لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱ اسد ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۲۳

واکنش‌ها به پذیرش ماموران طالبان توسط جرمنی؛ "خاموش نخواهیم ماند"


جریان انتقال پناهجویان افغان به جرمنی - تصویر از آرشیف
جریان انتقال پناهجویان افغان به جرمنی - تصویر از آرشیف

پس از بازگرداندن ده‌ها پناهجوی افغان متهم به جرایم از سوی جرمنی به افغانستان، مقامات این کشور اعلام کرده‌اند که به منظور همکاری در روند بازگرداندن مهاجران متهم به جرایم از آن کشور، دو نماینده از سوی طالبان را خواهند پذیرفت.

شماری ازرسانه های جرمنی ازجمله دویچه ویله به نقل از حکومت جرمنی گفته است که این دو مامور طالبان در قونسلکری بن و سفارت افغانستان در برلین فعالیت خواهند کرد.
هرچند حکومت طالبان تا هنوز رسماً دراین مورد چیزی نگفته است، اما برخی از رسانه های جرمنی به نقل از شتیفن کورنلیوس سخنگوی حکومت جرمنی گفته اند که سید مصطفی هاشمی و نبراس الحق عزیز به عنوان سکرتر تعین شده اند.
درهمین حال یک منبع دیپلوماتیک به رادیوآزادی تایید کرده است که این دو مامور قونسلی طالب به جرمنی رسیده اند.
خبرگزاری «دی پی ای» جرمنی نیز این موضوع را گزارش کرده است.
پس ازحاکمیت دوباره حکومت طالبان درافغانستان جرمنی اولین کشوراروپایی است که دوکارمند قونسلی طالب را می‌پذیرد.


هرچند برلین تاکید کرده است که پذیرفتن ماموران قونسلی طالبان به معنای به رسمیت شناختن حکومت طالبان نیست و آنان دربخش پلان های طرح شده اخراج کردن افراد دیگر همکاری می‌کنند، اما این تصمیم جرمنی واکنش های متعددی را برانگیخته است.
داکتر رنگین دادفر سپتنا وزیرخارجه حکومت جمهوری پیشین از این اقدام جرمنی به شدت انتقاد کرده است.

پذیرفتن دیپلومات های طالبان به اساس قوانین بین المللی به معنای به رسمیت شناختن این گروه است


او روزدوشنبه ۲۱جولای درصفحه ایکس «توییترسابق » نوشته است که پذیرفتن دیپلومات های طالبان به اساس قوانین بین المللی به معنای به رسمیت شناختن این "گروه " است.
او هشدار داده که این اقدام، سیاست جرمنی را "تا سطح سیاست روسیه پایین خواهد آورد".
آقای سپنتا تاکید کرده است که پذیرفتن دیپلومات های طالبان زیرپا کردن حقوق بشر به ویژه ارزش های حقوق زنان است.
شماری از فعالان حقوق زن نیز این تصمیم جرمنی را محکوم کرده و گفته اند که برلین با گروهی معامله می‌کند که درنقض حقوق بشر به طورگسترده دست دارد.
ترنم سیدی رئیس شبکه مشارکت سیاسی زنان به رادیوآزادی گفت
«کشوری که خودش مهاجرپذیرباشد، حالا حاضرشده که با ناقضین حقوق بشر کمک کند. ما زنان افغان قربانی سیاست های دوگانه جهان استیم، اما خاموش نمی‌مانیم. صدای خود را به جهانیان می‌رسانیم و به جهان می‌گویم که معامله با طالب معامله با خشونت، بی عدالتی و سانسور است. ما این همه چیز را می‌بینیم، اما فراموش نمی‌کنیم»
ژولیا پارسی یک فعال دیگرحقوق زنان می‌پرسد، "حکومت طالبان که درداخل کشورمشروعیت ندارد، چطورامکان دارد که جرمنی درمورد مهاجرینی با آنها گفت‌وگو کند که از ظلم طالبان ازافغانستان فرارکرده اند".

پذیرفتن نماینده طالبان دراصل سپردن مهاجرانی است که ازظلم طالبان فرارکرده اند


او در صحبت با رادیو آزادی افزود «پذیرفتن دو نماینده طالب دربخش قونسلگری ازسوی جرمنی درواقعیت یک تصمیم خطرناک دربخش مشروعیت است. پذیرفتن نماینده طالبان دراصل سپردن مهاجرانی است که ازظلم طالبان فرارکرده اند. این تصمیم نشان می‌دهد که منافع سیاسی به وجدان انسانی واصول حقوق بشری غلبه کرده است»
پیش از این ده‌ها نهاد حقوق زنان در یک نامه سرگشاده درمورد تصمیم جرمنی مبنی برعلاقه‌مندی به عادی سازی روابط با حکومت طالبان و برنامه فرستادن افغان های که درخواست پناهندگی شان رد شده و یا مجرم شناخته شده اند به افغانستان ابرازنگرانی کردند.
در این نامه که نسخه‌ای از آن به رادیو آزادی نیز فرستاده شده است، آمده که "این تصامیم تخطی آشکار از اصول اساسی حقوق بشر، تعهدات بین‌المللی جرمنی و مسئولیت اخلاقی این کشور در قبال قربانیان خشونت است".
جرمنی ۸۱ افغان را در ۱۸ ماه جولای که پناهندگی شان رد شده و متهم به جنایت بودند، در یک هواپیمای ویژه به کابل انتقال داد.
به گزارش خبرگزاری آژانس فرانس پرس، الکساندر دوبریند، وزیر داخله جرمنی گفته است که حکم اخراج این افراد پس از فیصله محکمه صادر شده است.

XS
SM
MD
LG