او به رادیو آزادی گفت: "طالبان حساسیت نشان میدهند. حتی در دیدارهایی که مردم برای مشورت نزد آقای حکمتیار میآمدند، آنها روزبهروز محدودیتها را افزایش میدهند. طالبان حتی از مشوره خوب هم هراس دارند. اگر کسی درباره آموزش زنان، شورا، یا هر موضوع دیگر حرفی بزند، حتی اگر به نفع منافع ملی و مردم باشد، طالبان به دلیل اینکه مخالف چنین اقداماتی هستند، آن را نمیپذیرند. آنها از این میترسند که اگر کسی صدایش را بلند کند، دیگران هم این خواستهها را مطرح کنند و بر طالبان فشار وارد شود. به همین دلیل سعی میکنند اقدامات را به پایینترین سطح ممکن برسانند."
از زمان بازگشت طالبان به قدرت، دیدارها، مجالس خصوصی و فعالیتهای پدرم (گلبدین حکمتیار) و هواداران حزب اسلامی محدود شدهاند
او افزود از زمان بازگشت طالبان به قدرت تاکنون، دیدارها، مجالس خصوصی و فعالیتهای پدرش و هواداران حزب اسلامی محدود شدهاند و حتی در شبکههای اجتماعی، اظهار نظرها، نوشتهها و نشرات اعضای این حزب با قیودات روبهرو شدهاند.
آقای حکمتیار این ادعاها را در حالی مطرح میکند که بهتازگی در صفحهاش در ایکس (توییتر سابق) و نیز در شبکههای اجتماعی، نامهای منسوب به ریاست عدلیه طالبان در کندز منتشر کرده که در آن به مسئولان امنیتی و اطلاعاتی دستور داده شده است تا جلو فعالیت های حزب اسلامی را بگیرند.
در این نامه آمده که دفاتر این حزب باید مهر و لاک شوند، تجهیزات اداری به ریاست عدلیه منتقل شود و در صورت فعالیت دوباره، اعضای حزب بازداشت شوند، تا زمانی که به گفته نامه «توبه» نکرده باشند.
اگرچه تاکنون طالبان این نامه را تأیید یا رد نکردهاند و ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز به پرسش رادیو آزادی پاسخی نداده است، اما دفتر رسانهای گلبدین حکمتیار در بیانیهای به رادیو آزادی گفته است که در هیچ نقطهای دفتر فعال ندارند.
قابل یادآوری است که طالبان پس از بازگشت به قدرت، تمامی احزاب سیاسی را در سراسر افغانستان منحل و فعالیتهایشان را ممنوع اعلام کردند.
وزارت عدلیه طالبان در ۱۶ حمل ۱۴۰۳ طی اعلامیهای اعلام کرد که هرگونه فعالیت تحت نام حزب در افغانستان غیرقانونی شمرده میشود، ریاست احزاب سیاسی در این وزارت منحل شده و هشدار داده شده بود که در صورت تکرار چنین فعالیتها، با متخلفان برخورد قانونی و شرعی صورت خواهد گرفت.
طالبان با اینگونه اقدامات دایره تفکر سیاسی را تنگتر میسازند و مردم را مجبور میکنند که کشور را ترک کنند
با این حال، برخی تحلیلگران سیاسی در افغانستان حضور رهبران پیشین احزاب و چهرههای برجسته سیاسی را برای طالبان یک امتیاز سیاسی میدانند و میگویند که اگر طالبان بر آنها فشار بیشتر وارد کنند، ممکن است مجبور به ترک کشور یا مخالفت آشکار با حکومت شوند.
سمیع یوسفزی یکی از این تحلیلگران، ، به رادیو آزادی گفت: "طالبان با اینگونه اقدامات دایره تفکر سیاسی را تنگتر میسازند و مردم را مجبور میکنند که کشور را ترک کنند. کسانی که در افغانستان باقی ماندهاند، مانند رهبران احزاب و شخصیتهای سیاسی، نیز مجبور میشوند کشور را ترک کنند. بیاحترامی به این افراد یا بیرون کردنشان از خانه به نظر من مخالف فرهنگ و رسوم افغانستان، انتظارات مردم و جامعه جهانی است."
حکومت طالبان پیشتر نیز خانهای را که گلبدین حکمتیار در آن اقامت داشت، ملکیت وزارت دفاع خواند و پس گرفت؛ خانهای که در زمان حکومت جمهوری پیشین و براساس توافق صلح سال ۲۰۱۶ با رئیسجمهور وقت، به او داده شده بود.
براساس این توافق، حکمتیار در منطقه دارالامان کابل خانهای دریافت کرد و از امتیازاتی چون محافظان ویژه و سایر امکانات بهرهمند شد.