لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۷ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۱۳

شورای روابط امریکایی-اسلامی در واشنگتن لغو اقامت حفاظتی موقت برای افغان‌ها توسط اداره ترمپ را محکوم کرد


پس از لغو برنامه «اقامت حفاظتی موقت» برای هزاران شهروند افغانستان و کامرون توسط اداره دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، شورای روابط امریکایی-اسلامی این اقدام را به‌شدت نکوهش کرده است.

این شورا که مدعی‌ست بزرگ‌ترین سازمان حقوق مدنی و مدافع مسلمانان در امریکا است، در اعلامیه‌ای که روز شنبه (۱۲ اپریل) در وب‌سایت خود منتشر کرد، گفته است که این تصمیم خانواده‌ها را از هم جدا می‌کند.

در اعلامیه به نقل از حسام آیلوش، مدیرعامل این سازمان، آمده است که «چنین تصمیماتی ترس را در جامعه افزایش می‌دهد و اعتماد به تعهد دولت به حقوق بشر را از بین می‌برد.»

آقای آیلوش می‌افزاید که این افراد از جنگ، آزار و اذیت و بی‌ثباتی فرار کرده‌اند.

این درحالی‌ست که تریشیا مکلالین، سخنگوی وزارت امنیت داخلی امریکا، جمعه ۱۱ اپریل، در یک اعلامیه گفت که این وزارت به این نتیجه رسیده است که شرایط در افغانستان و کامرون دیگر با معیارهای «اقامت حفاظتی موقت» هم‌خوانی ندارد.

بنابراین، از ماه آینده میلادی، اسناد اقامت حفاظتی موقت شهروندان افغانستان و کامرون که در امریکا زندگی می‌کنند، دیگر اعتبار نخواهد داشت.

درعین‌حال، شماری از افغان‌های مقیم در امریکا که ایمیل لغو این برنامه را از طرف دولت این کشور دریافت کرده‌اند، می‌گویند نگران آینده‌شان‌اند.

فعلاً ایمیل دریافت کردیم که باید هرچه عاجل‌تر امریکا را ترک کنیم چون دیگر شامل اقامت موقت یا پرول نمی‌شویم.

یکی از آن‌ها که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به شرط تغییر صدایش گفت که سال قبل از طریق مرز مکسیکو وارد امریکا شد و اکنون در معرض اخراج قرار دارد:

«فعلاً ایمیل دریافت کردیم که باید هرچه عاجل‌تر امریکا را ترک کنیم چون دیگر شامل اقامت موقت یا پرول نمی‌شویم. ما خیلی جگرخون استیم چون جان ما در افغانستان در خطر بود و ما اینجا آمدیم و حالا نیز افغانستان در همان حالت است؛ کدام تغییر در حکومت نیامده که ما بتوانیم برویم و کدام جای دیگری هم نداریم که برویم.»

او می‌گوید به وکیل بخش مهاجرت مراجعه کرده و امیدوار است که حفاظت اقامتی موقتش تا زمان پذیرش پناهندگی‌اش در این کشور تمدید شود.

درعین‌حال، فعالان امور مهاجرت می‌گویند اقدامات دولت امریکا در برابر مهاجرین می‌تواند پیامدهای ناگواری را به همراه داشته باشد.

از یک‌سو، تغییرات ناگهانی و عدم شفافیت در روند قانونی باعث ایجاد بی‌اعتمادی و اضطراب عمیق در میان مهاجران می‌شود و از سوی دیگر، این اقدامات می‌تواند اعتبار امریکا را در سطح بین‌المللی زیر سوال ببرد.

عبدالرازق عدیل، یکی از آنان، در صحبت با رادیو آزادی گفت:

«از یک‌سو، تغییرات ناگهانی و عدم شفافیت در روند قانونی باعث ایجاد بی‌اعتمادی و اضطراب عمیق در میان مهاجران می‌شود و از سوی دیگر، این اقدامات می‌تواند اعتبار امریکا را در سطح بین‌المللی زیر سوال ببرد و روابط با متحدان افغان را تضعیف کند. در شرایط کنونی که وضعیت در افغانستان همچنان نامشخص و پرخطر است، چنین اقدامات امریکا می‌تواند نگرانی‌ها و تشویش‌ها را میان مهاجران و شهروندان افغانستان بیشتر کند.»

تخمین شده است که حدود ۱۴۶۰۰ افغان و ۷۹۰۰ شهروند کامرون از اقدام امریکا مبنی بر لغو اقامت حفاظتی موقت متاثر می‌شوند.

این درحالی‌ست که پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان در ماه اگست سال ۲۰۲۱، حکومت امریکا بیش از ۸۲ هزار افغان را به بیرون از افغانستان انتقال داد.
در این میان، بیش از ۷۰ هزار تن به اساس برنامه موسوم به «پرول» با اسناد اقامت موقت دوساله وارد امریکا شدند.

اقامت حفاظتی موقت (Temporary Protected Status) به شهروندان کشورهایی داده می‌شود که شاهد حوادث طبیعی، جنگ و دیگر رویدادهای استثنایی‌اند.

ترمپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، بین سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱ نیز تلاش کرد تا اسناد «اقامت حفاظتی موقت» مهاجران را باطل کند، اما موفق نشد، زیرا محاکم فدرال با او مخالفت کردند.

XS
SM
MD
LG