لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۵۳

زن

فریدوم نو از حکومت طالبان خواست که منیژه صدیقی را بدون قید و شرط رها کند

منیژه صدیقی، یک تن از زنان معترض
منیژه صدیقی، یک تن از زنان معترض

سازمان حقوق بشر"فریدوم نو" بار دیگر خواستار آزادی بی‌قید و شرط منیژه صدیقی، یک تن از زنان معترض، از زندان طالبان در افغانستان، شده است.

این سازمان که در واشنگتن مستقر است، روز چهارشنبه (۲۱ فبروری) در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) نوشته که خانم صدیقی در زندان طالبان در معرض خطر "شکنجه و بدرفتاری" قرار دارد.

عفو بین‌الملل نیز در گزارشی قبلاً گفته که منیژه صدیقی در ۹ اکتبر ۲۰۲۳ ناپدید و سپس در زندان طالبان پیدا شد.

از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست سال ۲۰۲۱، این گروه بارها زنان معترض و مدافعان حقوق بشر را دستگیر و زندانی کرده اند.

حکومت طالبان اجازه داد دختران در انستیتوت‌های طبی ۱۱ ولایت درس بخوانند

شماری از دانشجویان دختر در ولایت بدخشان - عکس از آرشیف
شماری از دانشجویان دختر در ولایت بدخشان - عکس از آرشیف

حکومت طالبان برای اولین بار به شمولیت دختران در انستیتوت‌های طبی در یازده ولایت شمال و جنوب افغانستان اجازه داد.

خبرگزاری دولتی باختر که زیر کنترل طالبان است امروز این خبر را نشر کرد.

خبر می افزاید که در ولایات کاپیسا، پروان، پنجشیر، بدخشان، میدان وردک، غزنی، پکتیکا، پکتیا، لوگر، خوست و بامیان دختران فارغ از صنف دوازدهم برای شمولیت در انستیتوت‌های طبی دولتی نام نویسی کرده می توانند.

گزارش می گوید که وزارت صحت عامه حکومت طالبان به ریاست‌های صحت عامه این ولایات دستور داده که دختران فارغ صنف دوازدهم را در این انستیتیوت‌ها جذب کنند.

خبرگزاری باختر در بارۀ جذب این دختران به دیگر موسسات تحصیلات عالی چیزی نگفته است. طالبان بعد از برگشت به قدرت در تابستان سال ۲۰۲۱ آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را منع کردند و در دسامبر سال ۲۰۲۲ درهای پوهنتون‌ها را نیز به روی دختران و زنان تا امر ثانی بستند.

گوترش: ممنوعیت بر دسترسی دختران به آموزش و کار زنان در افغانستان باید برطرف شود

آنتونیو گوترش سرمنشی ملل متحد
آنتونیو گوترش سرمنشی ملل متحد

آنتونیو گوترش سرمنشی ملل متحد می گوید که ممنوعیت بر دسترسی دختران به آموزش و کار زنان در افغانستان باید برطرف شود.

آقای گوترش در شبکه ایکس، توییتر سابق در رشته تبصره‌ها امروز نوشته است که زنان و دختران باید در تمامی بخش‌های زندگی مشارکت کامل و معنی دار داشته باشند.

او افزوده است که با وصف یک سلسله دست آورد‌ها در بخش‌های امنیت، فساد و تولید تریاک در افغانستان، کار‌های بیشتری باید انجام شود.

آقای گوترش افزوده است که جامعه جهانی باید به فشار‌ها ادامه بدهند، تا اطمینان حاصل شود که نیاز‌ها و حقوق تمامی افغان‌ها در محراق اولویت مقامات دفاکتو در افغانستان قرار دارد.

او این سخنان را یک روز پس از پایان یافتن نشست دوحه به میزبانی‌اش ابراز کرده است.

وزرای خارجه ۱۲ کشور: طالبان مسئول بدترین وضعیت حقوق بشری فعلی در افغانستان اند

شماری از زنان معترض در کابل.
شماری از زنان معترض در کابل.

وزیران خارجه ۱۲ کشور در بیانیه‌ای مشترک در بارۀ آنچه تخطی های جاری حقوق بشری زنان و دختران در افغانستان می خوانند نگرانی عمیق شان را به روز شنبه ابراز کردند.

این بیانیه توسط وزیران خارجۀ البانیا، آندورا، بلجیم، بلغاریا، کانادا، فرانسه، جرمنی، کوزوو، لیختن اشتاین، منگولیا، هالند و رومانیا در روز دوم نشست امنیتی مونیخ در جرمنی منتشر شد.

آنها از طالبان خواسته اند که به آزار و اذیت سیستماتیک جنسیتی در افغانستان پایان دهند.

به گزارش رادیو ملی در کنترل طالبان، ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به بیانیۀ وزیران خارجۀ ۱۲ کشور گفته است که در حال حاضر تمام حقوق مردم افغانستان تامین است و به گفتۀ او همه شهروندان این کشور با حقوق یکسان زندگی می کنند.

در بیانیه از طالبان همچنان خواسته شده است که به دانش آموزان دختر دورۀ ثانوی اجازه بدهند که به آموزش شان ادامه دهند.

طالبان پس از بازگشت به قدرت در افغانستان در تابستان سال ۲۰۲۱، دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند و در دسامبر سال ۲۰۲۲ پوهنتون ها را به روی دختران بستند.

منع کار زنان در موسسات داخلی و خارجی غیر دولتی در افغانستان یکی دیگر از اقدامات سختگیرانۀ طالبان علیه زنان دانسته می شود.

طالبان از زمان حاکم شدن دوباره بر افغانستان، ده ها تن از فعالان زن، خبرنگاران و اعضای جامعۀ مدنی را بازداشت کردند.

روز جهانی دختران و زنان فعال در بخش ساینس، گوترش: از زنان و دختران باید حمایت شود

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد
آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد

امروز یکشنبه ۱۱ فبروری، روز جهانی دختران و زنان فعال در بخش ساینس است.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد صبح امروز یکشنبه در صفحه ایکس، توییتر سابق خود نوشته است که زنان تنها یک سوم جامعه علمی بین المللی را تشکیل می دهند و سهم و بودجه آنها در بخش کار نیز کم است.

آقای گوترش نوشته که دختران و زنان با علم مرتبط هستند و زمان آن فرا رسیده است که بدانیم آنها می توانند نوآوری را تقویت کنند.

سرمنشی سازمان ملل متحد همچنین بر حمایت از هر دختر و زن تاکید کرده تا بتوانند ظرفیت‌های خود را افزایش دهند.

روز جهانی دختران و زنان فعال در ساینس در حالی در جهان تجلیل می شود که حکومت طالبان در افغانستان مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها را به روی دختران و زنان بسته کرده است.

نامه‌ای سرگشاده: به موضوع حقوق زنان افغان در نشست دوحه اولویت داده شود

شماری از زنان معترض در ولایت بلخ - عکس از آرشیف
شماری از زنان معترض در ولایت بلخ - عکس از آرشیف

گروهی از سازمان‌ها و نهادهای حقوق بشر از جمله عفو بین‌الملل در یک نامه‌ای سرگشاده به سرمنشی سازمان ملل متحد روی اولویت دادن به حقوق زنان در نشست دوحه تاکید کرده گفته اند که نمایندگان زنان در بحث‌های این نشست حضور داشته باشند.

در نامه گفته شده که زنان افغان و حضور معنی دار آنها در همچو نشست‌های بین‌المللی به حاشیه رفته است.

نویسندگان این نامه همچنین، خواستار مشارکت زنان افغان، معترضان، نمایندگان قومی، اقلیت‌های جنسی و سایر گروه‌های مخالف طالبان در همه بحث‌های نشست در دوحه شده اند.

قرار است که در ۱۸ و ۱۹ فبروری به میزبانی سازمان ملل متحد نشستی در مورد افغانستان در شهر دوحه پایتخت قطر دایر شود.

رینا امیری: به صورت دسته جمعی و مستحکم باید از زنان در افغانستان حمایت شود

رینا امیری نماینده ایالات متحده امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان
رینا امیری نماینده ایالات متحده امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان

رینا امیری نماینده ایالات متحده امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان می گوید که با ده تن از نمایندگان نهاد‌های سازمان ملل متحد و افغان ها، در مورد حمایت از زنان و دختران افغان گفتگو کرده است.

امیری در پیامی که دیروز چهارشنبه (۷ فبروری) در شبکه ایکس، توییتر سابق نشر کرد، گفته که با ادامه و شدت یافتن سرکوب از سوی طالبان، نیاز جدی است که به صورت دسته جمعی و مستحکم از زنان در افغانستان حمایت شود.

در این پیام، رینا امیری نگفته که در این نشست با کی‌ها دیدار کرده است.

طالبان در حدود دو و نیم سال گذشته با حاکمیت دوباره در افغانستان بر کار، آموزش و فعالیت‌های اجتماعی زنان و دختران محدودیت‌های جدی وضع کردند که مورد انتقاد‌های گسترده نهاد‌ها و کشور‌های مختلف قرار گرفته اند.

گرین فیلد: جامعه جهانی باید به حمایت از افغان ها هنگام نیازمندی شان ادامه دهد

لیندا توماس گرین فیلد سفیر امریکا در سازمان ملل متحد
لیندا توماس گرین فیلد سفیر امریکا در سازمان ملل متحد

لیندا توماس گرین فیلد سفیر امریکا در سازمان ملل متحد می گوید که با رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان در مورد حل بحران بشری و تلاش ها برای حمایت از زنان و دختران این کشور در جریان سرکوب طالبان گفتگو کرده است.

گرینفیلد دیروز (۳۱ جنوری) در پیامی در شبکه ایکس، توییتر سابق گفت که جامعه جهانی باید به حمایت از افغان ها هنگام نیازمندی شان ادامه دهد.

رینا امیری تاکنون در این مورد چیزی نگفته. اما دیدار آنها هنگامی صورت گرفته که انتظار می رود دوحه پایتخت قطر در ۱۸ و ۱۹ فبروری، میزبان نشست مهمی در مورد افغانستان باشد.

سازمان ملل متحد میزبان این نشست است و در آن نماینده های کشور های مختلف از جمله ایالات متحده امریکا اشتراک خواهند کرد. برخی نماینده ها از نهاد های مختلف و فعالان جامعه مدنی هم به این نشست دعوت شده اند.

حکومت طالبان که تا هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده، می گوید که از مقام های آنها نیز برای اشتراک در نشست دوحه دعوت شده است.

دیدبان حقوق بشر: طالبان به بدرفتاری علیه زنان و دختران در افغانستان ادامه داده اند

یک طالبان در حال زدن دختران با چوب در ولایت هرات.
یک طالبان در حال زدن دختران با چوب در ولایت هرات.

دیدبان حقوق بشر از ادامه چیزی که بدرفتاری طالبان با دختران و زنان در افغانستان خوانده، خبر داده است.

این سازمان امروز چهارشنبه یازدهم ماه دلو در گزارشی پرسیده است که محکمه بین المللی عدالت به وضعیت حقوق بشری زنان در افغانستان رسیدگی کرده می تواند؟

در ادامه آمده است که از زمان حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان در پانزدهم آگست ۲۰۲۱، طالبان تمامی حقوق زنان و دختران در این کشور را نقض کرده اند.

حکومت طالبان تاکنون در این مورد به گونه رسمی تبصره نکرده است، اما پیش از این گزارش های مشابه را رد کرده و گفته است که به حقوق زنان در چوکات شریعت اسلام احترام می‌گذارد.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما با پخش گزارشی مفصلی زیر نام «وضعیت حقوق بشر در افغانستان» در ۲۲ ماه جنوری گفت که مقامات حکومت طالبان به وضع محدودیت ها بر حق آموزش، کار و آزادی گشت و گذار دختران و زنان ادامه می‌دهند.

امریکا: توانایی پایدار زنان و دختران افغان قابل ستایش است

بیرق ملی ایالات متحده امریکا
بیرق ملی ایالات متحده امریکا

سفارت امریکا برای افغانستان، در روز جهانی آموزش گفته از توانایی پایدار زنان و دختران افغان ستایش می کند.

این سفارت در پیامی که در شبکه ایکس، توییتر سابق شام دیروز (۲۴ جنوری) نشر کرد، گفت که اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ تعهد کرد که ۷۹ میلیون دالر را در ۵ سال آینده در بخش آموزش در افغانستان فراهم می کند.

در ادامه آمده که امریکا میخواهد تا با این کمک، اطمینان حاصل شود که همه دختران و پسران در افغانستان از حق آموزش با کیفیت برخوردار می شوند.

در این پیام در مورد محدودیت های طالبان بر آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و محصلان دختر در پوهنتون های افغانستان چیزی گفته نشده است.

بر اساس آمار صندوق کودکان سازمان ملل متحد، "یونیسف" در حال حاضر۳.۷ میلیون کودک در افغانستان از رفتن به مکتب باز مانده اند که بیش از ۶۰ درصد آنها دختران استند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG