پس از گذشت نزدیک به سه ماه از ادعا ها در مورد بازداشت مهدی انصاری خبرنگار خبرگزاری افغان ،برخی از نزدیکان او مدعی اند که حکومت طالبان اخیرا او را محاکمه کرده است.
آنان ادعا می کنند که با گذشت یک ماه از محاکمه اول مهدی انصاری حکومت طالبان بدون آن که فیصله آن را ابلاغ کنند، قرار است محکمه دوم او را به زودی برگزار کند.
یک همکار مهدی انصاری که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش گرفته شود به شرط تغییر صدایش، روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت:
«مهدی فعلاً در ریاست چهل استخبارات طالبان است. تا هنوز یک محکمهاش سپری شده و دو محکمه دیگر هم دارد. متاسفانه مشخص نیست که این بندی بودنش طولانی میشود یا آزاد خواهد شد. حداقل باید مشخص شود که محکمهشان چگونه سپری شده. اینگونه انتظار کشیدن بسیار سخت است.»
یکی دیگر از همکاران مهدی انصاری که او هم نخواست نام اش در گزارش ذکر شود نیز به رادیو آزادی گفت:
«من با خانواده مهدی در تماس هستم. چند هفته پیش یک محکمهاش سپری شده و منتظر محکمه بعدیاش هستند. امیدواریم هرچه زودتر نگرانی خانواده به پایان برسد. ما از نهادهای حامی خبرنگاران میخواهیم که از دادخواهی برای مهدی دریغ نکنند، چون خانواده او زیر تهدید طالبان هستند و هنوز معلوم نیست مهدی چه وقت آزاد میشود.»
نزدیکان خانواده مهدی انصاری خبرنگار خبرگزاری افغان به تاریخ ۶ اکتوبر مدعی شدند که او پس از خارج شد از دفتر خبرگزاری افغان در منطقه پل سرخ کابل ناپدید شد و ادعا کردند که او از سوی حکومت طالبان بازداشت شده است.
اما در آن زمان، مرکز خبرنگاران افغانستان به نقل از ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان گزارش داد که استخبارات طالبان او را بازداشت نکرده است.
ذبیح الله مجاهد به سوالات رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد.
در این حال، سمیه ولیزاده، مسئول کمیته ارتباطات و داد خواهی مرکز خبرنگاران افغانستان، به رادیو آزادی گفت:
«طبق اطلاعاتی که ما داریم، در حال حاضر حداقل هفت خبرنگار در زندانهای طالبان هستند و مهدی انصاری هم از جمله خبرنگارانی است که از سرنوشت اش خبری نیست. این بازداشتها نگرانکننده است و امیدواریم دادخواهیهای قویتری صورت بگیرد تا خبرنگاران ما از برخوردهای غیرقانونی نجات پیدا کنند.»
به اساس گزارش سازمان های مدافع حقوق خبرنگاران ،از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، فعالیت خبرنگاران و رسانهها به شدت محدود شده است.
گزارش اخیر مرکز خبرنگاران افغانستان نشان میدهد که در سال جاری ۱۸۱ مورد نقض حقوق رسانهها و خبرنگاران ثبت شده است که شامل ۱۳۰ مورد تهدید و ۵۱ مورد بازداشت خبرنگاران بوده است.