ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین گفته که حملهی شب گذشته شش منطقه مختلف را مورد حمله قرار داده است.
در این حمله از ۱۸ راکت و حدود ۴۰۰ طیاره بی سرنشین استفاده شده بود که تقریباً نیمی از آنها از نوع "شاهد" ساخت ایران بودند.
زلنسکی در صفحه ایکس نوشت: "این گسترش آشکار ترور توسط روسیه است. تحریمها باید فوراً اعمال شوند." او از جامعهی جهانی خواست تا فشارها بر روسیه را افزایش دهند تا به این جنگ سهساله پایان داده و راه را برای آتشبس هموار کنند.
تیمور تکاچنکو، رئیس اداره نظامی کییف گفته است که در این حمله دو نفر کشته، ۲۲ تن زخمی شدهاند و دستکم پنج منطقه شهری در اثر این حملات، انفجار و سقوط تکههای طیاره بی سرنشین ها آسیب دیدهاند.
ویتالیی کلیچکو، شاروال کییف گفت که حملات به ساختمانهای مسکونی، وسایط نقلیه و یک تانک تیل آسیب رسانده و تیمهای کمک رسان به مناطق مختلف اعزام شدهاند. به گفتهی او، یک کلینیک صحی در منطقه پودیلسکی کاملاً ویران شده است.
اردوی اوکراین گزارش داده که طیاره بی سرنشین هشت منطقه را مستقیماً هدف قرار دادند و تکههای آنها به ۲۳ محل دیگر افتاده است. همچنین گفته شده که تمامی راکت های بالستیک و کروز پرتاب شده به سوی اوکراین نابود شدهاند.
کارینا، یکی از باشندههای کییف، به بخش اوکراینی رادیو آزادی گفته که بخشی از ساختمان چند طبقهاش در اثر این حمله کاملاً سوخته است. او گفت: "فقط صدای وحشتناکی را یادم است که باعث شکستگی همهی شیشهها شد. همهچیز روی من افتاد. شوکه شده بودم، نمیدانستم چه اتفاقی افتاده است."
اندری یرماک، رئیس دفتر زلنسکی گفته که روسیه این حملات را با هدف فلج ساختن جامعهی اوکراین انجام میدهد. او در تلگرام نوشت: "انکار پوتین از پایان جنگ باید انگیزهی بیشتر برای اوکراین و اروپا ایجاد کند."
این حمله تنها یک روز پس از آن صورت گرفت که روسیه شب و صبح ۹ جولای، ۷۲۸ طیاره بی سرنشین و ۱۳ راکت بالستیک و هایپرسونیک "کینژال" به اوکراین شلیک کرده بود. زلنسکی نوشت: "این بیشترین تعداد حملات هوایی در یک روز بوده است."
این حملات بار دیگر زلنسکی را واداشت تا از جامعهی جهانی بخواهد تحریمهای شدیدتری بر نفت و سایر بخشهای روسیه وضع کنند تا مسکو مجبور به گفتوگو دربارهی صلح شود.
در همین حال، دونالد ترمپ، رئیسجمهور امریکا، این هفته از بیتفاوتی پوتین در مورد مذاکرات صلح ابراز نارضایتی کرده بود.
زلنسکی در ۹ جولای در روم با نمایندهی ویژه ترمپ، کیت کیلوگ دیدار کرد و از طرح صلح ترامپ حمایت کامل خود را اعلام نمود.
ریاستجمهوری اوکراین در بیانیهای گفته است: "برای آغاز مذاکرات واقعی و مؤثر صلح، یک آتشبس بدون قید و شرط و نشستی در سطح رهبران لازم است."
یکی از موضوعات مهم گفتوگوی زلنسکی و کیلوگ، تقویت سیستم دفاع هوایی اوکراین بود. زلنسکی گفت: "نشانههای از سرگیری کمکهای نظامی امریکا به اوکراین بسیار مهم است."
پنتاگون هفتهی گذشته اعلام کرده بود که بهدلیل کاهش ذخایر نظامی، ارسال برخی تسلیحات را متوقف میکند، اما ترامپ سپس گفت که تجهیزات بیشتری فرستاده خواهد شد.
او در روز سه شنبه ۸ جولای گفت: "آنها باید بتوانند از خود دفاع کنند. آنها اکنون زیر حملات شدید قرار دارند."
زلنسکی همچنین گفت که او و کیلوگ توافق کردند تا تحریمهای سختتری علیه مسکو وضع شود تا پوتین مجبور به پذیرش آتشبس شود.
وی نوشت: "ما میدانیم که باید محدودیتهای بیشتری بر صادرات انرژی روسیه اعمال شود، بهویژه تحریمهای شدیدتر بر کشورهایی که نفت روسی میخرند."
زلنسکی ابراز امیدواری کرد که در کنگرهی امریکا پیشرفتهایی دربارهی تصویب یک طرح قانونی جدید برای تحریمها صورت بگیرد. او نوشت: "این قانون میتواند روسیه را وادار کند که در مورد صلح جدی فکر کند."
این طرح که توسط سناتور لیندسی و سناتور ریچارد بلومنتال ارائه شده، به رئیسجمهور امریکا اختیار میدهد تا تحریمهای جدیدی علیه روسیه و کشورهای حامی آن وضع کند.
زلنسکی و کیلوگ در حال حاضر در شهر روم در یک کنفرانس بینالمللی برای افزایش حمایت جهانی از اوکراین حضور دارند.
زلنسکی در ۱۰ جولای گفت: "باید واکنشی قوی به حملات روسیه نشان داده شود و ما این کار را خواهیم کرد."