لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۲۱

گروه بین‌المللی بحران خواستار توجۀ جهانی به موضوع اخراج مهاجرین افغان از پاکستان شد


بررسی اسناد مهاجرین افغان از سوی پولیس پاکستان (تصویر آرشیف)
بررسی اسناد مهاجرین افغان از سوی پولیس پاکستان (تصویر آرشیف)

همزمان با شکایت مهاجرین و پناهجویان از افزایش مشکلات اقتصادی، تمدید ویزه، بازداشت و اخراج از پاکستان، گروه بین‌المللی بحران (آی ‌سی ‌جی) خواهان توجۀ جهانی به مشکلات این پناهجویان و مهاجرین و جلوگیری از اخراج اجباری آن‌ها از این کشور شده‌ است.

این سازمان در گزارش تازه‌ای که روز پنج‌شنبه، ۲۲ می در ویب‌سایت خود منتشر کرده، از اتحادیۀ اروپا خواسته که از پاکستان بخواهد که اخراج اجباری تمام مهاجرین افغان را بدون در نظر گرفتن وضعیت قانونی آن‌ها متوقف کند.

در این گزارش آمده است که اتحادیۀ اروپا باید از پاکستان بخواهد تا به تعهدات خود طبق قوانین بین‌المللی بشردوستانه، از جمله اصل عدم بازگرداندن اجباری پایبند باشد، اصلی‌که به گفته این سازمان بر اساس آن، افرادی‌ که مستحق حمایت هستند، باید از آن برخوردار شوند و به اجبار به جایی‌ که در آن‌جا با خطر و آزار روبه‌رو هستند، بازگردانده نشوند.

گروه بین‌المللی بحران تأکید کرده که اتحادیۀ اروپا و کشورهای عضو آن باید در تلاش برای کاهش شدت اخراج از سوی اسلام‌آباد، اطمینان حاصل کنند که حقوق افغان‌های آسیب‌پذیر به‌ویژه زنان، دختران، مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران و پناهچویان افغان که درخواست پناهند‌گی و اسکان مجددشان در کشورهای عضو این اتحادیه بررسی شده، اما تا کنون منتقل نشده‌اند، حفظ می‌شود.

تجمع اعتراضی شماری از دارندگان پروندۀ مهاجرتی امریکا (تصویر آرشیف)
تجمع اعتراضی شماری از دارندگان پروندۀ مهاجرتی امریکا (تصویر آرشیف)

در ادامه گزارش آمده که حکومت پاکستان باید برای شناسایی این افراد با کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهند‌گان (یو ان اچ سی آر) همکاری کند و برای آن‌ها کارت‌های شناسایی پناهند‌گی (پی او آر) صادر کند.

در گزارش همچنان از پاکستان خواسته شده که اقامت دارند‌گان کارت‌های "پی او ‌آر" را نیز برای یک سال دیگر تمدید کند.

شماری از پناهجویان افغان ‌که به دلیل تهدیدات امنیتی و مشکلات اقتصادی افغانستان را ترک کرده و اکنون در پاکستان در شرایط دشواری زند‌گی می‌کنند، با استقبال از خواست گروه بین‌المللی بحران می‌گویند که هر لحظه با خطر اخراج روبه‌رو هستند.

زن و فرزندان من به دلیل نداشتن ویزۀ پاکستان دیپورت شدند، دیگر توان گرفتن ویزه را هم ندارم.

یکی از این پناهجویان افغان در اسلام‌آباد پاکستان که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش گرفته شود، می‌گوید که خانم و فرزندان‌اش به دلیل نداشتن ویزه به افغانستان اخراج شده و خودش نیز در وضعیت دشواری زنده‌گی می‌کند:

"ما از خواست‌شان استقبال می‌کنیم مبنی بر عدم اخراج مهاجرین، من خودم یکی از آسیب پذیرترین افراد هستم که این‌جا در شرایط بسیار دشوار زند‌گی می‌کنم، زن و فرزندان من به دلیل نداشتن ویزۀ پاکستان دیپورت شدند، دیگر توان گرفتن ویزه را هم ندارم، از کشورهای مهاجرپذیر هم تقاضا دارم تا مهاجرینی را که در پاکستان دچار مشکلات هستند انتقال بدهد تا هرچه زودتر از این مشکلات خلاص شوند."

در چنین شرایطی‌ هرگاه دیپورت شویم همه می‌دانند که چه شرایط تلخی در انتظار ما خواهد بود.

یاسمین نبی‌زاده، یکی از فعالان حقوق بشر و خبرنگار که به دلیل تهدیدات امنیتی افغانستان را ترک کرده و اکنون در پاکستان زندگی می‌کند، نیز مشکل مشابهی دارد:

او به رادیو آزادی گفت: "در پاکستان مشکلات اقتصادی زیاد است، چون این‌جا برای افغان‌ها کار نیست، مشکلات ویزه هم که تمدیدش در هر ماه بسیار پول گزاف می‌خواهد، خودم که فامیل‌ام شش نفر است، توان تمدید ویزه‌های هر ماه را ندارم، در چنین شرایطی‌ هرگاه دیپورت شویم همه می‌دانند که چه شرایط تلخی در انتظار ما خواهد بود."

گروه بین‌المللی بحران (آی ‌سی‌ جی) در گزارش خود همچنان افزوده که خود اتحادیۀ اروپا و کشورهای عضو آن نیز باید مسئولیت‌هایشان در قبال حفاظت از پناهجویان ن در معرض خطر را انجام دهند و روند انتقال و اسکان‌شان را سرعت بخشند.

این سازمان درحالی خواست جلوگیری از اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان را مطرح کرده که این کشور با وجود خواست‌های مکرر سازمان‌های بین‌المللی باز هم به بازداشت و اخراج اجباری مهاجرین افغان ادامه داده ‌است.

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان (یو ان اچ سی آر) اخیراً در گزارش خود گفت که در هفتۀ دوم ماه می بیش از چهار هزار مهاجر افغان در پاکستان بازداشت شده‌اند.

"یو ان اچ سی آر" در این گزارش افزوده که از اول اپریل تا ۱۳ ماه می ۱۸۶ هزار و ۲۰۰ مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان برگشته اند که بیش از ۳۵ هزار تن آن‌ها به گونۀ اجباری اخراج شده‌اند.

XS
SM
MD
LG