لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۳۸

وزیر اعلی ایالت بایرن جرمنی می‌گوید ۲۰۰ مجرم افغان باید فوراً از این ایالت اخراج شوند


گل گذاشتن مقامات آلمانی بر محلی که پناه‌جوی افغان موتر خود را بر مردم راند - صویر از آرشیف
گل گذاشتن مقامات آلمانی بر محلی که پناه‌جوی افغان موتر خود را بر مردم راند - صویر از آرشیف

مارکوز زودر، وزیر اعلی ایالت بایرن جرمنی می‌گوید که در مورد اخراج مهاجران مجرم به افغانستان باید هرچه زودتر با طالبان گفت‌وگو شود. او در واکنش به زخمی‌شدن ۳۹ نفر در حمله‌ی یک پناه‌جوی افغان این مطلب را بیان کرده است.

وزیر اعلی ایالت بایرن، بزرگترین ایالت جرمنی، هشدار می دهد که باید پروازهای هفتگی برای فرستادن مهاجران مجرم به افغانستان ترتیب داده شود.

مارکوز زودر-وزیر اعلی ایالت بایرن
مارکوز زودر-وزیر اعلی ایالت بایرن

مارکوز زودر روز یکشنبه در مصاحبه با رسانه های آلمانی گفت:

«هر هفته باید پروازهایی برای اخراج انجام شود. ما در اینجا بیش از ۲۰۰ مجرم داریم که بایداخراج شوند و باید توسط دولت فدرال تنظیم شود. ما باید با افغانستان مذاکره کنیم. ما نباید به مجرمانی که اخراج می شوند، ۱۰۰۰ یورو بپردازیم.»

او افزود که تنها در بایرن ۲۰۰۰ افغان شرایط اخراج را دارند و ۲۰۰ نفر از آنها متهم به جرایم جدی هستند.

خبرگزاری فرانس پرس نوشت که مقامات طالبان از قبل آماده مذاکره برای بازگشت پناهجویان افغان شده اند.

عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه طالبان به خبرگزاری دی پی ای (آلمان) گفت که این کشور باید قنسولگری های افغانستان را به دولت طالبان تحویل دهد تا آنها بتوانند بازگشت پناهجویان را تسهیل کنند.

روز پنج‌شنبه گذشته، فرهاد (ن) پناهجوی ۲۴ ساله افغان با موتر خود به معترضان اتحادیه کارگری در مونیخ، شهر مرکزی بایرن راند و دست کم ۳۹ نفر را زخمی کرد.

یک کودک دو ساله و یک مادر ۳۷ ساله روز شنبه درشفاخانه جان باختند.

موتر فرهاد ن که آنرا بر مردم در مونیخ راند
موتر فرهاد ن که آنرا بر مردم در مونیخ راند

صدراعظم جرمنی در بازدید از محل حادثه در پیامی این حادثه را هولناک خواند و گفت که مهاجران مظنون افغان ابتدا باید دوران زندان خود را در آلمان بگذرانند و سپس اخراج شوند.

حادثه مجروح شدن ده ها نفر توسط یک پناهجوی افغان در مونیخ واکنش افغان های مقیم جرمنی و نمایندگی های دیپلماتیک را نیز برانگیخته است.

روز یکشنبه ده ها تن از افغان ها در هامبورگ گردهمایی را برای ابراز همدردی با قربانیان حادثه مونیخ برگزار کردند.

آنها پناهندگان افغان مقیم جرمنی را تشویق کردند تا به قانون اساسی آلمان و ارزش های آزادی و دموکراسی احترام بگذارند.

یکی از اشتراک کننده گان گردهمایی هامبورگ به رادیو آزادی گفت:

«ما امروز جمع شدیم که نشان بدهیم که افغانها یک فرد یا دو فرد که مجرم هستند نمایندگی از ملت ما نمی‌کنند. ما اینجه آمدیم که نشان بدهیم که اشتراک ما دراین جامعه مثبت باشد. در اینجا زندگی آرام داشته باشیم و به مردم نشان بدهیم که ما صلح طلب استیم.»

سفارت افغانستان در برلین و قنسولگری‌های این کشور در بن و مونشن در بیانیه ای مشترک حادثه مونیخ را محکوم و آمادگی خود را برای همکاری با دولت فدرال جرمنی در اخراج مجرمین اعلام کردند.

سارنوال جرمنی می‌گوید حملۀ مونیخ با "انگیزۀ اسلام‌گرایانه" انجام شده
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:32 0:00

این حادثه در شرایطی رخ داد که قرار است در ۲۳ فبروری انتخابات پارلمانی برگزار شود‌ و بار دیگر بحث در مورد پناهندگان را داغ کرده است.

اکثر احزاب راست افراطی خواهان خروج مهاجرین و افزایش فشار بر دولت هستند.

بر اساس گزارش ها، پس از حادثه مونیخ، دولت جرمنی نیز سفر افغان هایی را که ویزه گرفته و آماده رفتن به جرمنی بودند، متوقف کرده است

مارکوز زودر نیز در پیام خود تاکید کرد که روند صدور ویزه باید متوقف شود و کنترول دقیق افرادی که وارد آلمان می شوند، باید انجام شود.

مارکوز زودر از اقدامات و طرز فکر افراطی برخی از پناهجویان در آلمان ابراز نگرانی کرد و گفت که باید تلاش برای ترویج افراط گرایی و افراط گرایی در رسانه ها و سایت ها خنثی و جلوگیری شود.

افغان ها یک جمعیت بزرگ از پناهجویان در آلمان را تشکیل می دهند. بر اساس اطلاعات اداره احصائیه آلمان، تا پایان سال ۲۰۲۴ حداقل ۴۴۲ هزار افغان در آنجا زندگی می کنند.

XS
SM
MD
LG