لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۹ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۳۳

افغانستان

نیروهای امنیتی ترکیه ۶۵۶ پناهجوی فاقد اسناد قانونی را دستگیر کردند

علی یرلی کایا وزیر امور داخله ترکیه
علی یرلی کایا وزیر امور داخله ترکیه

وزیر امور داخله ترکیه می گوید که نیروهای امنیتی این کشور ۶۵۶ پناهجو فاقد اسناد اقامت قانونی را دستگیر کرده اند.

علی یرلی کایا روز گذشته (جمعه) درصفحه ایکس یا توییتر سابق خود نوشته که این افراد در عملیات موسوم به (کالکان۳۶) شناسایی و دستگیر شدند. به گفته وی، بازگشت این پناهجویان به کشورهایشان آغاز شده است.

او نگفته که پناهجویان غیرقانونی دستگیر شده متعلق به کدام کشورها هستند، اما در دو سال گذشته نیروهای امنیتی ترکیه بسیاری از پناهجویان افغان را همراه با شهروندان سایر کشور ها دستگیر کرده و بیشتر آنها را به افغانستان فرستاده است.

وزیر داخله ترکیه نیز گفته است در این عملیات ۵۲ نفر به اتهام قاچاق انسان دستگیر شدند. وی در مورد هویت این قاچاقچیان انسان چیزی نگفته است.

علی یرلی کایا افزود، فعالیت های شناسایی و دستگیری مهاجران غیرقانونی با هماهنگی لوی سارنوالی، اداره مهاجرت، ادارۀ امنیت ملی، قوماندانی عمومی و قوماندانی گارد ساحلی انجام شده و ادامه خواهد داشت.

ترکیه ۳۲ مرکز بازگشت به کشور ها را ساخته که گنجایش بیست هزار نفر را دارد.

صدراعظم پاکستان بار دیگر از حکومت طالبان خواست که بر ضد تحریک طالبان پاکستان عمل کند

شهباز شریف صدراعظم پاکستان
شهباز شریف صدراعظم پاکستان

شهباز شریف صدراعظم پاکستان بار دیگر از حکومت طالبان خواست که بر ضد تحریک طالبان پاکستان(تی تی پی) عمل کند. شهباز شریف در جلسه کابینه فدرالی  که روز جمعه دایر شده بود، در این مورد سخن گفت. 

در یک اعلامیه دفتر صدر اعظم پاکستان، آقای شریف ادعا کرده که تی تی پی از خاک افغانستان بر پاکستان حمله میکند و در پاکستان به گفته او مردم بیگناه را می کشد.

صدر اعظم پاکستان در زمانی چنین ادعا میکند که روز سه شنبه در نتیجۀ حملات طیارات جت جنگی پاکستان بر افغانستان، ده ها نفر کشته و زخمی شدند.

اردوی پاکستان پناهجویان را در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا هدف قرار دادند، بر اساس ارقام حکومت طالبان در این حملات ۵۲ نفر به شمول زنان و اطفال کشته و شش تن زخمی شدند.

این حرکت پاکستان از سوی حکومت طالبان و بسیاری از سیاستمداران افغان در خارج و داخل این کشور محکوم شده، اما پاکستان ادعا میکند که تروریستان را هدف قرار داده است.

یک ادارۀ ملل متحد: در سال 2024 زمینۀ کار را برای ۱۴۷ هزار نفر در افغانستان فراهم کردیم

جریان کار یکی از پروژه‌های ادارۀ غذا و زراعت ملل متحد (تصویر آرشیف)
جریان کار یکی از پروژه‌های ادارۀ غذا و زراعت ملل متحد (تصویر آرشیف)

ادارۀ غذا و زراعت ملل متحد (FAO) می‌گوید که با عملی کردن برنامۀ موسوم به پول در بدل کار، برای ۱۴۷ هزار نفر زمینۀ کار را فراهم کرده است.  

به گفتۀ این اداره، از این طریق چهارده و نیم میلیون دالر به اقتصاد روستاییان در افغانستان در سال 2024 کمک شده است.

بخش افغانستان این اداره امروز (جمعه، ششم جدی) در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) نوشت که جوامع روستایی در حال رشد، از این طریق در کنار این که پول به دست می‌آورند، در ساختن زیربناهای روستاها نیز نقش ایفا می‌کنند.

این ادارۀ کمک‌رسان ملل متحد همچنان افزوده است که در سال 2024، دو میلیون مخزن کوچک ذخیرۀ آب، و 48 کیلومتر کانال آب را نیز در افغانستان ساخته است.

به گفتۀ این اداره، این سرمایه‌گذاری به افزایش آب‌های زیرزمینی، بهبود سیستم آبرسانی و مدیریت آب در سراسر افغانستان کمک خواهد کرد.

ریچارد بنیت تلفات غیرنظامیان در حملات هوایی پاکستان در پکتیکا را تأسف‌آور خواند

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، از کشته شدن زنان و کودکان در حملۀ اردوی پاکستان بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا ابراز تاسف کرد.

بنیت امروز (جمعه، ۷ جدی) در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) با تأیید اعلامیۀ یوناما نوشته است که بر قوانین بین‌المللی، اقدامات پیشگیرانه، تحقیق و پاسخگویی در بارۀ تلفات غیرنظامی تأکید می‌کند.

دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز پنج‌شنبه در اعلامیه‌ای گفت که گزارش‌های دقیقی دریافت کرده است که ده‌ها غیرنظامی، به شمول زنان و کودکان در حملۀ سه‌شنبه شب طیاره‌های پاکستانی در ولسوالی برمل پکتیکا، کشته شده اند.

یوناما گفته بود که قوانین بین‌المللی نیروهای نظامی را ملزم می‌کنند که در جریان عملیات نظامی اقدامات لازم را برای حفاظت از غیرنظامیان انجام دهند.

پاکستان روز پنج‌شنبه رسماً تأیید کرد که در مناطق مرزی افغانستان حملۀ هوایی انجام داده است، اما تأکید کرد که در این حمله "تروریست‌هایی که پاکستان را مورد تهدید قرار داده بودند"، هدف قرار داده شده اند.

با این حال، ملل متحد و حکومت طالبان تأکید کرده اند که در این حمله پناهجویان وزیرستانی و غیرنظامیان افغان کشته شده اند.

یونیسف از افزایش احتمالی خطر ناامنی غذایی در افغانستان هشدار داده است

تجمع شماری از زنان و کودکان فقیر در کابل برای بدست آوردن نان رایگان (تصویر آرشیف)
تجمع شماری از زنان و کودکان فقیر در کابل برای بدست آوردن نان رایگان (تصویر آرشیف)

صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی گفته است، بر اساس یافته‌های آنها میزان بارندگی در زمستان کمتر از حد متوسط ​​خواهد بود و تا بهار ادامه خواهد داشت که منجر به عدم ذخیره‌سازی برف و یخ خواهد شد. 

در این گزارش که روز پنج‌شنبه، ششم جدی در ویب سایت ریلیف ویب نشر شده، به عوامل دیگری مانند عدم حمایت، شرایط بد اقتصادی، عدم دسترسی به خدمات اولیه، رویدادهای طبیعی، خطرات تغییرات اقلیمی و همچنین تحرکات سیاسی محلی نیز اشاره شده است.

به گفتۀ یونیسف، این عوامل احتمال افزایش ناامنی غذایی را بیشتر می‌کند و بر وضعیت زندگی افغان‌ها تاثیر منفی می‌گذارد.

این ادارۀ ملل متحد همچنین گفته است که 14.8 میلیون نفر که 32 درصد جمعیت افغانستان را تشکیل می‌دهند، در ماه‌های زمستان به کمک‌های بشردوستانۀ فوری نیاز خواهند داشت.

پیش از این دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد (اوچا) گفته بود که در سال 2025 میلادی نزدیک به 23 میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

تعداد افغان های که در سالجاری میلادی در ایران اعدام شده اند، به ۷۱ تن رسید

یک سازمان حقوق بشر ایران می گوید که با اعدام یک افغان دیگر در ایران، تعداد افغان های که در جریان سالجاری میلادی در آن کشور اعدام شده اند، به ۷۱ تن رسید.

سازمان حقوق بشر(هه نگاو ) در گزارشی روز پنجشنبه ۶ جدی گفت که احکام اعدام دو زندانی از جمله یک افغان روز چهارشنبه در زندان مرکزی عادل آباد در شیراز اجرا شد.

در گزارش گفته شده که این افغان به نام کاتب سیدنیان به اتهام «قتل عمد» اعدام شده است.

سازمان ها و مدافعان حقوق بشر می گویند که روند رسیدگی به دوسیه‌های متهمان در ایران به طور عادلانه رسیدگی نشده و اکثراً افراد متهم به وکیل مدافع دسترسی ندارند.

یونیسف می گوید که از گزارش‌ها در مورد کشته ‌شدن حداقل ۲۰ کودک در افغانستان، عمیقاً اندوهگین شده است

شماری از افرادی که در حملۀ اخیرهوایی نیروهای پاکستان زخمی شده اند
شماری از افرادی که در حملۀ اخیرهوایی نیروهای پاکستان زخمی شده اند

یک مقام صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) می گوید که این اداره از گزارش‌ها در بارۀ کشته ‌شدن دستکم ۲۰ کودک در حملۀ در نزدیک مرز در مناطق شرقی افغانستان عمیقاً اندوهگین است.

سانجی ویجسکرا، مدیر منطقه‌ای یونیسف در جنوب آسیا روز پنجشنبه ۶ جدی در پستی در شبکۀ اکس (توییترسابق) با خانواده های قربانیان ابراز همدردی کرده، افزوده که کودکان هیچگاهی هدف نیستند و نباید باشند.

پیش از این، دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما ) در شبکۀ ایکس دیروز نوشت که گزارش‌های معتبری را دریافت کرده که نشان می‌دهد ده‌ها غیرنظامی از جمله زنان و کودکان در حملات هوایی اردوی پاکستان به مناطقی در ولایت پکتیکا کشته شده‌اند.

یوناما گفته است که به یک تحقیق برای اطمینان از پاسخ‌گویی، جلوگیری از تکرار چنین رویداد ها و حفظ حقوق قربانیان نیاز است.

حمدالله فطرت معاون سخنگوی حکومت طالبان گفته است که در حملۀ هوایی اردوی پاکستان بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا سه شنبه شب ۴ جدی، ۵۱ تن به شمول زنان و کودکان کشته و شش تن دیگر زخمی شده اند.

اسلام آباد روز پنجشنبه این حملۀ هوایی را تایید کرد. ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در یک نشست خبری در اسلام‌آباد گفت که بر اساس معلومات استخباراتی پاکستان، این عملیات در مناطق مرزی اجرا شده که به گفتهٔ او از آن‌جا تهدیدهای تروریستی متوجه شهروندان پاکستان بود.

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان با انتقاد تند از این اقدام پاکستان ،روز پنجشنبه در کابل گفت که حاکمان پاکستان بر مهاجران «فقیر» وزیرستانی در پکتیکا بمباران کردند.

مرکز خبرنگاران افغانستان می‌گوید که درسال ۲۰۲۴ رسانه‌ها با سرکوب بیشتر مواجه بودند

رسانه های افغانستان تحت حاکمیت طالبان
رسانه های افغانستان تحت حاکمیت طالبان

مرکز خبرنگاران افغانستان با انتشار گزارشی در مورد وضعیت آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان در سال ۲۰۲۴ گفته است که در این سال روند سرکوب آزادی رسانه‌ها با شدت و گستردگی بیشتر ادامه یافت.

در بخشی از این گزارش که امروز پنج‌شنبه ۶ ماه جدی منتشر شد، آمده است که وضع محدودیت‌ها از جمله ممنوعیت نشر تصاویر زنده‌جان سبب افزایش سرکوب آزادی رسانه‌ها شده است.

در گزارش گفته شده است که در سال ۲۰۲۴ دو‌دستگی در حکومت طالبان در پیوند به شیوه‌ی رفتار با رسانه‌ها بیش از ۲۰۲۳ مشهود بود.

در ادامه گفته شده است که واقعات ۱۲ ماه گذشته نشان‌دهنده‌ی مبهم بودن وضعیت اجرای قانون رسانه‌های همگانی است.

این قانون که در دوران حکومت جمهوری تصویب شده بود، آزادی رسانه‌ها را به رسمیت می‌شناسد و از رسانه‌های آزاد حمایت می‌کند.

سازمان غذا و زراعت ملل متحد از واکسین کردن ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار حیوان در افغانستان خبر داد

کودکان چوپان با موشی شان در یکی از قریه‌های افغانستان
کودکان چوپان با موشی شان در یکی از قریه‌های افغانستان

سازمان غذا و زراعت ملل متحد، FAO می‌گوید که برای مصونیت معیشت در افغانستان در سال جاری میلادی ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار حیوان را واکسین کرده است.

بخش افغانستان این اداره امروز در صفحهٔ ایکس یا توییتر سابق نوشت که ۲ میلیون گاو، ۳ میلیون رأس گوسفند و بُز، ۸ هزار گاو شیرده و ۱ میلیون حیوان برای از بین بردن کرم‌ها واکسین شده‌اند.

سازمان ملل متحد گفته است که واکسین‌ها از حیوانات محافظت و امنیت غذایی میلیون‌ها نفر را تضمین می‌کند.

با وصف تلاش‌های اداره‌های مددرسان سازمان ملل متحد برای مصونیت معیشت در افغانستان، برنامه جهانی غذا و شماری دیگر اداره‌ها هشدار داده‌اند که نزدیک به ۲۳ میلیون نفر در افغانستان در سال ۲۰۲۵ به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

وزارت صحت عامه طالبان: ۷۲ درصد از مردم در روستاهای افغانستان از خدمات صحی محروم اند

یک مرکز صحی دریکی از روستا‌های افغانستان
یک مرکز صحی دریکی از روستا‌های افغانستان

وزارت صحت‌عامه حکومت طالبان می‌گوید که ۷۲ درصد جمعیت مناطق روستایی افغانستان به خدمات صحی اولیه و ثانوی دسترسی ندارند.

در گزارش این وزارت که به‌روز چهارشنبه، ۵ ماه جدی منتشر شد، آمده است که از میان ۴۰۰ ولسوالی کشور، تنها ۹۳ ولسوالی شفاخانه دارند.

به‌گفته وزارت صحت‌عامه حکومت طالبان، به‌دلیل کمبود شفاخانه در مناطق روستایی، بیماران اغلباً برای درمان مشکلات جزئی صحی مجبوراند به مراکز ولایات سفر کنند.

این وزارت بر ضرورت گسترش خدمات صحی در مناطق دورافتاده تأکید کرده و گفته است که ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، برای ساخت ۳۱۸ شفاخانه در ولسوالی‌ها بودجه اختصاص داده است و پس از تکمیل شدن مراحل قانونی و اداری، کار ساخت این شفاخانه‌ها آغاز خواهد شد.

به‌گفته وزارت صحت‌عامه طالبان، در حال حاضر تمامی شفاخانه‌های کشور از ظرفیت ۱۳ هزار بستر برخورداراند و انتظار می‌رود با ساخت شفاخانه‌های جدید، ۱۰ هزار بستر جدید اضافه شود.

وزارت صحت‌عامه در حالی از کمبود خدمات صحی برای مردم مناطق دورافتاده افغانستان خبر می‌دهد که حکومت طالبان اخیراً دختران و زنان را از ادامه تحصیل در انستیتوت‌های طبی منع کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد ابراز نگرانی کرده و گفته است که در نتیجه این اقدام حکومت طالبان، میلیون‌ها زن و دختر در افغانستان از خدمات صحی محروم خواهند شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG