(ICC) در اعلامیهای گفته که کریکت بورد های هند، انگلستان، ویلز و استرالیا مشترکاً با اعضای تیم .کریکت زنان افغانستان دربخش پیشرفت های شخصی ومسلکی شان کمک می کنند
این تصمیم بتاریخ ۱۳ اپریل در نشست شورای بینالمللی کریکت اتخاذ شده است.
بر این اساس یک صندوق ویژه برای حمایت مالی از کریکت بازان زن افغان که پس از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان از کشور فرار کرده اند، ایجاد می شود تا اطمینان حاصل شود که کریکت بازان افغان برای ادامه بازی های شان پول مورد نیاز را در اختیار دارند.
شورای بینالمللی کریکت گفته است که برای تیم کریکت بانوان افغانستان مربیان با استعداد و با تجربه گماشته میشود، تا این تیم فرصت های درخشیدن بیشتر را پیدا کند.
جی شی شاه، رئیس شورای بینالمللی کریکت با انتشار بیانیهای در صفحهی فیسبوک اش نوشته است که (ICC) باوردارد که این ابتکار نه تنها فعالیتهای ورزشی بانوان کریکتباز افغان را مصون می سازد، بلکه نقش ورزش را به عنوان نیروی برای وحدت نیز تقویت میکند.
وی همچنان گفت "ما به شرکای خود افتخار می کنیم که برنامه نیروی کار و حمایتی را راه اندازی می کنیم، تا اطمینان حاصل شود که ورزشکاران زن افغان درتبعید هم می توانند به سفر خود در بخش ورزش ادامه دهند"
"بهترین تصمیم"
در همین حال، ریتا انوری، بانوی آسترالیایی افغانتبار که درایجاد تیم ملی کریکت بانوان افغانستان نقش فعال داشت، از این تصمیم شورای بینالمللی کریکت ستایش کرد و گفت که این کار به پیشرفت تیم کریکت بانوان افغانستان کمک خواهد کرد.
"این بهترین تصمیم است. از این به بعد (ICC) این تیم را به رسمیت شناخت. بودجۀ را که برای تیم پسران میدهد، برای تیم دختران هم میپردازد و برای آنها فرصت حضور در رقابت های بین المللی را فراهم میکند.
او به رادیو آزادی گفت "این بهترین تصمیم است. از این به بعد (ICC) این تیم را به رسمیت شناخت. بودجۀ را که برای تیم پسران میدهد، برای تیم دختران هم میپردازد و برای آنها فرصت حضور در رقابت های بین المللی را فراهم میکند. این تنها یک دستاورد برای دخترانی که کریکت بازی میکنند نیست، بلکه برای همه دختران افغان ساکن در گوشه و کنار افغانستان و جهان است و این نشان می دهد که ما می توانیم"
ناظران و علاقمندان کریکت افغانستان نیز از این تصمیم شورای بینالمللی کریکت خرسند هستند و میگویند که این کار به نگرانی برخی بوردهای کریکت از نبود تیم کریکت زنان افغانستان پایان خواهد یافت.
آیا تاثیری روی تیم کریکت مردان افغانستان خواهد گذاشت؟
پیش از این تیمهای کریکت مردان انگلستان و آسترالیا بازیهای دوجانبۀ خود با افغانستان را لغو کرده اند و دلیل آن را وضع محدودیت از سوی طالبان بر ورزش و حقوق اساسی زنان در افغانستان دانسته اند.
نصرت الله نصرت رئیس بنیاد ورزشی موسوم به "کریکت لید" به رادیو آزادی گفت "ما این را به خیر کریکت افغانستان میدانیم که شورای بینالمللی کریکت از تیم کریکت زنان افغانستان حمایت میکند. حالا دیده شود که کریکت بورد افغانستان چگونه از این فرصت استفاده کرده و بوردهای کریکت، به شمول انگلیس و استرالیا را قانع میکند که با تیم ملی کریکت افغانستان مسابقات دوجانبه انجام دهند. این تصمیم بسیارخوب است وما آنرا به فال نیک می گیریم."
سید نسیم سادات، سخنگوی کریکت بورد افغانستان به پرسش های رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد و مشخص نیست که بعد از تصمیم جدید شورای بین المللی کریکت، کریکت بورد افغانستان در این زمینه چه نقشی خواهد داشت، اما میرویس اشرف، رئیس کریکت بورد افغانستان نیز در آخرین نشست شورای بین المللی کریکت حضورداشته است.
تلاش کردیم در این مورد با بازیکنان کریکت زنان افغانستان صحبت کنیم، اما حداقل سه تن آنها به سوالات رادیو آزادی در این مورد پاسخ ندادند.
این درحالیست که درماه می سال ۲۰۲۴میلادی بازی کنان تیم کریکت بانوان افغانستان درنامه ای از شورای بین المللی کریکت تقاضا کرده بودند که درتبعید برایشان یک تیم کریکت ایجاد کند، تا از دخترانی نماینده گی کنند که علاقه مند کریکت هستند، اما درافغانستان برایشان ازسوی حکومت طالبان اجازه فعالیت های ورزشی داده نمی شود.
هرچند شورای بینالمللی کریکت در آن زمان به این نامه پاسخ نداد، اما در ماه جنوری امسال، تیم کریکت افغانستان یک مسابقه بیست آوره را با تیم کریکت موسومم به "بانوان بدون مرز" در استرالیا انجام داد.
در آن زمان کریکت بورد استرالیا این رقابت را نخستین گام به سوی بازی در سطح بینالمللی برای بانوان کریکتباز افغانستان خوانده بود.
هرچند بازیکنان تیم بانوان افغانستان در این دیدار هیچ یونیفورم یا نشان خاصی به نمایندگی از افغانستان به تن نداشتند، اما تصمیم اخیر شورای بینالمللی کریکت این توقع را افزایش داده است که ممکن است تیم کریکت زنان افغانستان پس از این با نشان و پرچم افغانستان در ورزشگاههای بینالمللی دیده شوند.
پس از به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱ محدودیتهای زیادی بر زنان از جمله در بخش ورزش وضع شد.
تقریباً تمام بانوان کریکتباز، افغانستان را ترک کردند و اکثر آنها به آسترالیا مهاجر شدند.