لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۰۶

سیگار: امریکا پس از خروج نیروهایش، ۳.۷۱ میلیارد دالر را در افغانستان هزینه کرده است


تصویر از آرشیف
تصویر از آرشیف

اداره سرمفتش خاص ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان «سیگار» در گزارش سه ماهه خود که به تاریخ ۳۰ جنوری به کانگرس ارائه کرده و روز جمعه ۳۱ جنوری منتشر کرد گفته که این پول از طریق ادارات ملل متحد که در افغانستان فعالیت دارند وصندوق امانی که ازسوی بانک جهانی مدیریت می‌شود، به مصرف رسیده است.

در این گزارش آمده که اگرچه این کمک ها ممکن است در جلوگیری از قحطی و یا فروپاشی اقتصادی افغانستان کمک کرده باشد، اما به طالبان نیز کمک کرده است تا شهروندان امریکایی را به گروگان بگیرند، از حقوق زنان و دختران سوء استفاده کنند، افغانستان به پناهگاه امن برای تروریست ها مبدل کرده، باعث سانسور رسانه ها شده وطالبان هنوز از هدف قراردادن سربازان نظام پیشین دست نکشیده اند.

از سوی دیگر، پس از ابراز نگرانی‌های مکرر، این بار برخی از سناتوران امریکایی لایحه ای را تحت عنوان "توقف تامین مالی تروریست های جهانی " به کانگرس امریکا ارائه کرده‌اند.

شلی مور کاپیتو، سناتور امریکایی، یکی از ارائه کننده گان این طرح، روز پنج‌شنبه (۳۰ جدی) در وب‌سایت رسمی‌اش گفته است که این طرح که توسط ده سناتور حمایت شده و اگر تصویب شود، تا زمانی که شفافیت کامل در مورد اینکه کمک های ایالات متحده به سازمان ملل متحد برای افغانستان در کجا به مصرف میرسد، مسدود خواهد شد.

در ویب سایت رسمی این سناتور امریکایی درکنار این مطلب آمده که او گفته است، "مردم امریکا با دالر های مالیاتی شان از تمویل تروریزم حمایت نمیکنند."

خانم کاپیتو تأکید کرد که اگر سازمان ملل متحد نمی‌تواند پول را در افغانستان نظارت کند، پس به گفته او نباید در این زمینه به آن اعتماد کرد.

او افزوده است که طالبان حقوق همه مردم افغانستان از جمله زنان و دختران را گرفته است، چیزی که سیگار نیز در گزارش خود از آن ابراز نگرانی کرده است.

هرچند سازمان ملل متحد و حکومت طالبان هنوز در مورد اظهارات این عضو کانگرس اظهار نظر نکرده اند، اما پیش از این سازمان ملل متحد و طالبان با وزارت امور خارجه ایالات متحده به رهبری دولت جو بایدن، رئیس جمهور پیشین امریکا بارها چنین ادعاها را رد کرده و گفته است که کمک‌های بشردوستانه خارجی‌ در افغانستان مستقیما از طریق نهادهای مختلف سازمان ملل به افغان‌های نیازمند می‌رسد.

این لایحه در پی فرمان اجرایی اخیر دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا مبنی بر تعلیق تمام کمک‌های خارجی برای ۹۰ روز ارائه شده است.

با این حال، چند روز پیش، مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده گفته بود که استثنا برای برخی از خدمات صحی، غذا و سایر کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان درنظرگرفته شده است.

این اظهارات در مورد کمک به افغانستان در حالی مطرح می شود که روز به روز فقر در این کشور افزایش می یابد.

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) در اواخر ماه دسامبر، ابراز نگرانی کرد که امسال ۲۲.۹ میلیون افغان یعنی دقیقاً نیمی از جمعیت افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

XS
SM
MD
LG