لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۶ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۵۲

برنامه اسکان بشر ملل متحد: چهار نفر از هر پنج باشنده شهر کابل در محلات غیررسمی زندگی می‌کنند


 شهر کابل، آرشیف
شهر کابل، آرشیف

برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد در افغانستان، «یوان-هبیتات»، می‌گوید که کابل، که بیش از ۴۰ درصد جمعیت شهری افغانستان را در خود جا داده، چهار نفر از هر پنج نفر ساکن آن در محلات غیررسمی ،غیرپلانی زندگی می‌کنند؛ مناطقی که از خدمات ابتدایی شهری محروم‌اند.

«یوان-هبیتات» روز یکشنبه ۱۳ اپریل در شبکه ایکس، نوشته که این محلات به‌ویژه در برابر رویدادهای شدید اقلیمی آسیب‌پذیر هستند؛ موضوعی که به گفته این نهاد، نیاز فوری به اقدام مؤثر در برابر تغییرات اقلیمی را برجسته می‌سازد.

چهل درصد از جمعیت شهری افغانستان در کابل زندگی میکنند و از خدمات ابتدایی شهری محروم اند

همزمان با آن استیفانی لوس، رئیس این برنامه در افغانستان در شبکه ایکس گفته که انتظار می رود با بازگشت گسترده مهاجران افغان از پاکستان، شمار باشندگان در این محلات نه‌تنها در کابل، بل‌که در بسیاری از شهرها و شهرک‌های دیگر افغانستان افزایش یابد.

او تاکید کرده که یک سرپناه، دسترسی به آب ، خدمات و فرصُت های معیشت اساسات ادغام و یک زندگی با وقار است و «یوان-هبیتات» از پیوستن گسترده ساکنان این مناطق در ساختار رسمی شهرها حمایت می‌کند.

محلات غیررسمی، غیرپلانی معمولا خارج از چهارچوب‌های قانونی و بدون پیروی از نقشه‌ شهری شکل گرفته‌اند و بسیاری این مناطق از خدمات زیربنایی اساسی مانند آب پاک، برق، سیستم فاضلاب و وسایط حمل‌ونقل عمومی کمتر بهره‌مند می‌شوند.

شماری از باشندگان شهر کابل نیز می‌گویند که در مناطق شان با مشکلات مختلف روبه رو اند.

یک زن باشنده ناحیه پانزده این شهر که نخواست نام اش گرفته شود به رادیو آزادی گفت: "وقتی باران می شود کوچه ها لای می‌شوند، شب معاون وکیل گذر زنگ می‌زند باز بلدوزر می آید، آب را می‌کشد خاک و ریگ می اندازد، همچنان هر وقت که کم آب شویم موتر می‌آید و آب می‌گیریم هر ده روز یا بیست روز کم آب می‌شویم و با آمدن موتر آب می‌گیریم."

این موضوع تنها به شهر کابل خلاصه نمی‌شود بل‌که شماری از باشنده های شهر جلال آباد ننگرهار هم از این بابت شاکی اند.

یکی از آنان که نخواست نام اش گرفته شود گفت: "اگر باران شود از این که سرک ها خورد است آب باران همه در سرک جمع می‌شود و تا سه یا چهار ساعت دند باقی می‌ماند،در اینجا هر کس اگر در خانه بمبه زده باشد آب خوبی نیست و یک رقم بوی می‌دهد."

افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان از تغییرات اقلیمی است که به شدت از آن آسیب دیده

برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد «یو ان هبیتات» پیش از این گفته بود که بیشتر مردم افغانستان، به ویژه زنان و دختران، در مناطق غیرپلانی و غیررسمی، زنده‌گی می‌کنند که به گفته این سازمان آن‌ها با تغییرات اقلیمی و حوادث طبیعی مانند سیلاب، زلزله و کمبود آب روبه‌رو اند.

بر اساس یافته های موسسات و نهاد های بین المللی، خانواده های شهری و روستایی به میزان های متفاوت از رویدادهای طبیعی و بحران اقتصادی موجود در افغانستان، متاثر شده اند.

سازمان ملل متحد، در سال گذشته میلادی در آغاز کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی گفت که افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان از تغییرات اقلیمی است که به شدت از آن آسیب دیده و امکانات بسیار اندک برای مقابله با پیامد هایی آن را در اختیار دارد.

مطیع الحق خالص، سرپرست ادارهٔ حفاظت از محیط زیست حکومت طالبان، گفته که نیاز است تا در مجموع همهٔ ممالک و جهات مختلف در مقابل تغییر اقلیم و سازگاری با آن، با هم در مناطقی که آسیب وارد می‌شود، به طور مشترک مبارزه کنند.

سازمان ملل متحد می‌گوید، ممکن است افغان ها مجبور شوند که راه حل‌های جدیدتر و بهتر را برای کاهش تاثیرات تغییرات اقلیمی در عرصه های مختلف زندگی خود اتخاذ کنند.

XS
SM
MD
LG