لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۸ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۱

روند پرونده‌های پناهندگی بیست هزار افغان پس از فرمان ترمپ چی خواهد شد؟


روند تخلیه همکاران افغان نیروهای بین المللی از میدان هوایی کابل-تصویر از آرشیف
روند تخلیه همکاران افغان نیروهای بین المللی از میدان هوایی کابل-تصویر از آرشیف

"من کیس اس. آی. وی دارم، دو سال می شود که منتظر هستیم. حالا این پروسه هم متوقف شد. ما حتی برای پرواز آمادگی گرفته بودیم، متاسفانه که پروسه کار های ما از سوی امریکا به تعویق افتاد. اگر دوباره آغاز نشود، چه خواهیم کرد؟ "

"در پاکستان هم وضعیت خراب است. اگر به افغانستان برگردیم، آن‌جا به‌ویژه برای زنان و دختران، مانند یک تنور داغ است، حیران مانده ایم که چی خواهیم کرد."

این صحبت های لیمه عزیزی است که دو سال می شود، در انتظار رفتن به امریکا در پاکستان بسر می برد، می‌گوید که تصمیم اخیر رئیس جمهور امریکا او را به شدت نا امید کرده است.

بر اساس گزارش ها، وزارت امور خارجۀ امریکا، تمویل همۀ برنامه هایی که مربوط به جابجایی پناهجویان به شمول افغان ها می شود را متوقف کرده است.

در نامه ای که یک نسخه آن توسط موسسۀ "افغان ایویک" یک نهاد اسکان مجدد افغان ها در شبکۀ اکس(تویتر سابق) به نشر رسیده، این وزارت به همۀ ادارات و موسسات دخیل در روند اسکان مجدد دستور داده که پس از تاریخ ۲۴ جنوری فعالیت هایشان را متوقف کنند، زیرا بودجۀ آنها قطع شده است.

این اقدام پس از آن صورت گرفته که دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا طی یک فرمان اجرایی کمک های خارجی امریکا را به منظور بازنگری، برای نود روز به حالت تعلیق درآورد.
وزارت خارجه امریکا در یک اعلامیه‌ای جداگانه گفته که برنامه‌های مهاجرت، دیگر در اولویت قرار ندارد.

سه سال می شود که علی صمدی در پاکستان به سر می‌برد. او امیدوار بود که از طریق کیس P1 به امریکا برود، ولی با تصامیم اخیر ادارۀ ترمپ، سرنوشت دوسیۀ او دیگر معلوم نیست:

"بیشتر از سه سال می شود که به خاطر پروسس کار های کیس خود به پاکستان آمده ام. من و هزاران افغان و همکار نیروهای نظامی امریکا در أفغانستان، بر اساس ایمیل رسمی وزارت خارجه امریکا به پاکستان آمدیم. بیش از سه سال و بعضی از دوست ها یا چهار سال است که در اینجا برای طی مراحل قانونی کارهایشان منتظر مانده اند، ولی متاسفانه این پروسه از سوی آقای ترمپ لغو و به حالت تعلیق درآمد که چالش ها و مشکلات زیاد سد راه افغان های شده که همکار نیروهای امریکایی بودند."

بنیاد انتقال افغان ها(افغان ایویک) در اعلامیه خود همچنین گفته که حدود بیست هزار متحد افغان امریکایی ها و خانواده هایشان تحت تأثیر این دستور ادارۀ ترمپ قرار گرفته و با آیندۀ نا معلوم مواجه شده اند. بیشتر درخواست های این أفغان ها پذیرفته شده و بعد از مصاحبه ها در سفارت امریکا و سازمان بین المللی مهاجرت(آی او ام)، آنها منتظر پرواز به امریکا بودند.

شان ون دایور، مسول بنیاد انتقال أفغان ها(افغان ایویک) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) نوشته که با قطع بودجۀ اسکان مجدد پناهجویان، حتی پناهجویانی که در امریکا هم مسکون شده اند، با مشکلات مواجه خواهند شد.

کمیتۀ بین‌المللی نجات(آی آر سی) نیز در مورد تصمیم اخیر ادارۀ ترمپ، مبنی بر تعلیق برنامه پناهجویان ابراز نگرانی کرده است.

در اعلامیه این کمیته گفته شده که ادارۀ ترمپ باید حمایت خود را از موسسات و نهاد های اسکان مجدد پناهجویان در سراسر جهان از سر بگیرد.

این کمیته هشدار داده که اگر برنامۀ اسکان مجدد پناهجویان از سر گرفته نشود، مخالفان سیاسی، اقلیت‌های مذهبی و آسیب‌پذیرترین افراد در منازعات، بهای آن را خواهند پرداخت.

ایالات متحده در اگست ۲۰۲۱ میلادی بیش از۱۲۰ هزار افغان را از أفغانستان تخلیه کرد. هزاران تن از همکاران افغان عساکر امریکایی که به پاکستان، امارات متحده عربی و اخیراً به فیلیپین منتقل شده اند، به دلیل اقدام اخیر حکومت امریکا، با بی سرنوشتی روبرو هستند.

XS
SM
MD
LG