لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۳۴

زن

خلیل‌زاد با اعضای زن هیئت مذاکره کننده دولت افغانستان دیدار کرد

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان حین دیدار با شریفه زرمتی و فوزیه کوفی اعضای هیئت مذاکره کننده دولت افغانستان در دوحه. 2 اکتوبر2020
زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان حین دیدار با شریفه زرمتی و فوزیه کوفی اعضای هیئت مذاکره کننده دولت افغانستان در دوحه. 2 اکتوبر2020

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح افغانستان می‌گوید، اعضای زن هیئت گفت‌وگو کنندۀ صلح افغانستان برای دفاع از حقوق زنان و تلاش برای ختم جنگ مصمم هستند.

آقای خلیل‌زاد ناوقت دیشب در حساب توییتر خود نوشت، که با حبیبه سرابی، فاطمه گیلانی، فوزیه کوفی و شریفه زرمتی، دیروز جمعه دیدار کرد تا نظریات‌شان را در بارۀ آیندۀ افغانستان بشنود.

هیئت دولت افغانستان که در ترکیبش ۴ زن شامل هستند، از دوازدهم ماه سپتمبر به این سو سرگرم گفت‌و‌گو‌های ابتدایی با نماینده‌های طالبان در قطر است.

شماری از فعالان حقوق زن نگران هستند که مبادا با برگشت طالبان به قدرت، زنان و دختر از حقوق آموزش و تحصیل و کار کردن محروم شوند.

فوزیه کوفی در فهرست نامزدان جایزه صلح نوبل شامل شده است

فوزیه کوفی
فوزیه کوفی

شورای صلح ناروی فوزیه کوفی را بخاطر تلاش‌های صلح در افغانستان در فهرست کاندیدهای جایزه صلح نوبل شامل کرده است.

این شورا در یک خبرنامه در وبسایت خود خانم کوفی را یک سیاستمدار و مدافعحقوق زن، دموکراسی، صلح و اسلام میانه رو خوانده است.

خانم کوفی در صحبت با رادیو‌آزادی گفت خرسند است که برای بدست آوردن یک افتخار بین‌المللی به افغانستان، نامزد شده است. او افزود اگر برنده این جایزه شود و یا نشود، نامزد شدن به آن برایش مهم است.

خانم کوفی افزود: " در این شرایط که مسٔله زنان افغانستان در مذاکرات صلح یکی از مهم‌ترین بحث‌ها خواهد بود، یاد آوری و ارج گذاری مبارزات زنان یک پیام مهم دارد و پیام اینست که دنیا در مسٔله حضور سیاسی، اجتماعی و اقتصادی زنان در افغانستان در کنارشان می‌باشد."

شورای صلح ناروی از ۲۵ موسسه ترتیب شده که تهداب آن در سال ۱۹۴۵ گذاشته شد و در سال‌های جنگ سرد برای ایجاد صلح در تمام جهان تلاش می‌کرد.

نخستین مارکیت تجارتی زنان در ولایت بدخشان افتتاح شد

مارکیت تجارتی زنان در ولایت بدخشان
مارکیت تجارتی زنان در ولایت بدخشان

یک مارکیت زنانه برای زنان تجارت پیشه بدخشان به ارزش ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار افغانی کمک مالی دفتر "جی ای زید" بگونه رسمی از سوی مقام‌های محلی این ولایت گشایش یافت.

مسئولان در ریاست امور زنان بدخشان می‌گویند که با ایجاد این مرکز و پیوست شدن زنان به بازار، فرصت‌های خوب انکشافی برای زنان فراهم شده است.

آلینا غیاثی، رئیس امور زنان بدخشان به رادیو آزادی گفت که پیش از این بیشترین فعالیت‌های اقتصادی، زراعتی و صنایع دستی زنان متشبث توسط زنان در این ولایت به گونه‌ی پراگنده و خود سر صورت می‌گرفت و هیچ‌گونه تصرفی بر تولیدات‌شان در بازار نداشتند.

به گفته او اکنون با ایجاد و آغاز فعالیت این مرکز تجارتی، زنان تجارت پیشه می‌توانند که فرآورده‌های زراعتی و صنایع دستی‌شان را در این بازار به فروش برسانند و با حضور شان در بازار به استقلال اقتصادی برسند.

گفته می‌شود کار این مرکز از سال ۲۰۱۷ آغاز و در مدت سه سال به پایه اکمال رسیده است.

زنان پیشه‌ور هم با استقبال از گشایش این مارکیت می‌گویند که تلاش می‌کنند تا به افزایش فعالیت‌های اقتصادی‌شان از یک‌سو در اقتصاد خانواده‌ها سهم بگیرند و از سوی دیگر در توسعه اقتصاد محلی فعالیت‌های چشم‌گیری را انجام دهند.

مسئولان ریاست امور زنان بدخشان می‌گویند که این مارکیت برای یک مدتی بگونه رایگان در اختیار زنان تجارت پیشه قرار داده می‌شود اما پس از چند ماه این زنان در بدل استفاده از یک غرفه ماهانه کرایه ناچیز خواهند پرداخت.

مسابقات فول رزم در هرات برگزار شد 

موقعیت ولایت هرات در نقشه عمومی افغانستان
موقعیت ولایت هرات در نقشه عمومی افغانستان

مسابقات فول رزم با اشتراک ۶۰ ورزشکار زیر نام جام مبارزه علیه مواد مخدر امروز شنبه در ولایت هرات برگزار شد.

فدراسیون فول رزم در هرات با پخش خبرنامه‌ای گفته که این مسابقات در ۱۲ وزن و در ‌دسته‌های نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به راه انداخه شد.

۱۲ وزرشکار در این مسابقات در مقایسه با دیگر ورزشکاران خوب درخشیدند.

در همین حال، ضیاالحق ضیا مدیر فنی ریاست تربیت بدنی هرات امروز شنبه به رادیو آزادی گفت که مسابقات بدمینتون نیز میان ۲۲ ورزشکار زن در این ولایت ادامه دارد.

او گفته که این مسابقات انتخابی در ‌رده‌های نوجوانان، جوانان و بزرگسالان زیر نام حمایت از (خبرنگاران) برگزار شده است.

'دو دختر در کاپیسا مورد تجاوز جنسی گروهی قرار گرفتند'

موقعیت ولایت کاپیسا در نقشه عمومی افغانستان
موقعیت ولایت کاپیسا در نقشه عمومی افغانستان

مسئولان امنیتی ولایت کاپیسا می‌گویند دو دختر جوان از سوی افراد مسلح غیر مسئول مورد تجاوز گروهی قرار گرفتند.

یک منبع مسئول که بخاطر حساسیت موضوع از ذکر نامش در خبر خودداری می‌کند امروز شنبه (۵ میزان) در صحبت به رادیو آزادی گفت: "نیمه‌های شب گذشته در ولسوالی حصه دوم ولایت کاپیسا ۱۱ تن از افراد مسلح ناشناس بالای دو دختر جوان تجاوز کردند."

وی می‌گوید عاملان این "جنایت" از ساحه فرار کرده و پولیس کاپیسا بررسی‌های خود را در پیوند به این قضیه آغاز نموده است.

یک کارخانه پروسس بادام به رهبری زنان در دایکندی افتتاح شد

آرشیف
آرشیف

ادارۀ بین‌المللی خیریۀ آکسفام می‌گوید، کارخانۀ پروسس بادام به رهبری زنان را در ولسوالی شهرستان این ولایت افتتاح کرده است.

این اداره دیروز سه‌شنبه (۲۲ سپتمبر) در حساب توییتر خود نوشت که این کارخانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرام بادام را در یک ساعت آماده می‌کند.

در ادامه گفته شده است که با ایجاد کارخانۀ تولید بادام باشنده‌های محلی می‌توانند بادام خود را آماده کنند و بفروشند.

خلیل‌زاد: در مذاکرات صلح حقوق بشر و زنان برای امریکا مهم است

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان
زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژۀ ایالات متحده برای صلح افغانستان می‌گوید، در گفت‌وگو های صلح افغانستان توجه به حقوق بشر به ویژه حقوق زن برای ایالات متحده بسیار مهم است.

آقای خلیل‌زاد دیروز سه‌شنبه (۲۲ سپتمبر) در نشست استماعیه کمیتۀ نظارت و اصلاح مجلس نمایندگان ایالات متحده گفت، به زنان افغان اطمینان می‌دهند که در کنار آن‌ها خواهند بود.

خلیل‌زاد افزود: "حفظ حقوق شهروندان افغان، حقوق بشری آن‌ها به ویژه زنان و اقلیت‌ها یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ما و جزو منافع و ارزش‌های ماست. ما به تقویت و حفظ این ارزش‌ها و منافع متعهد هستیم."

آقای خلیل‌زاد این سخنان را در حالی گفت که چند عضو کمیته به ویژه زنان پرسش‌های را در مورد چگونگی حفظ دست آوردهای زنان و حقوق آن‌ها پس از اجرای گفت‌وگوهای صلح مطرح کردند.

پیش از این زنان افغان نیز بر حفظ دست آوردهای چندین سالۀ‌شان از جمله حق کار و آموزش تأکید کرده‌اند.

مسابقات پاراالمپیک در هرات پایان یافت

مسابقات پاراالمپیک در ولایت هرات
مسابقات پاراالمپیک در ولایت هرات

جشنواره ورزشی پاراالمپیک در ولایت هرات به پایان رسید.

ضیاالحق ضیا، مدیر فنی ادارۀ ورزش این ولایت امروز سه‌شنبه (اول میزان) به رادیو آزادی گفت این جشنواره که به مناسبت روز جهانی صلح در سه رشته آغاز شده بود، به پایان رسید.

به گفته آقای ضیا، تیم‌های مردان بسکتبال روی ویلچر اتفاق و هریوا در بخش مردان و تیم‌های هریرود و هریوا در بخش زنان با هم رقابت کردند.

تیم مردانه اتفاق و تیم زنانه هریوا برنده جام قهرمانی جشنواره ورزشی پاراالمپیک روز جهانی صلح شدند.

در این رقابت‌ها روز گذشته در مسابقه ویلچررانی از بخش خانم‌ها شکریه، فهیمه و رخشانه اول دوم و سوم شدند و از پسران خیرمحمد قربانی، امید حقجو و مسعود امیری هم در جایگاه اول دوم و سوم قرار گرفتند.

آقای ضیا می‌گوید مسئولان کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در هرات ورزشکاران را با تفویض جوایز تشویق کردند.

وزارت داخله: سه تن به سارنوالی نظامی معرفی شدند

آرشیف
آرشیف

وزارت داخله افغانستان می‌گوید، سه تن را به اتهام اینکه در جریان بدرفتاری با دو زن در کابل، سهل انگاری کردند به سارنوالی نظامی معرفی کرده است.

در خبرنامه امروز (اول میزان) این وزارت آمده که پس از ویدیوی که هفته گذشته از لت‌وکوب دو زن توسط یک مرد در حضور پولیس نشر شد، اقدام به این کار کرد.

در ادامه آمده که پس از تحقیق و تثبیت رویداد، یک متهم با دو پولیس به خاطر سهل انگاری و بی‌تفاوتی، به سارنوالی نظامی معرفی شده اند.

در خبرنامه در مورد چگونه‌گی رویداد که چرا زنان از سوی یک مرد در حضور پولیس لت‌وکوب شدند، جزئیات داده نشده است.

اما ویدیوی که هفته گذشته در شبکه های اجتماعی دست به دست شد، انتقادهای زیادی را در مورد بی‌تفاوتی پولیس بر انگیخت.

خواست'ملاله یوسفزی': در گفتگوهای صلحِ قطر حقوق زنان درنظر گرفته شود

ملاله یوسفزی برندۀ جایزه صلح نوبل
ملاله یوسفزی برندۀ جایزه صلح نوبل

ملاله یوسفزی برندۀ جایزه صلح نوبل از طرف های دخیل در جنگ افغانستان خواست که در گفتگوهای صلح قطر حقوق زنان را در نظر گیرند.

او به مناسب روز جهانی صلح به رادیو آزادی گفت، در این گفتگو ها باید صدا زنان شنیده شود.

او افزود: "اکنون که گفتگوهای صلح افغانستان در جریان است، امیدها بر این اند که صلح برقرار شود و امنیت بیاید، اما این خیلی ضروریست که مذاکره کننده‌ها صدای جامعه مدنی به ویژه صدای زنان را باید بشنوند. "

ملاله یوسفزی برای حق آموزش دختران در سوات پاکستان تلاش می‌کرد.

او در جریان مبارزه‌اش هدف حمله جنگجویان افراطی قرار گرفت و شدیداً زخمی شد.

ملاله در حال حاضر در بریتانیا زندگی می‌کند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG