در مسودهای که از سوی امریکا روز جمعه به مجمع عمومی ملل متحد پیشنهاد شده، در مورد حمله روسیه بر اوکراین از لحن شدید انتقادی خود داری شده، اما در مسوده دیگر که توسط اتحادیه اروپا پیشنهاد شده ، در این رابطه تاکید صورت گرفته است.
نظر به گزارش مرکز خبری رادیو آزادی، امریکا در مسوده پیشنهادی خود از تلفات جانی این جنگ اظهار تأسف کرده و خواستار توقف فوری آن و برقراری صلح شده است.
اما در این مسوده در اشغال مناطق اوکراین از سوی روسیه یاد نشده و مسکو عامل آغاز این جنگ دانسته نشده است.
مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا این مسوده را ساده و تاریخی خوانده و از اعضای مجمع عمومی ملل متحد خواسته است که از آن حمایت کنند تا حرکتی در مسیر صلح آغاز شود.
آقای روبیو در اعلامیهی خود گفته که «مسوده پیشنهادی امریکا با نظریه رئیس جمهور ترمپ مطابق است که هدف از آن برگشت ملل متحد به منشور حقیقی آن میباشد یعنی حفظ صلح و امنیت بین المللی از جمله رسیدن به این اهداف با حل مسالمت آمیز منازعات میباشد.»
اما برعکس در مسودهای که از سوی اتحادیه اروپا و اوکرائین به مجمع عمومی ملل متحد پیشنهاد شده به تجاوز روسیه بر اوکراين اشاره شده و بر خروج فوری و بدون قید شرط قوای روسیه از مناطق اشغالی اوکراین تاکید شده است.
در این مسوده بر ضرورت افزایش تلاشهای دیپلوماتیک برای ختم جنگ اوکراين تا پایان سال جاری میلادی و مسوول شناخته شدن مسکو به تعرض بر تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کییف تاکید شده است.
در این مسوده همچنان درخواست شده است که تمام قطعنامه های قبلی ملل متحد در رابطه با تجاوز بر اوکرائين تطبیق شوند .
این دو مسوده در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک به اعضای این سازمان تقسیم شد.
وحدت نظر در دو طرف اقیانوس اطلس یعنی امریکا و اروپا در رابطه با بحران اوکراین بعد از بقدرت رسیدن رئیس جمهور ترمپ تغیر کرد. اداره رئیس جمهور ترمپ مذاکرات مستقیم را در این مورد با طرف روسیه به میزبانی عربستان سعودی آغاز کرد که نه اوکرائین و نه نماینده گان اتحایه اروپا در آن سهم داشتند.
سازمان ملل متحد از سال ۲۰۲۲ تا حال شش قطعنامه را در مورد جنگ اوکرائين تصویب کرده که در همه آنها خروج قوای روسیه از اوکرائین تقاضا شده است.