لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۴ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۳

‌توماس نیکلاسن: اتحادیهٔ اروپا در همه بخش‌ها حمایت هایش به افغانستان را ادامه می‌دهد


‌توماس نیکلاسن نمایندهٔ خاص اتحادیهٔ اروپا برای افغانستان-تصویر از آرشیف
‌توماس نیکلاسن نمایندهٔ خاص اتحادیهٔ اروپا برای افغانستان-تصویر از آرشیف

نمایندهٔ ویژهٔ اتحادیه اروپا وضعیت کنوني بشری، سياسي و اقتصادی در افغانستان را قابل نگرانی خوانده و تعهد سپرد که ‌اتحادیهٔ اروپا با این کشور در همه بخش‌ها به حمایت‌هایش ادامه خواهد داد.

توماس نیکلاسن، نمایندهٔ خاص اتحادیهٔ اروپا برای افغانستان می‌گوید، در سفر به افغانستان و در دیدار با مقام‌های حاکم در این کشور، نمایندگان سازمان ملل متحد و موسسه‌‌های غیردولتی بین‌المللی و سایر بحث‌های مربوط به زنان افغان، نگرانی عمیق اتحادیهٔ اروپا را در مورد قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان که در ماه اگست صادر کرده‌اند ابراز کرده است.

آقای نیکلاسن می‌گوید، بیشتر افغان‌ها برایش گفته‌اند که این قانون چقدر کارهای شرکت‌ها و سازمان‌ها را پیچیده کرده است و بیشتر از همه بر رفت و آمد زنان کار کردن، دست‌رسی آن‌ها به خدمات و توانایی شان در بخش حمایت از خانواده تاثیر گذاشته است.

به گفتهٔ او، این قانون اتحادیهٔ اروپا را نیز را به چالش‌ها رو‌به‌رو کرده است و به علت مشکلاتی که شرکای این اتحادیه در بخش فراهم کردن کمک‌ها به مردم افغانستان مواجهٔ شدند، هزینه‌های شان افزایش یافته و ساحهٔ عملیات نیز به همین علت محدود شده است.

توماس نیکلاسن، در اعلامیه با اشاره به کمک‌های بشردوستانهٔ اتحادیهٔ اروپا با افغانستان گفت که موسسه‌های غیر دولتی بین‌المللی که از ۲۰۲۱ به این‌سو بخش بیشتر ۱،۶ میلیارد یورو کمک بشری و دیگر کمک‌های اساسی به مردم افغانستان رسانده‌اند، نیز در‌مورد گزارش‌های ابراز نگرانی کرده‌اند که چند روز پیش در پیوند به نشست کابینه در کندهار منتشر شده بود.

گفته می‌شود که در این نشست بر وضع محدودیت‌های شدید بر فعالیت و حضور موسه‌های غیر دولتی بین‌المللی در افغانستان پیشنهاد شده است.

اما به گفتهٔ نیکلاسن، در دیدار با این مقام‌ها به آن‌ها گقته است که اگر چنین تصمیم گرفته شده باشد و عملی شود، پس در ارائه کمک‌های ما به مردم نیازمند در افغانستان تاثیر منفی خواهد گذاشت، اما به گفتهٔ او هیچ یکی از مقامات در این مورد به او وضاحت ندادند.

توماس نیکلاسن، نمایندهٔ ویژهٔ اتحادیهٔ اروپا برای افغانستان در اعلامیهٔ منتشر شده همچنان گفته است که در دیدار به شمول مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا با برخی دیگر مقام‌های بلند پایهٔ آن‌ها در مورد آن فرمان شفاهی نیز نگرانی نشان داده که به تاریخ ۲م دسمبر برای محدود کردن آموزش زنان و دختران در ۱۸۰ انستیتیوت طبی صادر شده است.

هیچ یکی از مقام‌ها نتوانستند که این مسئله را روشن کنند که چرا این فرمان صادر شده و مشکلات پیامدهای ناگوار احتمالی برای صحت زنان و کودکان را چگونه حل خواهند کرد

اما به گفتهٔ او، در این نشست هیچ یکی از مقام‌ها نتوانستند که این مسله را روشن کنند که چرا این فرمان صادر شده و مشکلات پیامدهای ناگوار احتمالی برای صحت زنان و کودکان را چگونه حل خواهند کرد.

آقای نیکلاسن افزود، مقام‌ها از کدام برنامهٔ مشخصی برای پس‌گیری این تصمیم و نه هم از لغو محدودیت‌ها بر تحصیلات متوسط و عالی دختران که از سه سال به این سو نافذ شده اند یاد‌آوری نکردند.

توماس نیکلاسن، که روز پنج‌شنبهٔ هفتهٔ گذشته پیش از بازگشت از کابل در یک نشست خبری در مورد وضعیت افغانستان جدا ابراز نگرانی کرده بود، در یک اعلامیه دوباره تاکید کرده است که او در مورد وضعیت افغانستان بسیار نگران است.

«من افغانستان را درحالی ترک می‌کنم که هنوز هم به وضعیت فعلی بشری، سیاسی، حقوق بشری و اقتصادی و در کل به حالتی نگرانم که به نظر می‌‌رسد این کشور در نتیجهٔ فرمان‌ها و تصامیم طالبان به آن سو در حرکت اند.»

اما آقای نیکلاسن، تاکید می‌کند که او تا هنوز بر تعامل با افغانستان باور دارد نه این که دروازه‌ها بر رویش بسته شوند و امیدوار است که آن‌ها به راهی دست‌ یابند که در بحث‌های در پیوند به آیندهٔ این کشور صدای جوانان افغان، متخصصان و طرف‌های مختلف دیگر شامل باشد.

طالبان پس از حاکمیت دوبارهٔ شان در اگست ۲۰۲۱، متهم به نقض حقوق بشر، از زمان به قدرت رسیدن در افغانستان نتوانستند حقوق اقلیت ها را تامین و حکومت فراگیرتشکیل دهند.

اینکه حکومت سرپرست آن‌ها را تاکنون هیچ کشور جهان به رسمیت نشناخته است، یک علت عمدهٔ آن نقض حقوق بشر به ویژه حقوق زنان عنوان می‌شود.

زنان ودختران از تحصیل متوسط و عالی، کار در اداره‌های غیر دولتی و بسیاری از اداره‌های دولتی منع شدند و بر سهم فعال زنان در دیگر بخش‌ها در جامعه همچنان محدودیت وضع شده است.

XS
SM
MD
LG