لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۹ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۰۲

خبر ها

ورزشکار افغان‌ در امریکا به "آزار و اذیت جنسی" متهم و زندانی شد

احمد سهیل حسنزاده ورزشکار رشتۀ هنرهای رزمی مختلط
احمد سهیل حسنزاده ورزشکار رشتۀ هنرهای رزمی مختلط

احمد سهیل حسنزاده، ورزشکار افغان تبار هنرهای رزمی مختلط (MMA) در امریکا به آزار و اذیت جنسی یک دختر ۱۴ ساله متهم و زندانی شده است.

روزنامۀ "سکرمنتو بی" گزارش داده که پروندۀ سهیل حسنزاده از اوایل ماه میلادی جاری در جریان بوده و او اکنون در زندان شهر سکرمنتو محبوس است.

انتظار می‌رود مرحلۀ بعدی محاکمۀ او روز سه شنبه، دوم ماه ثور، برگزار شود.

قرار بود حسنزاده روز شنبه هفتۀ آینده در سازمان معتبر UFC مبارزه کند، اما گزارش شده که سازمان UFC، پس از مطرح شدن این اتهام، قرارداد خود با حسنزاده را لغو کرده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

تصادف بس در جنوب ایران دست‌کم ۱۵ کشته و ۲۷ زخمی برجای گذاشت

آرشیف
آرشیف

در نتیجۀ تصادم یک بس در جنوب ایران حد اقل ۱۵ تن کشته شدند.

رسانه های دولتی ایران به نقل از مسعود عابد والی ولایت فارس گزارش داده اند که در نتیجۀ این رویداد در شیراز، ۲۷ تن دیگر زخمی شده اند.

حوادث ترافیکی در ایران سالانه نزدیک به ۱۷۰۰۰ قربانی میگیرد.

ایران یکی از کشور های است که حوادث ترافیکی در آن بیشترین قربانی را میگیرند.


۲۶ کشته و بیش از ۱۰۰ زخمی در حملات اسرائیل به نزدیکی دو مرکز کمک‌رسانی در جنوب غزه

صف توزیع کمک ها در افغانستان
صف توزیع کمک ها در افغانستان

سازمان دفاع مدنی غزه روز شنبه اعلام کرد که حملات اسرائیل در نزدیک دو مرکز کمک‌رسانی در جنوب این منطقه موجب کشته‌شدن ۲۶ نفر و زخمی‌شدن بیش از ۱۰۰ نفر شده است.

محمود بصل سخنگوی این نهاد به فرانس پرس گفته که از این میان ۲۲ نفر در جنوب‌غرب خان‌یونس و چهار نفر دیگر در شمال‌غرب رفح کشته شده‌اند.

یکی از شاهدان عینی گفت که آنها برای دریافت غذا رفته بودند و «سربازان اسرائیلی» شروع به تیراندازی کردند.

اردوی اسرائیل گفته که درحال بررسی این ادعا است.

از زمان آغاز جنگ غزه در اکتوبر ۲۰۲۳، وضعیت بشری در این منطقه به‌شدت بحرانی شده و بیش از دو میلیون نفر با کمبود شدید غذا و نیازهای اولیه روبرو هستند و سوء‌تغذیه افزایش یافته است.

مرگ افراد در صف‌های کمک‌ رسانی به‌ ویژه بر اثر تیراندازی، به رویدادی تکراری بدل شده است.

ریچارد بنت: اخراج مهاجران افغان از جرمنی حتا اگر مجرم باشند راه حل نیست

Afghanistan
Afghanistan

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، با ابراز نگرانی از اخراج ۸۱ افغان از جرمنی، خواستار توقف این روند شد.
آقای بنت امروز شنبه ۲۸ سرطان در صفحه ایکس خود نوشت که اخراج این مهاجران به افغانستان حتی اگر مجرم باشند، راه‌حل مناسبی نیست.

این در حالی است که جرمنی روز جمعه این تعداد افغان را که از سوی محکمه مجرم شناخته شده‌اند، با همکاری قطر و توافق طالبان به افغانستان بازگرداند.

جرمنی اعلام کرده است که این روند ادامه خواهد داشت.

هم‌زمان، جرمنی و چند کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا توافق کردند سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری در قبال مهاجران اجرا کنند؛ این اقدامات شامل بازگرداندن اجباری پناهجویان به کشورهایی مانند افغانستان و سوریه نیز می‌شود.

این توافق نیاز به تایید نهایی از سوی بروکسل دارد.

ایران سه تن را امروز اعدام کرد

اعدام سه تن در ایران
اعدام سه تن در ایران

مقام‌های قضایی ایران روز شنبه ۲۸سرطان اعلام کردند که سه مرد در شمال این کشور به اتهام تجاوز جنسی اعدام شدند.

به گزارش خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه حیدر آسیابی، رئیس محکمه ولایت گلستان، گفت این حکم صبح امروز در زندان شهر گرگان اجرا شده است.

براساس قوانین ایران، مجازات قتل و تجاوز جنسی اعدام است.

به گفته سازمان‌های حقوق بشری مانند عفو بین‌الملل، ایران پس از چین، دومین کشور در جهان از نظر تعداد اعدام‌ها به‌شمار می‌رود.

آغاز دهمین دور لیگ کرکت شپگیزه درکابل

لیگ کرکت شپگیزه
لیگ کرکت شپگیزه

دهمین دور لیگ کرکت شپگیزه (SCL) امروز شنبه، ۲۸ سرطان در استدیوم کرکت کابل آغاز شد.

در این رقابت‌ها پنج تیم سپین‌غر، بند امیر، آمو، مس‌عینک و بُست به نمایندگی از زون های مختلف افغانستان شرکت کردند

بازی افتتاحیه امروز بین تیم‌های آمو و بُست برگزارشده که تیم آمو با تفاوت شش ویکت برنده شد.

این تورنمنت تا اول ماه آگست ادامه خواهد داشت. سال گذشته، تیم آمو قهرمان این لیگ شد.

سفیر ایالات متحده در ترکیه: اسرائیل و سوریه با آتش‌بس مورد حمایت ترکیه، اردن و همسایگان موافقت کردند

جنگجویان قبایل بادیه‌نشین در سویدا
جنگجویان قبایل بادیه‌نشین در سویدا

تام باراک، سفیر ایالات متحده در ترکیه اعلام کرد که اسرائیل و سوریه با آتش‌بس مورد حمایت ترکیه، اردن و همسایگان موافقت کردند.

آقای باراک که فرستاده ویژۀ ایالات متحده در امور سوریه نیز است، در نخستین ساعات بامداد امروز (شنبه، ۲۸ سرطان) در شبکۀ ایکس نوشت: "صدر اعظم اسرائیل و رئیس جمهور سوریه با حمایت وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا با آتش‌بسی که مورد استقبال ترکیه، اردن و همسایگانش قرار گرفت، موافقت کردند."

سفیر ایالات متحده در ترکیه افزود: "ما از دروزی‌ها، بادیه‌نشین‌ها و سنی‌ها می‌خواهیم که سلاح‌های خود را زمین بگذارند و به همراه سایر اقلیت‌ها یک هویت سوری جدید و متحد بسازند و با همسایگان خود صلح و رفاه برقرار کنند."

اسرائیل در روزهای اخیر حملات خود به جنوب سوریه را افزایش داد و روز چهارشنبه نیز اطراف کاخ ریاست جمهوری و وزارت دفاع سوریه در دمشق را هدف قرار داد.

اسرائیل بارها خواستار محافظت از دروزی‌های سوریه و همچنین غیرنظامی ماندن جنوب سوریه شده است.

در درگیری‌ها بین اقلیت دروزی با قبایل بادیه‌نشین در منطقۀ سویدا در جنوب سوریه و سپس دخالت نیروهای دولتی در آن طی چند روز اخیر نزدیک به ۶۰۰ کشته بر جا گذاشت.

مقام‌های اسرائیل و سوریه هنوز در این باره اظهار نظری نکرده‌اند. با این حال مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، یادداشت تام باراک را بازنشر کرده است.

وزیر داخلۀ پاکستان می‌گوید که مدت اعتبار کارت‌های "پی او آر" مهاجرین افغان تمدید نخواهد شد

محسن نقوی، وزیر داخلۀ پاکستان
محسن نقوی، وزیر داخلۀ پاکستان

محسن نقوی، وزیر داخلۀ پاکستان روز جمعه، ۱۸ جولای تأیید کرده است که حکومت تصمیم گرفته است که کارت‌های (POR) مهاجرین افغان را تمدید نکند.

به گزارش رسانۀ پاکستانی "سما"، او در یک گفت‌وگوی غیررسمی با خبرنگاران اظهار داشت، افغان‌هایی که اکنون از پاکستان اخراج می‌شوند، در لیست سیاه قرار خواهند گرفت و از ورود مجدد به پاکستان منع هستند.

نقوی تصریح کرد که قرار گرفتن افغان‌های اخراج شده در لیست سیاه بخشی از یک تغییر سیاست ملی گسترده‌تر است.

مدت اعتبار کارت‌های "پی او آر" مهاجرین افغان در پایان ماه جون پایان یافت و پیش از این حکومت پاکستان گفته بود که تمدید اعتبار این کارت‌ها تحت بررسی قرار دارد.

پی ‌او ‌آر کارت‌هایی هستند که در سال ۲۰۰۷ از سوی کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) به مهاجران افغان توزیع شدند.

پیش از این، سازمان‌های مختلف بین‌المللی از جمله عفو بین‌الملل و دارندگان کارت‌های "پی او آر" بارها در مورد تهدید اخراج ۱.۴ میلیون مهاجر افغان دارندۀ این کارت از پاکستان، ابراز نگرانی کرده‌اند.

صدر اعظم جرمنی از همکاری قطر در روند اخراج برخی افغان‌ها از جرمنی قدردانی کرد

فریدریش مرتس، صدراعظم جرمنی
فریدریش مرتس، صدراعظم جرمنی

فریدریش مرتس، صدراعظم جرمنی گفت که بازگرداندن شماری از افغان‌ها به افغانستان "با همکاری نزدیک با دولت قطر» انجام شده است که به گفتۀ او، قطر در این روند "نقش میانجی را ایفا کرده است."

او روز جمعه در صفحۀ ایکس خود قطر را شریک قابل اعتماد و استراتژیک در منطقه خواند و از امیر قطر تشکر کرد.

جرمنی روز جمعه اعلام کرد که ۸۱ افغان محکوم به جرم را به افغانستان تحت حکومت طالبان فرستاده است.

جرمنی پیش از این نیز گروهی از افغان‌هایی را که متهم به انجام جرایم مختلف بودند، به افغانستان فرستاده بود، اقدامی که توسط گروه‌های حقوق بشری محکوم شده است.

صدراعظم جرمنی پیش از این در برلین به خبرنگاران گفت که بازگرداندن افغان‌های دخیل در جرایم به افغانستان به معنای تغییر موضع جرمنی در مورد حکومت طالبان یا به رسمیت شناختن آن نیست.

نگرانی ریچارد بنیت از احتمال اخراج پناهجویان افغان از امارات متحدۀ عربی

شماری از پناهجویان افغان که در جریان روند تخلیه از سوی نیروهای امریکایی به امارات متحدۀ عربی منتقل شدند. (تصویر آرشیف)
شماری از پناهجویان افغان که در جریان روند تخلیه از سوی نیروهای امریکایی به امارات متحدۀ عربی منتقل شدند. (تصویر آرشیف)

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، روز جمعه نگرانی عمیق خود را در مورد گزارش‌هایی مبنی بر احتمال اخراج قریب‌الوقوع تعدادی از افغان‌ها از امارات متحدۀ عربی ابراز کرد.

بنیت در صفحه ایکس خود نوشت: "من عمیقاً نگران گزارش‌هایی هستم که حاکی از آماده‌سازی برای اخراج تعدادی از افغان‌های آسیب‌پذیر از امارات متحده عربی است."

او از امارات متحده عربی خواست که فوراً این برنامه‌ها را متوقف کند.

بنیت گفت: "افغانستان امن نیست و کسانی که مجبور به بازگشت می‌شوند با آزار و اذیت و خشونت جدی روبرو هستند."

این هشدار پس از آن صادر شد که بنیت و دیگر گزارشگران ویژۀ ملل متحد، ادامۀ اخراج اجباری افغان‌ها توسط ایران و پاکستان را محکوم کردند.

در این بیانیه آمده است: "کارشناسان ملل متحد ادامۀ بازگشت اجباری افغان‌ها از ایران و پاکستان را محکوم می‌کنند." آنها تأکید کردند که بازگشت‌های اجباری باید فوراً متوقف شود.

کارشناسان ملل متحد از همه دولت‌ها خواستند تا به تعهدات بین‌المللی خود عمل کنند و تا زمانی که شرایط برای بازگشت داوطلبانه، امن و آبرومندانۀ آنها به افغانستان فراهم شود، از پناهندگان و پناهجویان افغان محافظت کامل کنند.

ایالات متحده امریکا دیپلومات‌های خود را دوباره به عراق می‌فرستد

سفارت امریکا در بغداد
سفارت امریکا در بغداد

ایالات متحده حدود یک ماه پس از خارج کردن دیپلمات‌های خود از عراق که همزمان با بمباران سایت‌های هسته‌ای ایران انجام شد، می‌گوید که اجازه بازگشت آن‌ها به عراق را صادر کرده است.

تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۲۶ سرطان در یک نشست خبری گفت: «کارکنانی که به‌طور موقت خارج از عراق مستقر شده بودند، به تدریج به سفارت امریکا در بغداد و کنسولگری ما در شهر اربیل در منطقه کردستان بازخواهند گشت.»

او اضافه کرد که وزارت خارجه همچنان به شهروندان آمریکایی توصیه می‌کند به عراق سفر نکنند.

وزارت خارجه امریکا دلایل این تصمیم را توضیح نداد. خبرگزاری فرانسه نوشته است چنین تغییراتی معمولاً نشان‌دهنده کاهش خطر درگیری تلقی می‌شود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG