لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۳ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۱۷

آیا درخواست اسکان مجدد بیش از ۲۰۰۰ کماندوی سابق افغان از سوی بریتانیا رد شده است؟


نیروهای خاص جمهوری مخلوع افغانستان-تصویر از آرشیف
نیروهای خاص جمهوری مخلوع افغانستان-تصویر از آرشیف

بر اساس گزارش که بی بی سی روز دوشنبه ۱۷ فبروری منتشر کرد شواهد معتبر از خدمت این کماندوها در واحدهای تحت حمایت بریتانیا در افغانستان وجود دارد. گفته شده که این نیروها قبل از تصرف طالبان در سال ۲۰۲۱، توسط نیروهای بریتانیایی آموزش، تأمین مالی یا به‌طور مستقیم حمایت شده بودند.

تأیید رد شدن بیش از ۲,۰۰۰ درخواست در جلسات محکمه اوایل ماه جاری، در جریان شکایت یکی از اعضای سابق نیروهای ویژه بریتانیا فاش شد.

این افشاگری با ادعاهای قبلی وزارت دفاع بریتانیا مبنی بر اینکه اتباع افغان که در کنار نیروهای بریتانیایی خدمت کرده‌اند، واجد شرایط انتقال تحت سیاست‌های اسکان مجدد بریتانیا هستند، در تضاد است.

چهار ماه قبل وزارت دفاع بریتانیا گفته بود که می‌خواهد تا صدها نیروهای خاص افغان را که با نیروهای بریتانیایی در افغانستان همکار بوده‌اند و درخواست‌های پناهنده‌گی‌شان به آن کشور قبلاً رد شده، پس از ارزیابی مجدد به بریتانیا منتقل کند.

شماری از کماندوهای افغان در گفتگو به رادیو آزادی تایید کردند که پرونده های مهاجرتی شان از سوی دولت بریتانیا رد شده است.

عزیز الله یک سرباز نیروهای خاص یا کماندو در جمهوری پیشین مقیم پاکستان روز سه شنبه به رادیو آزادی است که در مورد رد اسکان مجددش به بریتانیا گفت:

«درخواست ما سال گذشته طی مراحل شده بود، به کمیته خاص وزارت خارجه بریتانیا بر طی مراحل فرستاده شد منتظر بودیم که از کمیته جواب بگیریم. با وجود که مشکل در کیس های ما نبود اما حال گفته شده که بیشتر از این منتظر نباشید»

یکی از سرباز نیروهای پیشین کماندو که به دلیل حساسیت موضوع نخواست از او نام برده شود به رادیو آزادی گفت:

«همه کماندوها شانه به شانه با نیروهای بریتانیا کار کردند اما امروز با دریافت جواب رد کاملا نا امید شدیم ما در افغانستان هیچ آینده ی نداریم و مخفی هستیم نمی توانیم کار کنیم و به زندگی خود برسیم اولین و آخرین امید ما همی کیس بود دیگر آن هم نشد.»

نیروهای خاص امنیتی جمهوری مخلوع افغانستان-تصویر از آرشیف
نیروهای خاص امنیتی جمهوری مخلوع افغانستان-تصویر از آرشیف

بر اساس معلومات وزارت دفاع بریتانیا، در نظام جمهوری پیشین ۲ هزار نیروی ویژهٔ افغان با نیروهای بریتانیایی مشترکاً وطیفه انجام داده‌اند، این قطعات ویژه زیر نام واحد "Triples" تحت حمایت حکومت بریتانیا بودند.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان برنامه‌ تحت عنوان سیاست اسکان و کمک به افغان‌ها (ای آر ای پی) برای افغان‌هایی طراحی شده که قبل از تسلط طالبان با نیروهای بریتانیایی و نهادهای دولتی همکاری کرده‌اند.

آمار رسمی نشان می‌دهد که تا سپتمبر سال گذشته میلادی ۱۷هزار و ۹۵۶ نفر از طریق برنامه «ای آر ای پی» به بریتانیا انتقال یافته‌اند.

پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، شماری از افغان های که با نیروهای خارجی همکاری کرده‌اند، در کشورهای همسایه مانند پاکستان و ایران برای درخواست پناهنده‌گی و پیگیری پرونده‌های خود مستقر شده‌اند.

XS
SM
MD
LG