شماری از باشندهگان این ولسوالی میگویند، این درگیریها که در آن از سلاحهای سبک و سنگین استفاده میشد، از سه روز گذشته به اینسو به شکل وقفهیی ادامه داشته است.
آنان در گفتوگو با رادیو آزادی میافزایند که هرچند درگیری امروز (۲۶ سرطان) پس از ساعت ۱۲ چاشت متوقف شده، اما نگران آغاز مجدد و تشدید این درگیریها هستند.
یکی از باشندهگان ولسوالی دوربابا که به دلیل حساسیت موضوع نخواست ناماش در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی گفت: "در ولسوالی دوربابا امروز از صبح وقت الی ۱۲ چاشت جنگ جریان داشت، امروز روز سومش بود، حالا کمی آرام شده، از هر دو طرف بالای یک دیگر شلیک میشود، اما تا کنون به این طرف کدام ضرر نرسیده است."
جنگ فعلاً متوقف است و نگرانی ما اینست که اگر این جنگ دوامدار شود کسانیکه به مرز نزدیک هستند آنها مجبور به ترک خانه میشوند.
باشندهی دیگریکه او نیز نخواست ناماش گرفته شود، به شرط تغییر صدایش گفت: "جنگ فعلاً متوقف است و نگرانی ما اینست که اگر این جنگ دوامدار شود کسانیکه به مرز نزدیک هستند آنها مجبور به ترک خانه میشوند، چون در جاییکه جنگ باشد طبعاً مردم از آنجا مهاجر میشوند، پس خواست ما از حکومت هر دو طرف اینست که جنگ را متوقف کنند و بگذارند که مردم در فضای آرام زندگی کنند."
تلاش کردیم تا در مورد جزئیات این درگیریها از سید طایب حماد سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در ننگرهار و مقامهای لوای سرحدیشان در این ولایت معلومات دریافت کنیم، اما تا زمان نشر این گزارش به پرسشهای رادیو آزادی در این مورد پاسخ ندادند.
تا اکنون در مورد این درگیریها اطلاعات رسمی از سوی مقامهای طالبان و پاکستانی منتشر نشدهاست.
اما برخی رسانههای پاکستانی نیز گزارش دادهاند که صبح روز چهارشنبه میان مزبانان دو کشور درگیری صورت گرفته است.
بر اساس این گزارشها، در درگیری یاد شده یک مرمی هاوان به یکی از خانههای مسکونی در منطقه لندی کوتل ایالت خیبرپختونخوا اصابت کرده که از اثر آن یک کودک کشته و یکی دیگر زخمی شدهاست.
این درگیریها همزمان با سفر اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان به کابل است.
وزارت خارجه حکومت طالبان، هدف این سفر را شرکت در نشستهای دوجانبه و سهجانبه با محور همکاریهای سیاسی، اقتصادی، تأمین ثبات منطقهای و امضای توافقنامه چارچوبی مطالعات امکانسنجی مشترک برای پروژه راه آهن اوزبیکستان–افغانستان–پاکستان عنوان کردهاست.
در این سفر هیئت بلندپایهی از پاکستان، وزیر راه آهن و نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، آقای دار را همراهی میکنند.
پس از بازگشت طالبان به قدرت، بارها در امتداد خط دیورند میان نیروهای مرزی دو طرف درگیریهایی رخ داده که در مواردی منجر به بیجا شدن باشندهگان محل و وارد شدن تلفات جانی شدهاست.
در اوایل ماه جوزای سال روان نیز میان نیروهای سرحدی پاکستان و طالبان در ولسوالی بهرامچه ولایت هلمند، به مدت ده روز درگیری صورت گرفته بود.
به گفتهی منابع محلی، در نتیجهی آن درگیریها، شمار زیادی از باشندهگان محل مجبور به ترک خانههای شان شدند و در آن به نیروهای طالبان، افراد ملکی و برخی خانهها آسیب رسیده بود.
این درگیریها در حالی رخ میدهند که حکومتهای طالبان و پاکستان چندی پیش اعلام کرده بودند که روابط دیپلماتیک میان دو کشور را به سطح سفیر ارتقا میدهند.
علت اصلی این تنشها، همواره ایجاد ساختوسازهای جدید و پوستههای نظامی در دو طرف خط دیورند عنوان شدهاست.