خبر ها
محاکمه غیرنظامیان در محاکم نظامی در پاکستان قانونی اعلام شد؛ اعتراض حزب عمران خان ادامه دارد

ستره محکمه پاکستان روز چهارشنبه در حکمی تازه اعلام کرد که محاکمه غیرنظامیان در محاکم نظامی قانونی است، و به این ترتیب، حکم پیشین خود را که این اقدام را خلاف قانون اساسی دانسته بود، لغو کرد.
این تصمیم پس از آن صادر شد که وزارت دفاع پاکستان نسبت به حکم پیشین اعتراض کرده بود.
در جریان ناآرامیهای سال ۲۰۲۳ که پس از بازداشت عمران خان، صدراعظم پیشین، در حمایت از او رخ داد، بیش از ۱۰۰ نفر از غیرنظامیان در محاکم نظامی محاکمه شدند. برخی از این افراد تا ۱۰ سال حبس محکوم شدهاند.
به گفته حکومت، در این اعتراضات، ۳۹ تأسیسات نظامی در چهار ایالت پاکستان مورد حمله قرار گرفتند.
سخنگوی حزب تحریک انصاف، به رهبری عمران خان، در واکنش گفت: «قانون نظامی برای حفظ نظم در میان نیروهای مسلح طراحی شده و هرگز قرار نبوده بر غیرنظامیان اعمال شود.»
عمران خان همچنان به اتهام فساد مالی در زندان بهسر میبرد.
ایران از توقف حملات امریکا به حوثیهای یمن استقبال کرد

ایران از توقف حملات امریکا به یمن استقبال کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران چهارشنبه ۱۷ ثور پس از آنکه دونالد ترمپ، رئیسجمهور امریکا، گفت که واشنگتن به بمباران حوثیهای یمن پایان میدهد، این موضع را اعلام کرد.
ترمپ گفته است که حوثیهای یمن پذیرفتهاند از ایجاد اختلال در مسیرهای مهم کشتیرانی در شرقمیانه دست بکشند.
بر اساس توافقی که عمان به عنوان میانجی اعلام کرده، ایالات متحده و حوثیها، یکدیگر را هدف قرار نخواهند داد؛ این شامل کشتیهای امریکایی در بحیره سرخ و تنگه بابالمندب نیز میشود.
طالبان: ترکمنستان از برنامههای تازه برای توسعه همکاریهای تجاری با افغانستان خبر داد

حکومت طالبان گفته که ترکمنستان برنامههایی را در زمینه خط آهن، تجارت و ترانزیت با افغانستان اعلام کرده است.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، روز چهارشنبه با رشید مردوف، معاون کابینه وزرای ترکمنستان و وزیر خارجه این کشور، درباره پیشرفت پروژه پایپلاین تاپی گفتوگو کرد.
ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه طالبان، در بیانیهای گفته که این نشست بهصورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.
پروژه تاپی، یک طرح منطقهای خط لوله گاز است که گاز ترکمنستان را از مسیر افغانستان به پاکستان و هند منتقل میکند.
قرارداد آغاز این پروژه در سال ۲۰۱۶ میان ترکمنستان، دولت پیشین جمهوری افغانستان، پاکستان و هند در عشقآباد امضا شده بود.
پاکستان: رانندگان موترهای ترانسپورتی افغان تنها با ویزا اجازه ورود خواهند داشت

مقامهای پاکستانی در گذرگاه تورخم اعلام کردهاند که از تاریخ ۳۰ می رانندگان موترهای ترانسپورتی افغان تنها در صورتی اجازه ورود به پاکستان را خواهند داشت که ویزه معتبر در اختیار داشته باشند.
این تصمیم پس از آن گرفته شده که اعتبار سند یکساله ورود به پاکستان موسوم به "TAD" تا پایان همین ماه به اتمام میرسد.
بر اساس اطلاعات منتشرشده، در این مورد اعلامیههایی در مکانهای قابل دید در تورخم نصب شده و به رانندگان افغان نیز بهگونه شفاهی اطلاع داده شده است.
پیش از این نیز تصمیم مشابهی از سوی پاکستان اتخاذ شده بود که تأثیر منفی بر روند تجارت و ترانزیت میان دو کشور گذاشت.
ستره محکمه امریکا به اداره ترمپ دستور از سرگیری بررسی پروندههای پناهجویان افغان را داده

ستره محکمه ایالات متحده به اداره ترمپ دستور داده تا از تاریخ ۱۲ می ۲۰۲۵ بررسی پروندههای پناهجویان افغان را از سر گیرد.
این تصمیم شامل برنامه پذیرش پناهجویان امریکا (USRAP)، طرحهای اسکان مجدد و برنامههای تأیید سفر نیز میشود.
شان ون دایور، رئیس سازمان «افغان ایوک» این تصمیم را یک پیروزی بزرگ برای متحدان افغان در امریکا توصیف کرده و گفته در صورت اجرای آن از سوی اداره ترامپ، گامی مهم برداشته خواهد شد.
در حکم دیوان عالی، بهطور ویژه خواسته شده که ممنوعیت پذیرش پناهجویان لغو شود و این دستور از تاریخ ۱۲ می اجرایی خواهد شد. قاضی دیوان تأکید کرده که اداره باید هرچه زودتر روند بررسی پروندهها را آغاز کند.
طالبان؛ افزایش تنش بین پاکستان و هند به نفع منطقه نیست

وزارت امور خارجه طالبان نگرانی خود را از افزایش تنشها بین پاکستان و هند ابراز کرده و گفته است که این وضعیت را به نفع منطقه نمیداند.
وزارت امور خارجه طالبان امروز چهارشنبه در صفحه ایکس خود نوشت که امنیت و ثبات را به نفع کل منطقه میداند و از هر دو طرف میخواهد که خویشتنداری کنند و مشکلات را از طریق دیپلماسی و گفتگو حل کنند.
اگرچه پاکستان متحد اصلی طالبان محسوب میشد، اما روابط بین این کشور و طالبان به ویژه پس از بمباران منطقه برمل در پکتیکا توسط طیارههای پاکستانی در سال گذشته، پرتنش شده است.
در مقابل، روابط طالبان با هند خلاف اوایل حکومت طالبان در سال ۲۰۲۱ نزدیکتر شده است.
رایگیری مخفی برای انتخاب رهبر تازه کاتولیکهای جهان، در واتیکان با حضور بیش از ۱۳۰ کاردینال آغاز میشود

مراسم رایگیری مخفی برای انتخاب رهبر تازه کاتولیکهای جهان، در واتیکان با حضور بیش از ۱۳۰ کاردینال آغاز میشود.
برای انتخاب جانشین پاپ فرانسیس که حدود دو هفتهٔ پیش در ۸۸ سالگی درگذشت، دهها کاردینال به گونه مخفی به رایگیری میپردازند.
در حالی که کاردینالها این هفته گفتند که انتظار یک گردهمایی کوتاه را دارند، احتمالاً رأیگیری چند دور طول خواهد کشید.
طی قرن گذشته، بین سه تا هشت رأیگیری برای انتخاب پاپ لازم بوده است.
پاپ فرانسیس ۱۰۸ نفر از کاردینالهای حاضر در مراسم رایگیری امروز را خود منصوب کرده است که از کشورهای دوردستی مانند مغولستان، سویدن و تونگا نیز در میان آنها هستند که پیشتر هرگز کاردینال نداشتهاند. همین امر انتخاب پاپ جدید را غیرقابل پیشبینی کرده است.
بسیاری از کاردینالها تا هفته گذشته با هم ملاقات نکرده بودند و گفتهاند که برای آشنایی با یکدیگر به زمان بیشتری نیاز دارند، و در نتیجه این پرسش مطرح شده که چقدر زمان خواهد برد تا یک نامزد بتواند دوسوم اکثریت آرا یا ۸۹ رای لازم برای کسب مقام پاپی را به دست آورد.
فرد پیروز دوصد و شصت و هفتمین پاپ واتیکان خواهد بود که رهبری جامعه ۱.۴ میلیارد نفری کاتولیکهای جهان را به عهده خواهد داشت.
این گروه، برای اطلاع جهانیان رأیها را خواهند سوزاند و دود میفرستند: اگر نامزدی به اکثریت دوسوم آرا نرسیده باشد، دود سیاه و اگر پاپ جدید انتخاب شده باشد، دود سفید بلند خواهد شد.
مسئله اصلی این است که آیا پاپ آینده مسیر پاپ محبوب آرژانتینی را در پیش خواهد گرفت، یا واتیکان به سوی رهبری سنتگراتر و محافظهکارتر متمایل خواهد شد.
پاپ فرانسیس، اصلاحطلب پرجنبوجوشی از بوئنوس آیرس، به مدت ۱۲ سال واتیکان را اداره کرد.
با این حال، کارشناسان هشدار میدهند که ممکن است کاردینالها لزوماً از الگوی او پیروی نکنند و بسیاری پیشبینی میکنند که احتمال شگفتی وجود دارد
نشست اضطراری امنیت ملی در پاکستان پس از حملات هند

شهباز شریف صدراعظم پاکستان روز چهارشنبه ۱۷ ثور ریاست نشست اضطراری کمیته امنیت ملی را پس از حملات راکتی هند برعهده گرفت، جایی که مقامات ارشد نظامی و سیاسی واکنش کشور به این تنش را بررسی کردند.
در این نشست دو ساعته در اسلامآباد، فرماندهان نظامی اعلام کردند که پاکستان در پاسخ به حملات هند، تأسیسات نظامی این کشور را هدف قرار داده و پنج جنگنده هندی را سرنگون کرده است. اما مقامات پاکستان شواهدی در این مورد پیشکش نکرده اند.
شهباز شریف تصمیم گرفت در جلسه آینده مجلس ملی سخنرانی کند و نمایندگان را از تحولات اخیر، حملات هند و واکنش نظامی پاکستان مطلع سازد.
اسلام آباد می گوید که در حملات راکتی هند دستکم ۲۶ نفر در پاکستان کشته شدند.
هند صبحهنگام روز چهارشنبه (۱۷ثور) اعلام کرد که ۹ نقطه را در پاکستان و منطقۀ کشمیر تحت کنترل این کشور هدف حمله نظامی قرار داده است.
تنش بین دو همسایه دارای سلاح هستهای ماه گذشته و به دنبال حمله به گردشگران در کشمیر هند که ۲۶ کشته بر جای گذاشت بالا گرفت و اکنون به درگیری نظامی کشیده است.
پس از حملات راکتی هند، پروازهای مختل شده در پاکستان از سرگرفته شد

اداره هوانوردی پاکستان اعلامیه جدیدی منتشر کرده که بر اساس آن، حریم هوایی میدانهای هوایی اسلامآباد، لاهور و کراچی برای پروازها بازگشایی شده است.
در اطلاعیه روز چهارشنبه ۱۷ ثور آمده است که در جریان محدودیتهای عملیاتی، حریم هوایی به مدت ۴۸ ساعت بسته شده بود، اما اکنون بهطور کامل باز شده است.
در اطلاعیه همچنین تأکید شده که با در نظر گرفتن وضعیت منطقه، مسافران باید با شرکتهای هوایی مربوطه در تماس باشند، زیرا تصمیم نهایی در مورد زمانبندی و مسیر پروازها با این شرکتها است.
از سوی دیگر، در شفاخانه های پنجاب و اسلامآباد وضعیت اضطراری اعلام شده و رخصتیهای تمام کارکنان صحی لغو شده است.
به داکتران، نرسها و کارمندان صحی دستور داده شده تا در شفاخانهها بمانند.
در تمام ولسوالیها و ادارات نظارتی ایالاتی پنجاب نیز وضعیت اضطراری اعلام شده است.
همچنان، تصمیم به بستهشدن مؤسسات تعلیمی گرفته شده و امروز تمام مکاتب دولتی و خصوصی تعطیل هستند.