در ۳۰ اپریل ۲۰۱۸رادیوآزادی سه همکار خود را در کنار ۶ خبرنگار دیگر در یک حمله انتحاری در کابل از دست داد. سباوون کاکر وعبادالله حنانزی خبرنگاران رادیوآزادی و محرم درانی که قرار بود به رادیوآزادی بپیوندد در این حمله جان دادند. راه شان ادامه دارد. پیام قادر حبیب رییس رادیوآزادی
دیده بان حقوق بشر در گزارشی که تازه نشر کرده میگوید زنان معلول افغان به طور سیستماتیک با تبعیض روبرو اند و حتی هنگام مراجعه در اداره های دولتی با آنها بدرفتاری جنسی میشود. در گزارش همچنان گفته شده که معلولین افغان در موارد زیاد از حقوق اساسی شان که دسترسی به آموزش و خدمات صحی است محروم اند.
داکتران در امریکا برای تداوی بیماران مبتلا به کوید-۱۹ از پلازمای خون کسانی استفاده میکنند که این بیماری را سپری کرده و حالا شفایاب شده اند. این روش به طور آزمایشی در چندین مورد عملی شده و نتیجۀ مثبت داده است، اما هنوز چالشهای بر سر راه این شیوۀ تداوی وجود دارند. بیشتر در این گزارش ببینید.
کوید-۱۹ تا به حال در سراسر جهان بیش از صد و شصت هزار قربانی گرفته است. از میان کمتر از دو نیم ملیون فرد مبتلا به این ویروس بیش از ششصد و سی هزار نفر دوباره صحتمند شده اند. در این گزارش شماری کسانی که با کوید-۱۹ پنجه نرم کرده و از کام مرگ برگشته اند از تجارب خود میگویند.
یک داکتر قرغز که به دلیل نبود وسایل مناسب محافظتی در شفاخانه از مقامات قرغزستان انتقاد کرده بود با نشر یک ویدیو عذر خواهی کرد. این کار او سبب انتقادهای شدید مردم بالای دولت و مخصوصآ ادارۀ خدمات امنیتی این کشور شد. بیشتر اینجا ببینید
فعالان حقوق بشر میگویند حالا که ملیونها تن در سراسر جهان به خاطر جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا باید در خان های شان بمانند، خشونتهای خانواده گی بیشتر شده. سرمنشی سازمان ملل متحد نیز از کشور ها خواسته است برای جلوگیری از خشونتهای خانواده گی در این زمان اقدامات جدی کنند.
در کابل با استفاده از موترهای اطفاییه جاده ها و مناطق مزدحم ضد عفونی میشوند، اما در یکی از مناطق روسیه مقامها از انجن یک طیارۀ جیت استفاده میکنند تا با سرعت بیشتر شهر را ضد عفونی کنند. بیشتر اینجا ببینید
داکتران و پرستارها کسانی اند که در جبهۀ نخست مبارزه با ویروس کرونا حضور دارند. آنها در نقاط مختلف جهان دشوار ترین روزهای کاری شانرا سپری میکنند. شماری از آنها تجارب روزمرۀ خود را میگویند و اینکه چه قدر در وضعیت دشوار قرار دارند.
ویروس کرونا تاثیرات شدید بالای اقتصاد جهان داشته است. سازمان ملل متحد میگوید ویروس کرونا وضعیت اقتصادی را در پی خوهد داشت که شاید مثالش را در این اواخر ندیده باشیم. شماری از کشور ها تلاشهای را برای مبارزه با تاثیرات اقتصادی این ویروس آغاز کرده اند. بیشتر در این گزارش ببینید
یک سناتور امریکایی چین را متهم کرده که با استفاده از شیوع ویروس کرونا پروپاگند میکند. اتحادیۀ اروپا نیز میگوید خبرهای نادرست مبنی بر ازهم پاشی این اتحادیه در رسانه های اجتماعی پخش میشود. چین و روسیه کمک با کشور های دیگر را بزرگ جلوه میدهند و همزمان به مخاطبین اطلاعات نادرست پخش میکنند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از مرز یک ملیون نفر گذشت. داکتران برای رسیده گی به این همه بیمار به وسایلی نیاز دارند که خود را از مبتلا شدن به کوید-۱۹ محافظت کنند. اما مراکز صحی در تقریبآ تمام کشور های جهان با کمبود چنین وسایل روبرو اند.
قرنطین سه هفته یی به خاطر جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا در هند ملیونها باشندۀ فقیر این کشور را با کمبود غذا روبرو کرده. هرچند دولت برنامۀ کمک به این قشر را آغاز کرده اما ظاهرآ این برنامه چندان موثر ثابت نشده. در این گزارش خواهید دید که شماری از فقرا برای یافتن غذا به قرنطین اعتنا نمیکنند.
بیشتر "لود" شود