نهاد (افغانستان عاری از پولیو) در شبکه ایکس از همه مردم خواسته تا کودکان شان را واکسین کنند.
با آن که مشخص نیست این کمپاین چند روزه است، اما این نهاد افزوده که، علاوه بر واکسین پولیو، در این دوره ویتامین (ای) نیز به کودکان داده خواهد شد.
علاوه بر واکسین پولیو، در این دوره ویتامین (ای) نیز به کودکان داده خواهد شد
در ادامه آمده که ویتامین (ای) سیستم دفاعی بدن کودکان را در برابر امراض تقویت کرده و بینایی آنان را حفظ میکند.
شرافت زمان سخنگوی وزارت صحت عامه حکومت طالبان در شبکه ایکس نوشته که در این دور کمپاین ۱۱.۶ میلیون کودک زیر پنج سال در افغانستان واکسین خواهند شد.
اما شماری از خانوادهها میگویند که اخیرا این کمپاینها طبق انتظار آنان اجرا نمیشود.
یک باشنده ولایت بغلان که نخواست نام اش در گزارش گرفته شود و کودکان زیر پنج دارد به رادیو آزادی گفت که عدم تطبیق کمپاین خانهبهخانه واکسین پولیو، آنان را با مشکلات روبه رو ساخته است.
"آن چنان که امید میرود که این کمپاین سراسری تطبیق شود آنچنان نیست، محدودیت ها است، محدودیت های است که از طرف حکومت سرپرست اعمال شده طبقه اناث کمتر دیده میشوند یا حتی دیده نمیشوند، به این خاطر طوری که توقع خانواده ها است آن طور تطبیق نمیشود."
در ماههای اخیر بر چگونگی روند کمپاین های واکسین فلج کودکان محدودیت های وضع شده و بر اساس گفتههای شماری از مردم، واکسین ضد پولیو برای کودکان در مساجد و مراکز صحی تطبیق شده است.
این درحالی است که سازمان جهانی صحت (دبلیو.اچ .او) ده روز قبل اعلام کرد که موارد ابتلا به نوع وحشی ویروس پولیو یا فلج اطفال در سال ۲۰۲۴ در افغانستان چهار برابر و در پاکستان دوازده برابر افزایش یافته است.
سازمان صحی جهان: موارد ابتلا به نوع وحشی ویروس پولیو یا فلج اطفال در سال ۲۰۲۴ در افغانستان چهار برابر افزایش یافته است.
سازمان صحی جهان، رفتوآمد مهاجران افغان میان افغانستان و پاکستان را یکی از عوامل اصلی گسترش ویروس پولیو دانسته است.
در این حال برخی از واکسیناتوران راه اندازی این دور کمپاین واکسین پولیو را بدلیل همزمان بودن آن با بازگشت تعداد زیادی از مهاجران افغان از پاکستان مهم میخوانند.
یک واکسیناتور در ولایت بلخ که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نام اش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت که برای جلوگیری از انتقال ویروس پولیو از پاکستان به افغانستان، کودکان برگشته از آن کشور باید واکسین شوند.
"این دور واکسین پولیو در یک وقت بسیار حساس شروع میشود، تعدادی زیادی از مهاجرین از ایران و پاکستان به خصوص از پاکستان به افغانستان اخراج شده اند، خانواده های که اطفال زیر پنج سال دارند کودکان شان باید هم در مرز تورخم، در تمام ولایت ها، ولسوالی ها و تمامی کمربند نزد تیم های سیار از واکسیناتوران نیز واکسین شوند."
در سال جاری میلادی تا کنون یک مورد مثبت پولیو در ولایت بادغیس افغانستان ثبت شده است.
هرچند حکومت طالبان در سال ۲۰۲۴ موارد مثبت پولیو را تأیید نکرد، اما سازمان جهانی صحت گفته که در سال گذشته میلادی، ۲۵ مورد مثبت پولیو در افغانستان ثبت شد.
نهاد (افغانستان عاری از پولیو) دو هفته قبل با تاکید بر تطبیق واکسین کودکان، نسبت به خطر انتقال ویروس پولیو از سوی مهاجران بازگشته از پاکستان هشدار داد.
به اساس معلومات کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یو.ان.اچ.سی.آر) در دو هفته اول ماه اپریل حدود ۸۵ هزار افغان از پاکستان به افغانستان بازگشته اند.
افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی در جهاناند که ویروس پولیو هنوز بهطور کامل در آنها ریشهکن نشده است.