لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۵ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۲۱

افغانهای مظنون به حملات در جرمنی، مهاجرت را به سوژۀ اصلی انتخابات مبدل کرده اند


مراسم یادبود از قربانیان حمله با چاقو در شهر آشافن‌بورگ، جرمنی
مراسم یادبود از قربانیان حمله با چاقو در شهر آشافن‌بورگ، جرمنی

با نزدیک شدن انتخابات سراسری ۲۳ فبروری در جرمنی، حزب بدیل برای جرمنی (AfD) در حال کسب حمایت بیشتر است، اما همزمان با مخالفت‌های شدیدی روبروست و مردم این حزب را متهم می‌کنند که از مجموعه‌ای از حملات خشونت‌آمیز توسط مهاجران برای اهداف سیاسی سوءاستفاده می‌کند.

یکی از تازه ترین حملات در شهر آشافن‌بورگ در ایالت بایرن بود که در آن پلیس یک مرد افغان را پس از حمله با چاقو به گروهی از شاگردان و کارمندان یک کودکستان، دستگیر کرد. این حمله باعث کشته شدن یک پسر ۲ ساله و یک مرد بزرگسال شد.

"او قرار بود اخراج شود"، این جمله‌ای است که هرمان پریگنیتز، نامزد AfD که در یک صبح سرد برلین مصروف نصب کردن پوسترهای انتخاباتی در پایه های چراغهای جاده بود، به ما گفت.

او نکته‌ای را بیان کرد که وزیر داخله سوسیال دموکرات آلمان، نانسی فیزر، نیز بیان کرده بود، اما AfD سیاست‌های تندتری در مورد مهاجرت نسبت به دیگر احزاب دارد.

این حزب خواستار اخراج دسته‌جمعی سوری‌ها و افغان‌ها است.

منتقدان AfD را به نژادپرستی و حتی فاشیسم متهم می‌کنند. سرویس اطلاعات داخلی آلمان این حزب را به دلیل احتمال ارتباط با افراط‌گرایی راست‌گرا تحت نظارت دارد.

هرمان پریگنیتز، کاندید حزب بدیل برای جرمنی
هرمان پریگنیتز، کاندید حزب بدیل برای جرمنی

هرمان پریگنیتز که ادعا می‌کند حزبش "هدف گرفته شده" ویدئویی را به ما نشان داد که در آن مردم پوسترهایشان را پاره می‌کنند. امروز او با استفاده از زینه پوسترها را آنقدر بلند نصب میکند که دست مردم به آنها نرسد.

او با جدیت از اخراج مهاجران دفاع می‌کند و این‌را که زندگی کسانی که دوباره با کشور های شان فرستاده می‌شوند، در خطر خواهد بود، رد می‌کند.

"همیشه در افغانستان درگیری بوده است، جایی که اقوام مختلف با یکدیگر می‌جنگند. ما نمی‌توانیم برای آنها در جرمنی صلح برقرار کنیم. این قبایل، این مردم، ساکنان افغانستان باید این کار را در کشور خود انجام دهند."

بعد از آن روز، ما به خانه سارا سیرت رفتیم. او قبلاً در وزارت زنان در کابل کار می‌کرد و در سال ۲۰۲۰ به خاطر کمک به دختران و زنان افغان در بخش فراهم کردن فرصت تحصیل و کار، جایزه حقوق بشر فرانکو-جرمن را دریافت کرد.

"احساس امنیت نمیکردم"

بعد از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، او به همراه دو برادر و والدینش به جرمنی دعوت شد. سیرت با خانواده‌اش اکنون در یک آپارتمان سه اتاقۀ کوچک در حاشیه برلین زندگی می‌کند.

سیرت گفت که حمله در آشافن‌بورگ او و بسیاری از افغان‌ها را نگران کرده است.

سارا سیرت، کارمند پیشین وزارت امور زنان افغانستان
سارا سیرت، کارمند پیشین وزارت امور زنان افغانستان

"من شخصاً احساس امنیت نمی‌کردم. چون وقتی بیرون می‌رفتم یا به صنف می‌رفتم، فکر می‌کردم همه به من نگاه می‌کنند و فکر می‌کنند: "او یک افغان است با افکاری مشابه، و ممکن است برای کشور ما خطرناک باشد".

او تنها نیست. چند روز قبل از دیدار ما، ویدیویی در آلمان پخش شد که در آن یک دختر افغان ۱۲ ساله پس از عذرخواهی به خاطر حملۀ که رخ داده بود، در یک جلسه عمومی، در حال گریه است. سپس یک زن او را دلداری می‌دهد و به او می‌گوید که مسلماً نیازی به عذرخواهی ندارد.

سیرت می‌گوید که نگران این است که چگونه رویدادهایی مانند این تأثیراتی بر جامعه جرمنی دارند، اما از اینکه احتمال اخراج دسته‌جمعی مهاجرین به واقعیت تبدیل شود نگران نیست. او اشاره کرد که هیچ حزب دیگری این پالیسی را مطرح نکرده و بعید است که AfD بعد از انتخابات بخشی از حکومت ائتلافی جدید باشد.

سال‌هاست که در جرمنی تابویی در مورد همکاری با AfD وجود دارد. اما خط مشی سختگیرانه آن در مورد مهاجرت، همراه با چندین حمله در یک سال گذشته، به‌طور قابل توجهی بر سیاست‌های جرمنی تأثیر گذاشته است.

"مردم خواستار اقدامات جدی برای محدود کردن مهاجرت استند"

احزاب دیگر نیز وعده داده‌اند که در زمینه مهاجرت «سختگیر» خواهند بود و سال گذشته جرمنی ۲۸ افغان را در یک پرواز به کابل فرستاد.

وزیر داخله جرمنی گفته است که این کشور تنها کشور اروپایی است که چنین کاری را کرده.

اخیراً حزب دموکرات‌های مسیحی (CDU/CSU)، که احتمالاً در انتخابات برنده خواهد شد، در همسویی با حزب بدیل برای جرمنی ( AfD) در پارلمان این کشور، پیشنهاد عملی شدن تدابیر شدیدتر در مرزهای جرمنی را مطرح کرد.

این همسویی، منجر به اعتراضات گسترده در سراسر جرمنی شد و حدود ۲۵۰۰۰۰ نفر در مونیخ جمع شدند تا شکستن «دیوارآتشین» در اطراف حزب AfD توسط حزب دموکرات های مسیحی (CDU/CSU) را محکوم کنند.

حضور مردم در تظاهراتی زیر عنوان "مونیخ برضد راست"، ۸ فبروری ۲۰۲۵
حضور مردم در تظاهراتی زیر عنوان "مونیخ برضد راست"، ۸ فبروری ۲۰۲۵

یورگن هاردت، نماینده CDU/CSU به ما گفت که او این موضع حزبش را در حوزۀ انتخابتی خود درک می‌کند. یورگن هاردت نماینده شهر زولینگن در غرب آلمان است، جایی که در یک حمله با چاقو در ماه آگست سه نفر کشته و هشت نفر زخمی شدند. مسوولیت این حمله را گروه دولت اسلامی (داعش) پذیرفت و پولیس یک مظنون سوری را بازداشت کرد.

یورگن هاردت می‌گوید "دو نفر از قربانیان در زولینگن عضو یک باشگاه ورزشی بودند. آنها در تجمع سالانۀ باشگاه ورزشی خود حضور یافته بودند".

هارت افوزد که مردم در آلمان خواستار "تدابیر سختگیرانه‌تر" در قبال پناهجویان هستند.

روز بعد از دیدار ما با سارا سیرات، شخصی با یک موتر به جمعی از مردم در مونیخ حمله کرد. پولیس گفت که رانندۀ موتر را که یک مرد افغان بود بازداشت کرده و در حال بررسی انگیزه‌های اسلامی‌گرایانه این حمله است.

یک زن ۳۷ ساله الجزایری-آلمانی و دختر۲ ساله‌اش در این حمله در شهر مونیخ کشته شدند. پدر این خانواده تقاضا کرده است که از این حمله برای اهداف سیاسی سوءاستفاده نشود.

اما با آن هم، حوادث اخیر دوباره مهاجرت را به داغترین سوژۀ انتخاباتی در جرمنی مبدل کرده است.

XS
SM
MD
LG