR) در خبرنامه امروز خود می گوید از حکومت ومردم پاکستان بدلیل میزبانی افغان ها در ۴۵ سال گذشته قدردانی می کند ومشکلاتی را که حکومت پاکستان بخصوص دربخش امنیتی به آن روبرو است درک میکند.
خبرنامه می افزاید که پناهندگان مانند افراد دیگر متعهد به رعایت قانون پاکستان اند واکثریت مهاجران افغان درپاکستان به قانون پابند اند و وضعیت آنها باید از دیدگاه انسانی دیده شود.
UNHCR از حکومت پاکستان خواسته که به تامین امنیت پناهجویان ادامه دهد.
وزیر داخله پاکستان محسن نقوی روز چهارشنبه گفت افغانان بعد از ۳۱ ماه دسمبر سال جاری برای بود و باش در اسلام آباد به اجازه نامه خاص پولیس نیاز خواهند داشت.
سید ناصر علی رضوی رئیس پولیس اسلام آباد روز چهارشنبه به رسانه ها گفت از جمله تقریبا هزار نفر دستگیر شده درجریان تظاهرات سه روز گذشته حزب تحریک انصاف ۵۶ آنان افغان استند.
سنای آسترالیا اولین قانون جهانی ممنوعیت استفاده جوانان از رسانههای اجتماعی را تصویب کرد
لایحه ممنوعیت استفاده جوانان کمتر از ۱۶ سال از رسانههای اجتماعی که توسط مجلس سنای پارلمان آسترالیا تصویب شد، به زودی اولین قانون در این مورد در جهان خواهد بود.
طبق این قانون، عدم محدودیت استفاده از پلتفورمهای اجتماعی از جمله تیکتاک، فیسبوک، سنپچت، شبکۀ ایکس و اینستاگرام برای افرادی که کمتر از ۱۶ سال عمر دارند، میتواند تا ۳۳ میلیون دالر امریکایی جریمه در قبال داشته باشد.
مجلس سنای پارلمان آسترالیا با ۳۴ رأی موافق و ۱۹ رأی مخالف این لایحه را تصویب کرد. مجلس نمایندهگان پارلمان آسترالیا نیز روز چهارشنبه با ۱۰۲ رأی موافق و ۱۳ رأی مخالف این لایحه را تصویب کرده بود.
مجلس نمایندهگان تا حال ضمیمههایی را که توسط مخالفین در این قانون پیشنهاد شده تأیید نکرده است، اما این یک عمل تعارفی خواهد بود، چون حکومت موافقه کرده است که آن را تأیید کند.