براساس اعلامیه این وزارت ، اسحاق دار در این مکالمه که روز سه شنبه (۱۶ ثور ) ۶ می انجام شد بر تعهد پاکستان به صلح و حفظ حاکمیت کشورش تأکید کرده است.
در ادامه آمده که او همکاری بیشتر در زمینههای تجاری و اقتصادی و روابط دوجانبه میان پاکستان و افغانستان را با اهمیت خوانده است.
وزارت خارجه حکومت طالبان در اعلامیه ای گفته که در این تماس تلفنی، روابط دوجانبه، مسائل ترانزیتی، اوضاع منطقهای و تنش بین پاکستان و هند مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
این تماس تلفنی چند روز پس از افزایش تنشها بین هند و پاکستان در پی حملۀ مرگبار اخیر در منطقۀ پهلگام کشمیر تحت کنترل هند انجام شده است.
در این حملۀ مسلحانه به گردشگران در ۲۲ اپریل، ۲۶ نفر کشته و ۱۷ نفر دیگر زخمی شدند.
هند این حمله را تروریستی خواند و پاکستان را به دست داشتن در آن متهم کرد،اما اسلام آباد هرگونه دخالت در این حمله را رد کرد و خواستار "تحقیقات بیطرفانه" در بارۀ آن شد.
پس از این حمله، حکومت هند اقدامات تنبیهی علیه پاکستان اتخاذ کرد که مهمترین آن تعلیق توافق تاریخی آبهای سند بود که بر اساس آن جریان آب رودخانه سند به پاکستان تضمین شده بود.
حکومت پاکستان در واکنش به اقدامات هند، تصمیم بستن بندر واگه و توقف تمامی پروازهای هند از حریم هوایی پاکستان را اتخاذ کرد.
اما چرا پاکستان در چنین تماس دیپلماتیکی با طالبان، که بیشتر بر مسائل اقتصادی متمرکز بود، موضوع هند را مطرح کرده است؟ آیا پاکستان به دنبال جلب حمایت ضمنی طالبان در برابر هند است؟
برخی از تحلیلگران معتقدند که پاکستان احتمالاً میخواهد از طریق این تماس، از موضع طالبان در برابر تنشهایش با هند مطمئن شود.
عمر صمد تحلیلگر امور سیاسی می گوید که پاکستان نیاز دارد تا نه تنها با افغانستان بلکه با بسیاری کشور های منطقه ،تعاملی را در پیش بگیرد تا در تقابلی که با هند دارد به نفع اش باشد.
او افزود:
«پاکستان بسیار کوشش دارد تا کدام تهدیدی از کدام طرف دیگری متوجه اش نباشد تا بتواند که بیشتر روی سرحدات خود با کشمیر و با هند تمرکز کند و همین که اینها یک میکانیزم مشورتی را در ارتباط با قضایای سیاسی هم براه انداخته اند که حتماً موضوع تحریک طالبان پاکستانی ،تی تی پی، را هم در بر می گیرد این هم به نفع هر دو طرف خواهد بود،چون افغانستان { حکومت طالبان} بیشتر یک موقف بی طرف را اتخاذ کرده و نمی خواهد جانبدارانه عمل کند نه با هند و نه با پاکستان و نمی خواهد در این قضیه دخیل باشد.»
سمیع یوسفزی، خبرنگار آزاد و آگاه سیاسی، میگوید فکر نمیکند که پاکستان نگران همسویی طالبان با هند باشد، اما میخواهد در چنین شرایطی کشورهای منطقه با پاکستان در تعامل باشند.
او به رادیو آزادی گفت:
«طبعاً پاکستان آرزو دارد که در این شرایطی که اوضاع سیاسی و روابط اش با هند به بحران رسیده ،آرزو دارد که کشورهای همسایه و منطقه با پاکستان در ارتباط باشند.»
پس از افزایش تنش میان هند و پاکستان ده روز قبل بتاریخ ۲۷ اپریل ،آنند پرکاش نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ هند و رئیس عمومی بخش افغانستان، ایران و پاکستان به کابل آمد و با امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان در مورد گسترش همکاری های آن کشور با افغانستان و تحکیم روابط سیاسی دوجانبه، تجارت، ترانزیت و پروژههای زیربنایی گفتگو کرد.
اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان بتاریخ ۱۹ اپریل در راس یک هیئت در سفر یکروزه به کابل رفت و در دیدار با مقام های طالبان از جمله امیرخان متقی روی موضوعات سیاسی، اقتصادی، تجارتی، ترانزیت و برخی مسایل دیگر گفتوگو کرد.