لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۲۸

سازمان ملل متحد:تعلیق کمک‌های ایالات متحده پیامدهای گسترده‌ای بر عملیات بشردوستانه در افغانستان داشته است


اوچا، دفتر هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد در گزارش تازه‌اش که به تاریخ ۲۲ می در شبکه ایکس خود منتشر کرده، می ګوید این تعلیق تا اواخر ماه فبروری سبب بسته شدن ۱۸۸ مرکز صحی در افغانستان شده که ۱.۶ میلیون تن را متأثر ساخته است.

بر اساس معلومات اوچا ، پس از بسته شدن این مراکز، حدود ۱۷۰۰ کارمند صحی زن وظایف خود را نیز از دست داده‌اند.

همزمان، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد هشدار داده است که شش میلیون و سه‌صد هزار تن، عمدتاً زنان و دختران در افغانستان، به‌دلیل کاهش بودجه، دسترسی به مراقبت‌های صحی ضروری را از دست خواهند داد.
بخش افغانستان این نهاد به تاریخ ۲۲ می در شبکه ایکس خود افزوده است که صدها مرکز صحی در مناطق دورافتاده و کلینیک‌های سیار در افغانستان مجبور به تعطیلی هستند.

این در حالی است که شماری از مردم افغانستان از عدم دسترسی به مراکز و امکانات صحی شکایت دارند.
یکی از باشندگان ولایت ارزگان که نخواست نامش در گزارش ذکر شود و به شرط تغییر صدا صحبت می‌کرد، به رادیو آزادی گفت:

کلینیک وجود ندارد اگر اطفال مریض شوند از جای خیلی دور برایشان دوا میاوریم و می دهیم، دیگر به خدا میسپاریم که خوب شوند اگر خوب نشدند تا شهر برده نمی توانیم.


پیش از این نیز شماری از سازمان‌های بین‌المللی گفته است که، نظام صحی افغانستان که در نتیجه دهه‌ها جنگ تضعیف شده، پس از تعلیق کمک‌های مالی خارجی ایالات متحده با چالش‌های جدی روبه‌رو شده است.


سازمان جهانی صحت (دبلیو.اچ.او) هشدار داده بود که به‌دلیل تعلیق کمک‌های ایالات متحده، بیش از ۱۰ درصد افغان‌ها ممکن است تا پایان سال روان میلادی دسترسی به خدمات صحی را از دست بدهند.


این سازمان گفته بود که تا ربع سوم سال ۲۰۲۵، ۲۲۰ مرکز صحی در معرض خطر بسته شدن قرار دارند و این وضعیت می‌تواند دو تا سه میلیون تن را از دسترسی به مراقبت‌های صحی محروم سازد.


دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، با صدور یک فرمان اجرائی در ماه جنوری، تمامی کمک‌های خارجی امریکا را برای ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد و گفت که این کمک‌ها با منافع ایالات متحده هم‌خوانی ندارد.

XS
SM
MD
LG