لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۱۳

نمایندگی بریتانیا برای افغانستان: ۴۶ درصد زنان متأهل در معرض خشونت فیزیکی


اعتراض زنان به خشونت خانوادگی در برابر زنان در افغانستان، عکس از آرشیف
اعتراض زنان به خشونت خانوادگی در برابر زنان در افغانستان، عکس از آرشیف

با افزایش روز افزون محدودیت‌ها از سوی طالبان در افغانستان، نمایندگی بریتانیا برای افغانستان می‌گوید که زنان متاهل در افغانستان با آزار و اذیت های جسمی، جنسی و عاطفی روبه‌رو اند.

این نمایندگی به تازگی در صفحهٔ ایکس خود به نقل از سازمان جهانی صحت( دبلیو اچ او) نوشته که در حال حاضر ۴۶ درصد زنان متأهل در افغانستان خشونت فزیکی را تجربه می‌کنند.


در این بیانیه آمده است که ۳۴ درصد دیگر از زنان متأهل با آزار و اذیت عاطفی روبه‌رو اند و ۶ درصد آنان قربانی خشونت جنسی شده‌اند.


در این بیانیه جزئیات بیشتری به نقل از سازمان جهانی صحت ارائه نشده، اما بر نقش مهم مردان در پایان دادن به خشونت‌ها در خانواده تأکید شده است.

نمایندگی بریتانیا به نقل از فردی به نام آدم، که ۲۹ سال سن دارد و باشندهء ولایت پکتیا است، گفته است: "حمایت از زنان و دختران نشانهٔ ضعف نیست، بلکه نشانهٔ یک شخصیت واقعی است و آنان باید متحد، دوست و حامی حقوق زنان باشند.

در همین حال، یک زن ۴۵ ساله از ولسوالی شیوه ولایت ننگرهار که نزدیک به ۱۸ سال از ازدواجش می‌گذرد و مادر شش فرزند است به شرط حفظ هویتش به رادیو آزادی گفت که قربانی خشونت‌های خانوادگی شده و در قریه‌شان بسیاری از زنان با خشونت خانوادگی روبه‌رو اند.

باید شوهران با زنان خود رفتار خوب داشته باشند و با محبت زندگی کنند

"خشونت علیه زنان وجود دارد، شوهران با زنان رفتار بد دارند، زندگی خوبی با آن‌ها ندارند، آن‌ها را لت و کوب می کنند، بر ما نیز چنین وضعیتی گذشته است، اما من می‌گویم که باید شوهران با زنان خود رفتار خوب داشته باشند و با محبت زندگی کنند."

برخی از فعالان حقوق زنان می‌گویند که پس از بازگشت دوباره طالبان به قدرت در افغانستان، تمام نهادهایی که صدای زنان را بازتاب می‌دادند از بین برده شده اند و این امر باعث افزایش خشونت علیه زنان شده است.


یک فعال حقوق زن در کابل که نخواست نامش در گزارش گرفته شود به شرط تغییر صدا به رادیو آزادی گفت:

ازدواج‌های اجباری، خشونت‌های خانوادگی، آزار و اذیت جنسی و موارد دیگر در افغانستان جریان دارد

"در حال حاضر، در افغانستان تمام نهادهایی که صدای زنان را بازتاب می‌دادند، از جمله وزارت امور زنان، از بین رفته‌اند، این وضعیت سبب شده تا موارد خشونت علیه زنان افزایش یابد، هم‌اکنون گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد ازدواج‌های اجباری، خشونت‌های خانوادگی، آزار و اذیت جنسی و موارد دیگر در افغانستان جریان دارد، ریشه‌ی همه‌ی این‌ها به نظام طالبان برمی‌گردد؛ نظامی که مردسالاری را حاکم ساخته و به زنان اصلاً به دید انسان دیده نمی‌شود."

پیش از این، نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز اعلام کرده بود که در افغانستان تحت حاکمیت طالبان هیچ مسیر قانونی یا مکانیزم شکایت برای دادخواهی در برابر خشونت علیه زنان وجود ندارد.


ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، به پرسش‌های رادیو آزادی دربارهٔ اظهارات تازهٔ نمایندگی بریتانیا برای افغانستان پاسخ نداده است، اما سال گذشته در ۲۵ نوامبر، به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان، وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان اعلام کرده بود که از سال ۲۰۲۱ تاکنون جلو پنج‌هزار مورد ازدواج اجباری را در افغانستان گرفته است.

این وزارت ادعا کرده بود که به همین ترتیب، جلو هزاران مورد خشونت خانگی علیه زنان را گرفته و به این قضایا رسیدگی کرده است؛ در حالی‌ که نهادهای متعدد حقوق بشری در افغانستان و دیگر سازمان‌های بین‌المللی در سه سال گذشته از وخامت روزافزون وضعیت زنان در افغانستان خبر داده‌اند.


یوناما و بخش زنان سازمان ملل متحد نیز در ۲۵ نوامبر سال ۲۰۲۴، به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان، در یک اعلامیهٔ مشترک گفته بودند که افغانستان همچنان بالاترین میزان خشونت علیه زنان را دارد و این خشونت به دلیل تبعیض کنونی در برابر زنان در تمام عرصه‌های زندگی، شدت یافته است.

XS
SM
MD
LG